Proiectul 6 trebuia supus dezbaterii publice. Dar ce mai contează.
Proiectul 7 trebuia aprobat înainte de demolarea garajelor.
Proiectul 8 e clar cu dedicație. Piața Saturn s-a închis, dar facem piață volantă. Se vor monta tarabe fără acte și se vor face bani de campanie ?
Proiectul 11 e și mai interesant. Vă reamintesc că statul român e laic. Toate cultele trebuie să plătească impozit. Pare a fi o mituire electorală. Dacă înfrățirea cu evreii n-a mers, poate merge cu islamiștii.
Comentariu by lucian visa — 15 februarie 2019 @ 14:08
La pct.11 nu este vorba despre un cult religios, chiar dacă denumirea induce în eroare. Este o fundație care cere scutirea pentru că se ocupă cu servicii sociale. Nu face parte din Muftiatul Român, nici cu Cultul Musulman Mangalia, este o entitate diferită.
Pentru a beneficia de scutire la plată a impozitului/taxei pe clădire și/sau teren trebuie îndeplinite următoarele condiții:
a) Organizații nonguvernamentale și întreprinderile sociale își desfășoară activitatea în condițiile OG nr. 68/2003 privind serviciile sociale, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare, precum și a altor acte normative incidente;
b) Clădirea să fie proprietatea sau în utilizarea organizației nonguvernamentale și întreprinderii sociale acreditată ca furnizor de servicii sociale;
c) Organizația nonguvernamentală și întreprinderea socială să fie acreditată ca furnizor de servicii sociale;
d) În clădire să se desfășoare exclusiv serviciile sociale pentru care organizația nonguvernamentală și întreprinderea socială a fost acreditată;
e) Furnizarea serviciilor sociale să se realizeze pe tot parcursul anului fiscal.
Acea fundație nu are legătură cu musulmanii din Mangalia, este suleymanistă. Și scutirea este pentru că face servicii sociale, tine în internat copii nevoiași de la sate pentru a urma cursurile școlare.
Comentariu by Red John — 15 februarie 2019 @ 17:12
Cu alte cuvinte, mai pe scurt „legaturile” trebuie cautate aici local, la familile Tair si Nuredin…
Pct 5 – acele cladiri au „disparut” din mandatul lui tusac, cind a scos paza.
E ceva, totusi, dupa 10 ani de la jefuirea si demolarea lor sa le scazi din evidenta…
NU vad sa se vorbeasca de BURSELE DE MERIT ptr elevi.
Ce bai elevii voteaza ? Si tu acum. Am dat transport gratuit cu trenul la studenti ca aia au 18 ani si drept de vot. Ce daca se duc la vama sa se drogheze sau ocupa locurile celor care platesc. Au drept de vot le dai 1 Nu au nu le dai sa plateasca elevii ca nu e nici un halis belis cu ei, mai vor si burse ai dracu nevotanti.
Comentariu by Pesedistul inrait — 17 februarie 2019 @ 22:59
Ai dreptate , plus ca asa falimentezi si transportatorii ca nu mai merg cu ei studentii si iau trenul. 2 pasari dintr un foc ca de la CFR sugem multe capuse. Da ia zi cum te cheama sa te bagam in locul lui Dragnea ca esti mai bun.
DESPRE STAȚIUNILE NOASTRE SI OMD
– socoteala primarului de a cheltui birurile nelegale nu se potrivește cu realitatea din târg
Am susținut forma inițială a acestei OMD (Organizația de Management a Destinației) Mangalia deoarece primarul Radu Cristian nu a fost capabil de dezvoltare a stațiunilor noastre. Astăzi este dureroasă pentru noi consecința că nu a avut nicio viziune. Nu a fost în stare nici să le întrețină!
Cu găselnița aceasta a OMD se inventează o alta primărie pentru stațiunile turistice, dar o primărie mai privată, menită inițial ca șmecherii pună mâna pe banii publici.
Eu am susținut proiectul ca statul să facă parte din acest OMD, consiliul județean să facă parte, dar nu doar cu numele, ci și cu fonduri.
Dacă ajungem să tranferăm bani publici din bugetul local în acest OMD, este doar o sifonărie pe placul primarului Radu Cristian.
Dar…, însăși ideea de existență a acestei OMD este o recunoaștere a lui Radu Cristian că este degeaba în primărie, că a fost incapabil să administreze stațiunile noastre. Cu toată Direcția aceea de Turism din Primărie, cu toată armata de angajați (obligatoriu) pe cele 4-5 Centre de Informare Turistică, a reușit doar deteriorarea turismului în zona noastră.
Paranteză: La Borsec, care este un oraș cu stațiune turistică, există un astfel de Centru, realizat tot pe fondurile europene, este functional și coordonează toată cazarea în zonă, cere și verifică standardele, promovează și face facilitati agențiilor de turism, etc. La noi au năpădit buruienile în aceste Centre, dar cheltuim pe ele să avem angajați cate 3-4 pe centru, pe toată durata anului. Nu știu cu ce se ocupa acești angajați, centrele sunt închise. Închis paranteza.
Chiar și cu această recunoaștere că a fost un primar nepriceput, Radu Cristian încearcă să se folosească de această OMD pentru a șifona banii din bugetul local? Inițial OMD era menită pentru a cheltui fondurile din taxa de dezvoltare și promovare a turismului. De aceea această taxă s-a tot mărit nelegal, consecință fiind că a fost atacată de prefecți în instanță.
Anul acesta, toți cei 1.103 agenți comerciali activi din Mangalia ar fi trebuit – după planurile primarului – să plătească intre 1.000 lei și 15.000 lei (chioșcuri 1.000 lei, magazinele 3.000 lei, farmaciile 3.000 lei, vulcanizările sau alte activitati comerciale intre 1.000-3000 lei). Plus societățile comerciale care nu figurează cu sediu în Mangalia, dar activează în municipiu: Kaufland, Penny, Profi, Lidl, Carrefour, Bronec, Altex, toate firmele aduse de primar din Constanța, Eforie, București, Fetești, etc. să lucreze în Mangalia în locul societăților comerciale din Mangalia. Nimeni nu ar fi scăpat, niciun agent comercial din Mangalia nu ar fi scăpat de această taxă, indiferent de activitate. Că ai coafor, că ai vulcanizare, că ai o librărie,….plăteai o taxă de promovare a turismului. S-ar fi adunat în jur de 3-4.000.000 lei pe an. Pe care i-ar cheltui această entitate OMD, după cum se dorește. Cel mai mare control pe OMD fiind al primarului.
Îi transmit doamnei Nedea că a fost întotdeauna o mare plăcere să stăm de vorbă, dar cu privire la subiect atrag atenția că nu Primăria hotărăște taxele speciale, nu Primăria hotărăște cum să se cheltuie, ci Consiliul Local prin HCL.
Planul era pus la punct… Doar că s-a împuținat bugetul taxei speciale. Nu mi s-a părut corect să fie aplicată agenților comerciali din municipiu, sub forma de biruri nelegale. Astfel că Prefectul a notificat Primăria Mangalia că municipiul are mai întâi rang de localitate, chiar dacă este și stațiune, iar taxa de dezvoltare și promovare a turismului se aplică doar agenților economici cu activitate în stațiuni. Iar cum taxa pentru hoteluri este gândită la 25 lei pe cameră, un hotel cu 100 camere contribuie doar cu 2.500 lei. Mai putin decat un chioșc sau o tarabă de gogoși. Astfel că bugetul care era planificat să fie cheltuit de acest OMD s-a împuținat drastic, cam pe la 500.000 lei. De 10 ori mai puțin decât planul inițial de biruire a mangalioților.
Această sumă este de ajuns pentru funcționare. În rest, ar trebui să se ocupe cu atragerea de fonduri (pentru că administrația Radu Cristian a fost incapabilă), nicidecum cu cheltuirea unor biruri aplicate agenților comerciali care activează în municipiu și care deservesc locuitorii pe toată durata anului.
În Destinația Turistică Mangalia intră și stațiunea Mangalia, iar această OMD poate acționa în paralel pentru accesarea de fonduri europene sau guvernamentale. Este o ocazie să se înființeze în cadrul ei Centrul Municipal pentru Fonduri Structurale Nerambursabile, cu consultanți angajați, care să ajute agenții comerciali cu activitate în Mangalia și stațiuni să acceseze fonduri europene, pentru a se dezvolta destinația turistică. Ori pe cetățenii care doresc să acceseze un start-up nation. Ar fi de un mare ajutor, pentru că dacă dorește să acceseze fonduri nerambursabile pentru Mangalia, un IMM nu are unde să se adreseze. Acest Centru din OMD ar putea promova deschiderea apelurilor pentru axele europene, ar ajuta agenții economici cu Studiile de Fezabilitate plătite din taxa specială, ar ajuta dezvoltarea Destinației Turistice cu implementarea a investiții de milioane euro pe an. Si s-ar autobugeta din comisionul de consultanță plătit tot din fonduri europene. Aceasta este dezvoltarea stațiunile pe care o am în viziune, nicidecum ca această OMD să cheltuie banii colectați cu biruri nelegale din Mangalia. Să aducă alți bani pentru investiții în stațiunile noastre și în Mangalia, în baza unui concept al destinațiilor turistice gândite și stabilite pentru fiecare dintre stațiuni.
Este nevoie de această OMD, pe forma în care o propun. În subordinea Consiliului Local, pentru că patronatele hoteliere fac bani din turism pentru că municipiu nostru are 6 stațiuni la mare. Nu să dicteze Mangaliei niște patroni de hotel din București, Ploiești sau de aiurea, cum să se aplice și cum să se cheltuie taxele în Mangalia! Poziția fiecăruia să fie clară: patronatele hoteliere nu dictează cum să fie condusă Mangalia, ci Consiliul Local Mangalia, format din reprezentanți aleși de către cetățeni, adoptă legislația locală pentru toate domeniile.
Este nevoie de o cooperare, dar nici să se suie alții în corcoduș și să ne impună taxe speciale pe vulcanizare din Mangalia ca să fie cheltuită în stațiuni. Patronatele hoteliere pot colabora cu Primăria astfel ca din taxa specială de dezvoltare a turismului să se investească în infrastructură. Dacă taxa si-o măresc singuri, de comun acord, la 1.000 lei pe cameră, ar aduna un buget de 30.000.000 lei (pt 30.000 camere în cele 6 statiuni). Din tot sezonul să facă un sacrificiu și să aloce încasarea pe 5 zile.
Astfel pot avea la dispoziție 6.000.000 euro în fiecare an, din contribuțiile lor cu taxa specială, să facă stațiunile boboc și să își mărească afacerea, iar OMD să lungească sezonul. Mi se pare mai corect astfel, nu să se pună taxe speciale pentru mangalioti, iar patronatele să decidă cum să fie cheltuite. Nimeni nu le poate impune taxa specială, aceasta se înființează la cererea celor care le plătesc.
Sa ceară hotelierii să plătească o taxă de dezvoltare și promovare a turismului de 1.000 lei per cameră și Primăria îi poate ajuta cu documentațiile pentru investiții în infrastructură. 5 zile de încasare pe camera respectivă. Pentru asta le propun un mega-evenimente în iunie care aduce 40.000 de turiști pt 4 zile, nici nu este nevoie să rupă din sezon.
În schimb, au insistat ca în 2017 o tarabă cu gogoși să plătească 6.000 lei pe an, iar un magazin alimentar să plătească 9.000 lei această taxă de promovare. Dacă aceste sume nu li s-au părut mari, nici 1000 de lei pe o cameră nu trebuie să li se pară mult. Si primesc investiții de 6 milioane euro pe an.
Comentariu by Mentalistul — 19 februarie 2019 @ 11:58
cu durere in orgoliu 🙂 ii dau dreptate d lui consiler.taxele sunt aberante.
de ce nu s ar incerca o taxa petru promovarea turismului doar pentru cei care deschid sezonier si traiesc doar de pe urma turistilor.
poate ar fi aplicata taxa asta si la cei ce inchiriaza la negru ca si ei tot de pe urma turismului traiesc.
Ptr cei ce ati avut garaje, faceti bine si alergati nitel pe la primarie ptr radiere. Au inceput sa vina note de plata, in plus. Foame mare la piticu si navetistii.
Proiectul 6 trebuia supus dezbaterii publice. Dar ce mai contează.
Proiectul 7 trebuia aprobat înainte de demolarea garajelor.
Proiectul 8 e clar cu dedicație. Piața Saturn s-a închis, dar facem piață volantă. Se vor monta tarabe fără acte și se vor face bani de campanie ?
Proiectul 11 e și mai interesant. Vă reamintesc că statul român e laic. Toate cultele trebuie să plătească impozit. Pare a fi o mituire electorală. Dacă înfrățirea cu evreii n-a mers, poate merge cu islamiștii.
Comentariu by lucian visa — 15 februarie 2019 @ 14:08
La pct.11 nu este vorba despre un cult religios, chiar dacă denumirea induce în eroare. Este o fundație care cere scutirea pentru că se ocupă cu servicii sociale. Nu face parte din Muftiatul Român, nici cu Cultul Musulman Mangalia, este o entitate diferită.
Pentru a beneficia de scutire la plată a impozitului/taxei pe clădire și/sau teren trebuie îndeplinite următoarele condiții:
a) Organizații nonguvernamentale și întreprinderile sociale își desfășoară activitatea în condițiile OG nr. 68/2003 privind serviciile sociale, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare, precum și a altor acte normative incidente;
b) Clădirea să fie proprietatea sau în utilizarea organizației nonguvernamentale și întreprinderii sociale acreditată ca furnizor de servicii sociale;
c) Organizația nonguvernamentală și întreprinderea socială să fie acreditată ca furnizor de servicii sociale;
d) În clădire să se desfășoare exclusiv serviciile sociale pentru care organizația nonguvernamentală și întreprinderea socială a fost acreditată;
e) Furnizarea serviciilor sociale să se realizeze pe tot parcursul anului fiscal.
Acea fundație nu are legătură cu musulmanii din Mangalia, este suleymanistă. Și scutirea este pentru că face servicii sociale, tine în internat copii nevoiași de la sate pentru a urma cursurile școlare.
Comentariu by Red John — 15 februarie 2019 @ 17:12
Cu alte cuvinte, mai pe scurt „legaturile” trebuie cautate aici local, la familile Tair si Nuredin…
Comentariu by Anonim — 15 februarie 2019 @ 17:37
Pct 5 – acele cladiri au „disparut” din mandatul lui tusac, cind a scos paza.
E ceva, totusi, dupa 10 ani de la jefuirea si demolarea lor sa le scazi din evidenta…
NU vad sa se vorbeasca de BURSELE DE MERIT ptr elevi.
Comentariu by pop — 16 februarie 2019 @ 19:58
De burse de merit vor putea vorbi după ce vor avea buget.
Comentariu by Anonim — 17 februarie 2019 @ 21:33
Ce bai elevii voteaza ? Si tu acum. Am dat transport gratuit cu trenul la studenti ca aia au 18 ani si drept de vot. Ce daca se duc la vama sa se drogheze sau ocupa locurile celor care platesc. Au drept de vot le dai 1 Nu au nu le dai sa plateasca elevii ca nu e nici un halis belis cu ei, mai vor si burse ai dracu nevotanti.
Comentariu by Pesedistul inrait — 17 februarie 2019 @ 22:59
Ai dreptate , plus ca asa falimentezi si transportatorii ca nu mai merg cu ei studentii si iau trenul. 2 pasari dintr un foc ca de la CFR sugem multe capuse. Da ia zi cum te cheama sa te bagam in locul lui Dragnea ca esti mai bun.
Comentariu by Garide — 17 februarie 2019 @ 23:01
Eu am fost cu ideea , sorry
Comentariu by Volguta — 17 februarie 2019 @ 23:01
https://www.replicaonline.ro/curtea-de-conturi-in-control-la-mangalia-raportul-este-dezastruos-primaria-il-contesta-in-instanta-382457/
Comentariu by Aquarius — 19 februarie 2019 @ 6:48
Pentru că e prwa multă liniște pe blog, referitor la OMD:
https://www.profit.ro/must-read/exclusiv-in-premiera-statiunile-din-sudul-litoralului-se-unesc-sub-acelasi-management-public-privat-dupa-un-model-din-bulgaria-pentru-a-si-rezolva-impreuna-problemele-si-a-se-promova-unitar-18578443
DESPRE STAȚIUNILE NOASTRE SI OMD
– socoteala primarului de a cheltui birurile nelegale nu se potrivește cu realitatea din târg
Am susținut forma inițială a acestei OMD (Organizația de Management a Destinației) Mangalia deoarece primarul Radu Cristian nu a fost capabil de dezvoltare a stațiunilor noastre. Astăzi este dureroasă pentru noi consecința că nu a avut nicio viziune. Nu a fost în stare nici să le întrețină!
Cu găselnița aceasta a OMD se inventează o alta primărie pentru stațiunile turistice, dar o primărie mai privată, menită inițial ca șmecherii pună mâna pe banii publici.
Eu am susținut proiectul ca statul să facă parte din acest OMD, consiliul județean să facă parte, dar nu doar cu numele, ci și cu fonduri.
Dacă ajungem să tranferăm bani publici din bugetul local în acest OMD, este doar o sifonărie pe placul primarului Radu Cristian.
Dar…, însăși ideea de existență a acestei OMD este o recunoaștere a lui Radu Cristian că este degeaba în primărie, că a fost incapabil să administreze stațiunile noastre. Cu toată Direcția aceea de Turism din Primărie, cu toată armata de angajați (obligatoriu) pe cele 4-5 Centre de Informare Turistică, a reușit doar deteriorarea turismului în zona noastră.
Paranteză: La Borsec, care este un oraș cu stațiune turistică, există un astfel de Centru, realizat tot pe fondurile europene, este functional și coordonează toată cazarea în zonă, cere și verifică standardele, promovează și face facilitati agențiilor de turism, etc. La noi au năpădit buruienile în aceste Centre, dar cheltuim pe ele să avem angajați cate 3-4 pe centru, pe toată durata anului. Nu știu cu ce se ocupa acești angajați, centrele sunt închise. Închis paranteza.
Chiar și cu această recunoaștere că a fost un primar nepriceput, Radu Cristian încearcă să se folosească de această OMD pentru a șifona banii din bugetul local? Inițial OMD era menită pentru a cheltui fondurile din taxa de dezvoltare și promovare a turismului. De aceea această taxă s-a tot mărit nelegal, consecință fiind că a fost atacată de prefecți în instanță.
Anul acesta, toți cei 1.103 agenți comerciali activi din Mangalia ar fi trebuit – după planurile primarului – să plătească intre 1.000 lei și 15.000 lei (chioșcuri 1.000 lei, magazinele 3.000 lei, farmaciile 3.000 lei, vulcanizările sau alte activitati comerciale intre 1.000-3000 lei). Plus societățile comerciale care nu figurează cu sediu în Mangalia, dar activează în municipiu: Kaufland, Penny, Profi, Lidl, Carrefour, Bronec, Altex, toate firmele aduse de primar din Constanța, Eforie, București, Fetești, etc. să lucreze în Mangalia în locul societăților comerciale din Mangalia. Nimeni nu ar fi scăpat, niciun agent comercial din Mangalia nu ar fi scăpat de această taxă, indiferent de activitate. Că ai coafor, că ai vulcanizare, că ai o librărie,….plăteai o taxă de promovare a turismului. S-ar fi adunat în jur de 3-4.000.000 lei pe an. Pe care i-ar cheltui această entitate OMD, după cum se dorește. Cel mai mare control pe OMD fiind al primarului.
Îi transmit doamnei Nedea că a fost întotdeauna o mare plăcere să stăm de vorbă, dar cu privire la subiect atrag atenția că nu Primăria hotărăște taxele speciale, nu Primăria hotărăște cum să se cheltuie, ci Consiliul Local prin HCL.
Planul era pus la punct… Doar că s-a împuținat bugetul taxei speciale. Nu mi s-a părut corect să fie aplicată agenților comerciali din municipiu, sub forma de biruri nelegale. Astfel că Prefectul a notificat Primăria Mangalia că municipiul are mai întâi rang de localitate, chiar dacă este și stațiune, iar taxa de dezvoltare și promovare a turismului se aplică doar agenților economici cu activitate în stațiuni. Iar cum taxa pentru hoteluri este gândită la 25 lei pe cameră, un hotel cu 100 camere contribuie doar cu 2.500 lei. Mai putin decat un chioșc sau o tarabă de gogoși. Astfel că bugetul care era planificat să fie cheltuit de acest OMD s-a împuținat drastic, cam pe la 500.000 lei. De 10 ori mai puțin decât planul inițial de biruire a mangalioților.
Această sumă este de ajuns pentru funcționare. În rest, ar trebui să se ocupe cu atragerea de fonduri (pentru că administrația Radu Cristian a fost incapabilă), nicidecum cu cheltuirea unor biruri aplicate agenților comerciali care activează în municipiu și care deservesc locuitorii pe toată durata anului.
În Destinația Turistică Mangalia intră și stațiunea Mangalia, iar această OMD poate acționa în paralel pentru accesarea de fonduri europene sau guvernamentale. Este o ocazie să se înființeze în cadrul ei Centrul Municipal pentru Fonduri Structurale Nerambursabile, cu consultanți angajați, care să ajute agenții comerciali cu activitate în Mangalia și stațiuni să acceseze fonduri europene, pentru a se dezvolta destinația turistică. Ori pe cetățenii care doresc să acceseze un start-up nation. Ar fi de un mare ajutor, pentru că dacă dorește să acceseze fonduri nerambursabile pentru Mangalia, un IMM nu are unde să se adreseze. Acest Centru din OMD ar putea promova deschiderea apelurilor pentru axele europene, ar ajuta agenții economici cu Studiile de Fezabilitate plătite din taxa specială, ar ajuta dezvoltarea Destinației Turistice cu implementarea a investiții de milioane euro pe an. Si s-ar autobugeta din comisionul de consultanță plătit tot din fonduri europene. Aceasta este dezvoltarea stațiunile pe care o am în viziune, nicidecum ca această OMD să cheltuie banii colectați cu biruri nelegale din Mangalia. Să aducă alți bani pentru investiții în stațiunile noastre și în Mangalia, în baza unui concept al destinațiilor turistice gândite și stabilite pentru fiecare dintre stațiuni.
Este nevoie de această OMD, pe forma în care o propun. În subordinea Consiliului Local, pentru că patronatele hoteliere fac bani din turism pentru că municipiu nostru are 6 stațiuni la mare. Nu să dicteze Mangaliei niște patroni de hotel din București, Ploiești sau de aiurea, cum să se aplice și cum să se cheltuie taxele în Mangalia! Poziția fiecăruia să fie clară: patronatele hoteliere nu dictează cum să fie condusă Mangalia, ci Consiliul Local Mangalia, format din reprezentanți aleși de către cetățeni, adoptă legislația locală pentru toate domeniile.
Este nevoie de o cooperare, dar nici să se suie alții în corcoduș și să ne impună taxe speciale pe vulcanizare din Mangalia ca să fie cheltuită în stațiuni. Patronatele hoteliere pot colabora cu Primăria astfel ca din taxa specială de dezvoltare a turismului să se investească în infrastructură. Dacă taxa si-o măresc singuri, de comun acord, la 1.000 lei pe cameră, ar aduna un buget de 30.000.000 lei (pt 30.000 camere în cele 6 statiuni). Din tot sezonul să facă un sacrificiu și să aloce încasarea pe 5 zile.
Astfel pot avea la dispoziție 6.000.000 euro în fiecare an, din contribuțiile lor cu taxa specială, să facă stațiunile boboc și să își mărească afacerea, iar OMD să lungească sezonul. Mi se pare mai corect astfel, nu să se pună taxe speciale pentru mangalioti, iar patronatele să decidă cum să fie cheltuite. Nimeni nu le poate impune taxa specială, aceasta se înființează la cererea celor care le plătesc.
Sa ceară hotelierii să plătească o taxă de dezvoltare și promovare a turismului de 1.000 lei per cameră și Primăria îi poate ajuta cu documentațiile pentru investiții în infrastructură. 5 zile de încasare pe camera respectivă. Pentru asta le propun un mega-evenimente în iunie care aduce 40.000 de turiști pt 4 zile, nici nu este nevoie să rupă din sezon.
În schimb, au insistat ca în 2017 o tarabă cu gogoși să plătească 6.000 lei pe an, iar un magazin alimentar să plătească 9.000 lei această taxă de promovare. Dacă aceste sume nu li s-au părut mari, nici 1000 de lei pe o cameră nu trebuie să li se pară mult. Si primesc investiții de 6 milioane euro pe an.
Comentariu by Mentalistul — 19 februarie 2019 @ 11:58
https://www.replicaonline.ro/unul-dintre-vamesii-acuzati-ca-protejau-o-fabrica-ilegala-de-alcool-a-ajuns-la-inchisoare-382478/
Comentariu by nabuco — 19 februarie 2019 @ 12:01
cu durere in orgoliu 🙂 ii dau dreptate d lui consiler.taxele sunt aberante.
de ce nu s ar incerca o taxa petru promovarea turismului doar pentru cei care deschid sezonier si traiesc doar de pe urma turistilor.
poate ar fi aplicata taxa asta si la cei ce inchiriaza la negru ca si ei tot de pe urma turismului traiesc.
Comentariu by wow — 19 februarie 2019 @ 12:46
Ptr cei ce ati avut garaje, faceti bine si alergati nitel pe la primarie ptr radiere. Au inceput sa vina note de plata, in plus. Foame mare la piticu si navetistii.
Comentariu by pop — 20 februarie 2019 @ 16:10