Mangalia – politica locală

26 februarie 2019

A început inventarierea locurilor de parcare, în Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:23

Consiliul Local Mangalia a aprobat, recent, într-o ședință ordinară mai multe proiecte de hotărâre cu caracter administrativ, dar și social. Unul dintre aceste proiecte de interes pentru administrația publică locală din Mangalia se referă la inventarierea locurilor de parcare din municipiu.

Astfel, în cele patru zone de la nivelul orașului, conform inventarierii, s-au identificat peste 1300 locuri de parcare, amplasate pe alte suprafețe decât cele ocupate de garaje. După eliberarea terenurilor de garajele neautorizate, se estimează că numărul locurilor de parcare va ajunge la aproximativ 4000. Primele lucrări de amenajare a parcărilor de reședință vor începe în zona I de sistematizare, în perimetrul delimitat de străzile Portului – Oituz – Ștefan cel Mare, respectiv pe străzile Sirenei, Albatros, T.S. Săveanu, George Murnu, etc. Pentru această zonă, au fost finalizate procedurile legale de licitație, urmând să fie demarate lucrările în teren, în cel mai scurt timp. Ulterior, alte parcări de reședință vor fi amenajate în zonele II, III și IV (Bd. 1 Decembrie 1918, Negru vodă, str. Ștefan cel Mare, Bd. Callatis, str. Rozelor, etc), unde se va interveni și cu lucrări la trotuare, alei de acces în blocuri și lucrări la iluminatul stradal, precum și la înființarea ghenelor de gunoi subterane.

”Încă de anul trecut, ca urmare a miilor de solicitări venite din partea cetățenilor care doresc locuri de parcare de reședință, municipalitatea a elaborat un plan de sistematizare, care a vizat ridicarea garajelor și amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi, în toate cartierele orașului”, a precizat primarul Radu Cristian. Autoritățile locale au elaborat și un Regulament de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate, care prevede că fiecare cetățean al orașului își va putea rezerva, contra-cost, un loc de parcare de reşedinţă, în zona în care locuieşte, în baza unei cereri depusă la sediul Primăriei. Alt proiect de hotărâre adoptat în aceeași ședință se referă la demararea procedurilor specifice, în vederea înființării unei piețe agroalimentare de tip piață volantă, în interiorul orașului și nu la marginea localității, unde se desfășoară, în prezent, acest tip de comerț. Totodată, consilierii locali au mai aprobat documentațiile tehnice pentru reabilitarea Policlinicii din oraș. Conform proiectului tehnic, se va interveni la cele două corpuri A și B cu lucrări la pereții exteriori, la instalațiile de apă, care vor fi conforme cu normele sanitare în vigoare, dar și la instalațiile electrice. ”După ce am racordat clădirea la gaze, dorim să creștem eficiența energetică a imobilului prin anvelopare, etanșeizarea tâmplăriilor exterioare, dar și reabilitarea soclului, pentru a reduce pierderile de căldură și implicit consumul pentru încălzire și energie electrică”, a mai precizat edilul Mangaliei.

Replica, 26.02.2019

29 Comments

 1. https://www.facebook.com/Ai-parcat-ca-un-bou-mangalia-1746489435586042/

  Comentariu by nabuco — 26 februarie 2019 @ 16:54

 2. D-le Visa- ati avut dreptate cand ati afirmat : ” Azi e chemată la audieri și LCK, deci lucrurile încep să se schimbe în bine.

  Comentariu by lucian visa — 15 februarie 2019 @ 12:23 „… Da,a fost chemata la audieri si a primit cele mai multe voturi ! In plus comisia europeana a desmintit si dezinformarile de la RTV si Excrementul Zilei,cum ca ar avea cetatenie americana ! Deci lucrurile se schimba…in rau !

  Comentariu by I.S — 26 februarie 2019 @ 21:17

 3. PS- Ghita se va ascunde la Belina ! Doar asa ar avea sanse sa nu-l gaseasca nimeni… sau in spatele cladirii guvernului,in spatele lupului dacic,pentru care a primit o gramada de bani…el fiind fugit din tara !

  Comentariu by I.S — 26 februarie 2019 @ 21:36

 4. Bravo madam Grapini ! Stau si ma gandesc ce s-ar fi intamplat la vot,daca alde voi ati fi sustinut-o ?! Cu olecuta inaintea votului politic d’acolo,unul mai „destept” decat Grapini,e vorba de Bubosu,nu participa la bilantul parchetului grneral,de parca „incultii” aia d’acolo,nu se informeaza si singuri ! Oricum,chiar daca „grandoarea” franceza va castiga la vot,va fi adjunct…adica va avea pe mana instrumentarea tuturor dosarelor ! Dupa logica elementara a Teleormanului urmatoarea miscare nu poate fi decat scoaterea Romaniei din UE,altfel „inteleptului” ii trebuie un elicopter…sau da averea si pleaca la Rahova !

  Comentariu by I.S — 27 februarie 2019 @ 11:57

 5. Mai nea ilie,altul era subiectul sau crezi ca te baga cineva in seama sau ti s-a promis iar ceva pe la Primarie.

  Comentariu by doru — 27 februarie 2019 @ 16:49

 6. https://www.replicaonline.ro/directia-de-sanatate-publica-a-amendat-isis-medical-center-spitalul-judetean-constanta-si-spitalul-mangalia-383251/
  „Şi în cadrul Spitalului Municipal din Mangalia s-a aplicat o amendă de 5.000 de lei pentru neaplicarea de către personalul medico-sanitar a tehnicilor şi procedurilor de pregătire pentru sterilizare, depozitare şi transport a instrumentarului.”

  Comentariu by nabuco — 27 februarie 2019 @ 16:54

 7. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/dosar-al-dna-constanta-cu-un-prejudiciu-de-peste-31-de-milioane-de-euro-ce-au-stabilit-judecatorii-685443.html

  Comentariu by in atentia domnului Cristi Radu — 28 februarie 2019 @ 1:02

 8. Pt.2
  Sa vedem cate ,,voturi” va primi de la Parchet ,se aude ca i-a rezervat si ei Ghita o camera la Belgrad.

  Comentariu by VUCEA DAN — 28 februarie 2019 @ 12:41

 9. https://www.heise.de/tp/features/Prekaere-Lage-der-Justiz-in-Rumaenien-4316775.html

  Comentariu by nabuco — 28 februarie 2019 @ 19:55

 10. @8-Taman d-ta nu stii cum e cu darea de mita ? Mita cu o suma cu…virgula ! Pai daca-i dadea banii lui Kovesi si cu dovezi, era de mult in tara borfasul asta ! 1. Dupa mintea unora,Kovesi isi pune pielea la bataie pentru 268.000 lei, adica putin peste 55.000 de euro.
  2. Aceasta Sectie (cat de comunist suna) este un fel de Afaceri interne pentru magistrati dar care asculta de borfasi.
  3. Denuntul este facut de un borfas condamnat in lipsa si care acum se da lovit in Serbia spunand ca este persecutat politic. Ca Udrea in Costa Rica, Mazare in Madagascar si alti ilustri borfasi care au luat calea „pribegiei” dupa ce au fost condamnati.
  4. Toata povestea explodeaza acum, cand Kovesi este pe cale sa le dea atacuri de panica si insomnii borfasilor.

  Comentariu by I.S — 28 februarie 2019 @ 22:08

 11. @9- Da ! Este tare curios de ce seful OLAF nu figureaza pe lista scurta de candidati ! Nu-i exclus ca alegerea lui Kovesi sa fie in legatura cu miscarea banilor europeni catre mafia din estul Europei (dupa acelasi model ca in Romania) Comisia europeana a lasat-o moale cu MCV-urile desi se stia de infprmarile SRI-ului catre parlament (secrete pentru noi,insa s-ar putea sa nu fie la fel si pentru europeni !) Au lasat-o moarta pana si la emiterea ordonantelor de urgenta pe banda rulanta ! In UE ordonantele de urgenta se dau la calamitati,razboi,crize mari financiare etc. !

  Comentariu by I.S — 28 februarie 2019 @ 22:37

 12. @8- Nene Vucea-d-ta ai o varsta si experienta si nu cred ca mai ai ceva de pierdut !(asta daca nu cumva ti se aplica forma traditionala de santaj a sistemului,pentru cei care „au pus botul”,sistemul i-a scapat pe moment de mana legii,dupa care sunt bine manipulati !) Daca esti curat,poti fi si liber ! Liber in gandire ! Cu politica asta a noastra,in care ti se pune in fata sa alegi intre alb si negru si oricum ai alege…tot ei ies,ar trebui sa te gandesti si la asta : ” Libertatea nu este de a alege între negru și alb, ci în evitarea acestei alegeri prescrise.”

  Comentariu by I.S — 28 februarie 2019 @ 23:15

 13. Pt.10
  Analizand cele intamplate in jurul nostru si ce spui dumneta am ajuns la urmatoarele concluzii:
  -nici nu si-a dat seama ,atunci, ca acea suma ar putea fi mita(sa nu o suspectezi de prea multa stiinta de carte),dar este luare de mita deoarece conform NCP art.289..1) Fapta funcţionarului public care, direct ori indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică ori de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta”.
  Tocmai asta a facut a solicitat bani pentru a indeplini un act care contravenea atributiilor sale de serviciu
  Kovesi nu si-a pus pielea la bataie ,nu a incalcat legea pentru 55.000 euro ci pentru ai satisface niste interese electorale lui Basescu care ii promisese functia de sefa la DNA.O paranteza au intrat altii la puscarie si pentru 200,300, 500 de euro sau niste caltabos,sa fim seriosi despre ce vorbim.
  2 .Aceasta sectie nu este noua ci este mai veche ,functiona in cadreul DNA (nimeni nu a spus atunci ca este ilegala sau Afaceri Interne).a fost creata ,probabil , se folosea Kovesi de ea pentru a santaja magistratii care ieseau din formatie.Sunt niste cazuri imporante in acest sens ,dar sa asteptam verdictul legii. Aceasta sectie a fost scoasa de sub influenta DNA si este sectie in cadrul Parchetului General,componentii ei sunt numiti de CSM si cred ca acum,teoretic, este intradevar independenta si inamovibila.
  3.Toate marile dosare de coruptie ale DNA,sau aproape toate,de la Ploiesti,Bucuresti,Brasov,Oradea,Constanta, Drobeta TR.Severin si nu numai ,au la baza denuntatori condamnati penal,infractori de drept comun santajabili cu dosare penale.In cazurile acele era voie acum nu,cu toate ca in ambele cazuri sunt legale daca nu sunt si alte interese.
  4.Toate dosarele penale nu au legatura cu evenimentele politice,cel putin asa spunea Kovesi ,sa nu uitam asta .
  5.Eu sunt aproape curat(curat total este numai Dumnezeu care este fara de greseala),nu imi este frica de nimic si nu aleg decat cum cred eu.Dar faptul ca oricum ai alege tot ei ies sau tot ca ei este ,nu cumva este transmisa de la UE?.Libertatea este ca fiecare poate face ce vrea si ce crede dar numai respectand LEGEA.

  Comentariu by VUCEA DAN — 1 martie 2019 @ 12:02

 14. vrem sa schimbarea dar sa nu schimbam nimic.acu lck lovind in interesele functionarilor publici este vinovata de tot raul din tara.ea a luat spaga indirect sa trimita avionu, ca sa o vada bine base, toti denuntatorii sunt infractori dovediti,si tot ce atinge interesele politicienilor , politistilor, de frontiera sa nu , vamesilor , si a altor categorii de bugetari favorizati este abuz.
  gandire tipica.
  vrem in ue da sa facem ca noi, sa mai furam sa nu muncim…da vrem ca la germania.
  ca suntem nationalisti cand ne aranjeaza.
  nu ne mai facem bine.
  ps.oare nemtii in primii30 de ani de reconstructie tot asa gandeau?tot asa erau impotriva americanilor care i aduceau pe calea buna???nu…ei au luat ce a fost bun impreuna cu ce aveau ei bun si au facut germania de azi.
  la noi e taman pe dos.

  Comentariu by wow — 1 martie 2019 @ 13:10

 15. @14-Ministerul de interne a sarit ca ars dupa denuntul borfasului si a declarat ca plata a fost facuta de minister(d’aia am spus „de virgula” -e vorba de o factura !) Precis trebuie sa se fi facut un decont,de unde se vede cine a platit-cine a decontat ! Ori daca mita s-a infaptuit si dupa care ministerul plateste din banii statului (atentie ca nu parchetul general a facut plata-nici nu le intra in atributii) inseamna ca niste ingalonati cu multe stele au comis-o ! De altfel borfasul a tulit-o fiind protejat de politie !(tineti minte cum statea politistul-ca prostul langa gardul borfasului,dupa ce i-au pierdut urma pe autostrada ?!) In alta ordine,ati putea sa spuneti de ce-bubosul- ministrul justitiei,nu a participat la bilantul parchetului si mai ales de ce credeti ca asta se face in sediul parchetului militar ?(si nu e pentru prima data). Cunoasteti situatii cand unor tradatori de tara li se fac procese civile (in mare parte pentru a se evita scandaluri diplomatice ?-practica folosita in multe state…democratice) In UE am intrat,in urma unui acord la niste reguli(facut de „onor” psd-Nastase),pe care le tot incalcam,ba „sefa de sectie” le deschide procese si sefilor din UE ! Pentru ei UE este un…bancomat !

  Comentariu by I.S — 1 martie 2019 @ 13:19

 16. scuze-pentru @13

  Comentariu by I.S — 1 martie 2019 @ 13:20

 17. s a facut si decont s a facut si plata.dar ghita nu e borfas fugit ci e un martor credibil si abuzat de dna.a asa le convine acum.
  si dle vucea..e ok ca acum sunteti impotriva piticului.
  cu toate astea am inteles ca ati fost partasi inainte.asta cum se cheama?cand ne convine suntem preteni abuzam sa nu zic altfel impreuna da daca ma supar la imparteala sau ma consider nedrepatit torn tot.si devin acuzator si victima.
  e tot duplicitatea proverbiala romaneasca?

  Comentariu by wow — 1 martie 2019 @ 13:29

 18. @17-Din lipsa de „explozie la mamaliga” pe borfasii de la noi din tara ii mai scapa doar Putin,daca nu cumva pana atunci nu se vor devora intre ei ! Este meteahna lor ! A se vedea discursul istoric al d-nei Tarcea de la bilantul parchetului !(chestia asta cu devoratul intre ei au stiut-o inca din ’89 unii activisti de partid care s-au dat la o parte si erau exact cei cu dosare cu adevarat sanatoase !)

  Comentariu by I.S — 1 martie 2019 @ 13:43

 19. https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/florin-talpan-lanseaza-acuzatii-grave-mi-s-a-pus-pumnul-in-gura-recursul-sta-inchis-in-beciul-tribunalului-desi-trebuia-trimis-de-doua-luni-561183.html

  Comentariu by nabuco — 1 martie 2019 @ 14:02

 20. pt.17
  Ati inteles gresit, eu nu am fost partas cu Radu ci numai l-am sustinut (asa credeam la acea data) in campania din 2012.ulterior cand am constatat realitatea m-am dezis de el si faptele sale.Nu am impartit niciun leu cu Radu,nu am abuzat cu el impreuna nu am turnat ci am procedat legal(multe fapte ilegale le-am adus mai intai lui la cunostinta pentru a lua masurile legale si nu a facut-o)Probabil ca daca faceam afaceri,escrocherii,abuzuri impreuna aveati dreptate ,dar legatura mea cu el a fost numai de servici si de aceea nu este duplicitate .

  Comentariu by VUCEA DAN — 1 martie 2019 @ 14:11

 21. Pt. 15
  Vezi factura totala cu care s-a platit si vei constata ca diferenta din ce a platit MAI si valoarea totala este exact cei 55.000 euro,tocmai cei ceruti lui Ghita de madam Kovesi.Si cum poti sa platesti o fdactura fara ca ordonatorul principal de credite(seful IGPR sa stie?????????.

  Comentariu by VUCEA DAN — 1 martie 2019 @ 14:17

 22. https://www.youtube.com/watch?v=kwR5PZzVpSo

  Comentariu by Anonim — 1 martie 2019 @ 14:26

 23. https://www.cotidianul.ro/ce-a-visat-cristina-tarcea-si-ne-a-spus-si-noua/

  Comentariu by Anonim — 1 martie 2019 @ 14:48

 24. Vucea, tie chiar nu iti este rusine la modul cu te exprimi si scrii!?

  Comentariu by Anonim — 1 martie 2019 @ 19:33

 25. Vama nu-i ca Garda.

  Comentariu by Basescu — 1 martie 2019 @ 22:00

 26. Daca ia pensie tripla ca a mea se pare ca nu.

  Comentariu by Profesorul — 1 martie 2019 @ 22:04

 27. Pt.24
  Nu contest unele greșeli care le fac datorita grabei cu care scriu.Ma-ar fi deranjat daca ce spun ar fi minciunii.Si când dai lecții de cum scriu eu vezi ce scrii tu,, modul cu te exprimi și scrii?” Mai corect ar fi sa vedem conținutul care este foarte important și apoi forma care, este drept ,are și ea importanta ei.Eu nu ma verific de multe ori ce și cum scriu dar tu care dai lecții o faci ?????

  Comentariu by Vucea Dan — 1 martie 2019 @ 22:41

 28. Pt. #27
  https://www.cotidianul.ro/analiza-lui-gabriel-oprea-romania-este-pe-un-drum-gresit/

  Comentariu by nabuco — 2 martie 2019 @ 23:35

 29. Iar minciuni. In realitate cele mai multe locuri de parcare identificate sunt pe locurile garajelor demolate. Analizati HCL 45 si imi veti da dreptate.

  Comentariu by Vic — 5 martie 2019 @ 12:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress