Politica locală

30 noiembrie 2018

Război de milioane de lei. Declinul lui Tusac: una din cele mai cunoscute firme din Mangalia îşi cere falimentul

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 13:59

Una din cele mai cunoscute firme din Mangalia, înființată de fostul primar PSD Mihai Claudiu Tusac și fostul consilier local Nae Negrea, își cere falimentul în instanță. Societatea nu a mai depus bilanț fiscal din 2015 și se află în război cu Nae Negrea, care s-a retras între timp din firmă și a obligat-o să-i plătească în schimb nu mai puțin de un milion de euro.

Village Tour SRL a înregistrat pe 27 noiembrie 2018 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere falimentul, în calitate de debitor. Instanța nu a stabilit încă un prim termen de judecată. Village Tour SRL are ca domeniu de activitate parcuri pentru rulote, campinguri și tabere și a depus ultimul bilanț fiscal în 2015, când a raportat o cifră de afaceri de 149.279 lei și un profit net de 87.353 lei, cu șase angajați, precum și datorii totale de 339.157 lei.

Firma a fost înființată în anul 2001 de fostul primar al Mangaliei, cetățeanul belgian Mihai Claudiu Tusac, alături de cetățeanul german Johann Negrea, adică Nae Negrea, fostul consilier local PDL. Village Tour a devenit celebră pentru contractele sale de milioane de euro primite de la stat, în mandatele altui fost primar, Zanfir Iorguș, dar și a finului acestuia, Tusac.

Are de recuperat un milion de euro
Foarte interesant este faptul că, în iunie 2016, Nae Negrea a dat în judecată Village Tour SRL și pe administratora Cristina Maria Niculae, cerând ieșirea din societate și plata drepturilor cuvenite.

În mai 2017, Tribunalul Constanța îi dă câștig de cauză lui Nae Negrea, încuviințează retragerea acestuia din societate și obligă pârâta Village Tour SRL ”la plata sumei de 4.377.035 lei către reclamantul Negrea Ioan cu titlu de drepturi cuvenite din activul net al societăţii”. O sumă mult prea mare pentru firma a cărei valoare totală a activelor se ridica, în 2015, la 7.473.625 lei. În aceste condiții și fără activitate de mai bine de trei ani, falimentul firmei ce prospera în perioada de glorie a lui Tusac era inevitabil.

Replica 30.11.2018

17 Comments

 1. Capitalismul de cumetrie la Mangalia. Cei doi erau prieteni de nădejde ai lui Iorguș. Când Iorguș nu mai avea calitatea să semneze plăți din bugetul local, au cotit-o la 180 de grade. Și câți alții n-au făcut la fel. Așa-i românul … la bine, dar nu la rău.

  Comentariu by lucian visa — 30 noiembrie 2018 @ 14:01

 2. Daca „se aproba” falimentul ramane SIE fara bani de buzunar ?
  https://adevarul.ro/news/societate/sie-bani-de-buzunar-infiinta-firme-acoperire-1_50abddc37c42d5a663819393/index.html

  Comentariu by nabuco — 30 noiembrie 2018 @ 15:08

 3. Tot frustrat nea Vișa?Nici acum nu ai trecut peste?Plm si cu tine.I ati o femeie sau joacă remi.Dumneata de unde ai teren la km 0 in Neptun.Nu cumva de la iorgus pe care azi îl înjuri.De băiat bun ce te dai toți ti au dat la puie.

  Comentariu by Mirela — 30 noiembrie 2018 @ 17:59

 4. Uitasem.Pe cați a ajutat Domnul Nae in ultimii 20 de ani si pe cine ai ajutat tu vreodată frustratule.

  Comentariu by Mirela — 30 noiembrie 2018 @ 18:12

 5. Ca sa ajuti ca Nae trebuie sa fi furat mult ca sa ai de unde. Asta e sindromul Becali sa dai poporului tot din banii lui dar sa te laude. Visa nu are decat terenul ala care probabil e in locul vreunei revendicari si un amarat de garaj cu etaj deci nu a prea furat mai deloc. Cand o avea si el baterie de spatii comerciale fara autorizatii la Jupiter si va lua jde mii chirie vaduvind bugetul adica amarastenii, atunci va da si el amarastenilor , ii va ajuta. P.S. Are femeie. Mai culta decat 90% de aici.

  Comentariu by Garcea — 30 noiembrie 2018 @ 21:20

 6. @ 3/4
  Cand te cam ustura la fund tot ce poti face este sa latri si sa vomiti dejectiie stranse de-a lungul timpului. De muscat nu mai ai cu ce, momite la fel. Epoca suboamenilor incepe sa apuna. Adio BA !

  Comentariu by Marian Vasile — 1 decembrie 2018 @ 0:22

 7. Pt.3
  În loc să mă jignești, mai bine combăteai cu argumente ce am spus.

  Eu nu înjur pe nimeni. Nu demult, Ozzy zicea că-l laud pe Iorguș și că e idolul meu. Eu nu pot să mă bat cu sentimentele voastre contradictorii.
  Când am spus despre Nae că l-a părăsit pe Iorguș, am spus un neadevăr ? Am spus eu că Nae n-a făcut bine la mulți ? Ce legătură are binele cu ceea ce am scris ?
  Tusac cum crezi că s-a aciuat la Mangalia ? L-am adus eu, i-am botezat eu copilul ? În camping la Jupiter cum crezi că a ajuns ? Stația de asfalt cine i-a dat-o aproape moca ?

  Frustrarea nu e la mine. Stăpânești-o sănătos !

  Comentariu by lucian visa — 1 decembrie 2018 @ 12:53

 8. Cu tot respectul față de vârsta pe care o aveți.Stiți prea bine că am mai avut mici discuții contradictorii in trecut dar așa este in politică.Nu stiu cine sunt cei care au comentat si doresc să mă detașez de la astfel de comentarii.Dacă aveți ceva cu tătăl meu vă rog să i spuneți în față.Cu siguranță vă v a lamurii cu privire la acest subiect.Cat despre afirmațiile de mai sus,eu stiu cel mai bine,cine si cat au furat unul sau altul.Cand o să am timp am să vă pun la dispoziție toate actele care contrazic acuzațiile de mai sus.Dacă veti găsii o singură hartie care demonstreaza că tatăl meu a luat un singur leu din societatea sus menționată atunci vă dau dreptul să l denigrați.De mult am renunțat să mai intru în polemică cu diverși comentatori dar minciuna nu o tolerez.Va doresc o zi placută si la multi ani de ziua Romaniei.

  Comentariu by Lucian — 1 decembrie 2018 @ 13:23

 9. Ai citit cumva comentariul meu ? Am scris eu undeva că a furat cineva, ceva ? Am scris eu articolul din Replica ?

  Tatălui tău îi urez multă sănătate. De când nu mai este consiler local, nu am mai comentat nimic de el până la acest articol. Iar comentariul meu este să priceapă cineva, ceva.
  O persoană (fostă) publică, trebuie să fie pregătită la comentarii din partea societății civile. Din ce înțeleg eu de la tine, este că nu trebuia să apară în discuție pe blog, numele de Nae Negrea.

  Comentariu by lucian visa — 1 decembrie 2018 @ 16:10

 10. N-a luat nici un ban din societate , a luat societatea cu totul.Cu tot cu camping. Lasati-o mai moale corectilor.

  Comentariu by Anonim — 1 decembrie 2018 @ 19:16

 11. Mai era un printisor care ne credea prosti. Dar ala mai facea cate ceva.

  Comentariu by Sali — 1 decembrie 2018 @ 20:51

 12. Vai,nu pot sa cred,fiul își apără tatăl.Singura problema e ca amândoi sunt la fel:hoti si inculți.La cât a furat familia ta,cred ca ma costruiam un port!Nesimtitilor!!!!!

  Comentariu by Anonim — 2 decembrie 2018 @ 16:48

 13. Dacă stii tu cretinule ce au furat atunci de ce nu dovedești?Pune le aici pe blog tăranule sau oprește l pe fisu în stradă să i spui în fată ce a furat el sau familia lui.

  Comentariu by Mirela — 2 decembrie 2018 @ 20:54

 14. Nu vă puneți mintea cu Gogu prostul că nu rezolvați nimic …..Și lui Nae îi este rușine că îl are pe lîngă el dar nu mai are ce sa facă acum. Un puturos care stă cu mîna întinsă la tacsu …..

  Comentariu by Anonim — 6 decembrie 2018 @ 18:33

 15. Dacă esti asa tare în gură de ce nu i spui în față găinarule.

  Comentariu by Mirela — 6 decembrie 2018 @ 20:44

 16. Mireluș stiu ca esti proasta asa ca nu imi pun mintea cu tine .Apropo … și soțul tău crede ca esti proastă

  Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2018 @ 16:41

 17. I quite like reading through an article that can make men and women think.
  Also, thanks for allowing for me to comment! https://www.cca365.net

  Comentariu by 온라인카지노 — 9 decembrie 2018 @ 19:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress