Mangalia – politica locală

18 ianuarie 2019

Iluminat stradal cu becuri led, în Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:57

Comunicat de presă

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, proiectul de modernizare a rețelei de iluminat public stradal. În acest sens, au loc intervenții la toți stâlpii de pe principalele bulevarde ale orașului, unde se schimbă corpurile de iluminat existente, cu becuri de tip led, care sunt mai economice şi oferă o vizibilitate mai mare, pe timpul nopţii. Până acum, s-au schimbat becurile pe bulevardele Callatis şi 1 Decembrie, urmând ca lucrările să continue pe celelalte artere principale, din localitate. Ca atare, reprezentanţii municipalităţii informează populaţia că reţeaua de iluminat stradal va funcţiona şi în timpul zilei, pe durata efectuării lucrărilor. “Recent, Primăria Mangalia a preluat iluminatul stradal de la Enel, după demersuri de aproape doi ani, blocate deseori din cauza birocraţiei. Acum, ne ocupăm să montăm în tot oraşul becuri led pentru economie la factură, dar şi pentru optimizarea iluminatului stradal, întrucât noile corpuri de iluminat au o durată de viaţă mai mare şi oferă o mai bună vizibilitate, comparativ cu becurile clasice”, a explicat primarul Cristian Radu. El a mai spus că, în perioada următoare, se vor înlocui becurile pe străzile Portului – zona Port Turistic, Rozelor, Oituz, Ștefan cel Mare, Negru Vodă. Ulterior, toate străzile din Mangalia vor fi iluminate cu acest echipament performant, de tip led, pentru creşterea gradului de confort al locuitorilor orașului, pe timpul nopţii. “Am preluat de la Enel peste 4000 de stâlpi de iluminat stradal, iar de acum înainte municipalitatea se va ocupa de întreţinerea şi modernizarea acestora, cu precizarea că reţelele aparţin tot Enel-ului”, a completat edilul. Cristian Radu a subliniat că în perioada imediat următoare, Serviciul de iluminat public stradal va fi preluat de către Goldterm, compania Consiliului Local. De asemenea, primarul a afirmat că modernizarea iluminatului stradal este şi o componentă a proiectelor cu fonduri UE, aflate în diferite stadii de implementare, atât în Mangalia, cât şi în staţiunile din sudul litoralului.

mangalia.ro

6 Comments

 1. În 23 August este iluminat cu LED-uri de vreo 2 ani. În toată comuna. Dar ei n-au primar din Constanța.

  În stațiunile Mangaliei, iluminatul pe multe alee e doar când e lună plină. Prioritatea era alta.

  Comentariu by lucian visa — 18 ianuarie 2019 @ 16:57

 2. @1-N-au ei primar din Constanta,dar era sa ramana fara el si fara vice ! Noi am luat stalpii …la primarie ! O fi oarece premonitie ?!! https://www.replicaonline.ro/accident-rutier-teribil-in-curba-in-care-primarul-din-23-august-a-vazut-moartea-cu-ochii-379081/

  Comentariu by I.S — 18 ianuarie 2019 @ 17:39

 3. Mangla. Fura bani multi cu firma lu Dan Georgescu si a lu Nicu Tata. costa ledurile la Mangalia de 10 ori cat la 23 august.

  Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2019 @ 17:47

 4. Da, da si terasa din centru din mijlocu strazii , face toate paralele… constructie europeana, zic…

  Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2019 @ 18:22

 5. Pt.2
  Accidentul comentat în Replica n-a fost în curbă, ci pe drum drept înainte de sensul giratoriu de la castelul de apă.

  Pt.3
  Dacă noi cetățenii Mangaliei n-avem nimic împotrivă, înseamnă că e OK.

  Pt.4
  Avea nevoie doar de led-uri. Să lumineze șpaga.

  Comentariu by lucian visa — 18 ianuarie 2019 @ 19:57

 6. Avem lumina pe dig, dar lumea nu vrea sa iasa la plimbare. Nu se stie daca la vara va mai functiona.

  Comentariu by pop — 19 ianuarie 2019 @ 19:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress