Mangalia – politica locală

5 februarie 2019

REPLICI ACIDE în sudul litoralului! Consilieri FURIOŞI: Există în CL Mangalia un individ care debitează inepţii; nu valorează nici cât o ceapă degerată

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:39

Consilieii locali din Mangalia au scos armele! În 2020 au loc alegerile locale, aşa că atacurile încep să se înteţească. Se folosesc toate mijloacele posibile, inclusiv jumătăţile de adevăr, pentru că acestea ajută cel mai bine în campania de manipulare a electoratului.

Dacă până acum opoziţia îl ataca doar pe primarul Mangaliei, liberalul Cristian Radu, iată că acum consilierul PSD Menabit Ozghiun a mers mai departe în „găsirea vinovaţilor” pentru toate „relele” care se petrec în sudul litoralului: „consilierii obedienţi” de la PNL și UNPR au fost arătaţi cu degetul! Social-democratul susţine că primarului nu-i pasă de Mangalia, dar, adaugă el, nici „pe cei 11 consilierii locali obedienți primarului nu-i interesează problemele cetățenilor și ale municipiului”.

„Acești 11 consilieri locali formează o majoritate și sunt responsabili, împreună cu primarul, pentru cum a ajuns Mangalia. Ei sunt: Mihai Sorin – profesor care a votat „împotrivă” la amendamentul pentru a se construi o clădire de școală instituției de învățământ unde predă -, Angelescu Dragoș, Filip Dumitru, Andrei Sorin, Ciuraru Valentin, Stan Linica, Griguță Nicoleta, Ali Leila, Ioniță Dragoș, Toma Dorel și Dop Oprea”, susţine social-democratul.

Nu este singura consideraţie de acest fel exprimată de Menabit Ozghiun, însă de data aceasta colegii de consiliu au reacţionat, semn că s-au săturat de ieşirile social-democratului! Spre exemplu, Mihai Sorin îl acuză pe social-democrat de răspândirea unor ştiri false (fake news). „Numele meu a fost asociat, în ultimul timp, cu mai multe astfel de știri false, produse de un individ pe care, în general, îl ignor. Intenția lui este de a crea o masă critică prin acumularea de inepții debitate fără rușine. Pentru că timpul și-l ocupă strict cu statul de Facebook, nu îmi propun să intru în polemică (dialogul cu asemenea indivizi este pierdere de timp), ci doar să atrag atenția asupra minciunilor fabricate”, spune Mihai Sorin.

Alesul local mai explică şi următoarele, pentru ca cetăţenii Mangaliei să înţeleagă cum stau lucrurile: „Nu am votat împotriva proiectului pentru școală. Acest proiect este depus în vederea finalizării prin fonduri europene. Am votat, în schimb, împotriva pierderii acestei oportunități, care ar fi condus la cheltuirea banilor din bugetul Mangaliei, în loc de bani europeni. Ciudat este că unii care au fost împotriva împrumutului vor acum să ne împrumutăm și mai mult. Aș vrea să aflu, totuși, unde muncește individul preocupat de locul meu de muncă, pentru a putea și eu să îmi exprim colegial îngrijorarea pentru viitorul serviciului său. Nu a fost atacată, de prefecți, hotărârea privind taxele și impozitele. S-a atacat, numai parţial, hotărârea privind instituirea taxei speciale de dezvoltare și promovare a turismului (hotărâre separată). Prefecții ar trebui să fie, conform legii, apolitici. Practica a dovedit altceva. Că trebuie să ne promovăm turismul este evident pentru oricine. Individul postac a contestat acum 2 ani, de exemplu, hotărârea privind înființarea Direcției de Cultură și Sport. Și-a atins scopul, căci împreună cu prefectul de atunci a reușit să blocheze, timp de 2 ani, activitatea acestei instituții: abia anul trecut, în vară, instanța a decis să îi respingă acțiunea și de atunci poate funcționa “de jure” această direcție. Nu sunt obedient nimănui, în activitatea de consilier local am încercat de fiecare dată să inițiez și să susțin orice acțiune benefică și să anulez orice blocaj. În primii doi ani de mandat am depus proiecte lucrate individual sau în echipă. De exemplu, proiectul privind locuințele de serviciu pentru cadre didactice și medicale a fost introdus de 3 ori pe ordinea de zi a ședințelor CL. Momentul în care ipochimenul grandoman a votat împotriva acestuia (după ce fusese de acord în comisie) mi-a dovedit că își dorește numai să mintă și să blocheze totul (proiectul ar fi trecut cu votul lui). Ridiculizat chiar și de colegii săi de partid, reușește să îi mai păcălească pe câțiva naivi, în mediul online. Pentru mine nu face nici cât o ceapă degerată”, a transmis Mihai Sorin.

Tot Mihai Sorin a mai precizat, referindu-se la comentariile lui Menabit Ozghiun: „Nu am votat pentru pierderea proiectelor europene, ci pentru finalizarea acestora. Dacă deveneam și eu un Gică Contra, Mangalia ar fi avut 3 șantiere eterne și nu ar fi avut Aleea Teilor, Evergreen sau Istorie la malul mării. Ar fi fost bine să fie terminate cu fonduri europene, dar nu a ținut niciodată de mine acest lucru. Nu s-au eliminat subvențiile pentru căldură, așa cum anunța alarmist și aberant redactorul știrilor false locale. În plus, țin să adaug că nici apa de ploaie nu trebuie să o plătim la preț de apă minerală. Sunt doar câteva astfel de știri false, emanate de un ins care nu încetează să mă mire: de unde o avea atât timp liber? Cât o sta zilnic să născocească atâtea aberații atotcunoscătorul care nu a depus măcar un proiect de HCL, conceput de el? Evident, nu voi avea niciodată timp pentru a contracara ce debitează, pentru că am o familie, un loc de muncă și activități în care mă implic zi de zi. De aceea, cine se adună precum fluturii la bec la prostiile lui ar trebui să o facă în continuare cu mai multă atenție”.

La rândul său, liberalul Valentin Ciuraru a transmis, referindu-se tot la Menabit Ozghiun: „De ce minți, parafrenicule? Ca să denatureze în mod deliberat adevărul, minte. Și minte pentru că se folosește de teoria lui Goebbels – minciuna repetată la nesfârșit devine adevăr, chiar dacă este minciună. Și nu mă refer la minciunile pe care le scrie/spune la persoana mea și a colegilor din Consiliu, de care nu sunt afectat, ci la cele de natură administrativă și legislativă, promovate de către Administrația publică locală și adoptate de Consiliul Local, pe care EL le consideră nelegale, deh se crede vraci/șaman administrativ, deși toate au aviz de legalitate și se bucură de control de legalitate(prefect, instanța). Instanța de contencios fiind sigura îndrituită de lege care poate hotărî legalitatea actului normativ. Deunăzi a făcut afirmații grosolane și manipulatoare cum că prefectul a atacat în contencios proiecte ‘impuse’ de către primar. După 2,5 (ani) de mandat încă nu realizează faptul că cetățenii i-au dat mandat primarului să fie inițiator de acte normative și administrative locale. Știu, nu-l suportă, are ghimpe pentru primar, dar asta nu înseamnă că toată comunitatea trebuie să îi suporte ifosele de ‘atoateștiutor’. Știu, zi de zi ‘taie frunze la câini’ și face gălăgie în online, ‘decât’ atât. Good job, parafrenicule! Pentru informarea dumneavoastră: 1. Primarul nu lucrează împotriva cetățenilor din comunitate, ci în favoarea lor; 2. Proiectele depuse pe fonduri europene sunt pentru localitatea Mangalia; 3. Lucrările de infrastructură care se realizează în UAT sunt pentru cetățenii Mangaliei; 4. Primarul are tot interesul să facă lucruri bune pentru comunitate, doar că resursele financiare sunt limitate. 5. Taxele locale nu s-au mărit; 6. Nu există preț corect, ci doar statistic. Prețul corect este cel la care se încheie contractul și la care se achiziționează produsul/marfa”.

A.C. Replica 05.02.2019

41 Comments

 1. Aleea Teilor, Evergreen sau Istorie la malul mării sunt trei realizări mărețe în mintea lui Sorin Mihai ! La cum arată și la câți bani s-au cheltuit, în niciun caz. Istoria betoanelor e în stația de autobuze, parcul nu e deloc verde, iar faleza avea mai mult farmec înainte. Doar jaf în bugetul local.

  Comentariu by lucian visa — 5 februarie 2019 @ 18:50

 2. Și să nu uităm că s-au pierdut fondurile europene, astfel că au fost finalizate din bugetul local, din banii cetățenilor! Deci, s-o lase mai moale cu laudele! E jenant!

  Comentariu by Anonim — 5 februarie 2019 @ 19:00

 3. Dar de ce se iau de mine?
  Ziceați că sunt inactiv ca opoziție. Au înnebunit salcâmii? Ce caut eu în filmul lor?

  Comentariu by Mentalistul — 5 februarie 2019 @ 22:00

 4. Intr-o zi, Tache se hotaraste sa-i faca o vizita prietenului sau, Mache. Ajungand la casa acestuia, vede o placa mare la poarta: „Caine rau! Intrati pe propria raspundere! Mai aveti timp sa va razganditi!”

  Usor intimidat, intra in curte. De caine, nici urma. La usa casei vede alta placa: „CAINE RAU! Daca tineti la viata, intoarceti-va acum!”

  Speriat de-a binelea, deschide usor usa si paseste in hol, unde il intampina amicul Mache.

  Intr-un colt, un caine apatic.
  – Salut, Mache! Dar ce-i cu toate avertismentele astea, vad ca dulaul tau zace cat se poate de pasiv. Parca ziceai ca-i rau?!

  – E rau, e foarte rau, raspunde Mache, dar se consuma in el…

  Comentariu by Anonim — 6 februarie 2019 @ 9:02

 5. Într-o zi, un anonim bate la ușa unui ironic.
  – Cine e acolo?
  – Eu! – răspunde anonimul.
  Ironicul arată cu degetul spre sine și se întreabă:
  – Eu?!?

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 9:28

 6. Doi barbati se intalnesc pe strada(blogului-sic!) in Mangalia.Amandoi schioapata. Unul batandu-se cu pumnul in piept : Vin de la sedinta de CL unde s-au dat mari batalii,dar pana la urma am iesit invingator,chiar daca schiopatez ! Celalalt : Rahat de caine-acu 5 minute-din care cauza schiopatez si eu !

  Comentariu by Anonim — 6 februarie 2019 @ 10:23

 7. Așa o dăm în bancuri toată ziua.

  Intrebare mea este reală: Ce au cu mine?

  Ce au cu mine dacă „Ce mă miră însă, este atitudinea opoziției, PSD + ALDE, care se rezumă doar la câteva comentarii în ședințele CL.”?

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 10:53

 8. Și încă un lucru.
  Articolul mă citează: „„Acești 11 consilieri locali formează o majoritate și sunt responsabili, împreună cu primarul, pentru cum a ajuns Mangalia. Ei sunt: Mihai Sorin – profesor care a votat „împotrivă” la amendamentul pentru a se construi o clădire de școală instituției de învățământ unde predă -, Angelescu Dragoș, Filip Dumitru, Andrei Sorin, Ciuraru Valentin, Stan Linica, Griguță Nicoleta, Ali Leila, Ioniță Dragoș, Toma Dorel și Dop Oprea”, susţine social-democratul.
  Atât!

  Primarul și cu majoritatea din CL sunt responsabili pentru cum este administrată Mangalia – asta am afirmat. Ei spun că au făcut bine Mangaliei. Nu e un lucru rău să fii responsabil pentru bine. E lucru rău să fii responsabil pentru rău.

  Prin reacția lor de a considera că i-am acuzat de ceva rău, ei recunosc că au făcut rău Mangaliei. Dacă în mintea lor ar fi considerat că au făcut bine, afirmația mea era percepută ca atare, că ei sunt responsabili pentru bine. Si nu aveau de ce sa se frustreze. Ce e în mintea lor i-a frustrat, nu eu.
  Doar nu oi fi mentalist.

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 11:16

 9. https://www.replicaonline.ro/mangalia-lovita-de-flagelul-executarilor-silite-mii-de-locuitori-sunt-dati-in-judecata-pentru-ca-nu-isi-platesc-datoriile-381110/

  Comentariu by nabuco — 6 februarie 2019 @ 11:35

 10. @9- Iote ce facu iar Base ! https://www.g4media.ro/senatul-a-adoptat-tacit-o-lege-care-prevede-anularea-pensiilor-speciale-ale-senatorilor-si-deputatilor-diplomatilor-functionarilor-parlamentari-personalului-auxiliar-din-instante-de-la-curtea-de-c.html Iar incep astia cu : „Basescu e de vina”!

  Comentariu by I.S — 6 februarie 2019 @ 11:54

 11. Ozzy esti in CL.zi ne si noua cat a costat studiul de fezabilitate pentru locurile de joaca.sau studiile. Esti consilier esti reprezentantul cetqtenilor deci pot sa te intreb.astept.merci

  Comentariu by Wow — 6 februarie 2019 @ 14:20

 12. În relația mea cu cetățenii mă consider un egal. Nu sunt eu mai presus decat un cetățean, nici cetățeanul mai presus decat mine. Pretind o relație de respect reciproc. Sunt mandatat prin votul celor care m-au votat să îi reprezint. Prin natura funcției, mențin o legătură cu cetățenii și le sunt accesibil.
  Dar tot prin natura funcției trebuie să existe o adresare corectă. Nu pretind pronume de politețe, dar pretind ca atunci când cineva solicită ceva să se adreseze cu respect.
  Mai solicită o dată, cu formula corectă, pentru că nici secretarei nu este frumos sa te adresezi astfel, și vei primi toate răspunsurile pe care ti le pot da.

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 16:21

 13. Îți răspund presupunând că m-ai rugat frumos.
  Conform prevederilor Legii 544/2001 te poți adresa primăriei cu orice cereri de informare dorești, iar primăria este obligată să răspundă.
  În ultima ședință a CL au fost aprobați indicatorii tehnici și valoarea estimată a lucrărilor. La Studii este trecut zero, doar intr-un singur proiect am văzut costul pentru „Proiectare” de 4.600 lei.

  Bugete pentru studii de proiectare se aproba în buget și rectificarile bugetului. Bugetul are o rubrică cu cheltuieli SF pentru parcuri și locuri de joacă în valoare de 25.000 lei. În 6 Dec 2018 au pus 30.000 lei, dar în 20 Dec 2018 au tăiat 5.000 lei. Mai există pe buget studii și etc. pentru „Înființare loc agrement, amenajare peisagistic și amplasare mobilier urban, bla-bla” pentru toată Mangalia, alocare de 220.000 lei.
  Nu știu cât din aceste alocări s-a cheltuit. Nicu Moroianu este la comisia economică, dar mă îndoiesc să știe. Nu cred că știe nici sumele pe care ti le-am scris.
  Hotărârile aprobate au continut doar rezultatul studiilor. Cât au costat găsești în primărie, noi aflăm când ni se transmite spre aprobare contul de executie a bugetului. Până în trimestrul 3 nu cheltuiseră decât 9.000 lei. Anul acesta este primul an în care primăria a făcut execuție bugetară trimestrială, în urma adreselor, solicitărilor și sesizările mele către primărie și Min. de Finanțe, etc. Macar din 3 în 3 luni vedem pe ce se duc banii. Poti face dta o cerere și primaria este obligată să îți răspundă în 30 zile. Dacă nu îți răspunde sau nu esti multumit de răspuns, faci o Reclamație Administrativă cu același text, dar schimbi titlul „Cerere” cu „Reclamație Administrativă” și imediat, nu mai astepti răspuns, depui la instanța de contencios pe Obligația de a Face. Nu iti trebuie avocat și nici nu se plătește timbru fiscal. Instanța da decizie în scurt timp pe legea 544/2001. Există modele de cereri și reclamație administrativă în lege sau online.

  Cand se face bugetul și se solicită o alocare pentru ceva, de exemplu pentru Studii de Fezabilitate pentru a pune o țeavă, se alocă o sumă estimativă să ajungă. Dar din 100.000 lei alocați e posibil să se cheltuie nimic pt ca nu se face, ori mai puțin, toată suma sau se vine cu o rectificare pentru suplimentare când costă mai mult decât s-a alocat inițial. Consiliul Local nu are și nici nu primește o evidență a cheltuielilor, decât când aprobă un cont de execuție a bugetului. În primele 9 luni nu s-au cheltuit bani pentru studiile de fezabilitate pentru locurile de joacă pentru copii din cele 3 grădinițe propuse (parcă atâtea am văzut, atâtea țin minte).

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 17:13

 14. Ai inteles, wow-ule ! Putin respect, ce naiba !! Ca e consilier, investit cu autoritate din partea statului psd-ist…nu e un terchea berchea care nu are ce manca, bea, fute.. ca a fost mare CEO scula corporatista, ajuns psdist la fara 5. Prieten cu Obama si Merkek. Ai grija

  Comentariu by Anonim — 6 februarie 2019 @ 17:45

 15. Domnule consilier sa mi fie scuzta lipsa de respect fata de
  un ,,ales’’ local.astept lectii de adresare corecta in dialogul cu personalitatile locale. Din cauza faptului ca trebuie sa muncesc nu prea am timp sa interactionez cu primaria mangalia. Muncesc pentru ca printre altele sa platesc niste taxe si impozite din care se hraneste bugetul local si implicit aparatul birocratic. Avand astea in vedere sa mi fie scuzata indrazneala de a ma adresa fara respectul cuvenit cuiva care se presupune ca ma reprezinta pe mine ca cetatean . Multumesc totusi pentru raspuns.

  Comentariu by Wow — 6 februarie 2019 @ 17:54

 16. În realitate, unui consiler, mai ales din opoziție, nu i se permite accesul la documentele primăriei. Poate să ceară conform legii, că degeabă. Poate să se judece și după câștig să primescă răspunsuri evazive. Între timp poate nici nu mai e consilier.
  O lege adaptată realității, ar trebui să aibă pedepse drastice pentru cei vinovați dacă nu se furnizează aceste date. Conform Constituției, localitățile sunt conduse de primar și CL. În realitate, conducerea e la primar în jur de 90 %.
  Nu-l învinuți pe Ozzy pentru nu are acces la documente decât parțial. Cereți consilierilor puterii informații. Și nu neapărat în scris. Când îi vedeți pe stradă întrebați-i. Și despre sume și despre cum distrug Mangalia prin votul lor.

  Comentariu by lucian visa — 6 februarie 2019 @ 18:12

 17. Băi, aţi observat şi voi coincidenţa bizară?
  De cînd a început Daddy Cariatul să se răţoiască la noi, a început şi Mentalică să ne urecheze.

  L-am lăsat o zi, două, nouă, pînă m-am convins că nu e o coincidenţă: e de la carii.

  Şi mai e una: amîndoi, drăguţii de ei, parcă vorbesc de pe aceeaşi foaie: că „noi muncim, băăă, pentru ţară şi popor”, că „noi facem chestii, băăă”, sau consacratul „ăilalţi nu vor ca românii să trăiască bine”.

  Comentariu by Fi-ţi-ar capu-al dreaq, Kafka! — 6 februarie 2019 @ 18:17

 18. Visa ii găsește circumstanțe. Total fals. Fiecare studiu de fezabilitate este supus votului consilierilor locali, deci este aprobat prin vot. Prin urmare, consilierul local trebuie să știe ce a votat sau nu a votat.

  Comentariu by Anonim — 6 februarie 2019 @ 19:36

 19. Consilerului local nu i se prezintă studiul de fezabilitate atașat la proiectul de hotărâre, ci doar suma, poate și un rezumat firav. Ca să judeci corect, trebuie să vezi și despre ce e vorba. Dacă se vor face locuri de joacă din aur, atunci poate sumele sunt justificate.

  Comentariu by lucian visa — 6 februarie 2019 @ 20:00

 20. Nu l invinuiesc pe stimabilul consilier. Cu toate derapajele
  e singurul care e deschis dialogului.Cel putin asa pare. Acum dle Visa ca un exercitiu de imaginatie crezi ca de ex aleator madam Griguta ar putea sa poarte cat de cat un dialog pe tema admin locale??? E acolo doar sa ridice mana si sa vada ceva inapoi ca recompensa. C asa a fost obisnuita si asa e normal pentru ea ca altfel nu stie sa traiasca decat din pupincurism si ban public.

  Comentariu by Wow — 6 februarie 2019 @ 20:06

 21. Pt 18: Iată că prețul studiilor de fezabilitate la proiectele respective nu a fost supus aprobării CL. Pesemne a fost gratis.
  Ori poate ca primarul cheltuie din alocarea pe buget, aprobat prin rectificare a bugetului. Unde sunt sumele la grămadă. Sub valoarea de 30.000 euro nu face achiziție publică.
  Eu am raspuns ce alocari sunt aprobate în rectificarile bugetare.

  Eu obțin informatiile pe care le doresc. Pentru că respect procedura. Alți consilieri nu au obținut contractele cu avocații nici intr-un an, oricat circ au facut. Țineți minte că, urmând procedura, am obligat secretarul municipiului să prezinte și contractele, și dosarele, și rapoartele Curții de Conturi. Le-au primit toți consilierii pe e-mail.
  Stiind ca suma alocată pt studoi de fezabilitate pentru toate acele 10-11 înființării de locuri de agrement in cartiere este de 220.000 lei, sunt curios doar cât s-a cheltuit din ei, per total, nu per proiect.

  Am descris și procedura pe care trebuie să o urmeze un cetățean, dacă vrea să obțină o informație.
  Prost că dau informația, prost că nu o dau. Celor care îmi solicită ajutorul în audiență, cei cu probleme personale (locative, taxe, cereri, etc.) le solicit să îmi facă o cerere în scris. Pentru că eu mă duc, mă lupt cu aia prin primarie, reușesc cumva prin lege sau cu ajutorul prefectului, instituției avocatului poporului, etc., apoi când nu are de ales îi cheamă Radu și le zice ca ii rezolva dar să dea cu pietre in mine. Așa că având cerere depusă de cetățean în audiență la consilierul local, după rezolvare îi dau răspuns.

  Pe WOW nu mai trebuie să îl forțeze pe primarul, el dă cu pietre în mine si după ce îi răspund, pentru că așa e modelul lui. Eu il intreb de ce nu s-a dus la cel pe care l-a votat, pe cel pe care l-a trimis în consiliu cu votul său să îl reprezinte. Dacă nu a votat pe nimeni, să se ducă să întrebe pe nimeni. Pe mine sigur nu m-a votat, eu imi cunosc votanții, mi se adresează respectuos, așa cum ma adresez și eu lor.

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 20:10

 22. Asta u votantii mei mi se adreseaza respectuos e de antologie.pare rau dar aici esti tipic politicianul roman cocotat . Si tocmai apreciasem deschiderea ta spre dialog. App. votul e secret asa ca pana la proba contrarie esti si reprezentantul meu. Chiar daca esti Psd ist. Si intre noi fie vorba in caz ca nu ti ai dat seama nu l am votat pe actualul primar.

  Comentariu by Wow — 6 februarie 2019 @ 20:34

 23. Pt 17:
  Eu mă „rățoiesc” dintotdeauna, atunci când oamenii sunt nemernici.

  Efectul este invers. Pentru că ai o frustrare cu Daddy, în loc să ai cojones să te adresezi lui, m-ai luat pe mine la țintă. Mai mult în perioadele în care ăla face șpagatul cu mustața la tv. Si iti vine așa să faci tâmpenii și nemernicii cu mine, proiectate pe mine de parcă eu aș fi la guvern sau șeful lui PSD pe țară. Fiind nemernicii, eu am reactionat la ele. Unii îmi arată ca a ajuns catatonismul politic în așa stadiu, încât preferă să mă atace pe mine decat pe Radu care îi sodomizeaza în fața curții lor (curtea lui Radu e la Constanța). Cu aceștia mă joc din placere. Dar realitatea este asta: cu ceea ce faci, îl ajuți pe Radu să distrugă Mangalia.

  Realitatea nu e ce-si imaginează unii din bula lor, realitatea politică este pe străzile Mangaliei. Oamenii se exprimă că au încredere în mine și astfel pun presiune pe mine. Si refulez și eu pe aici cu anonimii, pentru că nu găsesc nemernici intre oamenii din Mangalia cu care stau zilnic de vorbă. Iar pe aici sunt prezent ca să mă mențin în formă împotriva nemernicilor din primărie.

  Răspunsul pt dta este ăsta: eu „oglindesc” oamenii, le ofer ce îmi oferă. Faci pe șmecherul? Îti dau pe cocoașă să simți. Esti ok? Sunt ok cu tine. Observați și în ședințe, când încearcă măgarii, mă pun pe ei.

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 20:42

 24. Pt 22:
  Dta poti sa ai așteptări.
  Eu ti-am spus cum este. Opusul iubirii nu este ura. Opusul că functia nu ma pune mai presus de un cetățean nu este ca el are voie să se considere stăpânul meu. Este ca suntem egali. Si intr-o relatie de oameni bunul simt este să ne respectăm unul pe altul, nu să mă trimiți pe mine prin vie și eu să mă supun. Nu sunt cârpă nimănui. Sunt la dispoziția cetățenilor, sunt în interesul cetățeanului. Dacă nu se comporta ca un cetățean, cu drepturi, și se comporta ca un nesimțit cu pretentii, își pierde el calitatea, nu eu.

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 20:48

 25. A fost doar o intrebare.nu te a trimis nimeni nicaieri.doar credeam ca esti mai informat.ori te a deranjat intrebarea ori deja ti s a urcat la cap.cand sefu tau de partid te a trimis undeva si nu in vie ai tacut malc.pentru mine prin reactia asta nejustificata ti ai aratat adevarata fata.inchei diacutia ca nu si are rostul. vezi ti de drumul tau

  Comentariu by Wow — 6 februarie 2019 @ 21:35

 26. În orice împărăție , pe lângă împărat, slugi, boieri și poterași e necesar și un bufon. Mai ales acum că Săndel nu mai este …

  Comentariu by Fane — 6 februarie 2019 @ 22:10

 27. Pt 25:
  Ti-am răspuns la intrebare și dacă ai fost lipsit de bun simț. Dorești să afli și altceva? De ce nu întrebi consilierii pe care i-ai votat?

  Comentariu by Mentalistul — 6 februarie 2019 @ 22:25

 28. Un bufon.El este cel mai bun!!!!!Va rog sa recunoașteți acest lucru!Acum ceva timp tipai in gura mare la madam Boita,când era secretara,iar apoi vara făceai pe bucătarul la restaurantul ei din Vama.Te duceai cu ea cu masina,te întorceai cu ea….ce „romantic”.

  Comentariu by Anonim — 7 februarie 2019 @ 8:46

 29. Pînă la un punct aş putea fi de acord că lucrurile stau cum zice Ozzy, la treaba cu SF-urile şi investiţiile. Se aprobă oportunitatea şi se rezervă bani în buget. Aprobarea („imobilizarea”) sumei nu înseamnă că e cheltuită. Aşa funcţionează, dacă vrei să bugetezi ceva.
  Numai că ştim foarte bine că, dacă s-au rezervat 200.000 de euroi pentru lucrarea X, indiferent cît de mică e amploarea lucrării care se execută de fapt, factura către primărie va fi cel puţin egală cu suma bugetată. Şi, pentru că lumea votează ca chioara la urne, aceste sume se dublează sau se triplează în timpul execuţiei. Tot prin oportunitate. Doar la faza plăţilor se poate face scandal.

  Dar întreb: proiectele de investiţie se autorizează, nu? Dacă se autorizează şi sînt pe bani publici, sînt publice, nu? Dacă sînt publice, să le vedem şi noi, să înţelegem de ce un pomişor costă 1000 de euro, de ce o băncuţă costă 5000 de euro şi de ce un lumînărar costă 20.000 de euro. Consilierii pot să vadă deconturile depuse de firmele care fac lucrarea? Pot! Aicea nu trebuie scuturaţi nici ăia care fac devizul, nici primarul, ci cei care dau „bun de plată”, pentru că nu au voie să nu ştie cît ar trebui să coste un pomişor.

  Comentariu by Părintele Futuimamaeideadministraţie — 7 februarie 2019 @ 14:26

 30. ptr 29 , Pe ce lume traiesti omule? Cum, totul in primarie e „top secret”.
  Zi mersi ca te primesc in cladirea lor, cind ai treaba. Raspunsuri nu o sa primesti.

  Comentariu by pop — 7 februarie 2019 @ 15:35

 31. pt.29 Pardon, lumanararul costa 200.000 de euro

  Comentariu by Anonim — 7 februarie 2019 @ 15:55

 32. @29 si @31 Ba pardon Ghiocel-Ciosvarta-Ciuraru ne spune asa : „6. Nu există preț corect, ci doar statistic. Prețul corect este cel la care se încheie contractul și la care se achiziționează produsul/marfa”.

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2019 @ 16:06

 33. https://www.replicaonline.ro/sunteti-multumiti-de-activitatea-consilierilor-locali-din-mangalia-381226/

  Comentariu by nabuco — 7 februarie 2019 @ 16:19

 34. @33- Ozzy-cantaretul preferat al lui Leo a fost internat de…gripa ! Da’ ce-ati crezut ! https://www.gandul.info/magazin/ozzy-osbourne-internat-din-cauza-gripei-anuntul-sotiei-17867637

  Comentariu by I.S — 7 februarie 2019 @ 19:59

 35. https://www.replicaonline.ro/demolarea-garajelor-din-mangalia-reclamata-de-alde-la-prefectura-si-agentia-de-mediu-381251/

  Comentariu by nabuco — 8 februarie 2019 @ 13:26

 36. Ptr. 29 Bai parinte, tu nu cumva lucrezi printre fufele de la devize ? Adica aia iau spaga si ala care munceste e vinovat ?

  Comentariu by Dan — 8 februarie 2019 @ 21:36

 37. Ozzy nu e cantaretul preferat al lui Leo. Ala e Waters. Ozzy si-a numit organul cel mai important. Cand e in repaus. Cand nu . il cheama Ozzzzzzzzzzy

  Comentariu by Crazy Diamond — 8 februarie 2019 @ 21:39

 38. @37din comentarilul ta sa intelegem ca organul cel mai important al dlui Tanase nu e creierul ci…….?halal

  Comentariu by Wow — 9 februarie 2019 @ 21:10

 39. Din comentariul tau intelegem ca esti fan Ozzy. Si Ozzy are un singur fan : Ozzy.

  Comentariu by Stanica — 11 februarie 2019 @ 1:19

 40. https://www.replicaonline.ro/potentialul-candidat-al-psd-la-primaria-mangalia-nu-este-impotriva-demolarii-garajelor-dar-cere-actiuni-cu-cap-381605/

  Comentariu by nabuco — 11 februarie 2019 @ 11:35

 41. pt 36:
  Ţie ţi se pare că ăla de la Perfect Tree munceşte de banii pe care îi ia? Ori că ăia care au executat faleza şi parcul au muncit de cîţi bani au luat?
  Ăia dăcît au cerut, iar primăria – care nu ştie care ar trebui să fie preţul, wink-wink! – aprobă plăţile.
  Vrei şi un desen?

  Comentariu by Părintele Frecţie — 11 februarie 2019 @ 21:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress