Politica locală

29 ianuarie 2019

După Pavilionul Pensionarilor din Parcul Balnear, foișoarele lui M. C. Tusac vor fi rase de pe suprafața Mangaliei!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:04

La mai puțin de zece ani de la montarea lor, foișoarele amplasate pe toată raza Mangaliei de fostul edil al urbei Mihai Claudiu Tusac, vor cădea, „răpuse”, sub ciocanele angajaților primăriei. Consilierii locali au aprobat, la ultima ședință ordinară, demolarea acestor foișoare, reprezentanții administrației publice locale afirmând că un grup numeros de cetățeni ai urbei au înaintat primăriei cereri de desființare a lor.

În 2009, la Mangalia și Neptun avea loc, tot cu acceptul Consiliului Local, montarea a 15 foișoare, destinate, așa cum declara inițiatorul proiectului, Mihai Claudiu Tusac, relaxării persoanelor vârstnice. În vara aceluiași an, în Parcul Balnear, în prezența unor demnitari de la București, se inaugura Pavilionul Pensionarilor. Costurile celor două proiecte, plătite din banii contribuabililor Mangaliei,  ne-au rămas necunoscute, ca mai toate informațiile de interes public pe care le solicitam, la vremea respectivă, primăriei.

La finele anului trecut, gloria Pavilionului Pensionarilor se stingea, sub buldozerele firmelor de demolare. Vărstnicii au părăsit zona centrală și s-au refugiat în Piața Saturn, deființată, la rândul ei, în urmă cu câteva luni. Foișoarele lui M.C. Tusac, devenite, în mai puțin de zece ani, deranjante pentru locuitorii zonelor cu pricina, vor fi culcate la pământ în scurtă vreme. „O parte sunt în avansată stare de degradare, fiind realizate din materiale ușoare, iar, pentru marea majoritate, avem solicitări de la cetățeni de desființare a lor”, a declarat viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu, în cadrul ședinței de consiliu, unde s-a propus aprobarea documentației tehnice de desființare a acestor foișoare.

Afirmațiile edilului Mangaliei a stârnit reacții aprige din partea consilierilor de opoziție, care au acuzat administrația locală că nu s-a îngrijit de întreținerea acestor construcții. Mai mult, aceștia au întrebat de ce este necesar votul lor în cazul foișoarelor, iar în cel al demolării garajelor, nu. „Votul în Consiliul Local pentru demolarea foișoarelor este  necesar, întrucât imobilele au autorizații de construire“, a explicat Dragoș Angelescu. Consilierii au replicat că și o bună parte a garajelor au astfel de autorizații, fapt dovedit în instanțele de judecată. către care s-au îndreptat proprietarii imobilelor.

Cert este că, potrivit Domino Smart Cons SRL, firma ce se ocupă de întocmirea documentației de demolare a foișoarelor, sub semnătura șefului de proiect, arh. Teodor Costan Bratan, valoarea punerii la pământ a acestora este de 21.196 lei fără TVA.

Poate cu un mic discount, ținând cont că numărul foișoarelor s-a redus, unele dintre ele fiind, déjà, demolate de luni bune…

editiadesud.ro 19.01.2019

3 Comments

 1. Acest individ a stricat tot ce se putea, lucruri facute de cei dinaintea lui. Bune, rele au costat niste bani. Nu era mai usor sa le intretina??
  E grijuliu omul, baga bani la firme „credincioase”.

  Comentariu by pop — 30 ianuarie 2019 @ 9:21

 2. ,,Votul în Consiliul Local pentru demolarea foișoarelor este necesar, întrucât imobilele au autorizații de construire“ Asa spune niste aberatii edilul.Habar nu are ca legea prevede ca ii trebuie autorizatie de demolare ,iar pentru emiterea ei nu este necesar votul CL ,deoarece acesta nu neste organ executiv.Au cerut vot de frica ,pentru ca in cazul uni conflict juridic sa arunce vina pe CL,deoarece primarul si vicele sunt lasi.Sa imi arate cineva unde scrie ca pentru emiterea unei autorizatii de constructie/demolare este necesar votul CL.Vezi legea 50/1991.
  Mai cerea un personaj , era si secretara pe deasupra,votul CL pentru emiterea unei autorizatii de constructie ,tot de frica pentru ca ce voia sa faca era ilegal.

  Comentariu by VUCEA DAN — 30 ianuarie 2019 @ 12:28

 3. https://www.replicaonline.ro/centrul-de-la-mangalia-va-pregati-scafandri-pentru-toate-inspectoratele-de-urgenta-din-tara-380322/

  Comentariu by nabuco — 30 ianuarie 2019 @ 15:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress