Mangalia – politica locală

26 ianuarie 2019

CL Mangalia a aprobat amenajarea unor locuri de joacă

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 17:21

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, într-o ședință ordinară, înființarea unor locuri de joacă și spații de recreere, în mai multe cartiere ale orașului.

Potivit documentațiilor tehnice, vor fi reamenajate din punct de vedere peisagistic, mai multe cartiere ale Mangaliei, care vor fi prevăzute cu locuri de agrement, spaţii de joacă, mobilier urban și spații verzi. Astfel, în parcul din apropierea Sanatoriului Balnear, va fi înfiinţat un loc de joacă, dotat cu elemente speciale, realizate din materiale durabile şi sigure pentru copii. Tot aici, vor fi amplasate bănci, coşuri de gunoi şi alte piese de mobilier urban, vor fi create alei pietonale şi vor fi montate rulouri de gazon, iar iluminatul va fi modernizat. Un alt spaţiu de joacă amenajat corespunzător, va exista în parcul Diana, iar alte locuri de agrement, în mai multe zone ale oraşului, respectiv: Bulevardul Callatis, strada Pictor Tonitza, Oituz, Ştefan cel Mare, Rozelor, dar şi în staţiunea Neptun, strada Plopilor. Conform procedurilor legale, după adoptarea proiectelor de către consilieri, urmează ca documentația să fie supusă procedurii de achiziție, iar ulterior se va intra cu lucrările în teren, cel mai târziu, în primăvara acestui an. ”De mai mult timp, lucrăm la aceste amenajări peisagistice, însă procedura a fost sinuoasă, deoarece am constatat că, de mai bine de 20 de ani, locurile de joacă nu aveau documente legale. În plus, deveniseră un pericol pentru copii, fiind în stare avansată de degradare. De aceea, am luat decizia să le dezafectăm și să amenajăm altele, noi și moderne, pentru copiii orașului”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian. El a mai precizat că aceeași situație s-a regăsit și la nivelul documentațiilor cadastrale a străzilor din localitate, acestea neputând fi modernizate pe bani europeni, în lipsa acestor documente.

Replica 26.01.2019

8 Comments

 1. https://www.cotidianul.ro/darius-valcov-prins-cu-plicul-in-mana-da/

  Comentariu by nabuco — 28 ianuarie 2019 @ 11:46

 2. O2zy,
  cu ce poti sa ne ajuti?
  blob:null/1660a49f-94d7-4098-ac7c-20e557464f9b

  Comentariu by nabuco — 28 ianuarie 2019 @ 15:15

 3. @2
  http://docs.amr.ro/Adresa%20AMR.pdf

  Comentariu by nabuco — 28 ianuarie 2019 @ 15:16

 4. Explica-te! La ce să ajut?
  (Nu intru pe link neprotejste. Explică!)

  Comentariu by Mentalistul — 28 ianuarie 2019 @ 15:56

 5. Esti DUREX de cap daca tu crezi ca te trimit pe coclauri*.

  „„In semestrul II din anul 2018 , dar si in luna ianuarie a anului 2019, AMR v-a solicitat în mod repetat demararea procesului de consultare a structurilor asociative, pentru identificarea unei soluții privind finanțarea administrației publice locale în anul 2019, conform Programului de Guvernare 2018-2020, dar și promisiunilor anterioare ale Guvernului. Este pentru prima oară in istoria AMR când solicitările noastre de dialog adresate Guvernului României, pe teme care privesc în mod direct funcționarea administrației publice locale sunt refuzate, astfel incat la niciuna din cererile transmise nu s-a primit vreun răspuns, de orice natură, de la echipa guvernamentală”.”

  PS*: amr.ro n-are nici o legatura cu „amr-ul” din catanie …

  Comentariu by nabuco — 28 ianuarie 2019 @ 16:38

 6. Ce bucurie ar fi daca n-ai intra pe link-ul neprotejat : Not secure www lucianvisa.ro ! Da-i un telefon lui Codrin(precis il ai si pe asta) si vei obtine de la el un…prezervativ !

  Comentariu by I.S — 28 ianuarie 2019 @ 16:38

 7. @5- https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/50551809_2377724855828552_3960596150611869696_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=9fc6caaa0541f3e65e983af4340fc9e4&oe=5D01817C

  Comentariu by Anonim — 28 ianuarie 2019 @ 20:00

 8. Aham. Deci nu e vorba despre Mangalia.
  Cu privire la subiect am următoarea opinie (poate vă ajută): structurile asociative sau de orice fel pot să participe electoral cu listă de candidați, cum a făcut USB, și să obțină puterea de a schimba orice prin ocuparea de funcții în forurile în care se iau deciziile.

  La nivel de Mangalia eu așa am făcut. Nu exista o societate civilă organizată care să fi depus listă de candidați, astfel că am obținut printr-un partid.
  Comunicatul de presă al PSD Județul Constanța spune acest lucru:
  „A fost cooptat în PSD și i s-a oferit un loc de consilier pe lista PSD Mangalia domnul Ozghiun Menabit, un reprezentant al societății civile… PSD îi oferă domnului Menabit șansa ca, o dată ajuns consilier local, să poată continua demersurile sale benefice cu și mai multe șanse de succes, fiind chiar în interiorul forului unde se iau deciziile pentru Mangalia.”
  Ceea ce am făcut. Față de politica pe care am dus-o nu aveti ce reproșa.
  Ori dacă aveți, nu v-ați exprimat deloc cu privire la activitatea mea de consilier local.
  Nu faceti altceva decat sa proiectați despre alții asupra mea, doar pe criteriu de apartenența politică. Catatonic!
  Mangalia are 9 consilieri locali PNL și majoritatea din consiliu este a primarului PNL. Cu ce a ajutat Mangalia? Au dus-o în ruină cu jaf organizat. Cu ajutorul unor catatonici care nu văd că cineva îi sodomizeaza în curtea lor, dar stiu sa urle la mine despre ce se întâmplă în București. Ori sunteți lași, ori sunteți masochiști, pentru că altă explicație nu este. Posibil să stați cu privirea ațintită și toată atenția distributiva pe politica națională (pe care nu o gândiți, dar o credeti ca pe o religie după link-uri) doar ca să uitați că în Mangalia sunteți violați de o gașcă de nemernici care nici nu sunt din oraș. Vă prefaceți că nu există, dar față de mine și alții vă dați morali. Eu măcar am curajul să înfrunt ceea ce voi vă prefaceți că nu există, din lașitate.
  Extraordinar!!! Atât de grijulii față de ce zice și face guvernul, 99% din politica voastră, dar nu vedeți sodomia din casa voastră!

  Dacă vreo structură asociativă are sânge în instalație să se implice, sa lupte cu armele democrației: să se implice și să obțină voturi.
  Poftim, te-am ajutat!

  O altă variantă este să-ți dau numarul de telefon al cui crezi dta că are decizia și să îi spui ce solicitări ai. Sau ești prea laș?
  Eu așa am făcut.

  Comentariu by Mentalistul — 28 ianuarie 2019 @ 23:44

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress