Mangalia – politica locală

11 februarie 2019

Lovitură cruntă încasată de Guvernul Dăncilă. Anunțul care îi pune pe jar pe guvernanți

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 18:22

Săptămâna începe cum nu se poate mai rău pentru guvernul Dăncilă. Institutul Național de Statistică a prezentat mai multe date care descriu situația alarmantă prin care trece economia României.

Astfel, potrivit datelor INS, deficitul comercial al României a avansat cu 16,8% anul trecut, faţă de anul anterior, până la 15,1 miliarde euro.

În perioada ianuarie – noiembrie 2018, deficitul comercial s-a aflat în creştere cu 18.2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

În 2018, exporturile au însumat 67,732 miliarde euro, iar importurile au fost 82,865 miliarde euro. Astfel, faţă de anul anterior, exporturile au crescut cu 8,1%, iar importurile cu 9,6%.

Deficitul balanţei comerciale în anul 2018 a fost de 15,133 miliarde euro, mai mare cu 2,173 miliarde euro decât cel înregistrat în anul 2017.

Deficitul comercial este un indicator economic ce indică existenţa unei balanţe comerciale negative, în care importurile unei ţări depăşesc exporturile sale. Un deficit comercial este echivalent cu o scurgere a monedei naţionale pe pieţele externe. Acesta mai este cunoscut şi sub denumirea de deficit de cont curent.

Atunci când importurile depăşesc exporturile, cererea de valută a unei ţări în ceea ce priveşte comerţul internaţional este mai mică. Reducerea cererii pentru o monedă face ca aceasta să fie mai puţin valoroasă pe pieţele internaţionale.

Andrei Apostol, Capital.ro 11.02.2019

13 Comments

 1. https://evz.ro/psd-masinarie-administrare.html

  Comentariu by lucian visa — 11 februarie 2019 @ 18:53

 2. https://www.replicaonline.ro/dupa-discutii-indelungate-taxele-s-au-dublat-la-medgidia-381711/

  Comentariu by nabuco — 12 februarie 2019 @ 10:53

 3. astept ca onor consilierul menabit sa iasa la rampa sa ne explice cu pompoasele i vorbe cat de bine traim si ce prosti suntem ca nu ne dam seama.si el, doar el, ne deschide ochii.ca si psd ul domnul consilier e plin de vorbe frumoase dar fapte nu.demagogie pura psd.cica drumul spre iad e pavat cu bune intentii,
  intr un articol pe fb acelasi consilier ne explica , asa ca pentru necunoscatori, cum ca o piscina in mangalia ar revitaliza economia.nu vreau sa ma iau de faptul ca la o astfel de investitie ar trebui un studiu de fezabilitate adevarat.nu unul facut cu parandarat.si nu unul facut in genul daca 100 de oameni ar veni zilnic la piscina…
  saracia si lupta pentru traiul zilnic aici ne a adus psd ul.nu intram in detalii dar mi se pare ca in povestea cu chelul si tichia de margaritar aceasta piscina si complex sportiv.
  nu spun ca nu ar fi bune.ar fi.dar intr un oras unde nivelul de trai e unul normal.oare stie domnul menabit cat costa nu constructia ci intretinerea unui astfel de complex???macar asa de curiozitate…numai demagogie tipic psd.sau mai bine zis tipic casei politice romanesti.
  de antologie a fost dialogul intre soferul ajuns senator si guvernatorul bnr.in afara de un zambet tamp acest psd ist cocotat nu a putut arata nimic.dar asta e scara de valori a psd ului.soferu il cheama pe guvernatorul bnr la ordine.
  raspunsul pe masura….cand ve ti reduce inflatia cand economia va produce atunci si roborul va avea alte valori.da oare soferii si sufragetele din psd si din clasa politica au inteles?
  si app domnule consilier daca dta esti municipalist atunci ala din limanu care lupta pentru comuna lui e comunist?????lasa ne cu inventatul unor cuvinte goale ce din coada dau sa sune , care impresioneaza alegatorii mai putin scoliti ai psd ului.din pacate nu esti decat marea deziluzie a cl ului si cum spunea cineva p aici doar bufonul pus sa ne abata atentia

  Comentariu by wow — 14 februarie 2019 @ 8:58

 4. WOW numai ce zice ca face piticul e bun pentru MANGALIA si o spui asa cu gura plina….scirba!

  Comentariu by doru — 14 februarie 2019 @ 10:12

 5. amice..daca ai fi citit ce am posta pna acum nu mult ai fi inteles ca sunt impotriva actualei administratii locale.sau poate ai citit .dar mai trebuie sa si intelegi.scand stii sa citesti dar nu prea reusesti sa intelegi textul citit se numeste analfabetism functional.
  unde am zis eu ca face ceva bun primarul.?asta daca afacut.
  in plus de multe ori i am dat dreptate d lui menabit.din pacate cum spuneam..asta daca ai citit si n ai inteles e o dezamagire acest domn.
  in rest toate bune masei amorfe de votanti psd clasici din care faci parte.

  Comentariu by wow — 14 februarie 2019 @ 13:19

 6. „Viața e pustiu” pe blog fără Mentalist.
  Iar wow vrea să o resusciteze cerând pereților să vină Mentalistul înapoi. Până la urmă se dovedește că acesta este singurul scop de existență al blogului: vânătoarea de Mentalist.

  Fiecare obiectiv municipal are cheltuieli de întreținere. Asta este esența administrării, să te pricepi la administrat. Ce propui? Să nu se mai facă nimic în Mangalia ca să existe mai mulți bani de furat în bugetul local?
  Față de 400.000 de euro pe an, cât se cheltuie pe paza parcului Evergreen, întreținerea unui astfel de complex este mult mai mică, oricum se autobugeteaza cu încasarea abonamentelor pentru sportul de masă.
  Doar nu o să joci fotbal fără să plătești închirierea terenului. Ori vrei să faci piscină pe gratis?
  Dacă ești limitat în gândire, nu înseamnă că orice gândire în afara limitelor tale este ceva rău.
  Prea ai minte de comunist, să le vrei pe toate pe gratis. O soluție este cea care o promova: o taxă specială pentru agențiile de pariuri și păcănele, care să se direcționeze către sportul de masă. Și așa nu mai dau 3% la stat, ci doar 2% din cifra de afaceri.

  Comentariu by Red John — 14 februarie 2019 @ 14:03

 7. A plecat mentalistul, a venit Red John. Personalitate multipla.

  Comentariu by Anonim — 14 februarie 2019 @ 14:07

 8. Se stie cine e Red John.

  Comentariu by Red John — 14 februarie 2019 @ 14:58

 9. red john in exprimare si argumentatie esti ruda cu mentalistul.asta in cazul in care nu e bipolar.
  n am zis ca nu vreau piscina , sala de sport , teatru .etc…vreau. dar ca sa le ai trebuie sa produci.pentru a le construi si a le intretine.iar guvernele noastre nu au stiut decat sa vanda si sa pape banii.
  nu vreau piscina gratis.dar ca sa pot merge la piscina trebuie sa castig bani deci sa muncesc sa produc.daca am unde.
  nu stiu unde ai vazut ca vreau ceva gratis.dar as vrea sa gandim pe etape.si constructiv.n am sosele da mi cumpar mercedes nu?
  boala noastra a fost omiterea unor etape din ciclul economico administrativ.asta pentru ca romanii nu au planuri pe termen lung.sau macar mediu.noi traim de azi pe maine.
  azi vine un primar se apuca sa faca ceva nu termina iar urmatorul nu continua sau cel amai adesea strica ce a facut celalalt.ca are el alta viziune>si asa din 4 in 4 ani o luam de la cap.si tot batem pasu pe loc.
  ca borduri de taspe mil de euro are nevoie mangalia acum nu?asta in paranteza.
  si da pana la urma as vrea sa traiesc in orasul ala in care mersul la piscina municipala ma va costa ca cetatean al orasului ceva simbolic.dar sunt doar vise.nu suntem nici nordici nici macar nemti.
  solutia cu taxa pe pacanele si pariuri o gasesc f buna.si nu le as cere 2% ci 10 sau 15…cred oricum ca ei platesc mai mult decat 2%..dar la negru.in spagi date politicienilor .

  Comentariu by wow — 14 februarie 2019 @ 15:01

 10. http://3.bp.blogspot.com/__i5BgvfFPPE/R4YkDJJulvI/AAAAAAAAAHM/PWa9XM4KThA/s1600/gratar_in_piscina.jpg

  Comentariu by nabuco — 14 februarie 2019 @ 15:22

 11. Ptr.9. Esti pe-aproape, sint doi golani din acelasi serial de duzina. Mentalistul si red john. Ozzi si Cautis.

  Comentariu by Anonim — 14 februarie 2019 @ 21:01

 12. @10- Aia e energie electrica „din apa” (sau,ma rog,”peste apa” !) Da’ uite aici alt „destept” din postura de ministru : https://www.facebook.com/GabrielsVlog/videos/367066330556463/UzpfSTEwMDAwMzIxNDk0MjY1ODoyMDQzNDYxMDcyNDM3NzA0/

  Comentariu by Anonim — 14 februarie 2019 @ 21:58

 13. PS la @12 (pentru ca am uitat semnatura) Numai „cormoranii” postaci fac baie gratuit in piscina,plus „cormoranii natureli” : https://1.bp.blogspot.com/-9ETCyyO2FWU/XE2cJdxj0xI/AAAAAAAALyw/Kci92wL_zmwS8SFSgMmFuEwm3f_W2-IugCLcBGAs/w506-h910-k/cats.jpg

  Comentariu by I.S — 14 februarie 2019 @ 22:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress