Mangalia – politica locală

26 noiembrie 2018

Compania scapă de active pe bandă rulantă. THR Marea Neagră a vândut cu 2,5 milioane de euro un complex turistic din Venus

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:08

THR Marea Neagră, cea mai mare companie hotelieră de pe litoralul românesc, a vândut un complex turistic din staţiunea Venus şi se pregăteşte să mai scape de unul, din aceeaşi staţiune, la mijlocul lunii decembrie. THR Marea Neagră se află, de altfel, în plină campanie de vânzare a activelor sale.

THR Marea Neagră a vândut Complexul turistic Lidia din stațiunea Venus, județul Constanța, pentru 2.500.000 euro, a informat Directoratul societății, printr-un raport la Bursa de Valori București, semnat de preşedinta Directoratului, Georgiana Narcisa Moşoiu. Legat de preţul vânzării, este interesantă informaţia care a circulat în mediul turistic, potrivit căreia numai costurile de modernizare a complexului Lidia au depăşit 2 milioane de euro, astfel încât cele 2,5 milioane de euro obţinute acum nu ar reprezenta o afacere prea reuşită pentru THR Marea Neagră. Compania nu a făcut, de altfel, public numele fericitului cumpărător. În scurt timp, pe 17 decembrie, THR Marea Neagră SA are organizată o altă licitaţie, pentru vânzarea Complexului turistic Claudia, situat tot în stațiunea Venus.

Vinde tot

Firma deţinută de SIF Transilvania operează 8.000 de locuri de cazare pe litoral, în vile şi hoteluri de 2, 3 şi 4 stele, în staţiunile Eforie, Venus şi Saturn. THR Marea Neagră a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 34.420.176 lei şi un profit net de 1.691.836 lei, cu 322 angajaţi, dar şi datorii totale de 20.150.786 lei. În primele nouă luni din 2018, THR Marea Neagră a raportat un profit net de 12,16 milioane lei, față de 5,73 milioane lei, în perioada similară a anului trecut. Politica firmei este îndreptată acum spre vânzare. În iunie, în plin sezon estival, THR Marea Neagră a organizat licitaţii pentru vânzarea vilei Flora şi a 50% din hotelul Meteor din Eforie Nord, Complexul Măgura și hotel Gloria din Eforie Sud, Clădirea (parter) Agenției CFR, Complexul Lidia din Venus, Complexul Atena, Cofetărie Saturn, un teren în suprafață de 1055 mp, Restaurantul Pelican, Restaurantul Dunărea, Complexul Siret, Hotelul Mureș și Restaurantul Prahova din Saturn și Grup Gospodăresc Jupiter.

R.C., Replica 26.11.2018

18 Comments

 1. http://observator.ro/stiri-economie-thr-s-a-legat-la-cap-cinci-hoteluri-gaj-pentru-15-milioane-lei-368806.html

  Comentariu by nabuco — 26 noiembrie 2018 @ 20:24

 2. Articolul acesta îmi amintește că în ședința cu HCL pentru exercitarea sau neexercitarea dreptului de preemtiune eram 13 în sală și prof. Mihai Sorin s-a opus cu încăpățânare, să blocheze vânzarea din motivele lui.
  Și au fost 12 voturi „pentru” la dreptul de neexercitare a preemtiunii de cumpărare. Apoi Andreea Cabuz a făcut ceva pe împotrivirea lui Mihai Sorin, a trimis HCL ca aprobată cu votul majorității celor prezenți.
  Acum deh, zice că hotărârea dacă să cumperi un teren nu este patrimoniu.
  S-au desființat SPAS și SPADPP cu 10 voturi, că nu ar fi de patrimoniu, actul de dispozitie pentru cumpărarea sau nu a unui teren de ce să mai fie de patrimoniu?

  Comentariu by Mentalistul — 28 noiembrie 2018 @ 19:29

 3. Ce tot dati vina pe Harbuz aia a luat ala spaga sa dea hotelul cui trebuie si voi vreti sa incurcati treburile…

  Comentariu by Der Komisarion — 29 noiembrie 2018 @ 1:34

 4. Aia de la THR au luat spaga sa dea hotelul si voi dati vina ca Harbuz a facut si a dres sau Sorinel Pustiu s a impotrivit.

  Comentariu by Der Komisarion — 29 noiembrie 2018 @ 1:35

 5. Pt.2
  Dacă te uiți în CV-ul prefectului, o să vezi de ce sunt acceptate aceste hotărâri votate ilegal. Să nu uităm că prefectul a fost numit de PSD.

  https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/traseul-unui-fost-ofiter-sri-cariera-averea-si-interesele-prefectului-judetului-constanta-dumitru-jeaca-si-o-firma-pierduta-pe-drum-documente-666797.html

  Orice legătură cu primarul Mangaliei e pur întâmplătoare.

  Comentariu by lucian visa — 29 noiembrie 2018 @ 15:55

 6. Pt. #5

  „Un moldovean, vorbind despre planurile sale de viitor : „Bluji am, jeacă-mi cumpăr, oleacă de bătaie ştiu… acu mă duc la Bucureşti”

  Comentariu by nabuco — 29 noiembrie 2018 @ 16:09

 7. Nu am afirmat că sunt acceptate de actualul prefect. Dar dacă mă întrebați, răspund: din contră! O sa se vadă în următoarele zile.
  Nu am o problemă cu THR, sa-si asume secretarul municipiului.
  Dar am o problemă cu desființarea SPAS și SPADPP, pe aceeași hotărâre cu un inventar de patrimoniu, dar care cică nu ar fi de patrimoniu.

  Pe mine ma deranjează rezultatul acestei prostii administrative.
  Astfel că, orice înmormântare în cimitir, care nu mai are regulament de funcționare prin decesul ADPP, trebuie aprobată prin HCL, pentru că de domeniul public si privat raspunde si hotărăște Consiliul Local, iar delegarea de gestiune nu s-a mai făcut către nimeni.
  Am dat exemplu cu cimitirul. Dar în aceeași situație este și spațiul locativ, singurele locuințe administrate legal, prin HCL, în sensul să s-a aprobat prelungirea contractelor prin HCL, sunt cele ANL.
  Locuințele de închiriere și locuințele sociale (si în legea locuinței scrie clar ca sunt în controlul și reponsabilitatea consiliului local) sunt administrate nelegal. Primăria nu se poate erija în locul și pentru Consiliul Local, să dea act de dispozitie cui să i se facă un contract sau pe cine să evacueze, indiferent de situatie sau datorii, pentru că primarul nu este împuternicit în regim de putere publică să înceteze sau să nască regimuri juridice asupra patrimoniului UAT.
  Ori căminul de bătrâni, care si-a pierdut autorizarea odată cu decesul SPAS, iar acum bătrânii plătesc 2.500 lei în loc de 1.700 lei, pentru că nu pot obține cota de sprijin de la stat. Pot continua cu mai multe situații de nelegalitate, care s-au generat prin desființarea a 2 instituții necesare oricărui oraș sau municipiu. Le poti desființa dacă nu mai ai nevoie de activitatile de utilități publice respective, care nu se pot organiza decât in subordinea CL conform legii. Nu mai ai nevoie de asistență socială? Poti desființa. Dar nu poti face asistenta sociala autorizată din aparatele primarului. Pentru că apare o contradicție, un conflict legislativ și de interese privind fondurile de stat. De aceea, instituțiile de sanatate, învățământ și asistență socială nu pot funcționa în aparatul de specialitate al primarului (Spital, școli, SPAS).

  E problema lor. Am făcut adrese, am expus în ședințele CL, am facut tot ca să priceapă. Prejudiciile s-au mărit, din pacate acum este de DNA, dacă face oricine o plângere.

  Comentariu by Mentalistul — 29 noiembrie 2018 @ 17:41

 8. @7-Pai adunati-va si pichetati prefectura ! Ia uite aici exemplu : D-lui prefect Dumitru Jeacă

  Stimate domnule prefect Dumitru Jeacă,

  Subsemnatul Valentin Vrabie, în calitate de primar al municipiului Medgidia, judeţul Constanţa, doresc să vă atrag atenţia pe această cale, asupra faptului că atribuțiile pe care le presupune funcția de prefect nu ar trebui să fie compatibile cu slugărnicia față de interesele meschine ale unor jupâni de județ, precum Felix Stroe.”……………………………Vă enumăr în cele ce urmează trei chestiuni extrem de importante pe care nu voi reuși să le duc la bun sfârșit, din cauza unui consiliu local ostil cetățenilor municipiului Medgidia, pe care dumneavoastră îl girați:

  Reducerea cu 50% a tarifului apei furnizate de operatorul SC RAJA SA;
  Imposibilitatea accesării unei finanțări de peste 5 MILIOANE de euro pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Casei de Cultură „I. N. Roman” din municipiul Medgidia;
  Reorganizarea administrativă care ar fi dus la o eficientizare a activității administrației publice locale. În acest moment, proasta funcționare a diferitelor compartimente administrative duce la nemulțuniri, total justificate, ale locuitorilor acestui oraș.”……………………………..Deci nu se poate ca deranjam pe maria sa Felix,seful de la Raja al fostei-si dupa aceea al actualei sotii(pen’ca s-a recasatorit-si de atunci ii merge mai bine !-si dupa recomandarile tov. Lili-sotia lui nea Nelu-care a fost deasupra lui pe la LOTO). Mi-aduc aminte ce puternic ne lamureai p’aci…cu RAJA ! Hai curaj-lasa trimiterile la DNA-ca e treaba altora-fa demersuri politice,pen’ca asta ai ales: sa intri in politica !

  Comentariu by I.S — 29 noiembrie 2018 @ 18:52

 9. Pt 8:
  Mi te-ai adresat mie? Nu mai am răbdare decât să urmăresc subiectele serioase. Vrabie nu este un subiect serios pentru mine, e un fel de Radu Cristian în caracter, la fel de nepriceput în administrație.

  Am făcut ce trebuia făcut pentru altele mai urgente, o să primească și primarul notificare în curând. M-am văzut alaltăieri cu prefectul.
  Ca fapt divers, HCL intrate în circuitul civil se abrogă doar când hotărăște instanța de contencios. Chiar dacă atacă prefectul.

  Comentariu by Mentalistul — 29 noiembrie 2018 @ 20:15

 10. @9-Pana la hot. instantei de contencios,trebuie notificari pentru hot. cons. local atacate pentru incetarea efectelor,preventiv. Daca sunt numai „promisiuni” ca va face…e lalaiala politica !https://www.juridice.ro/458509/tutela-administrativa-suspendarea-actului-administrativ.html

  Comentariu by Anonim — 29 noiembrie 2018 @ 20:40

 11. Pentru ca am uitat sa ma loghez la @10,continui aici,afirmand ca nu sunt sigur cine face lalaiala politica : prefectul,sau d-ta…cu noi !

  Comentariu by I.S — 29 noiembrie 2018 @ 20:43

 12. Treaba mea mi-am făcut-o.
  Dacă altcineva nu-și face treaba lui, de ce să o aruncati pe mine?
  Oricum, pentru mine nu a fost decât procedura prealabilă.

  Închipuiți-vă că am citit legea. Dar vă întreb: un act care a intrat în circuitul civil, chiar atacat de prefect, ce stiti dvs., se suspendă până la hotărârea instanței sau nu?

  De la prefect încolo nu mai e treaba mea. Un prejudiciat poate să dea și pe primar, și pe prefect în judecată. Sau să facă plângere penală. Ori să facă petitie la Avocatul Poporului. Mai departe pot face provedură de cetățean, nu de consilier local.

  Comentariu by Mentalistul — 29 noiembrie 2018 @ 22:24

 13. Evident că un consilier nu trebuie să stea să se judece pentru o hotărâre ilegală a CL. Dar ca grup de consilieri PSD, ar trebui să aveți trecere la prefect, iar când aveți dreptate, acesta să acționeze rapid. Până la sentința definitivă, hotărârile pot fi suspendate. Dacă vreți sfaturi, le puteți lua de la vicepreședintele CJ, Claudiu Palaz, specialist la atacat hotărâri.

  Comentariu by lucian visa — 30 noiembrie 2018 @ 13:22

 14. În 2017, în urma petitiilor mele, prefectul Nicolaescu (care era „al lor”) a atacat 2 HCL. A venit Albu care s-a dovedit degeaba, de-aia a și plecat.
  Aceasta este prima pe care o fac pe timpul lui Jeacă, acum o să constat dacă se mișcă cu talent. M-a asigurat că îi face și primarului notificare să anuleze dispozițiile pentru care am făcut petiție, pentru că așa e procedura.
  Referitor la HCL la care am făcut referire, există alte situații care trebuie lămurite: instituțiile respective s-au desființat.
  Consecință este următoarea: Am să dau exemplu cu spațiul locativ locuințe sociale și de închiriere. Conform legii locuinței:

  Capitolul V 
  Locuința socială
  Articolul 38
  Consiliile locale controlează și răspund de fondul de locuințe sociale situate pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale respective.

  SPAS era o instituție a CL, mandatată să administreze acest spațiu locativ. Odată cu desființarea SPAS, fondul locativ nu mai este administrat de o instituție din subordinea CL cu drept de administrare prin HCL, astfel că singurul mod de a hotărî asupra acestui fond locativ este emiterea de HCL. Singurul care poate dispune evacuarea, repartiția prin contract, vânzarea, etc. asupra acestor locuințe este CL. Nemaiavând instrumentul mandatat să administreze, nu poate face decât prin HCL. Concret: Ca să fie evacuați din locuințe sociale, fie și pentru neplată, administratorul (nu există vreunul, CL nu a delegat gestiunea nimanui) face un referat și propune consiliului local să dea act de dispozitie să introducă acțiune de evacuare în instanță. Cu acest HCL și mandat pentru avocat, semnat de președintele de ședință, se introduce acțiunea pentru evacuare silită.
  Dar ce a făcut primarul? A decis pentru și în locul CL, a introdus acțiune de evacuare, fără a avea calitatea de a face, prin uzurpare de calități oficiale, abuz, etc. Cel mai rău pentru el este că a dat dispoziții dd evacuare, nefiind cel în drept, a implicat politie locală și jandarmerie, executor judecătoresc, etc. Cum ar veni, locuința este a lui Vasile, are chiriaș pe Gheorghe, dar vecinul Costel dă afară cu forța pe chiriașul lui Vasile, fără ca Vasile să știe și fără ca Vasile să hotărască acest lucru. Ca să ce? Să bage pe alt chiriaș în locuința lui Vasile și îi face acestuia contract fără acordul lui Vasile. Abuz sau cum?
  Din pacate, din cei abuzați au făcut plângeri penale cu avocat. Diferite, pentru fiecare abuz în parte.
  De exemplu, un alt abuz prin dispoziție de primar este că toate garajele s-au demolat prin dispoziție de primar, cu un regulament de demolare prin dispoziție de primar. Nu primarul este puterea publică pentru a aproba un Regulament de Demolare, ci Consiliul Local.
  Potrivit definiţiei dată prin art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 554/2004, actul administrativ este acel act unilateral emis de o autoritate publică, în regim de putere publică, în vederea organizării executării legii sau a executării în concret a legii, prin care se nasc, se modifică sau sting raporturi juridice.
  Mai mult, garajele au fost declarate ilegale printr-un raport al Direcției de Urbanism. HCL 10/2017 prevede clar ca se întocmesc contracte celor cu destinația legal stabilită de garaje. Contractele valabile pana în 31.12.2017 prin care s-a închiriat terenul pentru aceste garaje ilegale sunt întocmite prin nerespectarea HCL 10/2017, reprezintă o ilegalitate prin faptul că s-au închiriat ilegal terenuri din domeniul public.
  Consiliul Local a hotărât închirierea terenurilor doar pentru garajele legale. Pentru acestea demolate că fiind ilegale s-au făcut contracte în 2017 prin fals, ca fiind legale. Când s-au făcut contractele, DGUSUP a cerut referat de la Direcția de Urbanism (ori poate nu a cerut, deci tot o ilegalitate) care a transmis că sunt legale. Falsul este fie când a făcut referatul în 2017 că sunt legale, fie în 2018 că sunt ilegale. Ori poate nu s-a cerut vreun referat și atunci acolo este ilegalitatea. Este treaba parchetului să o lămurească.
  Dar un alt necaz al primăriei este că dacă pentru 2017 consiliul local a hotărât întocmirea de contracte pentru garaje, deci a dat un act de hotărâre ce să se întâmple cu terenurile din domeniul public sau privat al municipalitatii, în 2018 consiliul local nu a dat niciun act dd dispoziție referitor la ce se întâmplă cu acele terenuri.
  Chiar dacă Executivul a fost mandatat să facă o treabă precum un administrator sau un Executor (eu nu știu despre așa ceva! Dar poate că există pentru construcțiile ilegale și amplasările ilegale, dar aici este o altă situație, de inducere în înșelăciune a cetățenilor și actul de demolare forțată este o ascundere a ilegalității prin altă ilegalitate), actul de dispozitie este în continuare al proprietarului/ autoritatea publică împuternicită de legea administrației publice.
  Pot da foarte multe exemple de ilegalități săvârșite, în opinia mea, prin faptul că s-au desființat instituțiile SPAS și SPADPP, cărora s-a delegat gestiunea unor servicii de administrare a domeniului public și privat și servicii de asistență socială, așa cum prevede legea.
  Nah, poate am dreptate sau poate nu, dar prejudiciile există. Se pornește de la prejudicii și constată cei în drept să constate cine le-au făcut.

  Comentariu by Mentalistul — 30 noiembrie 2018 @ 21:02

 15. Repet idea cu alte cuvinte. Voi cei din PSD încercați să jucați în aceeași echipă ! Abia atunci puteți avea rezultate. Dacă nu câștigați primăria nici în 20_20, mai ales după experiența 2016, atunci sunteți ori curve, ori imbecili. Nu este în intenția mea să vă jignesc cu ceva.

  Comentariu by lucian visa — 1 decembrie 2018 @ 13:06

 16. Nu ai cum sa jignesti pe nimeni din Mangalia. Cartile sa fac la Constanta iar daca esti mentalist , tocmai la Bucuresti. Cu respect.

  Comentariu by Locul 3 meritat — 1 decembrie 2018 @ 20:52

 17. Bardzo ciekawy artykuł. Dodałem go do ulubionych na
  pewno tu wrócę.

  Comentariu by zarabianie na wypełnianiu ankiet — 3 decembrie 2018 @ 0:20

 18. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit
  my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted
  to say excellent blog!

  Feel free to visit my weblog Cheap vps Russia

  Comentariu by Cheap vps Russia — 3 decembrie 2018 @ 1:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress