Mangalia – politica locală

15 noiembrie 2018

Fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş CONTESTĂ VEHEMENT pedeapsa la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:21

Condamnat la trei ani cu suspendare și muncă în folosul comunității într-un dosar instrumentat de DNA, fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguș, este nerăbdător să vadă motivarea judecătoarei ”venită de două luni de la Craiova”, în cauza soluționată de Tribunalul Constanța. Fostul edil spune că magistratul nu a analizat toate probele din dosar și speră că lucrurile se vor îndrepta la Curtea de Apel.

”Nu este justă condamnarea, atâta timp cât mi se impută că am plătit o lucrare care chipurile nu s-a executat. Nu s-a executat, dar, culmea, primarul Cristian Radu a plătit garanția de bună execuție pentru platforma de piatră. Primarul a plătit, în 2012, când a venit, garanția, iar în 2014, în disperare că vin alegerile și, ca să mă blocheze, să nu mai candidez, a ținut de cuviință să-mi facă plângere penală cum că lucrarea nu s-a executat.

Toate cele trei expertize arată că lucrarea s-a făcut, că e înregistrată în contabilitate, că nu există nici un prejudiciu și că platforma de piatră poate fi folosită și în momentul de față. Dar, noua judecătoare care a venit de două luni de la Craiova cred că nu a citit toate expertizele cerute de instanță și a dat verdictul care l-a dat.

Nu a ținut cont de aceste expertize. E absurd să dai un verdict din acesta pe o lucrare făcută de primăre și verificată de Curtea de Conturi. Aștept motivarea să văd ce lege a încălcat primarul Iorguș cu această lucrare. Nu există nici o lege”, a declarat, pentru Replica, Zanfir Iorguș.

”Toate arată că lucrarea s-a făcut conform legii, că există, nu cu un fals aranjat de ei, o poză făcută în altă parte. Și-au atins scopul. Îmi dau seama și îmi e clar cum au fost câștigate alegerile, după ce eu, de fapt, am câștigat și au fost anulate rezultate. E o luptă și o duc până la capăt. Sper că la Curtea de Apel , lucrurile se vor lămuri”, a conchis Iorguș.

Reamintim că fostul primar al Municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş, şi viceprimarul Paul Botaş au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa la pedepse cu închisoarea cu suspendare, pe termene de câte trei ani, pentru abuz în serviciu. În plus, instanţa a decis interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice precum şi a celui de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale.

De asemenea, s-a dispus ca, pe perioada termenului de încercare, cei doi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei, Consiliului Local, S.C. GoldTerm S.A. Mangalia sau o altă unitate care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Constanţa. Instanţa i-a mai obligat pe cei doi la plata în solidar către municipalitatea din Magalia a sumei de 490.011,12 lei reprezentând despăgubiri civile, cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal.

În ambele cazuri instanţa a dispus menţinerea sechestrului asiguratoriu instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Constanţa.

Potrivit rechizitoriului, dat publicităţii de DNA Constanţa pe 20 martie 2015, în perioada decembrie 2006 – octombrie 2007, Zanfir Iorguş, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu în ce priveşte organizarea procedurii de achiziţie publică conform pentru executarea obiectivului de investiţii „Obor de animale”.

Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

Mirela PASCAL, Replica 15.11.2018

9 Comments

 1. Nu tie rusine hoțule.Esti vecin cu toata mangalia.

  Comentariu by ali baba — 16 noiembrie 2018 @ 13:29

 2. https://www.replicaonline.ro/leonard-tanase-de-la-alde-mangalia-va-fi-validat-in-functia-de-consilier-judetean-373071/

  Comentariu by nabuco — 16 noiembrie 2018 @ 13:38

 3. Ali Baba faci parte din gasca piticului!?….ca numai talhari sunteti acolo.

  Comentariu by pt 1 — 16 noiembrie 2018 @ 14:30

 4. Ali baba, unde-s cei 40 de hoti ai tai? aaaaa, la Primaria Mangalia! Nu ti-ar fi rusine, spala-te pe bot, nu-i ajungeti la nas lui Iorgus, el este cel mai bun gospodar, moare speranta Mangaliei daca nu vine primar din nou. El ar fi fost primar daca nu se faceau manevrele de la alegeri.

  Comentariu by Anonim — 16 noiembrie 2018 @ 18:34

 5. Hooo tanti chirița.Ai uitat că îti dadea conu la izmene.Vă este dor de ciolan?Acum munciți pentru bani si vă bateți cu concurența?Vă spun după acum.Moldoveanul merge la pușcărie si o să fie vai de fundul lui la propiu si la figurat.

  Comentariu by ali baba — 17 noiembrie 2018 @ 22:20

 6. Ali Baba, mai roade cat poti din ciolan, mai aveti un an si ceva, trece si va lingeti pe bot. Poate se da sentinta in apel pana atunci, sa vina moldoveanul sa va execute!

  Comentariu by dana — 18 noiembrie 2018 @ 18:09

 7. Cu executare sută la sută.Să i rupă fundul să nu mai aveți ce pupa voi.Ati stat 2 mandate pe bară si nu va place să băgați mana în buzunar.Munciți pentru bani hoților.

  Comentariu by ali baba — 19 noiembrie 2018 @ 11:28

 8. Atat e in mintea voastra de retardati: cine si cat sta pe bara? Credeti ca pe noi asta ne doare? Ne doare ca sunteti atat de cretini ca nici sa furati nu stiti. Ca daca furati dar mai faceati cate ceva si pentru orasul asta poate nu era toata lume pornita atat de tare pe voi. De nimic nu sunteti buni. Nici sa furati ca daca stiati era si lumea multumita si orasul frumos si nici, nu ajungeati la puscarie cum o sa ajungeti.

  Comentariu by Anonim — 19 noiembrie 2018 @ 14:16

 9. https://www.replicaonline.ro/constantenii-somati-sa-demoleze-garajele-amenzi-uriase-pentru-cine-nu-se-conformeaza-373590/

  Comentariu by nabuco — 23 noiembrie 2018 @ 12:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress