Mangalia – politica locală

7 decembrie 2018

Ședință aprinsă a Consiliului Local. Consilierii opoziției: Primăria riscă plângeri penale pentru demolarea garajelor, iar azbestul, măcinat de buldozere, poate îmbolnăvi grav populația!

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 19:36

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, astăzi, în ședință ordinară, ultima din acest an, ce a cuprins numai puțin de 42 de puncte pe ordinea de zi. Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a fost unul dintre aceste puncte, modificările aduse acestuia făcând referire, din spusele viceprimarului Dragoș Angelescu, la suplimentări prin vânzarea de bunuri, reabilitarea, cu 40.000 de lei a gardului Grădiniței nr. 3 (care este un real pericol pentru micuții de aici, fiind aproape de prăbușire), dar și sume provenite de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru Spitalul Municipal – 1,7 milioane de lei.

Problema garajelor a inflamat, încă o dată, spiritele în Consiliul Local. Consilierul local Ozghiun Menabit a dorit să știe dacă primăria este conștientă de faptul că garajele demolate, fie de către cetățenii care le dețin, fie de către firma angajată, prin SICAP, de Primărie, aruncă, în atmosferă, particule de abest, recunoscute la nivel mondial ca fiind cancerigene. „Proprietarii de garaje au primit un termen foarte scurt, pentru a-și demola garajele. Ei nu au timp să ia legătura cu o firmă specializată în demolări de acest gen, care să fie acreditată pentru a mânui materiale periculoase precum azbestul. Particulele acestea ne otrăvesc copiii, sunteți conștienți de acest lucru? Propun ca acea sumă de 2.100 de lei, pe care primăria o solicită pentru a demola garajul unei familii, să nu mai fie achitată de cel care a deținut construcția, în schimb primăria să facă gratuit lucrarea. Gândiți-vă că oamenii aceia au dat bani pe acele garaje, au plătit taxe și impozite zeci de ani pentru ele, măcar atât să putem face pentru a-i ajuta”, a spus Ozghiun Menabit. La rândul său, Paul Foleanu, consilier local, a dorit să știe care este organismul care a constatat faptul că aceste construcții, garajele, sunt ilegale: „Potrivit Legii 50, dacă timp de doi ani de la momentul edificării nimeni nu a luat nicio măsură împotriva acestor construcții, primăria este obligată să le treacă în legalitate. Mi se pare că, azi, primăria distruge pe bani publici proprietăți private. Fapt care ar putea duce chiar la plângeri penale”, a concluzionat Paul Foleanu.

Polemici vii au avut loc și în cazul alocării a 4,5 milioane de euro pentru reparațiile sau înființarea de trotuare în Cartierul Coloniști, fonduri din împrumutul făcut de primărie la CEC Bank. Consilierii opoziției spun că, în locul acestor sume fabuloase, s-ar fi putut construi, de la zero, cel puțin o școală nouă în Mangalia.

Trebuie menționat faptul că toate aceste proiecte au trecut la votul majorității consilierilor locali, cu excepția abținerilor PSD-ALDE.

Cu majoritate de voturi sau chiar în unanimitate, aleșii au mai decis aderarea Mangaliei la Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România, acordarea unui spor de de periculozitate de 15% angajaților Direcției de Cultură și Sport, modificarea tarifelor pentru serviciul de salubrizare, precum și acordarea unor apartamente la blocurile ANL și cele din stațiunea Neptun ce aparțin muncipalității către angajați Aparatului de Specialitate al Primarului urbei. S-au mai aprobat bursele către elevii din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2017-2018 semestrul al II-lea și pentru primul semestru al anului școlar în curs, alături de deconturile cheltuielilor cadrelor didactice și personalului auxiliar pentru anul școlar 2018-2019.

editiadesud.ro 06.12.2018

31 Comments

 1. Cat (%) din conductele de apa potabila (gestiune RAJA) sunt inca din azbociment ?

  Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2018 @ 22:46

 2. Nabuco, poa’ să fie toate cu azbest.
  Construcțiile cu azbest sunt periculoase doar când se sparg și particulele se împrăștie în aerul respirat sau se ard, iar particulele cu azbest sunt înhalate în plămâni.

  Dacă îți băgai apă în plămâni, erai deja mort.

  Comentariu by Mentalistul — 7 decembrie 2018 @ 23:09

 3. Erată: „materialele de construcții cu azbest”.

  Comentariu by Mentalistul — 7 decembrie 2018 @ 23:10

 4. Dar, off-topic,
  Vă mai amintiți asta:
  http://www.radioconstanta.ro/2018/01/27/planuri-pentru-reabilitarea-farului-de-la-mangalia/?

  Comentariu by Mentalistul — 7 decembrie 2018 @ 23:40

 5. Pt. #2-3
  https://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/asbestos.pdf
  tamam?

  Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2018 @ 23:45

 6. @-5 Gresiti ! Dealtfel chiar in ce ati postat-la concluzii si putin inainte-traduceti cu atentie.(am terminat instalatii tehnico-edilitare.)Mai este si faptul ca pe pereti se depun in timp sarurile din apa,protejand-o.Apropo-sa stiti ca la blocul in care locuiti,derivatiile din otel de la coloana si pana la baterii(cada,lavoar) si care sunt ingropate de mult timp…numai au fier si sunt doar niste conducte pietrificate .

  Comentariu by I.S — 8 decembrie 2018 @ 0:26

 7. Ce pretentii sa avem de la maimutoii din pnl – unpr ( care mai exista doar la Mangalia). Voteaza din interes si la ordinul primarului.
  Au bani ?? De ce nu finalizeaza str Negru Voda?? Au facut un trotuar si celalalt care e foarte circulat NU, uneori mai fiind blocat si de masinile parcate, dar DIN BIROU nu se vede.
  Nimeni din primarie , nu vede ce mizerie ramin in statiile de pe 1 decembrie , dupa ce sint maturate si spalate microbuzele.
  De ce microbuzele nu circula si prin Colonisti?? Ma refer la cele de Constanta, Bucuresti. Si ei au drepturi in acest oras.
  Cine ar trebui sa-i EDUCE pe soferii de microbuze ptr a nu mai BLOCA circulatia, mergind cu 5 km/ora, ptr a culege pasageri?
  Fara primarie, aia au treaba si se anunta frig.

  Comentariu by pop — 8 decembrie 2018 @ 8:57

 8. De banii pentru o școală și un palat al sporturilor, consilierii obedienți au votat borduri în Coloniști, care ne costă la valoarea de ramburs a împrumutului 6 milioane euro.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2814160961943400&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 8 decembrie 2018 @ 10:38

 9. Cu cei 4,5 milioane de euro se pot construi vreo 100 apartamente cu 2,3,4 camere ..Dar cine sa stie si sa asculte recomandarile consilierilor si cetatenilor (care sunt prioritatile orasului) cand primarul nu era la sedinta ci era la …….o alta ,,sedinta cu o….. managera”din cadrul primariei(asa spunea cineva,spunea ca are si inregistrarii) la MSR Port Hotel.Ce sa mai zici se vede ca in comportamentul primarului mai importante sunt intalnirile de ……familie (oare???????) decat treburile orasului.In aceleasi locuri si cu aceeasi persoana sa fi fost la toate sedintele de CL la care nu a participat?
  Cat despre garaje si alte demolarii ilegale primaria v-a platii despagubiri imense(de parca ar fi singurele) din banii cetatenilor Mangaliei.

  Comentariu by VUCEA DAN — 8 decembrie 2018 @ 13:34

 10. Oare nu se putea astepta sa treaca sarbatorile?

  Comentariu by cetatean — 8 decembrie 2018 @ 13:43

 11. Vezi sa nu cerem noi despăgubiri proprietarilor de garaje care ne au tinut ocupat domeniul public ani de zile cu taxe de 30 de ori mai mici decat pretul pietei. Hai valea si lasati locul liber. Nu de alta dar sa putem construi apartamentele alea de care vorbea omul de mai sus.

  Comentariu by Stan — 8 decembrie 2018 @ 14:37

 12. Dar din pensie nesimtita de fost dijmuitor de tigari de la tigani cate apartamente se pot construi ?

  Comentariu by Omida — 8 decembrie 2018 @ 14:38

 13. Nu vrei să începem de 1 ianuarie să așteptăm să treacă sărbătorile din 25-31 Decembrie?
  Așa scuză?
  Adică sodomia din Decembrie nu se pune, e liber la furat?

  Sau te referi la ședința de consiliu, în care s-a aprobat, de către consilierii PNL+Mihai Sorin+Dop Priță, devalizarea banilor Mangaliei din viitor? Trebuiau să așteaptă să treacă sărbătorile?

  Comentariu by Mentalistul — 8 decembrie 2018 @ 15:22

 14. Măi Ozgun, că nu pot să-ți spun „fiule”, nu crezi că o luptă mai puțin țipătoare pe bloguri și f.b. dar mai intensă în a realiza legături cu oamenii ce doresc dărâmarea acestui limbric infatuat, ar fi mai utilă? Sau poate crezi că mai ține faza cu demascarea furăciunilor? Eu cred că sunt oameni care dacă vor fi contactați în privat, fără scandal, cu puțină liniște care să-l pună pe gânduri pe microcefalul mincinos dar și pe lingăii trăgători de sfori, ar reuși o strategie de mătrășire cu șuturi bine plasate în fizicul nemernicului demolator al urbei.

  Comentariu by Popa Nartea — 8 decembrie 2018 @ 19:52

 15. Eu nu am pensie nesimțită ,este o pensie de serviciu muncita zi și noapte,30 de ani iar la țigării mă confuzi cu șeful tău de la Garda care făcea jumi-juma cu unii și cu alții.Eu am reținut contrabandă cu țigări la nivel mare.

  Comentariu by Vucea Dan — 8 decembrie 2018 @ 21:45

 16. Pt 14:
  Adică mă îndemni că să îndemn la violență?

  Comentariu by Mentalistul — 8 decembrie 2018 @ 21:48

 17. ptr 9- probabil ca are cazare gratuita la msr, doar i-a donat fara licitatie 70 mp din trotuar ptr parcare.

  Comentariu by pop — 8 decembrie 2018 @ 21:48

 18. Ești cu el! Sau nu pricepi pur și simplu. Succes!

  Comentariu by Popa Nartea — 8 decembrie 2018 @ 22:06

 19. Când credeam si eu ca l-a lovit setea de cultura pe primarul mincinos, iaca, apare Mister Perko si ne prezintă la Vernisaj, opera fiicei piticului atomic . A mai venit însoțit si de ciumafaia de nevasta-sa, sa vadă el ( sau nu o sa mai vadă! ) ce pătește dacă nu vine pe dig atunci când o face fii-miu drifturi . A fost stingher si nu de emoția actului cultural in sine cât pt ca ii era teama si cultă in cap cum sunt, sa nu apar si eu si sa vreau sa fiu model pt pictor .. Hai, da-ma in branca, oi merita si eu sa fiu muza, pt un tablou de colecție .Ham talent, ham sponsor, vânătăile de la fostul s-au dus, este vremea mea .

  Comentariu by Alina — 9 decembrie 2018 @ 18:13

 20. Toti granicerii au retinut contrabanda cu tigari , … dar tigarile treceau. Acum ca nu mai trec … hop la politica la ciolan.

  Comentariu by Salgartay — 10 decembrie 2018 @ 0:39

 21. Cam multi de la vama prin politica locala. Oare ce inseamna asta ? Mai era o vamesa japcangie care si-a lasat ficioru cu jde mii de euroi si traieste prin tari straine pe banii prostilor.. Noroc ca a dat coltu ca era si ea pe aici.

  Comentariu by Ene — 10 decembrie 2018 @ 0:40

 22. Va vezi si sa nu crezi:
  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-2/exclusiv-liderul-din-liga-2-se-muta-la-malul-marii-s-a-inteles-cu-un-oras-care-ii-va-oferi-500-000-de-euro-anual-554988.html
  sa te tii spalat bani …

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2018 @ 1:09

 23. @22

  Comentariu by nabuco — 10 decembrie 2018 @ 1:09

 24. https://www.replicaonline.ro/audit-financiar-primaria-mangalia-a-pierdut-in-fata-curtii-de-conturi-in-dosarul-iluminatului-public-375221/

  Comentariu by Anonim — 10 decembrie 2018 @ 1:10

 25. https://www.replicaonline.ro/audit-financiar-primaria-mangalia-a-pierdut-in-fata-curtii-de-conturi-in-dosarul-iluminatului-public-375221/

  Comentariu by Cătălin C — 10 decembrie 2018 @ 2:25

 26. In atentia locuitorilor cinstiti din Mangalia : „Subordonatii” lui tudorel parsivul toader au iesit la lucru. Nemaiavind garaje, au trecut direct la apartamente, vizate in primul rind cele de la parter.
  Sa auzim de bine.

  Comentariu by pop — 10 decembrie 2018 @ 9:24

 27. Mai sunt destule garaje.

  Comentariu by Fane — 10 decembrie 2018 @ 9:51

 28. https://evz.ro/romania-fundul-sacului-finantelor.html?v=347635&page=2
  incep unii sa si dea seama…

  Comentariu by wow — 10 decembrie 2018 @ 12:36

 29. Pt. #28
  Se rezolva:
  https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/razvan-stefanescu-soferul-cu-placute-anti-psd-va-candida-la-alegerile-europarlamentare-din-2019-2481806
  se intorc speci@listii.

  Comentariu by nabuco — 10 decembrie 2018 @ 15:45

 30. Pt. #19
  https://www.youtube.com/watch?v=8M6lbJ6CgH8

  Comentariu by nabuco — 10 decembrie 2018 @ 15:49

 31. Pacat,ghinionul nostru e ca murit „mai vecine”europarlamentar il faceam!

  Comentariu by doru — 11 decembrie 2018 @ 10:39

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress