Mangalia – politica locală

29 ianuarie 2019

Mangalia – Taxa de promovare a turismului: Prefectul județului Constanța a suspendat o parte din prevederile HCL 167/2017 (documente)

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:10

Mangalia – Taxa de promovare a turismului: Prefectul județului Constanța, Dumitru Jeacă a suspendat o parte din prevederile HCL 167/2017, întrucât această hotărâre a fost atacată parțial la instanța de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Constanța.

Iată aici Hotărârea de Consiliu Local în cauză – HCL 167/2017 și punctele suspendate:

HCL 167 din 2017 Taxa promovare turism Mangalia

mangalianews.ro 29.01.2019

19 Comments

 1. Cand 3 prefecți diferiți (Nicolaescu, Albu și Jeacă) atacă taxa de promovare a turismului pentru că este nelegal adoptată, este cazul sa te duci sa te culci. Nicolaescu a atacat taxa din 2016, acțiune continuată de Albu, iar taxa pe 2018 și 2019 atacate de Jeacă.
  De ce la Constanța nu a fost atacată?
  Pentru că primarul Mangaliei e varză.

  Comentariu by Red John — 29 ianuarie 2019 @ 14:32

 2. https://www.comisarul.ro/articol/completurile-de-5-au-fost-legale!-document-nuclear_981688.html

  Comentariu by nabuco — 29 ianuarie 2019 @ 17:44

 3. @2-Nucleara „e pe vine” ! Sunt nevoiti sa revina cu definirea „abuzului in serviciu” chestia cu care au pus in aceeasi „tabara mafiota” majoritatea primarilor,prin modificarea codului penal !Jalnicul ministru al justitiei o sa se spele pe maini si o sa impinga decizia tot la parlament ! Vom avea alt 10 august,taman in pregatirea pentru alegerile europarlamentare si care va duce la eroziunea catastrofala a neocomunismului !

  Comentariu by I.S — 29 ianuarie 2019 @ 18:14

 4. Bai cat de prosti suntem, stam sa ne jumuleasca cum vrea muschiul lui un pitic venit de la Constanta. Stam si ne uitam cum darama el tot ca asa vrea, cum face el legea.
  Pe timpul batranilor il alungau cu ciomegele.
  Bai cat de prosti suntem

  Comentariu by eu — 30 ianuarie 2019 @ 6:11

 5. Nu numai taxa speciala de promovare a turismului nu este legala.
  Uitati-va ca prin art. 8 din HCL 276/2018 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2019, au stabilit ca toate taxele si impozitele sa mai fie majorate inca odata cu rata inflatiei pe anul anterior. Adica, dupa ce au marit impozitele pe terenuri cu procente intre 32% si 100%, le mai maresc inca odata cu rata inflatiei. Mai domnilor consilieri locali!, aplicarea indexarii taxelor si impozitelor locale cu rata inflatiei din anul anterior, este prevazuta de Codul FISCAL si se aplica numai acolo unde nivelul acestora( al taxelor si impozitelor) a ramas nemodificat fata de anul anterior. Halal administratie avem la Mangalia!! Incompetenta sau rea-intentie!??

  Comentariu by Cobe — 30 ianuarie 2019 @ 8:39

 6. ptr 4 – mare dreptate aveti. Mangalia populata de „adunaturi” din toata tara, si piticu profita ca nu sintem uniti. Asta e, toti zic „lasa ca il frigem la alegeri”, dar tot el va cistiga..

  Comentariu by pop — 30 ianuarie 2019 @ 9:19

 7. https://www.replicaonline.ro/puz-pentru-un-ansamblu-rezidential-in-statiunea-olimp-380353/

  Comentariu by nabuco — 30 ianuarie 2019 @ 12:40

 8. https://www.mangalianews.ro/2019/01/o-alta-premiera-la-mangalia-in-domeniul-taxelor-si-impozitelor-locale-majorarea-taxelor-si-impozitelor-simultan-cu-indexarea-acestora-cu-rata-inflatiei-opinii/

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2019 @ 14:04

 9. NU MAI ESTE VINOVAT STATUL, CI CETĂȚEANUL!
  – descentralizarea administrativă totală

  Cum precizam în trecut: impozitul pe venit se întoarce la administrațiile publice locale.
  Plus jumătate din TVA-ul plătit de firmele din Mangalia.
  Cele mai multe taxe plătite de cetățeni – taxele și impozitele ale Primăriei se plătesc o dată pe an; impozitul pe salariu 10% și TVA le plătesc cetățenii și agenții economici în fiecare lună + impozitul din alte venituri – vor fi cheltuite de primari.

  Școlile sunt in administrarea primăriei, spitalul Mangalia este în administrarea primăriei, tot municipiul este în administrarea primăriei, stațiunile sunt în administrarea primăriei. Și banii pentru administrare sunt tot la primar.
  Pe primar îl aleg cetățenii Mangaliei. Cum este spitalul, cum sunt școlile, cum sunt drumurile, cum funcționează instituțiile… cât de bine să fie întreținute, ori dacă să fie dotate, se află în puterea cetățenilor, cei care aleg primarul. Nu mai sunt vinovati politicienii, nici guvernul pentru cum este Mangalia, nici marțienii. Primul vinovat este cetățeanul, dacă spitalul nu este european, pentru că își alege primarul. Dacă nu sunt dotate grădinițele, dacă părinții aduc hârtia igienică de acasă, ori dacă sunt școlile în stare proastă sau atelierele liceelor nu sunt dotate, nu statul este vinovat, ci primarul, ales de către cetățeni.
  Primii vinovați de lipsa de dezvoltare economică a localităților (vezi cum s-au dezvoltat Cluj, Oradea, Iași) sunt cetățenii, pentru că ei își aleg primarul și ei accepta ce NU fac aceștia.

  Comentariu by Mentalistul — 30 ianuarie 2019 @ 16:44

 10. @9- In aceasta chestiune unde dvs puneti degetul pe vinovati :PRIMAR si CETATEAN(votant) omiteti veriga de mijloc : CONSILIERUL si plenul CL ! Ce spuneti daca societatea civila va gasi o solutie prin care sa fiti invitati sa dati socoteala alegatorilor unui important aspect si prevazut de lege : EXECUTIA BUGETARA ! Nu sunteti ordonatori de credite,dar nici s-o tineti langa pe „majoritatea obedienta” ! Sunt cheltuieli care …nu trebuiesc „negociate” si dupa aceea se arunca in seama alegatorului ! Da’ chiar asa : Cand vi s-a prezentat ultima EXECUTIE BUGETARA ?

  Comentariu by I.S — 30 ianuarie 2019 @ 19:24

 11. @9- Va intoxic-manipulez-cu un bilant facut de un om de rand-un medic : https://www.facebook.com/iulianeugen.stoenescu/videos/pcb.2106602229423141/2106600396089991/?type=3&theater

  Comentariu by Anonim — 30 ianuarie 2019 @ 19:45

 12. Pt 10:
  Domnule I.S.,
  Dacă și la astea dai cu irațiunea în ele, deja chiar consumi literele în van! Cum mama-lui-Dolores dintr-o mulțime de 19 să fie vinovat unul care nu este de acord cu magăriile, când sunt 11 obedienți care fac o majoritate?
  Cu mintea dtale, la etatea dtale, și fără ironie, la modul cel mai serios, ce ar trebui să facă un consilier local din o opoziție minoritară,astfel incât ca cei care fac o majoritate să nu mai voteze ce reproșezi dta? Chiar te minți singur? Pe mine nu mă poți minți! Spune dta, cu toată deplinătatea facultăților mintale, ce trebuie să fac să nu se mai vândă Mihai, ori să nu mai ridice Ciuraru mâna la vot, chiar știind că votează mizerii? Ia spune dta, ce ai fi făcut dta în locul meu?

  După ce îmi răspunzi la concret, o să îți răspund ce am reusit eu. Dar pentru că sunt eu mai dibaci, un fel de ninja în de-astea.

  Comentariu by Mentalistul — 30 ianuarie 2019 @ 20:14

 13. @12-Pai de mizeriile acelea spuneam si eu !Ele trebuie facute publice.Acolo trebuie batut calul ! Aveti un partid si nu sunteti de unul singur acolo ! Comunicate de protest am vazut de la…sefi de hotel,nu de la un partid mare si care mai conduce si centralizat. In alta ordine ,daca mai vreti sa dialogam civic si civilizat,intrati in respectul pe care-l datorati noua alegatorilor si coborati de acolo de sus de unde,gasiti de cuviinta sa jigniti ! Va mai si mirati cum de primiti injuraturi…e adevarat unele venind de la ceilalti „talibani” de partid ! Folositi modul asta de dialog…si nu veti pierde ! Cu respect !

  Comentariu by I.S — 30 ianuarie 2019 @ 20:50

 14. A si sa nu uit : Cate executii bugetare ?

  Comentariu by I.S — 30 ianuarie 2019 @ 20:53

 15. Dle, dacă nu vă place limbajul dur, nu îl mai folositi cu mine. Obișnuiți un limbaj lipsit de respect, așa ați început discuțiile cu mine, insultandu-mă sau denigrându-mă pentru apartenența politică. Asa făceau naziștii și bolșevicii. Eu „oglindesc” persoanele. Le dau respect atât cât oferă. Dacă folositi un limbaj dur, nu ma impresionați, dar cum nu am fost crescut pe balcon, pot tine un dialog și pe acest limbaj.

  Nu mi-ati raspuns. Concret, un consilier local ce trebuie să facă pentru ca 11 obedienți să nu mai voteze mizerii? Ce trebuia să fac și nu am făcut?
  Comunicate de protest? Dta confunzi lucrurile. Sunt membru al CL, în plus față de un cetățean am dreptul să exprim dezacordul și îngrijorarea în cadrul forului decizional. Fiecare consilier este o voce importantă, pentru că este un ales local care reprezintă cetățenii care l-au votat.
  Problema nu este la mine, ci la modul sucit al dtale de a gândi. Eu, în calitate de consilier local din partea PSD, nu am tăcut o zi de la investire. În fiecare zi am informat cetățenii despre ce se întâmplă, ce decizii se iau, ce i se pregătește Mangaliei. Oricand, la orice oră, presa are la dispoziție aceste informații. În loc să prezinte ce este important pentru cetățeni, în loc să scrie despre hotărârile care afectează Mangalia și au adus-o în ruină, în loc să scrie corect despre vinovăția falimentului și a distrugerii, în loc să scrie adevărul presa scrie despre cotele apei Rajei, ori se rezumă la a transmite comunicatele Primăriei fără niciun comentariu, scrie despre baliverne, prefăcându-se că nu există informațiile importante. Sunt o persoană publică, care face declarații și afirmații. Presa îmi poate cere documente, eu nu afirm fără să fiu susținut de documente.
  Dar nu. Pentru că presa este vândută. Și cea locală, și din Constanța. Faptul că nu auziți dvs nu inseamna neaparat că tac; nu mă auziți pentru că fie este gălăgie (dar eu vorbesc cel mai tare, chiar sunt acuzat că urlu), fie nu vă merge mijlocul de transmitere a informației, fie sunteți surd. În cazul de față transmițatorul nu merge, adică presa, pentru că a cumparat-o cel cu banii orașului. Dar eu nu m-am lăsat și am făcut propriile mele mijloace de comunicare cu cetățeanul. Nu am omis niciun canal de comunicare, de aceea am câștigat popularitate și audiență pe Facebook, pe internet, prin presa când am nevoie, inclusiv sunt prezent și aici, pe blogul acesta.
  Ce fel de comunicate de protest vrei dta, când eu sunt un protest zilnic în sine, sunt asimilat ca fiind un opozant al mizeriilor facute de cei care conduc primăria? Și de unde sunt, nu cumva de la PSD? Nu pentru apartenență mă denigrezi dta? Dar când vocea mea din CL protestează împotriva mizeriilor, când propun soluțiile ca Mangalia să se dezvolte economic, dispare din mintea dtale noțiunea de apartenență? Dta ai o judecată…nu selectivă, nu stiu cum să-i spun, poate pervertită.
  Și crede-mă, Radu Cristian o știe foarte bine, ce spun eu este mai important decât orice „comunicat de protest” al PSD Mangalia. De exemplu, de 2 ani tot schimba obiectivele pentru împrumut, de la peste 100 de străzi asfaltate a trecut la reabilitarea bisericii, acum la borduri și alte prostii, a dat Primăria comunicate de fiecare dată, a plătit articole de presă. Dacă ești de-ăla de crezi presa și nu realitatea, de 60 milioane împrumutate a făcut primarul asta și peste 100 de străzi, și parcări, și trotuare, și cinema Pescarus, și Casa de Cultură cu 4 milioane euro, și trotuare în Coloniști, și locuri de joacă pentru copii, dar în realitate nu a accesat 1 leu și nu a făcut nimic. La Ministerul de Finanțe se aprobă împrumutul, pila lui Mișa nu mai e demult.

  Deci…să continui..
  Pentru ce vă trebuie „comunicat de protest”? Atât de mult a ajuns credința în ce se spune în media? Ma vezi (consilier local PSD) că protestez, ca iau atitudine, că identific problemele și soluțiile, dar dtale iti trebuie comunicate? Credeți că presa are mai multă arie de acoperire informațională decât am eu în Mangalia. Zi de zi sunt în contact cu cetățenii Mangaliei. Mai putin cu cei închiși în ei si rezuma lumea doar la cea virtuală. Uite că și aici am ajuns la dta, te informez. E problemă dtale cum procesezi sau dacă le gândești. Informație pot sa dau omului, dar minte nu pot să-i dau.
  Revin imediat și cu contul de execuție a bugetului..

  Comentariu by Mentalistul — 31 ianuarie 2019 @ 10:01

 16. Pe 10 iulie scriam:
  《Am insistat, am solicitat, am expus prevederile legii, am impus, etc. si am obtinut sa se prezinte periodic spre aprobare contul de executie a bugetului pe fiecare trimestru, care este un act legislativ obligatoriu, in care se arata situatia bugetului local, incasarile, cheltuielile, etc. Cu ocazia adoptarii, consilierii locali pot face interpelări, pentru falsă informare cei care mint pot fi trași la răspundere, pentru că mint în plenul autorității publice. In 6 ani de administrație Radu Cristian, in 2018 am avut pentru prima data spre aprobare executia bugetului pentru trim.1, iar la urmatoarea sedinta trebuie adusa spre aprobare executia bugetara pentru trim.2, in care se prezinta tot ce au cerut colegii mei consilieri in adresa lor. Primaria obisnuieste sa nu raspunda unor astfel de adrese ale consilierilor, m-am lamurit in primul an de consilier. Ca sa obtin ceea ce doresc, in subiectul de fata sa stim periodic situatia bugetului si pe ce se duc banii, predictionand ca administratia va aduce Mangalia in prag de insolventa, am facut demersurile legale inca de anul trecut sa se prezinte obligatoriu executia bugetara trimestriala, pentru ca astfel prevede legea.》

  Cum am reușit să se întâmple? Cu dibăcie. Pe alții nu i-am văzut să aibă această dibăcie.

  Și îți răspund la întrebare din bunăvoință, pentru că informația este liberă și la dispoziție. Nu sunt secretara dtale, nu ti-am cerut vreodată votul, cu siguranță nu m-ai votat. Corect ar fi să-i întrebi pe cei care i-ai votat. Ei nu-ți dau nicio informație, nici nu te bagă în seamă, dar dta ai pretenția de la cei pe care îi denigrezi să facă ceea ce ar trebui să facă pentru tine cei pe care i-ai votat. Cum se numește asta? Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar nici nu prevestesc adevarul.

  Atunci când cauți un HCL unde cauți? In lista de HCL de pe site-ul primăriei. Vrei să afli cand s-a aprobat ultima dată execuția bugetului? Cauți după titlu, de la ultimul HCL spre începutul anului, găsești repede:
  „234 – privind aprobarea contului de execuție a bugetului de venituri și cheltuieli al Municipiului Mangalia pentru trimestrul III al anului 2018”
  http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2018/01/234.pdf

  Nu s-a mai aprobat trimestrial până acum. În toată istoria primăriei Mangalia. Este realizarea mea, împotriva voinței celor care conduc primăria. Pentru că sunt dibaci.
  Iar consilierii care cer execuții bugetare, ori alte informatii? Întotdeauna le-au avut. Dar nu sunt ei dibaci.

  Comentariu by Mentalistul — 31 ianuarie 2019 @ 10:28

 17. Ozzy, cei care sunt de bună credință, văd că tu îți faci treaba de consilier. N-ai cum să schimbi rezultatul mașinii de vot PNL-UNPR și nu e vina ta. Că vrei să ieși prea mult în evidență, asta e clar. Că mai bați câmpii uneori, asta e. Ești om !
  Problema ta, a cărei rezolvare nu depinde de tine, este că ești consilier PSD. Și dacă PSD-ul dorea, aveam deja un referendum și un alt primar.

  Comentariu by lucian visa — 31 ianuarie 2019 @ 17:38

 18. @17right

  Comentariu by Wow — 31 ianuarie 2019 @ 19:02

 19. Pt 17:
  Dacă suntem la momentul adevărului, dacă ALDE nu fura startul, PSD sprijinea referendumul. Înainte de ședința aia eram încolțit din toate părțile: chiar din PSD Mangalia, de ai lui Radu, de ai lui Iorguș. M-am oprit 5 minute si am gândit ce este de făcut.
  Înainte de ședința cu împrumutul le-am spus celor de la ALDE că dacă se votează furtul banilor din viitorul Mangaliei, eu mă apuc de referendum, am pregatit sa pot strânge 4.000 de semnături în 3 zile, pt care am muncit 1 an. I-am transmis și lui Felix un mesaj.
  Mă așteptam să fure startul, pt ca daca te uiti la ședințe a fost așa: după ce m-am luptat 6 luni să nu mai mute colegiul să învețe în ghetou și am insistat din ianuarie 2018 cu construcția de școală, am obținut buget pentru studiu de fezabilitate, când am făcut să iasă că mine, în plenul ședinței se apuca alt consilier sa propună că să se construiască o școală, de parcă lipsise la toate ședințele alea când mă luptam cu executivul. Sau la ultima sedinta: în decembrie am propus ca in loc de borduri să se facă școala și palatul sporurilor, la ultima sedinta se trezeste alt consilier sa propună același lucru, pe repede să nu apuc sa revin cu propunerea.
  După ce au dat comunicate de presă, după si-au facut show-ul, au venit la mine cum că ce facem. „Ce facem?! Nu v-ați ridicat voi în picioare?”. Cică că se fac de răs, ca au spus lumii că vor strânge semnături și ei s-au bazat pe mine. Zic:”Dacă v-ați ridicat să furați startul ati ucis și referendumul, apucati-va și strangeți semnături!”.

  Ideea este: un partid mare nu sta după fundul unui partid mic, mai ales ca e si Iorgus in sufrageria lor. Când ALDE s-a ridicat în picioare că se apuca ei de referendum, furand startul, au ucis participarea PSD. Exact asta mi-a zis si Felix: „Dacă aveai deșteptaciunea să îl inițiem noi, eram cu tot sprijinul!”. Ce sa-i mai spun? Și așa am avut o disensiune cu implicarea mea, încât unii pe aici își frecau măinile că voi fi exclus. Dar i-am spus: „Nu-i fac eu jocurile lui Iorguș, nu-s tămpit! Dar, pe fondul de nemulțumire al cetatenilor față de Radu, se duce conu’ și strânge 2-3.000 de semnături și vine cu ele vraf cum că e susținut de popor. Așa am creat polul opus, cine are mai multă încredere în mine decat in Iorguș semnează la mine. Eu am strâns peste 5.000 de semnături și Iorguș nici 300. Acum îl pun pe sârmă și îl arăt lumii că e un mort politic. Iar pe partea ailaltă, Radu mă visează urât noaptea.”.
  Uite așa i-am linistit si pe ai mei, și pe Radu, și pe Iorguș. Nu e de colo să poți strânge peste 5.000 de semnături. Erau vreo 6.000, dar la verificare am anulat vreo 400 si ceva, fiind false sau oamenii cu cărți de identitate schimbate. Unii au decedat.

  Din păcate, ALDE a jucat tabinet cu Iorgus prea mult timp, asta a contat. Ca să fie treaba și mai bună, am mai dat un test. Când a început treaba cu demolat garajele zic: „Măh băieți, v-ați calicit la referendum să vă băgați în seamă, a trecut 1 an, mă apuc de Referendum, dar de data asta stați în planul 2. Garajiștii o să semneze cu tot cu familiile lor. Și ce s-a întâmplat? In prima duminică au adunat lumea la 68 de garaje de lângă RAJA, pe minciuna că vine prefectul și au început să împartă liste pt referendum. Adică l-au ucis a doua oară. La prima mă așteptam, dar la a doua am fost sigur. Dar ni-am zis sa vada si ei ce inseamna 5.000 de semnături, pt ca la garaje la câtă lume era, nu au strâns mai mult de 60.

  Așa că nu mai dati vina pe PSD. Pt un partid mic ca ALDE, chiar dacă nu le iese, se afirmă și mai strânge electorat. De unde strânge? Doar nu de la Radu, ci subminează pe PSD. Dacă eu aș fi tăcut și mi-aș fi văzut de interesele mele, PSD era total mort. Și ALDE creștea mai mult.

  Asta dacă vreți să vorbim politică adevărată. De ce mor ăștia de ciudă pe mine? Poti sa zici ce vrei, dar momentan sunt consilierul cu cea mai mare popularitate, pentru ceea ce fac.

  Și asta că mă bag prea mult în evidență. Sunt în politică, domnule. Consilierul local este în politică. Atunci când un politician vine și spune: am făcut aia, am făcut ailaltă, voi face cutare lucruri… sunt laudăroșenii? Nu asta este politică? Să ieși în evidență?
  Sa fii un bun social-democrat nu este o problemă. Pe dta te deranjează din profil politic. Dar există în lume social-democrație. Și eu am avut curajul să iau pe piept toate înjurăturile pentru apartenența politică, nu ca as fi gresit in activitatea mea. În viitor pot sa fiu consilier local de unde vreau eu, mai trag după mine voturi pentru alti 3-4 consilieri. Sa nu aveti impresia că nu sunt constient de realitatea politică a Mangaliei. O cunosc, mai ales pentru că am determinat-o. Și mai este timp până la alegeri, se vor întâmpla mai multe.

  Comentariu by Mentalistul — 1 februarie 2019 @ 0:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress