Mangalia – politica locală

9 martie 2019

Luni, 11 martie, ședință extraordinară a Consiliului Local Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:29

Luni, 11 martie, ședință extraordinară a Consiliului Local Mangalia.

Consilierii locali ai Municipiului Mangalia sunt convocați în şedinţă extraordinară,luni, 11 martie 2019, ora 17:00, în sala de ședințe a Consiliului Local din cadrul Primariei Municipiului Mangalia, având următoarea

ORDINE DE ZI

 1. Proiect de hotarâre privind actualizarea documentației tehnice (faza – D.A.L.I.), aferentă proiectului “Lucrări de Amenajare si Modernizare, Zone de Interes Turistic – Sudul Litoralului (Mangalia-Saturn)”;
 2. Diverse.

mangalianews.ro

17 Comments

 1. În urmă cu câteva zile a mai convocat primarul o ședință extraordinară. Nu s-au prezentat la ședință nici măcar iresponsabilii de la PNL. Nici profesorul-vândut.

  Ședința de ieri a avut un singur punct pe ordinea de zi. Proiectul HCL nu a întrunit voturile necesare.

  Să fii primar, să ai majoritate în consiliul local și să nu reușești să îți treci HCL-urile de care ai nevoie, cam cât de zevzec să fii?

  Comentariu by Mentalistul — 12 martie 2019 @ 5:13

 2. Poate că sunt restanțe la recompense.

  Comentariu by lucian visa — 12 martie 2019 @ 11:11

 3. sau o strategie.eu am vrut sa va fac faleza da consilierii n au vrut.nu mai conteaza care consilieri n au vrut.conteaza emotiv prima fraza consilierii nu au fost de acord si imi pun mie bete n roate.
  la asta v ati gandit?

  Comentariu by wow — 12 martie 2019 @ 12:10

 4. https://m.evz.ro/faleza-mangalia-saturn-reabilitata-cu-fonduri-europene-de-5-mili.html

  S-a semnat, s-a parafat, de acum este doar de execuție, adică ține de executiv.
  În ultimele 5 zile au plătit articole în toate publicațiile. Ori au mințit?

  Îi trebuie 10 voturi. Are 11 obedienți. Ca să-i fie mai ușor, a votat și unul de la PSD (din 2 prezenți), nu poate să pretindă că l-a blocat cineva. Dacă face prostia, i se întoarce ca un bumerang.

  Ce au vrut ei este o altă măgărie.

  Comentariu by Mentalistul — 12 martie 2019 @ 12:19

 5. sau , ca so dam in scenarita intarzie cat mai mult ootararea CL ca sa piarda banii europeni si sa mai faca rost de o parandarat

  Comentariu by wow — 12 martie 2019 @ 13:05

 6. Wow, tu chiar mai crezi ceva din ce spune Radu Cristian. 99,9% din Mangalia știe că minte cum respiră.

  Proiectul nu poate începe până în 2020. Și atunci scăpăm de el, va fi izgonit.

  Comentariu by Mentalistul — 12 martie 2019 @ 13:25

 7. eu nu cred.
  totusi mi e teama ca aia 99,9% nu s chiar atati.iar masa votantilor e extrem de volatila

  Comentariu by wow — 12 martie 2019 @ 14:35

 8. Noi nu discutăm despre alegeri. Discutăm despre credibilitate. Sunt mulți agățați cu interese la Primărie, cu promisiunea rezolvării, astfel încât și știind că minte îl votează. Aceștia nu au fost niciodată de ajuns, sunt doar procentul pe care un primar îl are în plus față de alții la start.
  Exista 5%-8% activi într-o localitate, fiecare cu partizanatul lui, care trag după ei pe restul care se prezintă la vot. Care nu prea stiu ei despre candidați. De data asta nu mai merge. Ca de fiecare dată, nu or știi ei cu cine să voteze, dar sigur știu cu cine să nu mai voteze.
  Asta pentru că m-ai atras în subiect. Politica cu „Nu mă lasă consilierii!” nu mai ține. Are majoritate în CL.

  Comentariu by Mentalistul — 12 martie 2019 @ 17:43

 9. Un comentariu concis si la obiect; like.

  Comentariu by nabuco — 12 martie 2019 @ 21:41

 10. https://www.cotidianul.ro/anaf-ca-feuda-a-sri-acuzatii-incredibile/

  Comentariu by nabuco — 13 martie 2019 @ 12:11

 11. Articol scris de mine în 27.09.2016:

  《CINE, CUI, CUM și mai ales DE CE?
  – referitor la proiectul trâmbițat din Saturn

  Tehno Consulting Solutions – persoana de conducere din cei 2 angajați ai firmei : BENIAN GHEORGHE BĂLĂ

  Susnumitul este implicat in scandalul cu o sifonare de buget la Primăria Constanța cu un studiu de mediu in valoare de 4,3 milioane euro. Cu o societate in care era asociat cu Doichita Abagiu in vârsta de 70 ani, dar de fapt in asociere de combinații cu Radu Abagiu, unul din băieții cu ochi albaștri ai lui Coldea.
  Același personaj, caruia primarul i-a dat pe mână proiectul Saturn, este asociat în firma Revitalco, implicată în scandalul „băieților deștepți” care vroiau sa obțină contractul de 25,5 milioane eur pentru dezvoltarea unui program la SRI, cu baza de date despre toti românii.
  Radu Abagiu a fost arestat in 2015 pentru o alta evaziune de 3 milioane eur, împreuna cu iubitul lui Laurette. De asemenea, Revitalco, in care este asociat si Bălă Benian, este implicat in scandalul campaniei electorale Tanzania-Zanzibar. Nu continui cu mai multe pentru ca este prea greu pentru Mangalia. Dar Revitalco, in care este asociat si Bălă Benian (șeful de proiect la Saturn) este implicat in multe astfel de „studii” plătite cu sume de la bugetele locale. (Ex: un contract de aproape un milion lei pentru a asigura un serviciu informatic intre institutiile deconcentrate si Prefectura Iasi. Cele la care se referea prim-ministrul Cioloș si astfel a dispus de curând controale ale corpului de control. Similar avem in bugetul Mangaliei alocați cu votul găștii lui Radu peste 3 miliarde lei vechi pentru diverse softuri IT. Nu avem 1.000 de calculatoare în primărie!)

  Dacă tot facem Dezbatere Publică pentru a plăti Studii de Fezabilitate cu sume colosale, fara sa finalizam proiectele, măcar sa știm adevarul.》

  Comentariu by Mentalistul — 13 martie 2019 @ 13:09

 12. E posibil sa se discute si modalitatile prin care sint furat cetatenii???

  Comentariu by pop — 13 martie 2019 @ 18:45

 13. Din pix, domnul meu, din pix. Pixul primarului.

  Comentariu by Anonim — 13 martie 2019 @ 19:19

 14. @8- Mentalistule,daca ai primit like de la nabuco…esti pe cale de a fi „reabilitat” p’acilica ! Ce inseamna comentul la obiect,concis si…fara aroganta celui care da de inteles ca detine adevarul absolut,te mai si injura,sau te trimite dupa oarece pastile! Am glumit si acum ! Asa sunt eu mai hatru si mai neincrezator fata de psd-isti ! (fiind mai in varsta stiu mult mai multe despre ei !)Dar serios vorbind,mai ales ca spui acolo ca nu discutam despre alegeri,cred ca,din contra,va trebui sa gandim serios la felul cum poate fi schimbata administratia actuala ! Primul test vine curand la europarlamentare si daca ar fi numai asta n-ar fi bai,dar in mod sigur va fi si REFERENDUM ! Asta complica mult lucrurile,prin prezenta la vot si functie de rezultat va schimba si „atitudinea” votantului la locale ! Un posibil candidat din partea psd-ului local,la alegerile locale,dupa parerea mea…ar trebui sa faca un meci de arte martiale (eventual unul cu centura neagra!) in piata centrala…cu Felix ! Si sa dea cu el de pamant,ori in numele partidului,ori ca independent ! Partea proasta e ca „independent” sustinut de Moga,Constantinescu,Mazare,mai vazuram,de ne iese pe nas si acum ! Deci nu cred ca mai tine „smecheria” asta la tugulanul votant mangaliot ! Complicat !!

  Comentariu by I.S — 13 martie 2019 @ 22:13

 15. de ce simplu cand se poate complicat nu?
  ma intrebam unde s studiile alea de fezabilitate mult laudate?de ex trotuare scumpe si pretentioase in zone unde traficul pietonal tinde spre zero.nu se puteau repara si reabilita aceste trotuare cu minim de investitie?
  sau cu ce ma incalzeste pe mine faleza saturn cand mangalia e o cocina?nu tu strazi nu tu spatii verzi.faleza din saturn este utilizata max 3 luni pe an.merita o investitie scumpa si cvasiinutila?nu se putea face ceva mai ieftin practic si in acelasi timp organiza si repara orasul?
  si uite de aici parandaratul.

  Comentariu by wow — 14 martie 2019 @ 11:50

 16. Să explic tărășenia:
  – un proiect fost X lei
  – se mai adaugă 10% „cheltuieli diverse și neprevăzute”, de asemenea eligibile.

  X + 10% = Valoarea proiectului (la care municipalitatea contribuie cu 2%)

  În urma OUG 114/2018 a crescut manoperă în construcții, deoarece a crescut salariul minim. În cazul acestui proiect a crescut cu 10%.
  Ministerul Dezvoltării a trimis o adresă cu instrucțiuni către Centrele pentru Fonduri Europene, în care zice că rubrica „Cheltuieli diverse și neprevăzute” pot fi aduse în investiția de bază (în X), astfel să nu mai fie nevoie de o suplimentare de la bugetul local.
  Primarul a vrut o alocare de 500.000 euro în plus, de la bugetul local.

  Ce sunt cheltuielile neprevăzute? În timpul execuției face constructorul un proces-verbal că a găsit ceva, o conductă sau o groapă de deșeuri, și mai suplimentează o manoperă neprevăzută. Reală sau nu, în general reprezintă un parandărăt.

  De obicei, la achiziții se fac economii, deoarece dacă ai suma maximă X se liciteaza cu mai puțin pentru a câștiga licitația.
  Pentru demararea proiectului este de ajuns să aduci suma de la „cheltuieli diverse și neprevăzute” la investiția de bază (X), fără a fi nevoie de alocare de fonduri de la bugetul local. Nici nu se poate angaja o cheltuială din bugetul local, pentru că nu avem buget local pe 2019.
  De ce atâta încăpățânare să rămână cei 500.000 euro în rubrica „cheltuieli diverse și neprevăzute”? Pai altfel cum mai papă și gura lor ceva?

  Amendamentul meu a fost ca fondurile din această rubrică, care sunt eligibile, sa fie aduse in investitia de bază X, pentru a se demara proiectul. Nu este ideea mea, este din instrucțiunile Ministerului Dezvoltării. Pe schema lor, cu parandărăt, trebuie să așteptăm să se constituie bugetul local pe 2019, parandărăt care devine cheltuială din bugetul local.
  Cine s-a opus demarării proiectului? Cei care refuză instrucțiunile Ministerului Dezvoltării, cu care se semnează contractul de finanțare? Sau cei care am dorit demararea proiectului fără a mai fi nevoie de bani din bugetul local, care încă nu există?

  Comentariu by Mentalistul — 14 martie 2019 @ 12:38

 17. https://www.cotidianul.ro/iata-cati-ofiteri-sri-erau-detasati-in-anaf/

  Comentariu by nabuco — 14 martie 2019 @ 14:42

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress