Politica locală

15 decembrie 2018

De necrezut! Ce spunea Ion Antonescu, in vreme de RAZBOI, despre Romania: “Tara de talhari. Ma gandesc sa introduc pedeapsa cu moartea …”

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 17:35

De necrezut! Ce spunea Ion Antonescu, in vreme de RAZBOI, despre Romania: “Tara de talhari. Ma gandesc sa introduc pedeapsa cu moartea …”

Din ingrijorarea faptului ca se ajunsese sa se fure din spitale, din ajutoare, ba chiar din mancarea cailor, maresalul Ion Antonescu a propus anumite masuri radicale in vederea opririi talharilor: sa foloseasca metoda nemteasca si sa puna semnul de “hot” cu fierul rosu, sau chiar pedeapsa cu moartea.

Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri existente in timpul guvernarii lui Ion Antonescu au fost facute publice de istoricul Alesandru Dutu. Din disperare ca se ajunsese sa se fure pana si din donatii, Antonescu a spus lucrurilor pe nume in cadrul unei sedinte realizate 10 Decembrie 1941.

La centrele de colectare ale Ajutorului de Iarnă lucrurile s-au petrecut la fel. În toate locurile unde se colectează sunt găsiţi oameni şi femei care fură din obiectele donate. Toţi fură. Ţară de tâlhari.

Maresalul reclama ca militienii care aveau ca obiectiv asigurarea garzilor in spitale furau, asa ca au fost inlocuiti cu premilitari, datorita carora furturile au crescut semnificativ.

De-abia îşi punea un medic paltonul în cuier că imediat venea cineva, băga mână în buzunar şi-i lua mănuşile. S-au furat ceasornice de prin sertare şi multe alte obiecte. Este ceva nemaipomenit. Nu ştiu ce să mai fac să îndrept ţara aceasta. De multe ori mă gândesc să introduc pedeapsa cu moartea pentru toate delictele. Este ceva groaznic. Tineretul să facă acestea fapte?… În ce hal de dezorganizare se găseşte Şcoala, Familia, Biserica noastră. Trebuie făcută o educaţie serioasă în această privinţă. Este o ruşine să se comită furturi la centrele de colectare ale Ajutorului de Iarnă. Mă întreb eu: aceasta este o naţie care poate lupta pentru idealurile ei naţionale? Tâlhari! Şmecheri aici, şmecheri pe câmpul de luptă; dar şmecheria aceasta se repercutează asupra viitorului naţiei.

Dupa aproximativ doi ani, situatia era aceeasi! Astfel, intr-o stenograma din 3 Februarie 1942, maresalul Ion Antonescu se plangea de aceleasi obiceiuri proaste ale romanilor, informeaza Adevarul. 

„În alte ţări s-au luat măsuri foarte drastice şi măsuri întregi, nu jumătăţi de măsuri. De pildă, la noi, la Ajutorul de Iarnă s-au comis furturi grozave. Am prevăzut sancţiuni foarte grave pentru asemenea fapte şi am cerut dlui Stoicescu o lege în acest sens, dar d-sa nu mi-a dat încă această lege.

În Germania s-a întâmplat că s-a furat şi acolo la Ajutorul de Iarnă şi Führer-ul, personal, a dat ordinul ca făptaşul să fie imediat executat. Eu nu mă pot apăra de tâlhari. În Armată se fură din hrana soldatului, se fură din hrana calului, se fură echipamentul. Eu am cerut dlui Stoicescu să punem pe fruntea celui care a fost prins furând, de la un pui, de la un pui de găină, până la cel mai mare furt, să-i punem cu fierul roşu semnul «hoţ». Să vedem câţi vor vrea să poarte, o viaţă întreagă, pe frunte acest semn. Este o pedeapsă mai dreaptă decât pedeapsa cu moartea. Nu vreau să mai umplu puşcăriile, să răpesc timpul tribunalelor cu asemenea chestiuni. Dacă luăm această măsură drastică, nu mai e nevoie nici de puşcării, nici de tribunale pentru hoţi“.

evzmodern.ro

11 Comments

 1. https://gandeste.org/general/cleptocratia-hotia-la-romani/16465

  Comentariu by I.S — 15 decembrie 2018 @ 18:56

 2. Din pacate,la noi,cel mai periculos hot,este…”alesul” politic ! https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/48357102_2296337813738134_5364676875853496320_n.png?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=c5c1d4ef85ce2cc6472e1de715376cef&oe=5CA1A885

  Comentariu by I.S — 15 decembrie 2018 @ 19:17

 3. Suntem o rusine pt viitorul copiilor si al nepotilor nostri. Recunoastem metehnele si doar o schimbare de la baza spre varful piramidei mai poate schimba situatia de fapt. Diagnosticul il stim cu totii, medicatia e gresita. Hai, seara luminoasa si luminata. Tot Mangaliotul

  Comentariu by Mangaliot — 15 decembrie 2018 @ 21:47

 4. Trebuia sa isi dea demisia si sa lase guvernul legionar sa conduca si toate se rezolvau imediat. Nici nu mai baga tara intr un razboi inutil.

  Comentariu by Jean — 15 decembrie 2018 @ 23:10

 5. ÎN 2019, DEȘEURILE SORTATE PENTRU RECICLARE TREBUIE SĂ FIE ÎN PROPORȚIE DE 40% PENTRU MANGALIA
  – în caz contrar, operatorul de salubrizare suportă penalitățile.

  Bineînțeles, primăria a ales varianta cea mai ușoară pentru ea: să plătească mai mult populația și societățile comerciale.

  De 2 ani insist cu sistemul „plătește cât arunci” și cu „sacii de colectare personalizați”, încât populația să se învețe să sorteze deoarece astfel plătește mai puțin colectarea gunoiului sau deloc compensând cu primele/subvențiile pentru reciclare, acordate de Fondul de Mediu.
  Din reciclarea deșeurilor unui muncipiu ca al nostru se produc milioane de euro. Noi în loc să folosim, primarul dă altora pe gratis această mină de aur. Ca să fie aroganța și mai mare, primăria vrea un contract să plătim mai mult, în loc să plătim mai puțin. Aruncăm banii la gunoi, iar ca să ia cineva banii aruncati la ghenă, îl mai și plătim.

  Proiectul legislativ a fost gândit pentru progres, nu pentru a pune taxe mai mari populației.
  De fapt, legea este făcută să alegi singur dacă vrei să fii ignorant sau vrei să fii destept. De exemplu, ar.17, lit. e), prevede astfel, în traducere:
  i) să fii ignorant și cheltuitor
  ii) să fii cheltuitor
  iii) să fii ignorant, leneș și cheltuitor
  iv) să fii deștept
  (foto 2)

  Administrația publică a Mangaliei propune varianta cea mai păguboasă pentru populație. (foto 3)

  Notă: La următoarea ședință a CL pe ordinea de zi se află la pct.23 un proiect HCL propus de primar, referitor la aplicarea unor tarife de către operatorul de salubritate pentru serviciul de colectare selectivă. Tariful pentru colectarea deșeurilor sortate nu diferă de tariful pentru colectarea deșeurilor nesortate. Plătit obligatoriu, 5,43 lei/persoană/lună + TVA. Acest nou contract încurajează populația să sorteze? Nicidecum.

  Comentariu by Mentalistul — 16 decembrie 2018 @ 12:17

 6. veniti si vedeti cum arata „ghena” ptr gunoi reciclabil , in spatele primului „chibrit” de pe 1 decembrie , sa vedem cine are curajul sa mai puna mina pe capace.
  Nimeni nu vede, nu aude. Unde or fi cele 400 de camere montate de administratia radu??
  politia locala trece in tromba, ptr a nu putea fi oprita….cui sa te plingi ???

  Comentariu by pop — 16 decembrie 2018 @ 13:24

 7. https://www.replicaonline.ro/sunteti-de-acord-cu-o-ordonanta-privind-amnistia-si-gratierea-375824/
  QED

  Comentariu by nabuco — 16 decembrie 2018 @ 14:20

 8. Puterea exemplului:
  https://www.cotidianul.ro/video-cum-a-aparut-carmen-iohannis-dupa-ce-nu-s-a-prezentat-la-audieri/

  Comentariu by nabuco — 16 decembrie 2018 @ 18:55

 9. Pentru Domnul Pop. Va propun ca atunci cand trece politia locala in tromba pe langa dumneavoastra sa va aruncati in fata masinii. Poate aveti noroc si opresc.

  Comentariu by Adrian — 17 decembrie 2018 @ 12:19

 10. https://www.telegrafonline.ro/au-lasat-psd-pentru-pro-romania-dar-sau-intors-cu-coada-intre-picioare

  Comentariu by lucian visa — 18 decembrie 2018 @ 11:37

 11. https://adevarul.ro/news/eveniment/apel-hotii-acestei-natiuni-1_56d8176a5ab6550cb8722f92/index.pdf

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2018 @ 12:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress