Politica locală

12 ianuarie 2019

O întreagă secţie DNA este cercetată pentru constituire de grup infracţional organizat

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 14:08

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au extins acuzaţiile în dosarul în care sunt vizaţi Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti, aceştia urmând să fie cercetaţi şi pentru constituire de grup infracţional organizat, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului General a extins acuzaţiile pentru procurorii de la DNA Ploieşti, aceştia fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat. Toată secţia DNA Ploieşti e acuzată de grup infracţional, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Fostul şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror Mircea Negulescu au fost, vineri, audiaţi la Secţia de anchetă a magistraţilor din cadrul Parchetului General, după ce, joi, alţi procurori din cadrul filialei au fost de asemenea audiaţi.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetăţean din Chişinău, Serghei Petruş. Vlad Cosma ar fi fost ameninţat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruş nu există.

Procurorul şef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea Direcţiei, a trimis, joi, Secţiei de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror DNA Ploieşti pentru Lucian Onea şi cereri de încetare a activităţii pentru încă trei procurori de la aceeaşi structură, respectiv Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu şi Răileanu Elena Cerasela.

Replica 12.01.2019

7 Comments

 1. Fără o justiție corectă și independentă, România va rămâne o țară de mâna a doua sau chiar mai rău.

  „Dar episodul care mi s-a întipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei campionilor europeni la fotbal de la Sevilla, din 1986, când Steaua Bucureşti a învins Barcelona. Şi aş vrea să fac un apel la toţi românii, să apere, în România şi în Europa, fundamentele civilizaţiei noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi constituţia. Să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, şi mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, a declarat Donald Tusk la ceremonia de la Ateneul Român.

  Vezi și https://evz.ro/al-capone-nu-a-ajuns-in-dosul-gratiilor-pe-un-denunt-mincinos-smu.html

  Comentariu by lucian visa — 12 ianuarie 2019 @ 14:09

 2. https://www.replicaonline.ro/primul-termen-amanat-zanfir-iorgus-fara-avocat-la-recurs-in-dosarul-de-coruptie-378290/
  ***
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2014/jul/12/why-good-europeans-despair-jean-claude-juncker-commission

  Comentariu by nabuco — 12 ianuarie 2019 @ 22:04

 3. ptr 1 – cu cine sa pui ordine in aceasta tara, domnule Visa?? Cind toate promovarile se fac politic.

  Comentariu by pop — 14 ianuarie 2019 @ 10:39

 4. Sa le cumpere cei care au probleme cu justitia:
  https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/bilete-suedia-romania-s-au-pus-la-vanzare-biletele-pentru-meciul-suedia-romania-care-sunt-preturile-557435.html
  apund G. Bivolaru

  Comentariu by nabuco — 14 ianuarie 2019 @ 15:47

 5. Cel mai grav ca in justitie asta s-a vrut de catre un grup infractional .O sa avem surprize mari mai departe si sa vezi ce a fost la Oradea,Brasov,Bucuresti si chiar la Constanta.In aceste locuri cei fara probe erau arestati,judecat si apoi achitati ca nu exista fapta , iar la altii unde erau probe suficiente de incalcarea legii ,se clasau dosare ca erau din tabara propie(a ,,justitiabilor”,servicii secrete)

  Comentariu by VUCEA DAN — 14 ianuarie 2019 @ 15:56

 6. https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/verdict-in-dosarul-dragomir-rcs-rds-dumitru-dragomir-se-revolta-dupa-condamnare-vor-sa-ma-bage-in-mormant-judecatoarea-nu-a-inteles-nimic-557526.html

  Comentariu by nabuco — 16 ianuarie 2019 @ 12:28

 7. https://evz.ro/dezvaluire-bomba-istoricul-marius-oprea-partidul-lui-ciolos-a-fo.html

  Comentariu by lucian visa — 18 ianuarie 2019 @ 19:44

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress