Mangalia – politica locală

7 martie 2019

A fost semnat contractul de reabilitare a Falezei Mangalia-Saturn, cu fonduri UE

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:36

Comunicat de presă

    Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, miercuri, 6 martie, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud – Est (Brăila), contractul cu finanțare europeană, destinată modernizării falezei Mangalia-Saturn. Proiectul denumit “Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic – Sudul Litoralului” are o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. Proiectul vizează reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanță de 2 km, prin refacerea integrală a zonei pietonale și a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spațiu verde și vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferențe de nivel și sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces și rampe pentru persoane cu dizabilități, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin. ”Pentru revitalizarea stațiunilor turistice din sudul litoralului, administrația publică locală a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel încât toate stațiunile Mangaliei să fie cât mai atractive pentru primirea turiștilor. În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a orașului, iar acum, acest proiect vine în completarea investițiilor realizate de municipalitate pentru ca stațiunile noastre să devină destinațiile de vacanță preferate în rândul turiștilor români și străini”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

    În prezent, Primăria Mangalia are în implementare alte proiecte europene care vizează reabilitarea infrastructurii turistice. Unul dintre acestea se referă la dezvoltarea turistică în stațiunea Saturn, dar și cel de modernizare a stațiunii Neptun-Olimp, aflat în faza precontractării. De la începutul acestui an, au fost semnate alte două proiecte cu fonduri UE privind reabilitarea unei biserici din oraș-monument istoric, respectiv cel de modernizare a centrului vechi din Mangalia, realizat printr-un program transfrontalier româno-bulgar. În curând, urmează să fie semnat contractul de reabilitare a tramei stradale, pe aproximativ 20 de străzi din municipiul Mangalia, în parteneriat cu Primăria Balcik.

mangalia.ro7 martie 2019

17 Comments

  1. „…vom amenaja spatii verzi…trepte si rampe..” poate nu stiai „europarlamentarule” ca spatii verzi erau si inainte de venirea ta si flori si pomi. Dar tu esti alergic „la frumos”. Noroc ca ai venit tu, sa ne civilizezi.

    Comentariu by pop — 7 martie 2019 @ 17:04

  2. Parca ii apartinea lu’ O2zy initiativa acestui proiect sau merge cu plagiatul si aici ca sa dea bine la „CV-ul politic”.
    Si Iorgus a tintit Europarlamentul si acum cauta avocati …

    Comentariu by nabuco — 7 martie 2019 @ 17:54

  3. Ozzy are grup pe facebook unde isi fabrica CV-ul ! Nu-i vorba ca e putini si p’acolo…da’ oricum si cu grupurile astea ale psd-istilor,s-a ivit o problema : Facebook spune că a eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook și un grup din România care făceau parte dintr-o rețea ce opera în România prin conturi false, dar și reale create de apropiați ai PSD, a spus șeful pentru Cyberseccurity al companiei, Nathaniel Gleicher. ”Ei au împărtășit, de asemenea, conţinut care incita la dezbinare și au promovat conținut găzduit de câteva domenii care se prezentau ca site-uri de știri”, au spus cei de la Facebook.

    ”Am eliminat 30 de pagini grupuri și conturi din România, parte a unei rețele coordonate menite să inducă oamenii în eroare. Clonau pagini care imitau surse reale de știri, dar postau conținut partizan pro PSD”, a spus într-un interviu telefonic Nathaniel Gleicher, șeful pentru cyber-security al Facebook https://economie.hotnews.ro/stiri-it-23015596-facebook-eliminat-pagini-conturi-grupuri-create-apropiati-psd-care-incercau-manipuleze-opinia-publica-din-romania.htm

    Comentariu by I.S — 7 martie 2019 @ 21:17

  4. PS -E clar ! „Sectia speciala” o sa le faca si astora dosar penal !

    Comentariu by I.S — 7 martie 2019 @ 21:23

  5. Bre nea I.S., mata nu poti dormi dacă nu îl ataci pe Ozzy cu cretinismele tale?
    Grupul de care zici este din 2016. Ai fost în comă până acum? Nu mai știi în ce an ești, ai intrat în bolile bătrâneții?
    Grupul are peste 5.500 membri activi și încă peste 2.000 persoane la nivel de „invitati”, adică au acces și pot citi, dar nu pot comenta. A fost opțiunea lor. Asta înseamnă peste 7.500 de persoane DIN MANGALIA.

    De 3 ani grupul nu s-a micșorat, ci s-a mărit. Sa ții timp de 3 ani atâția membrii activi nu e chiar o bagatelă, înseamnă o vizibilitate mai mare decât o are presa. Mă refer la vizibilitate intre locuitorii Mangaliei.

    Te-ai trezit matale acum și primul gând a fost să debitezi o mizerie inventată abject despre mine.
    Te-ai uitat la Mangalia? Ai idee cu ce beznă pe străzi, cu ce junglă de buruieni, cu ce batjocură s-a trăit în Mangalia sub Radu Cristian? Ăsta e primar de 7 ani, măh nene! Ieși din delirul tău! Nu din cauza mea e orașul în ruină.
    Dar nu vezi vinovații, nu te intereseaza asta, ti-ai mâncat mălaiul, dar te caci pe tine catatonic, primul gând împotrivă nu este pentru cine face răul și cum să îi tragi o înjurătură ăluia vinovat, primul gând este frustrarea că cineva prinde popularitate, ia să-i dai un pic în cap… Așa om de kkt?!

    Eu nu eram în filmul ăsta, bre! Nici în postare, nici pe aici, mi-a atras atenția cineva. La ce mă aduci pe scenă, dacă nu sunt în scenariu? Nu înțelegi că o ridici la fileu? Pot folosi momentul:
    Câți dintre „politicienii” de astăzi, din Mangalia, sunt în stare să strângă peste 2.000 voturi de susținere în 2 zile? Cu nume și prenume, public, doar din Mangalia, fără teamă de repercursiunile lui Radu, listă care se menține publică, fără vreo jenă de alți cunoscuți din politică sau fără teamă.
    Este altcineva în stare?
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2949531258406369&id=100000485715789

    Nu am afirmat vreodată că voi mai candida la ceva. Așa că nu vă mai agitați de aiurea! Mangalia dacă vrea să trăiască în sclavie și în batjocură (cum vrea I.S.), așa va fi. Eu pot să trăiesc liniștit cu ale mele, nu am vreo durere pentru că sclavul vrea să fie sclav. Nu înțeleg de ce unii pot fi atât de tâmpiți: dacă nemernicii care au distrus orașul nostru sunt niste venetici veniți de aiurea, cum să vă treziți catatonicilor cu mine în gând dimineața? Chiar atât de lași sunteți? Atât de vânduți? Sau o faceți pe degeaba, adică mai proști?
    De-asta pățeste orașul ce pățește!

    Pentru că nu candidez la ceva, nu am vreo diplomație sau vreo amabilitate, așa că ia de aici: Nemernicii care au distrus Mangalia sunt veneticii, iar voi vă preocupați timpul să mă atacați pe mine, vânduților?
    Cetatea e atacată de străini, unii se luptă pe ziduri cu dusmanul, iar niste cretini de dinăuntru atacă exact pe aia care se luptă cu dușmanii. Se numeste trădare de țară. Trădare de semeni, trădare de oraș.
    „Ca un câine turbat…”

    Așa mi-e scârbă de astfel de oameni!
    Dacă ești laș și nu ieși la luptă, stai naibii în banca ta, nu mai fi frustrat și nu mai înjura în barbă pe cei care au sânge în instalație!
    Dacă te comporți ca un sclav vei fi tratat ca un sclav.

    E o idee aici. Dacă nu ai mintea să o pricepi, te vei lovi de cuvinte.

    Comentariu by Mentalistul — 8 martie 2019 @ 13:10

  6. CÂT COSTĂ SĂ FIU UCIS ORGANIZAT
    (postare pentru viitor, să mă întorc la ea)

    DORINEL – personajul care îl duce de lesă pe Radu – are nevoie stringentă de bani. Astfel că îl prostește pe Radu că trebuie să înceapă de pe acum campania. Că eu sunt CEL MAI PUTERNIC INAMIC, că bla-bla… Și că neapărat trebuie să fiu discreditat și distrus, că trebuie să fie cumpărată presa locală, că este nevoie să se înființeze conturi și grupuri pe Facebook, astfel ca eu, inamicul, să fiu ucis și să mi se ardă credibilitatea pe rugul minciunilor lor.

    Cât îi cere pentru cumpărarea presei? 5.000 euro pe lună în anul acesta, cheltuielile cresc substanțial în anul alegerilor locale, în 2020.
    Cât dă Dorinel presei? În realitate cca 1.000 euro pe cea locală (unora din presă le dă doar promisiuni) și 2.200 euro pe lună pentru două publicații online din Constanța. Pe aici, pe colo, câte un articol plătit și altor publicații media, alți bani.
    A cerut acum Dorinel un cost suplimentar de 500 euro pentru fiecare grup de conturi de persoane pe facebook, pentru propagandă. Adică o persoană sau mai multe, cu mai multe conturi false, care să îl atace pe Ozzy. Cerut lui Radu, nu stiu daca Dorinel va plăti tot atât mai departe.
    Alte 500 euro pentru fiecare grup de facebook cu mii de membri, bani pentru a controla adminii.

    În total, Dorinel ar vrea cam 10.000 de euro pe lună, buget de propagandă pentru Radu, bineînțeles bani scoși cu contracte. Mai mult de jumătate din acest buget intră în buzunarele lui Dorinel, pentru că îi face „maradona” cu prețurile lui Radu.

    PS: Nea Vișa, ai tupeu să ne spui de câte ori te-au abordat cei din Primărie? Sau ce îți vor propune în viitorul apropiat?

    Comentariu by Mentalistul — 8 martie 2019 @ 13:22

  7. Ți-am mai spus, cu alte cuvinte, că îți trebuie un pic de relaxare. Eventual și ceva pastile.

    De la ultimele alegeri locale, n-am vorbit (personal, telefon sau intermediari) cu nimeni din primărie, care are legătură cu politica. Nu primesc niciun ban de la nimeni, n-am niciun contract care vreo legătură cu primăria. Nici Iorguș, nici Tusac și nici Radu n-au încercat să mă cumpere, pentru că nu sunt de vânzare. Cred că sunt convinși de asta.

    Uneori mă mai întâlnesc pe stradă, întâmplător, cu Sorin Andrei, care stă la un bloc distanță de mine. Vorbim, dar evităm orice discuție legată de politica Mangaliei. Asta pentru că el știe că nu apreciez ceea ce face.
    Nici cu cei din opoziție nu m-am mai întâlnit de cel puțin un an. Uneori mai vorbesc la telefon cu unul din ei.

    Dacă tu ai 5500 + 2000 de oameni care îți sorb ideile, păi atunci fă ceva democratic cu ei și schimbă administrația. Te voi susține necondiționat.

    Dar dacă îmi mai spui mie de tupeu și insinuezi că sunt cumpărat, atunci o să te bag în pizda mă-ti. Că tot e 8 martie. Dacă ai bun simț, atunci ar trebui să-ți ceri scuze.

    Comentariu by lucian visa — 8 martie 2019 @ 16:15

  8. Se pare ca nu stăpânești verbele.
    Raspunsul pentru trecut este: niciodată. Am înțeles, nu trebuie să înjuri. Bănuiam, pentru că ei te știu iorgușist loial. (Așa te știu ei, nu mă înjură pe mine, iar!)
    Întrebare era despre viitor, dacă o citești până la capăt. Am întrebat „ai tupeu?” Pentru că de obicei nu ai. Singurul loc unde mai ai vreun tupeu este pe blogul ăsta, dar și aici se reduce la „să le fie rușine primarului și consilierilor PNL!”… Zău?!! Ăia au ruinat Mangalia și pe mine mă înjuri de pizda mamei pentru că mi-am permis să spun adevărul? Sau să întreb dacă ai cojones să ne spui când te abordează Colgate? Pentru că ăla te va aborda oricum, ori să te amenințe, ori să-ți dea 2 lei.
    Nu am afirmat că ai accepta, am întrebat dacă mai ai tupeu să ne povești ce îți va propune. Acum, că am povestit, va apela prin interpuși.
    Cu toate că dacă mă înjuri pe gratis, nu mai au nevoie să îți mai propună nimic.
    De ce m-ai înjurat, bre? Sunt eu vinovat că nu înțelegi propozițiile?
    Răspunde că un om matur: „Nu m-au abordat niciodată. Dacă mă vor aborda și merită informația, nu am vreo jenă să dezvălui.”.
    Stai liniștit! Dacă mă înjuri din bias, au exclusivitate pe gratis, fără să știi.

    Comentariu by Mentalistul — 8 martie 2019 @ 17:38

  9. neden domuzsun? de ce jignesti ? Unde dracu ai vazut tu ca-l tin in brate pe asta pe care l-ati pus voi primar ? Asta-i blog pentru exprimari si pareri politice locale.Cand un consilier intra aici si da cu barda si in comentatori si in administrator,ori are probleme cu cei 7 ani de acasa…ori e psd-ist !(unul din milioanele tale de sustinatori !) Ti-am mai spus ca nu as fi avut nimic impotriva d-tale,daca nu ai tine langa cu psd-ul care a bagat tara asta in mocirla ! Cui place mocirla…domuz ?

    Comentariu by I.S — 8 martie 2019 @ 22:16

  10. https://www.libertatea.ro/entertainment/un-concurent-de-la-exatlon-povesteste-cum-a-construit-hotelul-de-lux-al-lui-radu-mazare-din-madagascar-2567034

    vs.

    https://www.reuters.com/article/us-madagascar-measles/without-vaccine-hundreds-of-children-die-in-madagascar-measles-outbreak-idUSKCN1QP0MK

    Comentariu by nabuco — 8 martie 2019 @ 22:31

  11. Nu cred că se va putea rezolva cu pastile! E mult mai grav.
    PARAFRENÍE, parafrenii, s. f. (Med.) Boală psihică cu simptome asemănătoare paranoiei și schizofreniei. – Din fr. paraphrénie.

    Comentariu by Anonim — 8 martie 2019 @ 22:53

  12. Ozzy Chiar nu pricepi ? Mangalia s-a săturat și de mincinoși și de minciuni. Nu-i bun drumul pe care ai apucat. Și ți-o zic fara pic de răutate.

    Comentariu by Anonim — 9 martie 2019 @ 1:11

  13. On topic, articol pe care l-am scris în 30 August 2018:

    ANUNȚUL CU SATURN SE ÎNTOARCE!
    – de câte ori s-a lăudat Primăria că se apucă de lucru la proiectul cu stațiunea Saturn:
    5 DECEMBRIE 2014
    21 IANUARIE 2015
    2 SEPTEMBRIE 2015
    21 MAI 2016
    27 SEPTEMBRIE 2016
    28 SEPTEMBRIE 2016
    25 OCTOMBRIE 2016
    22 DECEMBRIE 2016
    25 IANUARIE 2017
    2 IUNIE 2017
    10 IUNIE 2017
    12 IUNIE 2017
    19 SEPTEMBRIE 2017
    8 IANUARIE 2018
    30 IANUARIE 2018
    6 FEBRUARIE 2018
    11 MARTIE 2018:

    5 DECEMBRIE 2014 :
    https://www.replicaonline.ro/asa-vor-arata-falezele-din-sudul-litoralului-dupa-reabilitare-200103/

    21 IANUARIE 2015:
    https://m.facebook.com/media/set/?set=a.600679643398717.1073742006.105811649552188

    2 SEPTEMBRIE 2015:
    http://observator.ro/licitatii-stiri-economie-proiectul-falezei-saturn-intaziat-noua-luni-332372.html

    21 MAI 2016:
    https://www.facebook.com/105811649552188/posts/828458327287513/

    27 SEPTEMBRIE 2016:
    https://www.replicaonline.ro/dezbatere-publica-la-mangalia-privind-proiectul-dezvoltare-turistica-in-statiunea-saturn-291769/

    28 SEPTEMBRIE 2016:
    https://www.replicaonline.ro/planuri-pentru-dezvoltarea-turistica-a-statiunii-saturn-291867/

    25 OCTOMBRIE 2016:
    https://www.replicaonline.ro/se-pune-la-cale-modernizarea-statiunii-saturn-295002/

    22 DECEMBRIE 2016:
    https://www.replicaonline.ro/continua-modernizarea-statiunii-saturn-302040/

    25 IANUARIE 2017:
    https://www.replicaonline.ro/sudul-litoralului-se-modernizeaza-cum-va-arata-statiunea-saturn-305661/

    2 IUNIE 2017:
    https://www.replicaonline.ro/consiliul-local-mangalia-a-aprobat-modernizarea-statiunii-saturn-cu-fonduri-ue-320225/

    10 IUNIE 2017:
    https://www.facebook.com/105811649552188/posts/1078291582304185/

    12 IUNIE 2017: https://www.replicaonline.ro/proiect-masiv-de-modernizare-a-statiunii-saturn-ce-planuri-are-primarul-radu-cristian-321156/

    19 SEPTEMBRIE 2017:
    https://www.facebook.com/105811649552188/posts/1140985162701493/

    8 IANUARIE 2018:
    https://www.replicaonline.ro/amenajari-in-statiunea-saturn-mangalia-ce-intentioneaza-sa-faca-primaria-341334/

    30 IANUARIE 2018
    https://www.facebook.com/105811649552188/posts/1219506914849317/

    6 FEBRUARIE 2018:
    https://www.constantadeazi.ro/mangalia-proiecte-de-30-milioane-de-euro-in-2018-modernizarea-statiunilor-saturn-si-neptun-olimp-in-capul-listei/

    11 MARTIE 2018:
    https://m.romanialibera.ro/economie/fonduri-europene-in-sudul-litoralului-pentru-biserici-si-statiuni-turistice-715043

    “Ne cerem scuze de pe acum, pentru disconfortul creat în zonă, în perioada lucrărilor, însă suntem siguri că rezulatul final va fi unul pe măsura aşteptărilor.” – Radu Cristian, 21 ianuarie 2015.

    Comentariu by Mentalistul — 9 martie 2019 @ 23:42

  14. Am sters cateva comentarii care privesc viata privata.

    Comentariu by lucian visa — 10 martie 2019 @ 18:05

  15. https://www.ordinea.ro/primarul-din-mangalia-turismul-si-avioanele-din-sudul-litoralului/

    Comentariu by nabuco — 10 martie 2019 @ 18:15

  16. Ozzylică sorry for you,but esti nimeni.
    Si cam asa vei ramane.

    Comentariu by Felix — 10 martie 2019 @ 22:51

  17. LA MULTI ANI ! „3.1415-TICU” = RC
    https://www.duq.edu/academics/schools/liberal-arts/departments-and-programs/mathematics-and-computer-science/pi-day-2019

    Comentariu by nabuco — 14 martie 2019 @ 15:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress