Mangalia – politica locală

23 noiembrie 2018

Pentru că este mai ușor să distrugi decât să construiești, Primăria Mangalia continuă demolarea garajelor, ignorând nemulțumirea cetățenilor!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:13

Începută cu câteva luni în urmă, campania de demolare a garajelor din Mangalia a luat amploare în ultimele două zile, când Primăria a trimis la ”treabă” o firmă tocmită cu 436.970 de lei!
Operațiunea de ieri s-a desfășurat în apropierea Bazei Sportive ”Pescăruș”, unde au fost puse la pământ câteva garaje. La fața locului, au fost mobilizate ample forțe de ordine , pentru a-i descuraja și intimida pe eventualii protestatari. ”Au venit jandarmi, polițiști înarmați care ne-au amenințat de parcă suntem infractori! Nu i-au interesat că avem pe lângă mașini și multe alte lucruri strânse într-o viață pe care nu mai avem acum unde să le depozităm. Nu toată lumea crește găini și folosește garajul pentru murături! Cei mai mulți chiar au nevoie de ele atât pentru autoturisme, cât și pentru alte obiecte casnice care nu au loc în apartamente! Dar nu ne înțelege nimeni, dimpotrivă primim tot felul de amenințări!”, s-a plâns un cetățean al cărui garaj a fost doborât ieri.
Nemulțumirile oamenilor nu impresionează, iar anunțata dezbatere pe tema demolării acestor construcții nu a mai avut loc, deși fusese programată la Centrul Cultural, întrucât întâlnirea de la Primărie nu s-a putut desfășura în condiții optime, din cauza sălii de ședințe restrânse în comparație cu numărul mare al proprietarilor de garaje. Atunci, a izbucnit un scandal monstru între edilul apărut mai târziu la întâlnire și cetățenii furioși. Pentru a se calma spiritele, primarul a promis o dezbatere într-un spațiu adecvat, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.
S-au trimis apoi somații, oamenii fiind obligați ca în 72 de ore să-și demoleze garajele, în caz contrar, lucrările urmând să fie executate de Primărie contra sumei de 2.100 de lei! Au fost situații când unii cetățeni, cu toate că și-au demolat singuri garajele, au primit, ulterior, și amenzi, pentru că nu dețineau autorizații de demolare!
Și să nu uităm că în urmă cu câțiva ani, tot la presiunea autorităților, cetățenii care locuiesc lângă fostul supermarket Billa au fost nevoiți să-și demoleze garajele, spațiul rămas liber urmând să fie transformat într-o parcare special amenajată. Garajele s-au dus, parcarea nu-i, în loc rămânând denivelări, buruieni și chiar gropi adânci, după cum se observă în imagini.

Deoarece Primăria nu și-a mai pus în spate și aceste lucrări, a apelat la o firmă care va distruge construcțiile, urmând să încaseze suma de 436.970 de lei, bani publici!
Paralel cu aceste demolări controversate, în condițiile în care la începutul anului s-au încasat impozite pentru ele, și în condițiile în care primarul ne prezentase un program de modernizare a garajelor, nicidecum de spulberare, tot în Mangalia noastră sunt evacuați oameni. Și ce dacă este plină iarnă și nu au unde să doarmă?! Autoritățile merg mai departe, își urmează drumul bazat, însă pe demolat și foarte puțin, spre deloc, pe construit.
Așadar, se demolează garaje, barăci și se lasă ruinele amintire, se aruncă în stradă în plin sezon rece o familie cu cinci copii premianți și un tată angajat, nu cerșetor, se pun la pământ chioșcuri, se rade, mai nou, și bazarul din Saturn, se lasă trei blocuri, gata construite, să se degradeze, în loc să fie racordate la utilități și repartizate celor care au nevoie de un acoperiș deasupra capului…
Dar de construit când ne apucăm? Avem și noi, oare, ambiția să lăsăm în urmă mai mult decât un sens giratoriu inutil?! Sau construim doar promisiuni?

editiadesud.ro 23.11.2018

32 Comments

 1. Dormiți liniștiți cetățeni ai Mangaliei, primăria dărâmă pentru voi !
  Dacă azi n-ați pățit nimic, n-aveți nicio grijă, mâine va veni și rândul vostru ! Există și altceva în afară de garaje care poate fi distrus. Cu complicitatea unor consilieri care locuiesc în Mangalia, se pot distruge multe. De ce nu viitorul Mangaliei ?

  Nu înțeleg de ce autorul articolului scrie primăria cu p mare. Cred că la așa realizări, un p mic, mic de tot, ar fi mai mult decât suficient.

  Comentariu by lucian visa — 23 noiembrie 2018 @ 19:20

 2. Demolează și iau (fura) fierul rezultat.

  Comentariu by Cetatean — 23 noiembrie 2018 @ 21:35

 3. Demolarea acestor epave de garaje este un lucru bun atât timp cât se vor amenaja parcări!Punct!
  Dacă nu le face tot el va deconta,dacă le face sa va mușcați limba!Oricum o sa o faceți pentru ca sigur mai ia un mandat de primar!

  Comentariu by Părerea mea — 24 noiembrie 2018 @ 1:48

 4. Ptr 3. – nu am incotro , dar trebuie sa-ti dau dreptate cu ultima precizare – o sa mai ia un mandat, ptr ca sint atitia milogi-hoti in consiliu local pe care-i „doare” undeva de cum arata orasul si unii care se bucura ca le strica garajele vecinilor.
  Cum sa „trasezi si sa inchiriezi” carosabilul??
  A cui e firma de demolare, a fost organizata vreo licitatie???
  Jumi- juma nu se dezminte, minte de ingheata apele…asta a ales lumea.

  Comentariu by pop — 24 noiembrie 2018 @ 11:50

 5. Intreb, solicitarea ptr acordarea serviciilor din partea jandarmeriei, nu se platesc??

  Comentariu by pop — 24 noiembrie 2018 @ 11:57

 6. In 1998 primaria a scos la licitatie locuri pentru garaje. Eu nu inteleg de ce acum primaria nu scoate la licitatie locuri pentru depozitare in zona industriala a orasului sau la marginea orasului.

  Comentariu by Ionut — 24 noiembrie 2018 @ 17:12

 7. @ 3
  Dacă s-ar fi amenajat parcari se facea, democratic, o dezbatere publica, se intocmea un plan de executie a acestora, se prindea activtatea in buget, se dădea o HCL si incepea demolarea, legala si succcesiva a garajelor iar pentru garajele care s-ar fi demolat ulterior se percepeau in continuare impozite pe teren si chiria pe garaj. Dupa cum se observa nu s-a facut nimic din toate astea. Intr-un oras in care buna parte din oameni sunt asemeni tie orice e posibil.

  Comentariu by Marian Vasile — 24 noiembrie 2018 @ 17:17

 8. Dar de ce trebuie HCL pentru demolarea unor construcții provizorii ( cu și fără AC ) făcute de niște cetățeni pe domeniul public ? Nu exista lege pentru asta ?

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2018 @ 18:14

 9. Pt 3:
  Știi care este problema cu zvonurile voastre? Că se întorc împotriva voastră. Nici în ziua de astăzi nu știți de unde se dă ora exactă.
  Dacă faci 3 prostii, e de ajuns să vină vremea plății pentru una. Dacă faci 1000 de prostii, tot la fel, este de ajuns să vină vremea plății pentru una. Diferență este că șansele să vină vremea plății pentru una din 1000 de prostii făcute sunt atât de mari,încât aproape că a devenit o certitudine.
  Iar șansele politice sunt aproape de zero, pentru că Mincinosul nefiind capabil singur de artificiu de gândire, se încrede în Colgate, care l-a convins că a avut vreo contribuție la re-alegerea contra lui conu’. Din cauza lui Colgate, navetiștii sunt deja ca și alungați.
  Asta pe politica veche.

  Dar modul de a se face politică în Mangalia s-a schimbat. Actori încep să părăsească scena. O va părăsi și Mincinosul. Până și PNL Mangalia va face anti-campanie, dacă va dori mai mulți consilieri, altfel vor obține 2 maxim.
  Cum spuneam în comentarii trecute, mai e vreme pănă în 2020, se vor întâmpla multe între timp. Din disperarea de a impune un zvon că o să căștige tot navetiștii, remarc că nu-s capabili de o viziune politică mici pentru prezent, darămite să identifice posibilele strategii ale adversarilor, din viitor. Dacă în pragul alegerilor se trezesc că nu are voie al lor să candideze, nu va fi singurul care va plăti pentru nemerniciile făcute. S-a acoperit prin a sacrifica pe alții, precum cel de la pct. 3; aceștia vor plăti mai scump, pe când Mincinosul nu va avea voie să candideze și atât.

  Dar mă amuză nepriceperea politică a nemernicilor. Este ca atunci când perceptorul îți ia tot din bătătură, cu potera de nemernici a grofului, și vine revoluția, când poți să-l iei de guler pe grof. Iar nemernicii grofului insistă: „Tot noi o să fim la putere și o să vă confiscăm tot, să muriți de tot!”. Din disperare, oamenii nu vor mai aștepta alegerile. Se vor revoltă astăzi, fără întârziere. Este de ajuns să ducă drapelul cineva credibil și priceput.
  Cu cât insistă mai tare cu zvonul, cu atât i se adîncește mai adânc groapa. Zvonul urnește din case și pe cei care erau comozi, cetățeni cărora nu le păsa de politică, acum au devenit interesați. O să avem în 2020 cea mai mare prezență la vot, cca 22.000 (65% prezență) față de 18.000, câtți aveam în trecut. Iar cei 4-5.000 Sunt voturi anti-Radu, sunt voturi pe care nu le poate controla. Iar din 4.000 controlabili, prin diverse metode sau interese personale, a pierdut 2.000 fără să știe.
  Cei doctrinari, care votează un partid (oricare) sunt mai putin decat cei legați de primărie cu probleme sau interese personale. Dar pentru că în ultimii ani s-a dovedit a fi o primărie împotriva oricui, chiar și a celor care l-au votat, adaosul de voturi pentru faptul că este primar în funcție s-au dus împotriva lui, pleacă de la start ca și cum nu ar fi primar. Și când afirm că Mangalia nu va uita și nu vă uita anii de batjocură, știu pe ce mă bazez. Cine întreabă pe ce mă bazez, nici nu are rost să primească răspunsul, pentru că dacă nu a înțeles singur să lase politica pentru cei care se pricep.

  Deci… cei care doresc mazilirea mai rapidă a Mincinosului, să continue zvonul cum că va câștiga alegerile „cu siguranță”. Poate acum pricep și ei cum de a reușit zvonul să fie spus, chiar dacă nu îl crede nimeni. Sunt mai mulți cei care îl vor mazilit mai repede, precum și nemernicii lui, care în materie de politică umblă pe sub masă, în picioare.

  Disclaimer: Acesta este un text lung, să pierd „obosiții” pe drum, iar mesajul lui să ajungă la cine trebuie.

  Comentariu by Mentalistul — 24 noiembrie 2018 @ 18:36

 10. Hai sa facem un experiment, Mentapulistule ! Dacă tu vrei ca primarul sa fie mazilit mai repede, te rog frumos sa spui , negru pe alb, ca va câștiga alegerile viitoare ! Conform teoriei tale ! Uite eu spun cu voce tare : Primarul va câștiga încă un mandat. Cu siguranța !

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2018 @ 18:48

 11. Cu fabulațiile din filme nu poți convinge pe nimeni.
  Radu nu are contracandidat si tu știi asta,speri sa îți dea si tie un covrig sau încerci sa îl iei măcar mai tarziu(după 2020).

  Comentariu by Anonim — 24 noiembrie 2018 @ 20:24

 12. Cine are garaj face gargara. Autoarea articolului are garaj si bastanul blogului unul cu etaj. Doar nu vreti sa fie impartiali ce dracu suntem tiga… asta… romani nu nemti. Exista lege cat au platit au stat ( tarfif de 100 de ori mai mic decat pretul pietei) ce atata gargara cu primar cu alt primar luati va sandramalele si gata se face si in Constanta la fel si in alte localitati. Bafta si s auzim de bine treziti va odata.

  Comentariu by Fane — 24 noiembrie 2018 @ 20:25

 13. Mentalistule , ți-a răspuns Ciordache în Parlamentul României
  https://youtu.be/Nz1C__p70_w

  Comentariu by Adrianooo — 24 noiembrie 2018 @ 22:30

 14. Și crocodilul când apare?
  De fapt, de unde?

  Transmite atât: Crocodilul va apare din Albania.

  Comentariu by Mentalistul — 25 noiembrie 2018 @ 0:24

 15. Pt. #9
  https://www.replicaonline.ro/uniunea-democrata-tatara-prezenta-la-evenimentele-culturale-de-peste-hotare-373620/

  Comentariu by nabuco — 25 noiembrie 2018 @ 1:22

 16. La cat de prost este administrat orasul Mangalia ,oricine are sanse in 2020 sa fie primarul orasului. Daca in astia 2 ani cati mai sunt pana la alegeri Radu Cristian nu isi revine v-a piere cu siguranta.
  Candidati vor fi in 2020 mai multi ca niciodata, si ei deja isi fac campanie de pe acum. Cum ar fi Ozghiun, Nicu Moroianu si vor mai aparea Florin Jianu, Maganu sau Tase,si fireste nelipsitul Iorgus pe care Radu Cristian deja considera ca l-a aranjat. Celputin 10 candidati le primarie vor fi. Acum sa vedem cate tururi de scrutin vor fi, daca vor fi 2 , Radu pleaca 100%.

  Comentariu by eu — 25 noiembrie 2018 @ 1:41

 17. Bravo!Tot ce ai mentionat pot aduna impreuna maxim 10%,cu exceptia lui Iorgus care are un bazin omogen si probabil mai poate aduna(daca va putea candida) in jur de 20-25%.
  Rezultatul?Radu Cristian castiga lejer cu cei 30-35% pe care ii are asemanator electoratului lui Iorgus.La 2 tururi clar se schimba calculele.

  Comentariu by Anonim — 25 noiembrie 2018 @ 2:43

 18. Eu mă bazez pe realitatea că în Mangalia au mai rămas doar proştii.

  Comentariu by Cristi Primaru' — 25 noiembrie 2018 @ 10:48

 19. Estimari peste estimari, nu uitati ca daca nu s-ar fi masluit alegerile Radu nu ar fi fost niciodata primar. Iorgus era primarul nostru si eram departe acum.

  Comentariu by dana — 25 noiembrie 2018 @ 11:07

 20. Sau daca prostii de la psd nu l ar fi sustinut in turul 2.

  Comentariu by Hasan — 25 noiembrie 2018 @ 11:50

 21. Nu s-a pus vreodată problema să candidez în 2020, nici consilier, nici altceva. Suntem în 2018!

  De data aceasta vor fi mai mulți la vot.
  20% devin 15%, iar 30% devin 20%. Restul de 65% sunt problema lui Radu și Iorguș.
  Există și varianta că nu vor putea candida, nici Iorguș, și nici Radu. Mai posibil decât să obțină Radu vreo 30%, când acum mai are 3%.

  Comentariu by Mentalistul — 25 noiembrie 2018 @ 12:56

 22. @ 8
  Pentru ativitatea edilitara a unei localitati HCL este legea. Iar acele construcții usoare au fost impozitate de primarie si au luat inclusiv chirie pe terenul public deci erau legale, existând convenții intre ADPP si porprietari. Se pot desfiinta cand diverse necesitati edilitare impun acest lucru dar aceasta desfiintare se face in baza unor actiuni legale. Borfasul asta mic nu prea le are cu legalitatea si dar cum lumea e cuminte face ce vrea.

  Comentariu by Marian Vasile — 25 noiembrie 2018 @ 17:18

 23. Pt.12, Fane
  Bai, Fane, multi sunt treji demult, te asigur! Nu te da rotund! Afirmi ca asa se procedeaza si in alte localitati, de acord cu tine, dar in ce conditii, mai? Dai exemplu, Constanta, da, dar in Constanta ai vazut ca sunt parcari, nu una, nu doua, ci destule, le-ai vazut. La Mangalia, ce dracu, de parcari ai vazut tu, ma? S-a facut ceva, macar o parcare, sa vada tot omul de rand pe care il crezi tu adormit? In ziua de astazi mai mergi pe vorbe, mai, vorbe multe, proaste si fara rost? Ce rahat s-a facut, mah, in Mangalia ? Lucruri facute,
  baiatule, nu gargara. Trebuia sa existe macar pe hartie aceste parcari, dar se pare ca nu au fost in stare sa le proiecteze.Vad ca esti de acord sa darame tot, sa lase totul in paragina ca ti-a promis un neispravit ca- ti face, pe dracu…. Nu a fost in stare sa faca o dezbatere publica, sa explice, sa arate despre ce este vorba, dar las, ca de obicei, a preferat sa faca totul tacit, ascuns……, dar, in sfarsit, nu discut despre o persoana care s-a instalat tot prin furt in fotoliul de primar. Ce pretentii pot sa am de la asa un specimen? Si spui sa ne trezim? Poate e cazul sa-ti mai dai tu cu apa rece pe fata! Nimeni nu s-ar opune la dezvoltarea orasului, daca, intr-adevar, s-ar dori acest lucru de catre cei care
  ,cica, ne conduc orasul.

  Comentariu by Anonim — 26 noiembrie 2018 @ 13:05

 24. https://ro.sputnik.md/International/20181126/23237328/Ucraina-stare-de-razboi-anun-de-ultima-ora.html
  vs.
  https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/modernizarea-fregatelor-regele-ferdinand-si-regina-maria-se-amana-628027.html

  Comentariu by nabuco — 26 noiembrie 2018 @ 15:19

 25. Da, cu oameni gen fane, sigur va cistiga un alt madat fara sa mai faca nimic.Sint foarte multi in oras care se bucura de demolari.
  Ptr „necredinciosi” – asum se lucreaza la „proiecte”, asa ca nu mai e mult pina se va apuca de lucru. Mai ales ca suprafetele mari au fost deja „arvunite”, o vila, un hotel…
  Da Fane, in onstanta nu s-a lucrat cu curul, acolo au folosit capul, si se vede.

  Comentariu by pop — 26 noiembrie 2018 @ 18:55

 26. De ce va e așa greu sa înțelegeți, nu iese cine vreți voi sau, in cel mai rău caz, cine este votat, iese cine TREBUIE. Nu va demonstrat-o asta mic de 2 ori. Iese când vrea si de cate ori vrea. Ozzy, prietene, te lupți cu moara de Vânt.

  Comentariu by Anonim — 26 noiembrie 2018 @ 22:03

 27. Da tie ce iti este asa greu sa intelegi ca el nu vrea decat un loc de consilier insa pentru asta trebuie sa treaca de la statutul de fost vames la cel de cavaler al dreptatii ? Vamesul Leonard a intrat sub aripa lui Iorgus dar Ozy trebuie sa faca ceva gargara sa gaseasca 900 de fraieri mai ales ca e si treaba cu nationalitatea si la uniune nu i-a iesit pasenta.

  Comentariu by Suleyman — 27 noiembrie 2018 @ 0:13

 28. Mamaa ce ii mai prosteam si eu cand eram la PRM , am candidat primar m am facut ca ii numar pestii din fantana lui Iorgu cate si mai cate si dupa aia mi am tras vila in curtea spitalului pe teren luat pe nimica.

  Comentariu by Marianosekuristos — 27 noiembrie 2018 @ 0:15

 29. Mai lasati gargara ca o sa avem luminite, beculete, craciunite cum nu s-a mai vazut si nu s-a mai auzit in sud-estu Iuropii. Pai voi nu vedeti ca s-a vopsit si gardu parimariei si inauntru ploua cu fericire si trai nineaca, nu intelegeti ca mincinosul va fi mos cracitul vostru in acest an si o sa va dea ce nu v-a dat 6 ani, adica si mai multa minciunica pe banii vostri si ai mei, o sa va cante refrenul – ca ca mine nu e altu, din oras am facut satu ? Ia sa vedeti acum, de 1 Decembrie cata baba, cata mos, cata mocangeala va sta la coada pt niscai fasole. Despre ce vorbim noi si ne rupem tastatura daca astia suntem, atata putem atata meritam Intr-o tara normala, asta care se cheama primar ar fi fost cel mult, unul care livra mancare functionarilor. Vai, steaua noastra

  Comentariu by Mangaliot — 27 noiembrie 2018 @ 11:31

 30. Pt. #27
  https://www.replicaonline.ro/leonard-tanase-373922/

  Comentariu by nabuco — 27 noiembrie 2018 @ 13:48

 31. https://www.cotidianul.ro/cine-se-alege-cu-plangeri-penale-daca-mareste-taxele-locale/

  Comentariu by nabuco — 27 noiembrie 2018 @ 14:39

 32. Am platit o gramada de bani impreuna cu alti vecini la avocata ca sa aflu apoi ca tot o sa ne demoleze pentru ca nea anulat apelul ca nu sa platit taxa de timbru la tribunal

  Comentariu by Ispirache — 4 decembrie 2018 @ 19:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress