Politica locală

12 decembrie 2018

”Mangalia 100” – film documentar prilejuit de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:40

     Primăria Municipiului Mangalia a organizat, luni, 10 decembrie, un eveniment cultural prilejuit de avanpremiera filmului documentar ”Mangalia 100”, realizat cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. La proiecție au fost invitați oameni de cultură ai orașului, reprezentanți ai tuturor instituțiilor din Mangalia, alte personalități de la nivel local. Filmul documentar a fost vizionat cu interes de cei prezenți, pelicula “Mangalia 100”, prezentând povestea unui oraș cu o istorie impresionantă – de la Callatis, vechea colonie grecească și până în zilele noastre. Pentru a surprinde cât mai bine povestea și realitățile municipiului Mangalia, filmul conține o serie de interviuri cu persoane publice, care au trecut în revistă elemente esențiale din fiecare domeniu de activitate. De asemenea, filmul descrie istoria urbei, modul de dezvoltare, elementele de unicitate, situația actuală a comunității precum și proiectele de viitor. Municipiul de la malul mării a fost recunoscut pentru bogățiile sale, încă din perioada elenistică, atunci când oraşul–stat autonom Callatis a fost cel mai important centru economic şi cultural al zonei. Astăzi, cetatea Callatis poate fi socotită cea mai veche aşezare atestată pe teritoriul ţării noastre. Despre toate aceste realități istorice, dar și despre Mangalia, oraș modern al secolului al XXI-lea, s-a vorbit pe larg, în cadrul evenimentului organizat pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire. În perioada imediat următoare, proiecția filmului va putea fi urmărită de publicul larg, prin intermediul instituțiilor de cultură și învățământ de la nivelul orașului.

mangalia.ro

7 Comments

 1. Gloria Mangaliei a fost acum 2500 de ani și atât. Atunci se numea Callatis. Histria a fost ceva mai veche decât Mangalia, dar nu e relevant.
  Acum 100 de ani, Mangalia era o mică comunitate, având sub 2000 de locuitori. Până la plecarea rușilor din 1957-1958, Mangalia a fost o comunitate închisă. Deschiderea s-a făcut odată cu construcțiile navale și apoi cu turismul. Asta după anii 70.
  În secolul XXI, Mangalia a devenit un oraș banal care regresează de la an la an și prăduit de cei care-l conduc. Viitorul este în împrumuturile care trebuie rambursate băncilor pentru finanțarea unor proiecte fără rost. Tinerii foști ai Mangaliei, din București sau din alte țări, își aduc aminte poate cu nostalgie despre locul unde s-au născut. O posibilă întoarcere este exclusă.

  Știe cineva câte zeci de mii de euro a costat filmul ? Fiecare minciună a fost plătită suplimentar ?

  Comentariu by lucian visa — 12 decembrie 2018 @ 17:51

 2. Cu trecutul stam relativ bine, prezentul si viitorul ma preocupa.
  https://www.youtube.com/watch?v=FdCSxjenHSI

  Comentariu by nabuco — 12 decembrie 2018 @ 17:51

 3. „Admir” orasul si nu-mi vine sa cred ca la Mangalia „nu s-a terminat” razboiul. Ruine si mizerie peste tot. Mai putin in primaria „constantenilor”, unde totul e curat luna.
  O parere de rau?? E ca anul trecut cind se stringeau semnaturi ptr destituirea constntenilor, lumea nu vroia sa semneze. Motivul halucinant : daca vede primarul listele?
  Hotii umbla nestingherti prin oras, aveti grija, incuiati usile si nu deschideti. Politia locala e ptr „protejarea VIP-urilor primariei si oricum nu au tupeul sa se ia de hoti si „jmecherii”orasului.
  sarbatori cu bine.

  Comentariu by pop — 12 decembrie 2018 @ 19:32

 4. Sictir cu filmu vostru. Nu v-ar fi rusine..

  Comentariu by Anonim — 13 decembrie 2018 @ 1:12

 5. Elucubratii la „C100”:
  https://www.replicaonline.ro/andronescu-imi-propun-ca-in-fiecare-clasa-sa-existe-o-tabla-inteligenta-si-fiecare-elev-sa-aiba-pe-banca-un-laptop-375527/

  Comentariu by nabuco — 13 decembrie 2018 @ 14:18

 6. O rusine acest filmulet. Imaginea perfecta a decaderii si a aparatului de propaganda de model stalinist.
  Rusine si „personalitatilor” care au „ajuns” sa vorbeasca despre orasul pe care il distrug conducatorii zilei, iar lor nu le ajunge saliva… multi oricum nu valoreaza nimic, altii de acolo -sa le fie rusine pentru varsta pe care o au!
  Facut de firma din Constanta cu care s-au facut materialele de campanie, pe linia Titineanu Colgiu et company, adica responsabilii inculti scosi fata de Radu, dupa chipul si la „nivelul” lui.

  Comentariu by Anonim — 13 decembrie 2018 @ 21:38

 7. Probabil titlul trebuie citit invers: 001 Mangalia… a fost odata Mangalia…

  Comentariu by Anonim — 13 decembrie 2018 @ 21:43

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress