Mangalia – politica locală

26 decembrie 2018

Un nou scandal zguduie din temelii PSD. Pe cine favorizează Liviu Dragnea și ce interese financiare ar fi în spate

Filed under: DMHI — lucian visa @ 21:36

Nici pe final de an social-democrații nu au parte de prea multă liniște. Un nou scandal tulbură apele din partid, iar Liviu Dragnea e din nou arătat cu degetul în presa internațională.

Francezii de la publicaţia Le Tribune au lansat o serie de acuzaţii la adresa guvernării din ţara noastră. România vrea să achiziţioneze 4 corvete militare, iar jurnaliştii externi acuză puterea de la Bucureşti că încearcă să favorizeze o companie olandeză, care ar trebui să câştige licitaţia în dauna unei companii din Franţa. Asta chiar dacă oferta prezentată de firma franceză ar fi mai bună din punct de vedere financiar.

„Din motive obscure, România încearcă cu disperare să facă în aşa fel încât olandezul Damen să câştige pe seama Naval Group… care a câştigat licitaţia. Parisul este gata să lupte pentru a apăra oferta grupului naval”, scrie ziaristul Michel Cabirol în La Tribune, citat de G4Media.

Ziarul francez anunţă că Naval Group, care ar urma să construiască la Constanţa cele patru corvete, a anunţat la licitaţie preţul de 1,2 miliarde de euro, mai ieftin decât cele 1,25 miliarde cerute de Damen şi cele 1,34 miliarde euro cerute de constructorul italian Fincantieri, cel de-al treilea participant la licitaţie.

”Un adevărat duş îngheţat pentru Bucureşti, care a trebuit deja să anuleze în 2016 un proces de achiziţie a patru corvete din cauza unor nereguli de procedură comise în favoarea Damen”, scrie La Tribune.

Ziarul francez acuză că ”guvernul român, care ar trebui să anunţe selectarea unui furnizor pe 12 ianuarie, este de multă vreme pentru Damen, acţionar cu 49% la şantierul din Galaţi, alături de statul român (51%). Este în special cazul unuia din oamenii cei mai puternici din România, preşedintele social-democrat al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care face şi desface guverne”.

La Tribune scrie că obstacolul principal în calea planurilor guvernului PSD de a acorda contractul olandezilor de la Damen s-a înregistrat la începutul lui decembrie, la deschiderea plicurilor care conţineau ofertele financiare, unde francezii de la Naval Group au avut cea mai bună ofertă.

”Pentru guvern, toată problema e să găsească o modalitate de a atribui legal contractul Damen şi să mascheze această decizie prin artificii. De unde anumite manevre (audit, examinarea prelungită a dosarului..) pentru a elimina Naval Group sau, mai bine, să tărăgăneze dosarul şi deci să evite în acest fel o victorie a grupului naval francez”, scrie La Tribune.

Publicaţia franceză anunţă că autorităţile de la Paris consideră că guvernul României ”a depăşit linia albă, exasperând la cel mai înalt nivel”. La Tribune anunţă că ministrul francez al Apărării, Florence Parly, urmează să-i telefoneze noului său omolog român, Gabriel Leş, pentru a discuta subiectul.

Andrei Apostol, capital.ro 26.12.2018

23 Comments

 1. Putin cu Medvedev :

  – Bombardăm România?……– Sînt toți la muncă în Italia. Mai sînt pompierii, primarul și fochistul de la primărie.

  – Mitea, trebuie să bombardăm ceva. Ceva mic.

  – Ia dumaiu, domnu’ președinte. De 26 de ani românii practică tactica pămîntului pîrjolit. Ne-au luat-o înainte, au prevăzut tot, procleții.

  Comentariu by I.S — 27 decembrie 2018 @ 10:26

 2. https://www.fincantieri.com/globalassets/press-releases/non-price-sensitive/2018/2018-10-23-pr_fincantieri-naval-group23102018_eng.pdf

  Comentariu by nabuco — 27 decembrie 2018 @ 15:45

 3. cont. @2
  https://www.defenceiq.com/naval-maritime-defence/whitepapers/surface-warships-market-report-2018

  Comentariu by nabuco — 27 decembrie 2018 @ 15:56

 4. https://www.ziardecluj.ro/ancheta-bomba-top-100-firme-din-romania-minte-dragnea-sau-nu-cand-zice-ca-multinationalele-declara-profit-prea-mic-am-verificat-eu-asta-ca-sa-nu-mai-pierzi-tu-vremea-citeste-aceasta-analiza-la-sange-si-pe-cifre-si-trage-tu-concluziile

  Comentariu by Mentalistul — 27 decembrie 2018 @ 19:33

 5. Cum / nu stiati ? vine NervOzy si rezolva imediat problema..

  Comentariu by Stan — 29 decembrie 2018 @ 2:39

 6. Pt. 5: Vezi undeva vreo problemă să ia Damen contractul cu corvete?
  Câștigă și Mangalia, deoarece face corvete la Galați și mută producția de nave comerciale la Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 29 decembrie 2018 @ 9:49

 7. DAMEN nu sînt ăia pe care i-a adus la Mangalia Ozzy cu diligenţa lui?

  Pe de altă parte, e normal să le iasă ceva şi ăstora de la stat în urma afacerilor făcute de privaţi. Ce, privaţii ăia fac profit numai pentru ei?

  Două lucuri trebuie să revină în atenţia publicului votant bovin:

  1. aproape TOŢI parlamentarii sînt preocupaţi de energia Sfinxului din Bucegi, de tunelurile secrete ale dacilor, de vrăjitorii şi, mai ales, de horoscop.

  2. majoritatea înalţilor funcţionari (miniştri, secretari de stat şi a aghiotanţi) ai acestei clici de hoţi sînt convinşi că banii PUBLICI pe care îi gestionează sînt ai lor, să facă ce vor cu ei. Ba, mai mult, printre primele chestii pe care le învaţă se numără comisionul de acordare de lucrări. Lor li se pare ceva natural, ceva ce li se cuvine. Nici nu concep că nu e corect ceea ce fac.

  Şi peste toate astea, vine un deştept de pesedist să ne certe că ne văităm pentru că ne-ar fi crescut puterea ce cumpărare.

  Eu îi urez acelui pesedist să îi crească puterea aşa cum ne-a crescut nouă.

  Comentariu by Părintele Între-bare — 29 decembrie 2018 @ 23:35

 8. Eu am susținut că e mai bine cu Fincantieri, dacă te uiți la istoric.
  Diligențele au fost pentru OUG 109/2011, care nu permitea lui Damen să aibă managementul.

  Despre puterea de cumpărare: Dtale nu stiu daca ti-a crescut sau ți-a scazut. Subiectul văitatului nu este despre dacă este o creștere satisfăcătoare. Subiectul văitatului a început să fie stupid: „Nemernicii ăștia au mărit salariile, o să se falimentare țară cu așa pomeni!!”.
  Țara nu falimentează, am explicat că eram subplătiți în comparație cu productivitatea muncii.

  Din toată această creștere de salarii suferă o categorie (poate mai multe, dau exemplu). Dar nu suferă pentru că le-a scăzut salariul, ci pentru că lor nu s-a mărit.
  Peste 1.000.000 de salariați aveau salariul minim, din care doar 30.000 erau bugetari. Luau 776 lei în mână. Acum iau 1250 lei în mână și contribuțiile lor nu mai sunt 400-500 lei, ci 850 lei.

  Dar dacă luăm un inginer de la orice companie privată, care castiga 5.000 lei pe lună. Înainte de măriri era cel care castiga bine, parea ca i-a pus Dumnezeu mâna în cap. Acum șoferul de pe ambulanță ia 5.500 lei, mai mult decât acest inginer. Normal ca inginerul care construiește vapoare sau cel care proiectează vapoare se simte frustrat că un șofer câștigă mai bine decât cel care are o mare responsabilitate, are pregătire superioară, etc. În loc să ceară companiei care l-a angajat bani pe măsură, comparativ cu productivitatea muncii, cu pregătirea să comparativ cu nivelul de salarizare din UE, își îndreaptă frustrarea către guvernul care a mărit salariile bugetarilor sau altor categorii de angajați. În loc să vrea să câștige mai bine, vrea să câștige ceilalți mai puțin. Le consideră „pomeni”.
  Si totusi, de la 4.000.000 de angajați pe acte în România s-a ajuns la 5.500.000 de angajați.
  Peste 1.500.000 de angajați câștigă peste 1.000 euro.
  În 2016, cu salariul minim net nu cumpărai 160 L de benzină; astăzi cumperi 250 L de benzină dintr-un salariu net. Este o creștere pentru cei cu salariul minim pe economie, adică pentru 25% din cei care erau angajați.
  De exemplu, un angajat la firma de pază (privată) nu mai câștigă 800 lei, ci 1250 lei în mână. Un fochist la Goldterm, un angajat la spații verzi, un vânzător, etc. Pentru ei a crescut puterea de cumpărare.
  Nu mai amintesc de bugetari, de cei din sănătate, cei din armata, de cei din învățământ, etc.

  Pentru cel angajat cu 4.000 – 5.000 de lei la o companie privată, gen multinațională, nu i-a crescut puterea de cumpărare. Vede totul ca pe o pomană, pentru că nu mai e singurul cu venituri bune comparativ cu legea, adică nu mai este un om satisfăcut. În 2016, când se compara cu restul lumii, corporatistul era elita societății, se credea că el a ajuns în Rai și este mai special decât ceilalți. Este mai pregătit, este mai experimentat în economia de piață, este din categoria de profesionisti, de aceea trebuie ca angajatorul să îl plătească pentru ce este. Altfel se lasă de jobul lui și se angajează șofer la ambulanță, câștigă mai mult decât inginer proiectant de vapoare.

  OMV Petrom Marketing SRL a făcut o cifra de afaceri de 3,4 miliarde euro cu doar 210 angajați. Profit vreo 700 mil. euro, adică cca 2%. Dacă ar mari salariul fiecarui angajat, în medie cu 1.000 euro, cheltuiala ar fi de 2,5 mil. euro pe an, adică nici 0,1% din cifra lor de afaceri pe an. Impozitarea celor care externalizează profiturile poate avea consecinta ca multinationalele să crească salariile. Mai întâi să nu-și piardă specialiștii, apoi că dacă tot dau bani la stat, pot strecura o creștere de salarii.

  Nu sunt un fan Dragnea. Nu-mi plac oamenii cu mustață. Nu discut politică, ci încerc să înțeleg consecințele unor măsuri. Am auzit de un militar care când si-a luat salariul a înjurat: „M___e PSD, că iar ne-a mărit salariile!”. Era ironic.
  Realitatea este că cei care se exprima ușor pe Facebook sunt cei care au bonurile de care spun, joburi importante pentru România, dar sunt angajați în companii private. Și care acum sunt foarte supărați pe acest anacronism în veniturile din salarii. Și înjură PSD pe facebook, pe bună dreptate dacă privești doar din punctul lor de vedere. Ei sunt maxim 10% din România, sunt cei prezenți pe Facebook, dar și activi. Cei cărora li s-au mărit salariile nu sunt activi pe facebook. Mai ales daca au joburi de utilitate socială: medici, profesori, militari, bugetari. Iar cei peste 1 milion de angajați cu salariul minim nu au obișnuința de a scrie opinii pe facebook, mai ales că cei supărați cu M___e PSD sunt șefii lor.
  Dar ca o analiză politică personală, eu nu omit această realitate: ce or să facă cei peste 1 milion de angajați cu salariul minim la un eventual vot? Ce credeti ca votează?
  Ce ar putea opozitia să facă? Reproșează că s-au mărit salariile la bugetari și celor cu salariul minim. Sa presupunem ca ar veni la putere, ce ar putea să facă? Să scadă salariile la loc? Nu se mai poate, ar fi revoltă în toată țara. Le-ar păstra mărite. Și atunci ce ar aduce mai bine pentru popor? Le-ar mari mai mult? Nu, pentru că ei reproșează „pomenile”. S-a tot scris și s-a înjurat ca au crescut pensiile și salariile la bugetari, încât vistieria e goală. Sa luăm de exemplu milionul asta de angajați pe salariul minim. Astăzi ei dau la CASS și CAS cu 300 lei/pers/lună mai mult. Adică cca 300 milioane lei în plus pe lună. Dacă s-a mărit pensia cu o medie de 100 lei/pensionar, plusul pe care îl contribuie astăzi salariul minim brut ajunge pentru marirea pensiei pentru 3.000.000 de pensionari.
  Dar faza cu trecerea contribuțiilor pe angajat de la angajator a obligat angajatorii să și transfere contribuțiile lunar, pentru că nu mai sunt banii lor, ci ai angajatului. În 2016 majoritatea companiilor mari nu plăteau, le treceau la datorii de dat.

  Puterea de cumpărare a crescut pentru o parte mare a populației, pe când pentru angajații din mediul privat, cu salarii de peste 4.000 lei, puterea de cumpărare a scăzut, deoarece salariul lor a crescut deloc sau mai puțin decât inflația. Per total țară, în 2018 a crescut cu 7,5-8% (depinde de lunile pe care le compari, de ex. Noiembrie 2017-Noiembrie 2018 a crescut cu 7,7%).

  Un astfel de angajat înjură și o da cu M___e PSD, pe când unul care castiga puțin în sinea sa este mulțumit de măririle de salarii, pentru că i-a crescut puterea de cumpărare. Teoretic, aceștia vor vota PSD pentru că nu vor să pățească ce au suferit pe vremea lui Boc. De aceea, oricât ar injura presa pe PSD, ori elita profesională privată pe facebook, când se numără voturile sunt slabe șanse să nu iasă tot PSD.
  Doar să nu se întâmple cine stie ce crack financiar, indus intentionat sau nu.

  În opinia mea, peste ani, ceea ce s-a întâmplat în 2017-2018 va fi considerat „cel mai nepopular succes”. Și în perioada lui Nastase, cât de înjurat a fost, cât de nemulțumiți au fost românii, în perioada 2000-2004 România a avut cea mai mare creștere economică din primii 20 ani de la Revoluție.
  Frica lui Dragnea de a se duce la pușcărie l-a determinat să facă ceva radical. Nu cred ca au acceptat astfel de măsuri ca politică, pentru că ar fi buni la suflet. Ci din disperare, pentru că altă soluție de a prelua puterea nu exista. Dacă liberalii mergeau în campanie cu un nume, Cioloș premier, pesediștii nu aveau pe nimeni. Ba aveau un nume care îi trăgea în jos, dacă îl propuneau: Dragnea. Norocul lor a fost că era condamnat, altfel era Nume contra Nume. Și pierdeau.
  Atunci un băiat deștept le-a zis: ” Nu aveti un nume să câștigați alegerile! Atunci trebuie să faceți campanie pe altceva, pe un program de guvernare cu o agenda clară, ușor de înțeles, cu termene concrete. Dacă aveți asta, nici nu conteaza cine propuneți premier, pentru că trebuie să îndeplinească. Programul de Guvernare este premierul vostru! Dar, atenție! Dacă nu îndepliniți măcar jumătate din el, nu mai câștigați 8 ani cel puțin! Cu riscul să se destrame partidul.”

  Uff, nu voiam să intru în discuții cu politică națională de partide. Indiferent de apartenența mea politică, eu privesc obiectiv realitatea. PSD are un deficit de imagine pentru că nu are comunicatori, nu înțelege că a plecat în 2016 de pe poziția de partid înjurat pentru că s-a comportat în trecut după cum i-a cerut masa de votanți care a apucat comunismul. Și cei de stânga, și cei de dreapta, au pervertit ideea de social-democrație.
  Dacă aceste măsuri care s-au întâmplat în ultimii 2 ani erau luate prin anii 2000, astăzi România era de nivelul țărilor UE. S-a întârziat cu 20 ani, exact anii cei mai importanți ai generației mele. Și nu s-au luat aceste măsuri acum pentru că politicienii si-au dorit vreun progres mai mult decât interesele lor personale. Ci prin dictatura unuia panicat că va fi băgat la pușcărie.
  Nu sunt de acord cu dictatura, nu sunt de acord cu cele rele, dar pragmatic realizez că din disperare s-au luat măsuri care pot schimba ceva. De ani România o ținea în aceeași direcție opusă bunăstarii din UE. Nu se mai schimba nimic. Poate si acum se rupe undeva și rezultatul va fi rău, dar poate să fie și o schimbare în bine.
  Mai țineți minte în campania de la locale? PSD Mangalia a mers în campanie cu sloganul „Schimbarea a început”. Sloganul este al meu. În toate discuțiile din acea perioadă am afirmat că nu este vorba doar o schimbare de primar, ci ca modul de a se face politică necesită o schimbare.
  Se simțea că va urma o schimbare în modul de a se face politică. Nu bănuiam eu ca prinde Dragnea atât de multă putere, că se transformă politica din România în huliganism, de oricare parte privești, spre dreapta sau spre stanga. Inainte se facea politică mai elegant, cu argumente; astăzi se înjură ca și cum ar fi din galeriile de fotbal, unde huliganii înjură pe toți ceilalți care nu țin cu echipa lor, indiferent cum joacă echipa lor, prost sau cu talent.

  Eu sunt municipalist. Adică mă interesează ograda mea sa fie bine, mă strădui pentru municipiul nostru. Dacă în fiecare localitate s-ar strădui „alesii” să fie bine localității lor, per total țară ar fi mai bine. Eu folosesc politica pentru binele municipiului, nu folosesc politica pentru binele meu în defavoarea municipiului. De-asta, când văd pe aici înjurături pentru apartenența mea politică, nu sunt decât dovezi pentru cât de mici sunt acei oameni. Oamenii capabili imprimă ideile într-un partid. Nu o sa-mi vina mie cineva de mai sus, din partid, să îmi impună ceva ce nu face bine Mangaliei. Nu vine pentru că știe că vine degeaba. Poate să vină – cum s-a întâmplat- având date greșite și crezând că e mai bine într-un fel. Eu am răspuns: „Nu-mi jigniți inteligebta!”. Sunt aici, cunosc mai bine situația și asta propun să se facă. S-a mai plâns cineva cu ceva, de a ajuns la omul cu mustață, încât m-a chemat la Ambasador când a venit cu prietena, de ziua ei de naștere. Subiectul nu avea legătură cu Mangalia. Dar am știut să zic „Nu!” si am fost in stare sa explic de ce, încât să îmi dea dreptate. Altfel, azi aveam sprijinul politic retras din partea PSD. Nu m-am făcut cârpă, cum obișnuiesc alții, în nicio situație. Dacă eu consider că am dreptate îl cert și pe Felix. Sunt oameni care pot confirma. Nu mă impresionează funcțiile altora, atunci când vine vorba despre Mangalia. Cum altfel reușeam să deblocăm Mangalia de la accesat fonduri, ori cum altfel obțineam fondurile de la Shhaideh pentru cogenerarea termică, ori cum altfel reușeam cu OUG 109 pentru șantierul naval?

  Zilele acestea sunt liber. Eu nu mă distrez pentru că sunt în doliu. Dacă țineți morțiș, vă pot povesti adevăruri. Incredibile pentru unii, care nu au văzut lumea sau nu au trăit decât în mediul Mangaliei, atâta politică cunosc ei. Pot sa scriu oricat, pentru ca mi-e ușor. O fac pe telefon, greșelile pot apare pentru că scriu din cap și nu am răbdare să corectez. Dar sunt plin de informații. Și cum nu am nimic de pierdut, întrucât nu am alt scop personal, le pot povesti.
  Poate așa mai ies și ei din bula lor.

  Comentariu by Mentalistul — 30 decembrie 2018 @ 13:52

 9. https://evz.ro/taxei-auto-amanata-din-nou.html

  Comentariu by lucian visa — 30 decembrie 2018 @ 15:23

 10. Mie imi place cafeaua la nisip dar fara cofeina, tie ?

  http://4.bp.blogspot.com/-3eAccYL7Vd8/VQyIgiNfBWI/AAAAAAAAAFo/FFg7c5QnRjQ/s1600/bancuri%2B2015%2Bcu%2Bnebuni.jpg

  Comentariu by nabuco — 30 decembrie 2018 @ 15:33

 11. @10 pt. #8

  Comentariu by nabuco — 30 decembrie 2018 @ 15:34

 12. Pt 11:
  „În lumea proștilor geniul pare că este nebunul.”
  – dintr-o scriere de-a mea, de când aveam 16 ani.

  Comentariu by Mentalistul — 30 decembrie 2018 @ 19:37

 13. „”Un geniu mândru şi un idiot fac un pariu. Geniul spune:

  – Pentru fiecare întrebare pe care ţi-o pun şi nu ştii răspunsul, îmi dai 5$. Şi dacă îmi pui tu o întrebare la care nu îţi pot răspunde, îţi dau 5000$.
  Idiotul răspunde: „Okay”.

  Geniul apoi întreabă: „Câte continente sunt în lume?”. Idiotul nu ştie, aşa că îi întinde 5$.

  Acum e rândul idiotului să îl întrebe pe geniu: „Ce animal stă în două picioare dar doarme în 3?”. Geniul se tot gândeşte, dar nu ştie răspunsul, aşa ca îi dă idiotului 5000$ şi spune:

  – La naiba, am pierdut. Apropo, care era răspunsul la întrebare?

  La care idiotul îi inmână 5$.””

  Comentariu by nabuco — 30 decembrie 2018 @ 22:00

 14. Care dintre cei doi ești dta?

  Comentariu by Mentalistul — 30 decembrie 2018 @ 22:29

 15. https://www.libertatea.ro/stiri/gianina-din-las-fierbinti-primar-pentru-un-episod-romani-faceti-ca-mine-stati-degeaba-2501999

  Comentariu by nabuco — 31 decembrie 2018 @ 18:59

 16. Ai scris un roman ca să confunzi puterea de cumpărare cu salariul. Adică harta cu locul. Adică – apropo de sofisme subţiri, de autobază, cu nebuni şi proşti – eşti acel înţelept persan care spune că luna e mai importantă decît soarele pentru că mai face niţică lumină noaptea, în vreme ce soarele străluceşte ziua degeaba, că oricum e lumină.

  Aşa, pentru cultura ta generală minimală: puterea de cumpărare este un raport, o fracţie. Reprezintă cantitatea de marfă pe care o poţi cumpăra cu o unitate bănească. Indiferent cît e salariul, dacă unitatea bănească poate cumpăra din ce în ce mai puţină marfă, se numeşte scădere. Nu te mai lua după prostul de Liviu Pop. Creşterea venitului doar pune mai multă monedă într-un portofel care se goleşte cu viteză mai mare „mulţumită” bunăstării care a crescut preţurile cu peste 25% într-un an.

  Ştii tu ceva cu „eram subplătiți în comparație cu productivitatea muncii”, dar nu ştii tot şi nu prea ştii ce să faci cu informaţia asta. Ai prins-o din zbor şi o fluturi ca şi cum „de acolo vii”.

  Comentariu by Părintele Frecţie — 1 ianuarie 2019 @ 2:47

 17. https://www.cotidianul.ro/darius-valcov-acuzat-ca-umbla-cu-cioara-vopsita/
  CEnteNARE, CEnteNARE …

  Comentariu by nabuco — 1 ianuarie 2019 @ 15:53

 18. Azi de cel mai „ghiftuit” sfant,tot SORCOVA ramane in constientul romanului,indiferent de…politica ! https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/49851985_525569307924477_3094751411120898048_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=f4f9b50947bdadb7dec0d61a86985fd9&oe=5CD269D6

  Comentariu by I.S — 1 ianuarie 2019 @ 17:14

 19. Pe 16:

  Ceea ce crezi dta nu impresionează nici pe bașcheții mei.
  Eu am scris un răspuns. Iti plac informațiile sau dacă nu iti plac… e ceva care te privește.

  Dacă mă refer la o căruță, nu trebuie să dau și definiția căruței. Dacă am scris că a crescut puterea de cumpărare, doar ignoranții au nevoie de definitie ca să priceapă. Eu am scris ca a crescut și pot argumenta. Dta poti contrazice că nu a crescut, nu prin a scrie definiția căruței, de parcă ai impresia că m-am adresat idioților. Vrei să mă convingi că știi ce înseamnă putere de cumpărare? Dacă ai vreun argument, este de folos. Sa imi arăți cu definitii că ai priceput dar ai o altă credință, nu este argument.

  Remarc ca oamenii au început să creadă doar în ziare și să hulească matematica.

  Comentariu by Mentalistul — 2 ianuarie 2019 @ 11:19

 20. suntem tara in care un penal masluieste cifrele deficitului bugetar ca sa mai minta un pic poporulsi partidul sa dea bine.

  suntem tara in care ministrul muncii votat cel mai bun politician al tarii da pensii cu nemiluita vorbeste de contributivitate dar pensiile anuale ale unor bugetari depasesc cu mult contributiile aduse de ei in toata cariera.sa nu vorbim de pensii speciale etc.alta inventie a neocomunismului.app ati vazut cata pensie ia nenea de la justitie????
  suntem tara in care un consilier local amesteca salariul cu puterea de cumparare explicandu ne ce bine si ce bogati suntem noi ca asa i dicteaza partidul.si mai si fantasmeaza cum ca el a fost un patron de succes dar acum a trecut in tabara social democratiei si luota pentru cei asupriti.
  sa ne mai mire oare ca statul le da bugetarilor si tichete de cultura?pai tichete de vacanta , tichete de hrana, tichete de cresa, si or mai fi ca nu le stim pe toate. asta in tara in care aparatulbigetar depaseste cu mult partea privata.suntem tara cred cu cei mai multi bugetari si tara unde salariul mediu al bugetarilor il devanseaza cu mult pe cel al privatilor.fara sa socotim avantajele pe care le am spus mai sus.
  asta e politica partidului de guvernamant.parjoliti beti mancati ca maine nu se stie.daca nu acum atunci cand?
  iar cand va veni nota de plata vor da vina pe soros capitalistii feroce care ne fura, alinierea planetelor si altele.
  pana atunci ..nu mai e mult.scapa cine poate

  Comentariu by baubau — 2 ianuarie 2019 @ 14:24

 21. https://www.cotidianul.ro/romania-la-mintea-lui-becali/

  vs.

  https://www.cotidianul.ro/rasturnarea-ierarhiei-valorilor/

  qed

  Comentariu by nabuco — 3 ianuarie 2019 @ 0:26

 22. Ne ai albit la mentosană cu bașcheții tai.Atotstiutorule mai coboară din copac.Ai apucături de dictator si te erijezi în salvatorul națiunii.Stim că vrei primar dar te ai întrebat dacă si noi te vrem.Fă ți o sectă sau un Fanclub Ozzy Mentalistul dacă suferi de narcisism dar mai scutește ne că nu tu ai înventat săpunul sau ai adus Damen la Mangalia.

  Comentariu by ali baba — 3 ianuarie 2019 @ 10:53

 23. https://navaltoday.com/2019/01/09/eu-commission-to-look-into-fincantieris-takeover-of-chantiers-de-latlantique/

  Comentariu by nabuco — 9 ianuarie 2019 @ 12:20

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress