Mangalia – politica locală

12 noiembrie 2018

Zanfir Iorguş, fostul primar din Mangalia şi fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş, condamnaţi

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:55

Zanfir Iorguş, fostul primar al oraşului Mangalia şi fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş, au fost condamnaţi azi la Tribunalul Constanţa.

Iorguş a luat trei ani de închisoare pentru abuz în serviciu. „Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art. 65 C.pen. cu aplic. art. 5 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen., pe toată durata executării pedepsei principale. În baza art. 91 cod penal cu aplic. art. 5 C.pen. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani stabilit potrivit dispoziţiilor art. 92 alin. 1 şi 2 cod penal, termen ce se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“.

Obligaţii plus muncă în folosul comunităţii

„Obligă pe inculpatul Iorguş Zanfir ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 5 zile, – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal cu aplic. art. 5 C.pen. Obligă pe inculpatul Iorguş Zanfir ca pe durata termenului de încercare să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate În baza art. 93 alin. 3 C.pen. rap. la art. 404 alin. 2 C.pr.pen. şi cu aplic. art. 5 C.pen. Inculpatul Iorguş Zanfir va presta pe parcursul termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăria /Consiliul Local şi S.C. GoldTerm S.A. Mangalia sau o altă unitate care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Constanţa. În baza art. 96 C.pen. rap. la art. 407 alin. 2 C.pr.pen. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere“, potrivit minutei judecătoreşti.

Termen de încercare, trei ani

Paul Liviu Botaş a luat trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. „Interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exerciţiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen. (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale. În baza art. 65 C.pen. cu aplic. art. 5 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi lit. b C.pen., pe toată durata executării pedepsei principale. În baza art. 91 cod penal cu aplic. art. 5 C.pen. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani stabilit potrivit dispoziţiilor art. 92 alin. 1 şi 2 cod penal, termen ce se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 93 alin. 1 cod penal cu aplic. art. 5 C.pen“, potrivit minutei judecătoreşti.

Măsuri de supraveghere

Instanţa a mai decis obligarea inculpatului „Botaş Paul Liviu ca pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 5 zile, – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal cu aplic. art. 5 C.pen. Obligă pe inculpatul Botaş Paul Liviu ca pe durata termenului de încercare să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate În baza art. 93 alin. 3 C.pen. rap. la art. 404 alin. 2 C.pr.pen. şi cu aplic. art. 5 C.pen“.

Muncă neremunerată în folosul comunităţi

„Inculpatul Botaş Paul Liviu va presta pe parcursul termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăria /Consiliul Local şi S.C. GoldTerm S.A. Mangalia sau o altă unitate care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Constanţa. În baza art. 96 C.pen. rap. la art. 407 alin. 2 C.pr.pen. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere“, conform deciziei.

S-a admis acţiunea civilă formulată în procesul penal

Instanţa a admis acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă Municipiul Mangalia – prin Primar şi obligă, în solidar, inculpaţii Iorguş Zanfir şi Botaş Paul Liviu la plata sumei de 490.011,12 lei despăgubiri civile cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal conform dispoziţiilor art. 120 alin. 1 şi 7 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală.

Dispune menţinerea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Mai mult, în ziuaconstanta.ro

Zanfir Iorguș, fostul primar al Mangaliei, face câteva PRECIZĂRI cu privire la decizia recentă a Tribunalului Constanța

Zanfir Iorguș, fostul primar al Mangaliei, face câteva PRECIZĂRI cu privire la decizia recentă a Tribunalului Constanța.

În urma publicării articolului ”Zanfir Iorguş, fostul primar din Mangalia şi fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş, condamnaţi”, articol preluat din ziarul Ziua de Constanța, am primit la redacție următorul COMUNICAT DE PRESĂ de la domnul Zanfir Iorguș:

”La decizia de luni, 12.11.2018, a Tribunalului Constanta, fac urmatoarele precizari:

In 2006, Primaria Mangalia si-a propus să amenajeze o platformă de piatra sparta in zona Moară, unde să mute oborul de duminica, obor care bolcheaza soseaua de centura a orasului.

CL a aprobat prin HCL nr. 254/17.11.2006, constructia acestei platforme din piatra sparta, lucrare care s-a executat in 2007, dar care nu a mai fost continuata de urmatorii primari.

Toate cele trei expertize facute de instanta arata clar ca lucrarea s-a executat (se vede si in poza de pe Google Maps – 2007), dar nu s-a finalizat, s-a platit doar cat s-a executat, că este inregistrata in contabilitate ca lucrare in curs de executie si nu exista prejudiciu, că lucrarea a avut toate verificarile si avizele compartimentelor de specialitate si că s-au respectat cerintele OG 39 privind achizitiile publice.

In 2014, Radu Cristian, in dorinta de a nu-i fi contracandidat la Primarie, face o plangere penala la “prietenul” lui (asa cum se lauda in oras la oameni), procurorul Nita si care apoi ajunge in regim de urgenta la DNA Cta…, cum ca lucrarea nu exista si in baza unui PROCES VERBAL FALS intocmit de politistul Malaiescu (cu o poza din alta zona decat cea unde era, lucru confirmat de acesta in declaratia de la instanta)… si altor adrese false trimise de Radu C, s-a facut rechizitoriu si am fost trimisi in judecata.

ABSURDUL acestei plangeri penale si a rechizitoriului e că, pentru lucrarea care zic ei că nu există, in 2012, tocmai Radu C (reclamantul) ELIBEREAZA GARANTIA DE BUNA EXECUTIE !!!!!

Noua judecatoare care a preluat dosarul din ultimile doua luni (de la judecatoarea precedenta, care a iesit la pensie), in graba, a dat acest verdict.

Sunt convins ca la Apel, lucrurile vor fi clarificate si se va constata nevinovatia noastra la o “facatura” a lui Radu C si prietenii lui de azi.

Acum imi este si mai clar de ce au anulat alegerile din 2012 (culmea, organizate de ei), de ce oamenii nostri de la sectiile de votare au fost luati cu catuse de pe strada, la ordinul aceluiasi procuror Nita etc… etc.

Am tinut sa fac aceste precizari pentru oamenii de buna credinta din oras, pentru că am dorit sa fac un lucru necesar obstei si că voi lupta cu toata forta sa demostrez absurdul verdict.

Stiu ca unii se vor bucura azi…, uitand ca daca ar privi cu obiectivitate cum arăta Mangalia acum 10 ani si cum arată azi…, ar lăsa capul jos.

Numai bine, tuturor!”

mangalianews.ro 12.11.2018

21 Comments

 1. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=149&cam=2&leg=2008&idl=2&pag=6&prn=0&par=19222

  Comentariu by nabuco — 12 noiembrie 2018 @ 17:57

 2. https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/13810016/11/2007-elena-udrea-membra-a-juriului-concursului-miss-diaspora-par.jpg?height=424&width=600

  Comentariu by I.S — 12 noiembrie 2018 @ 18:18

 3. IS

  Portul s-a făcut cu banii de la Ministerul Dezvoltării!
  Iorgus a făcut a răsfățat tot orașul,A făcut în mandatele sale peste 2500 de locuințe și a dat sute de locuri de casa!
  Esti un frustrat pe care nu l-a băgat Iorgus în seamă!
  Să îl pupi în cur pe piticul numit și să vă bucurați unul de altul și de realizările orașului din 2008 încoace și pe viitor!

  Comentariu by Zozo — 12 noiembrie 2018 @ 21:15

 4. https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22809426-proiectul-care-prevede-inchisoarea-pentru-cei-care-nu-respecta-sanctiunea-munca-folosul-comunitatii-adoptat-tacit-senat.htm

  Comentariu by I.S — 12 noiembrie 2018 @ 21:27

 5. @3-Daca ma lasam”bagat in seama” faceam puscarie…ca unul cu care s-ar fi spalat pe maini !(de fapt n-a fost departe pentru ca „a impins” un dosar de fals intelectual,numai pentru a scapa pielea secretarei si a sefei de la urbanism. NUP-ul a venit repede,dar am avut obraz sa nu imping „la vorbitor” pe cei vinovati !)…….Referitor la „pitic”-iti dau dreptate si nu cred ca apuca multa libertate.Cred ca nici armata aia de avocati,carora le-a pompat banii nostri din bugetul local…nu-l mai pot scapa…de consecinte !

  Comentariu by I.S — 12 noiembrie 2018 @ 21:42

 6. Hopaaaaa.Păi ce ai făcut măi nene măi?Ti a dat radu înjoseală?Trebuia să te mulțumești cu cele 3 mandate de primar si unul de deputat.Cadou de la Sulfina Barbu pentru terenurile făcute cadou..Dar hapsan si diabolic cum te stim nu te ai mulțumit cu jumătate din Mangalia.Ai vrut o toată pentru tine si slugile tale.O să mi facă o deosebită plăcere să vii la 5 dimineața sa mi iei gunoiul din fața vilei.

  Comentariu by Cristian Ronaldo — 12 noiembrie 2018 @ 23:22

 7. Ronaldo, te trezesti vorbind, mucosule, esti un mucos in fata lui Iorgus. Nu te bucura ca nu s-a terminat procesul. Apropo, in mandatul lui se lua gunoiul in fiecare dimineata de peste tot in Mangalia acum banii se iau dar curat nu prea se face. Ce zici de asta mucea?

  Comentariu by Anonim — 12 noiembrie 2018 @ 23:46

 8. CINE SCOATE SABIA DE SABIE VA PIERI!

  Comentariu by IPSI — 13 noiembrie 2018 @ 10:16

 9. Asta este justitia in tara noastra!.Unii care au platrit unei firme 430.000 lei cu aprobarea HCL,ia 3 ani cu suspendare.Intr-un caz asemanator altul care a incalcat legea si a platrit unei firme 6.500.000 lei(1,5 milioane euro)din bugetul local, fara aprobarea CL ,fara a fi prevazuta suma in bugetul local si cu incalcarea legii i s-a clasat dosarul pentru ,, ca nu exista fapta”.Asa este cand nu ai vecinii buni.

  Comentariu by VUCEA DAN — 13 noiembrie 2018 @ 10:50

 10. Asta este justitia in tara noastra!.Unii care au platrit unei firme 430.000 lei cu aprobarea HCL,ia 3 ani cu suspendare(nu spun ca este corect sau nu pentru ca nu cunosc speta).Insa intr-un caz asemanator altul care a incalcat legea si a platrit unei firme 6.500.000 lei(1,5 milioane euro)din bugetul local, fara aprobarea CL ,fara a fi prevazuta suma in bugetul local si cu incalcarea legii i s-a clasat dosarul pentru ,, ca nu exista fapta”.Asa este cand nu ai vecinii buni.

  Comentariu by VUCEA DAN — 13 noiembrie 2018 @ 10:52

 11. Casa de piatra !
  https://www.ordinea.ro/foto-iorgus-si-a-insurat-baiatul-sulfina-barbu-a-fost-nasa/

  Comentariu by nabuco — 13 noiembrie 2018 @ 12:50

 12. Ei, lasa Dane ca orice fapta se plateste mai devreme sau mai tarziu.Ii vine randul si lui muc cel mic, nu-ti face griji, deocamdata se folosesc de el ca e o vaca buna de muls si cand le vine LOR bine, sa vezi cum il arunca la cos, de n-o sa stie ce l-a lovit. Mai e putin, f putin si se va face dreptate pt tot si pt toate cate ne-a facut idiotul asta, noua mangalienilor, oamenilor care l-au ajutat, celor pe care i-a mazilit. Sa vezi atunci distractie pe fetele vesele si neprihanite care astazi nu-si mai incap in rochite de pretioase si fudule.Sa fim noi sanatosi si sa ne dezmortim odata .Am onoarea, Dan, sotul sotiei din Primarie.

  Comentariu by Dan — 13 noiembrie 2018 @ 13:22

 13. hai s o lasam mai moale dle vucea.iorgus nu este nici pe departe usa de biserica.asta o stim cu totii.
  .
  pp…unii…ia cu suspendare?stim ca esti fost militar si militian local da totusi…
  nu facem aici gramatica doar ma gandeam la analfabetismul existent in romania.la toate nivelurile.de asta suntem unde suntem

  Comentariu by wow — 13 noiembrie 2018 @ 13:29

 14. PT.12 si 13
  Eu nu am spus ca Iorgus a fost sau nu vinovat ,ca este usa de biserica sau nu.Si chiar daca asi spune-o nu ar insemna nimic odata ce o instanta s-a pronuntat.Eu respect hotararile organelor de instanta si legile nu ca Radu Cristian care nu respecta aceste hotararii.Eu am spus altceva si anume ca in Romania doua fapte penale identice sunt judecate ,interpretate diferit de catre organele juridice ,in functie de …vecinii.

  Comentariu by Anonim — 13 noiembrie 2018 @ 15:25

 15. Iorgus PRIMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu by Radu Cristian alias Piticania sau cumnatul lui Nitoi — 13 noiembrie 2018 @ 20:43

 16. Iorgus mai are câțiva talibani care încă mai sperau,dar să fim serioși el nu mai putea reprezenta o soluție de viitor.

  Comentariu by Anonim — 14 noiembrie 2018 @ 10:26

 17. Bine ca e usa de biserica securistul de pitic. Fmm

  Comentariu by Anonim — 14 noiembrie 2018 @ 11:50

 18. https://www.replicaonline.ro/detalii-din-dosarul-in-care-fostul-primar-al-mangaliei-claudiu-tusac-a-fost-obligat-sa-achite-un-prejudiciu-de-peste-7-milioane-de-lei-372823/
  La toti la fel …

  Comentariu by nabuco — 14 noiembrie 2018 @ 13:37

 19. @18- La toata clasa politica la fel ! Si coruptia e de condamnat mai mult la altii…https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/46220210_10216617309761157_8301827232301580288_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=3d874380fb3850128fb3475798ae7551&oe=5C6F5B8E

  Comentariu by Anonim — 14 noiembrie 2018 @ 17:53

 20. Daca tot am uitat logarea la@19,mai fac o completare : https://kmkz.ro/de-ras/ccr-coruptii-care-inca-nu-au-vila-pot-face-puscaria-la-hotel

  Comentariu by I.S — 14 noiembrie 2018 @ 17:57

 21. ptr 20 – , intreb, cheltuielile cu cazarea sper ca nu le suporta

  puscariasul???

  Comentariu by pop — 15 noiembrie 2018 @ 21:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress