Mangalia – politica locală

4 decembrie 2018

Au început lucrările la proiectul de cogenerare, în Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:25

Comunicat de presă

Societatea de termoficare Goldterm Mangalia S.A. informează că, în perioada 3 – 7 decembrie, a.c., este sistată furnizarea agentului termic, către blocurile arondate Centralei Termice Nr. 9. Căldura se întrerupe doar pe timpul zilei, în intervalul orar 07:00 – 16:00 pentru executarea lucrărilor tehnice premergătoare montării primului motor termic, în cadrul proiectului de cogenerare. Lucrările constau în modificarea instalatiilor termice din centrală, în vederea amplasării motorului în deplină siguranță. După efectuarea tuturor manevrelor specifice, furnizarea căldurii se va relua la parametrii optimi. Reprezentanții societății de termoficare îi asigură pe toți locatarii blocurilor arondate la CT9 că agentul termic se furnizează normal, în afara intervalului de lucrări, iar pentru orice problemă să contacteze Dispeceratul Goldterm, la nr. de telefon: 0241740761 și 0756086136. Reamintim că, începând cu această toamnă, Primăria Mangalia a demarat proiectul de cogenerare cu motoare termice, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii. Acesta va fi gata în 24 de luni, atunci când, în municipiul Mangalia, vor fi mai multe insule de cogenerare, cu motoare termice. Implementarea acestui proiect va duce la producerea energiei electrice, care va fi furnizată contra-cost în Sistemul Energetic Național (SEN). Totodată, se va produce energie termică, distribuită populației la prețuri considerabil mai mici, decât cele actuale. În prima etapă, vor fi montate două motoare termice, primul până la sfârșitul acestui an, la CT 9, iar cel de-al doilea anul viitor, la CT 10, astfel fiind formată prima dintre cele patru insule de cogenerare. Următoarele trei insule vor avea câte un motor termic, acestea urmând să fie funcționale în următorii doi ani. Costurile proiectului sunt suportate în proporţie de 70% de Guvern, iar restul din bugetul local. Pe lângă scăderea prețului la gigacalorie, acest program presupune și reducerea pierderilor de pe reţeaua de distrbuţie. De altfel, Primăria lucrează şi la reabilitarea centralelor termice printr-un program de reducere a pierderilor pe reţeaua de distribuţie, cu finanțare guvernamentală.

mangalia.ro

12 Comments

 1. Nu e rău. O soluție eco era de preferat, dar asta e. O singură întrebare aș avea. Motoarele sunt foarte mari, vor face zgomot și vor vibra. Vor avea de suferit cetățenii din blocul cu CT 9 ? Bănuiesc că o dezbatere publică nu s-a făcut.

  Comentariu by lucian visa — 4 decembrie 2018 @ 18:31

 2. https://economie.hotnews.ro/stiri-consumator-22849153-anre-cauta-solutii-pentru-taxa-mediu-centralele-termice-apartament.htm

  Comentariu by I.S — 4 decembrie 2018 @ 20:01

 3. https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala/shhaideh-a-deschis-pusculita-milioane-de-lei-ajung-la-cernavoda-si-mangalia-pentru-investitii-633853.html

  Doar nu i-a dat Shhaideh bani lui Radu, înaintea oricăror altor localități…
  Cineva care a ținut cu adevărat cu Mangalia a convins-o pe Shhaideh.
  Dar un nemernic care a făcut contract ca Mangalia să ia gaz de la Bulgartransgaz a ucis restul de alocări, 25.000.000 lei alocări. (Tot proiectul costă 36.000.000 lei)
  Condiția alocărilor era să luăm gaz românesc din SNT RO (Sistemul Național de Transport).
  În plus, proiectul BRUA realizat pe fonduri europene, a primit avertisment pentru penalitati de infringement, deoarece condiția de accesare a fondurilor a fost ca Dobrogea să se alimenteze cu gaz românesc. Dacă până la finalizare proiectului situația din sudul litoralului nu se rezolvă, cei implicați în proiect pierd penalizări de zeci de milioane euro.
  De exemplu, primarul de la Limanu tot s-a plâns că vrea gaze. De unde se poate alimenta? Decât de la cei de la care se alimentează Mangalia. Si cam așa stă toată treaba in sud, de aceea este important ce face Mangalia. La fel, este important ce face Medgidia.
  Prin urmare, „băieții grei” din energie s-au adunat la Costinești și au hotărât că așa nebuni nu mai trebuie să fie primari, pentru că îi costă mai mult decât bugetul unui municipiu pe un mandat întreg.
  Este unul din motivele pentru care știu că cineva nu va mai avea voie să candideze.

  Comentariu by Mentalistul — 5 decembrie 2018 @ 1:53

 4. https://www.replicaonline.ro/vasile-moldovanu-374783/

  Comentariu by nabuco — 5 decembrie 2018 @ 13:23

 5. Baietii destepti nu baietii grei. Pionul e mereu bagat la inaintare si o sa candideze mereu. Nebunul nu stie.

  Comentariu by Vasile — 6 decembrie 2018 @ 1:29

 6. Proiecte peste proiecte bla , bla , bla nimic concret , apropos marea asfaltare din dobrogea trambitata de un an , contract ferm pt asfaltare cu Daf Trans incepand cu toamna acestui an…chiar am crezut pacat!

  Comentariu by ipsi — 6 decembrie 2018 @ 12:00

 7. https://evz.ro/protest-al-politistilor-din-mangalia.html
  ia luati d aici…ca aia batrani care si au fcut vile din salariile de bugetari si hoteluri si alte d alea acu stau linistiti.

  Comentariu by haubau — 6 decembrie 2018 @ 16:34

 8. ptr 6 – te rog, stai la rind. Primele proiecte vor fi parcarile, daca nu uita piticul..

  Comentariu by pop — 6 decembrie 2018 @ 18:10

 9. Mai manglesc baietii niste milioane

  Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2018 @ 3:04

 10. comentarii fara sens in fiecare an , subventii de 2 mil de euro/an pentru agentul termic furnizat pentru aprox 7000 de apartamente si cativa agenti economici si toate astea pentru a se livra stiri cu un vadit iz electoral. poate ar fi interesant sa aflam de la primarie cat costa incalzirea si apa calda la un apartament pe luna de aprox 60 de mp si cat costa incalzirea , apa calda si gazul de la aragaz pentru un apartament cu aceeasi mp…? ( sunt sigur ca , costurile lunare cu incalzirea la reteaua centralizata Goldterm sunt mai mari decat costurile lunare pentru incalzirea individuala la reteaua de gaze naturale.din ceea ce stiu costul de alimentare cu gaze al unui apartament este de aprox 600 de euro , asta ar insemna ca toate aceste apartamente pot fi racordate in 2 ani de zile din subventia alocata anual de catre primarie. ulterior acesti banuti ar putea fi folositi pentru finantarea altor proiecte majore ale Mangaliei. interesant subiect dl primar

  Comentariu by motoru’@gigacaloria — 8 decembrie 2018 @ 10:53

 11. Din 2019 se elimina subvențiile pe prețul de cost al gigacaloriei, adică subvenția CL către Goldterm. Conform legii 196/2016.
  Problema dtale este rezolvată.

  Comentariu by Mentalistul — 8 decembrie 2018 @ 21:50

 12. @10
  Dar cine v-a spus ca se doreste folosirea acestor banuti pentru alte proiecte majore? Din cele doua milioane de euro subventie traiesc foarte bine cei aproape 90 de oameni ai Goldterm, cu patru directori și vre-o 8 secretare, plus cei din consiliul de administratie, ba se mai duc parte din bani și prin alte buzunare. Dar cel mai important este votul celor 7 mii de apartamente bransate. Cand stii ca primaria te scuteste in fiecare iarna de plata a cel putin o mie de lei votezi pe mincinos cu amandoua minile.

  Comentariu by karadeniz — 9 decembrie 2018 @ 22:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress