Politica locală

20 decembrie 2018

Kelemen Hunor: „Am ajuns la concluzia că, în acest moment, Opoziția nu dorește să guverneze”

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 15:26

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, ieri, că a ajuns la concluzia că în acest moment Opoziţia nu doreşte să guverneze, deoarece partidele aflate în opoziţie, care au semnat moţiunea de cenzură, sunt în competiţie unele cu altele.

„Luăm în considerare semnăturile de pe moţiunea de cenzură, nu ai de unde să iei aceste voturi, matematic, în rest se poate discuta. Pe de altă parte, nu ai un element important: programul de guvernare, propunerea de premier asumat de toţi cei care au semnat moţiunea de cenzură şi miniştrii. Din acest punct de vedere, este un impas. Singur am ajuns la concluzia că în acest moment Opoziţia nu doreşte să guverneze pentru că sunt în competiţie unii cu alţii şi de aceea probabil nu reuşesc. Fiecare are un program de guvernare, dar nu poţi să mergi cu trei programe de guvernare şi un prim ministru. Din acest punct de vedere, acum în decembrie şi modul în care a fost depusă moţiunea de cenzură, mi-e greu să cred că se poate depăşi această fază de problemă matematică şi problema de fond a moţiunii de cenzură”, a afirmat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

El a mai spus că partidele din opoziţie nu pot guverna împreună.

„Am impresia că această concluzie a mea este o concluzie corectă. Sesiunea şi moţiunea, dar de guvernat în acest moment împreună nu pot guverna, nu vor guverna. Nu vor şi nu pot, pentru că există această competiţie în rândul Opoziţiei. Dacă USR îl acceptă pe Ludovic Orban premier, atunci acceptă că PNL este prima forţă, iar dacă este invers, atunci PNL acceptă”, a menţionat liderul UDMR.

El a afirmat că a avut o discuţie cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe această temă. 

„A fost o discuţie mult mai bună decât discuţiile anterioare, chiar foarte relaxat am discutat şi mi se pare firesc să discutăm. Dialogul nu a stricat nimănui somnul”, a adăugat Kelemen Hunor.

Cuget Liber 20.12.2018

6 Comments

 1. Acum s-au adunat elefantii in guvern,care au grija de copiii si nepotii nostri !(cititi si traducerea !) https://www.facebook.com/PortaleAlfaGamma/photos/a.574541805917906/1941107742594632/?type=3&theater

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2018 @ 16:16

 2. Cel mai ipocrit discurs(in parlament) a fost al UDMR-ului,care a adus guvernului critici dure si pragmatice…dar PREZENT-NU VOTEAZA ! Modul lor de vot a fost preluat si de PSD,care si-a dat afara parlamentarii si chestorii au anuntat pentru fiecare :PREZENT NU VOTEAZA ! http://www.cdep.ro/pls/dic/htp_direct?jw_stream=0&idl=1

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2018 @ 16:35

 3. Kelemen Hunor:

  „Moțiunea a fost anunțată în prima zi din septembrie și depusă cu întârziere după multe ocazii ratate.

  Un lider al opoziției se alătură discursului lui Vadim Tudor, ungurii sunt de vină. Știm că din cauza noastră nu avem autostrăzi,iar oamenii fug din țară. Am o rugăminte: haideți să nu mai punem etichete. Noi nu spunem despre dvs că ați fi partid de securiști.

  Citește: Kelemen îl critică pe Teodorovici: „Ați creat un șoc și un haos uriaș cu riscuri imense”

  Bugetul pe anul 2019 nu este gata. Vă întrebăm și noi: de ce? ce așteptați? De ce lăsați țara și autoritățile locale cu câteva zile înainte de anul nou să nu aibă posibilitatea de a implementa proiectele pentru anul viitor.

  Și încă ceva: acest proiect de ordonanță de urgență, care, la modul general, vrea să reglementeze câteva chestiuni fiscale și nu numai, iarăși cu câteva zile înainte de sfârșitul anului, schimbă multe prevederi fiscale, inventează noi taxe, pune la colț un sistem întreg din economie, aruncă în aer bursa de valori, economia și mai ales aruncă în are speranța. Fără consultare, fără explicații, fără pregătire îmi este greu să înțeleg ce raționament vă conduce. Ați creat un șoc și un haos uriaș cu riscuri imense.

  Doamnă premier, poate reușiți să-l convingeți pe ministrul de finanțe că țara nu este un laborator de experimentare a tuturor ideilor trăsnite. Dacă am vota împotriva moțiunii, am lăsa falsa impresie că toate aceste chestiuni semnalate sunt în regulă, dar de fapt nu sunt.

  Ni s-a spus de un lider al opoziției că curajul nemulțumiților din coaliție depinde de votul vostru la moțiune.
  Ar fi bine să fie un program de guvernare și un prim-ministru asumat.

  Vin cu o propunere provocatoare. Nu aţi reuşit să produceţi un program alternativ de guvernare în doi ani şi vă propun să pregătim împreună. Dar, ca să nu vă uitaţi strâmb şi geloşi unii la alţii, facem sub coordonarea noastră.

  Vom pregăti un document în februarie, martie, aprilie, când doriţi dumneavoastră. Aşa, când vine vremea moţiunii de cenzură din sesiunea de primăvară, să nu vă prindă iar nepregătiţi.

  Şi dacă nu veţi avea un nume de premier vă vom propune noi la momentul potrivit. Poate aşa va creşte şansa dumneavoastră de a prelua guvernarea.

  Altfel, vă convine situația asta: criticați PSD, arătați cu degetul către UDMR, mai trageți câte o poză cu dna Dăncilă și așteptați anul 2020.”

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2018 @ 16:48

 4. Dragnea: „Deabia am convins vreo 70 de parlamentari sa vina sa facem cvorum ,sa nu se faca opozitia de ras mai tare !” …Democratie-tata !

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2018 @ 18:46

 5. https://kmkz.ro/de-ras/ca-sa-fie-clar-cu-ce-se-ocupa-udmr-isi-schimba-numele-uda-mereu

  Comentariu by I.S — 20 decembrie 2018 @ 18:57

 6. https://www.replicaonline.ro/fostul-primar-din-limanu-nicolae-iustin-urdea-condamnat-pentru-coruptie-376407/

  Comentariu by nabuco — 21 decembrie 2018 @ 12:22

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress