Menabit Ozzy:
”Dragă Mangalia News,
Din cele 10 puncte din acele propuneri din partea I, cel puțin 5 sunt niște …. neinspirate, pe care le-am văzut și la Mihai Sorin ca fiind ideile sale. Cum nu l-am văzut să aibă un artificiu de gândire niciodată, nicio idee născută pe loc de sine, am convingerea că le-a preluat.
Este ușor să spunem “Hai să folosim Parcul Industrial. Hai să facem cluster!”. Nu vin companii și fabrici pentru că am decretat noi să fie un cluster industrial. Avem parc industrial și nu au venit investitori. Doar pentru că se numeste astfel nu vin investitorii.
Este la fel cum am spune: “Dacă vrem să avem turism, trebuie să dezvoltăm turismul! Așa ar intra mai mulți bani în Mangalia.”
Mulțumesc, frumos! Trebuia multă inteligență să concluzionăm că va creste turismul dacă îl dezvoltăm?
CUM FACI ASTA???
Stim ca ar fi bine să avem parc industrial cu companii care asigură locuri de muncă, dar cum facem asta???
Eu sunt consilier local. Deci v-ați adresat și mie. Eu am muncit, am trimis la toți atașații comerciali de la consulate și ambasade, am trimis studii de piață pe diverse domenii, am trimis ofertele de oportunități, SWOT, studii de fezabilitate pentru anumite domenii, cu infrastructura din parcul industrial, l-am folosit pe dl. Ungureanu.
S-au arătat interesate diverse companii și au mai cerut informatii. Aceste informatii sunt în primărie. Primăria refuză să îmi dea informatii, chiar astăzi un șef de serviciu mi-a răspuns că ea este angajata primarului, nu a Consiliului Local. Asa le-a spus primarul. Le dai legea și nu-i interesează, așa a ordonat primarul.
Deci… Sunt consilier local, sunt receptiv, chiar mă pricep pentru că am ridicat afaceri mari în trecutul meu, care funcționează și astăzi la nivel național.
Mai mult, am știut să conving prezentandu-mă la consulate, ori prin studiile de piață pe care le-am realizat. Vreau să se dezvolte Mangalia, sunt consilier local, dar nu pot face nimic din cauza celor care conduc primăria.
Am să revin punctual pe cele 10 subiecte”.
mangalianews.ro 28.10.2018
Auzi, bre, carele eşti tu consilier local? Lasă naibii consulatele şi ambasadele, că pînă la consulate şi ambasade te mănîncă strategia de guvernare prin şantajul redistribuirii banilor.
Strategia partidului din care faci parte.
Nu te mai da tu băiat harnic şi consilier local, că la făcut aer cald, umplut plicuri cu copy-paste şi pus pe curier se pricepe şi o secretară, nu e nevoie de un ditamai consilierul local. Ori ai trimis doar două solicitări, ca să fie la plural (pe metoda Liviu Pop) ori ai trimis o roabă de „studii de fezabilitate” trase la xerox, pentru că alea adevărate, pe care s-ar uita un bogătan privat, e pe bani grei… foarte grei.
Nu te lăudai tu că ai adus Damen la Mangalia cu diligenţa? Mai aveai puţin şi spuneai că ăia de la Damen, cînd au intrat în oraş, în loc de „bună ziua” au întrebat unde e Ozzy… Acum eşti „doar” consilier local?… şi încă unul pe care se pi$ă cu boltă nişte angajaţi salariaţi?
Apropo, am menţionat că eşti consilier local?
Comentariu by Părintele Manipulaţie — 28 octombrie 2018 @ 18:38
Şi mai e o chestie: publicul cititor de Mangalianews a răspuns la întrebări din categoria „CE”, nu la cele din categoria „CUM?”.
„CE credeţi că ar fi bun pentru mangalia?”
„CARE credeţi că ar fi proiectele importante?”
etc.
La întrebarea „CUM se face?” trebuie să răspundeţi VOI, nu publicul.
Dar pe VOI v-am văzut CUM ştiţi să rezolvaţi chestiunile. Le tot „rezolvaţi” …doar pentru voi.
Comentariu by Părintele Manipulaţie — 28 octombrie 2018 @ 18:51
Eu zic ca degeaba latra Menabit asta, ca primar tot nu il voteaza lumea. Pare prea prostanac si imatur, seamana cu nea Alexandru Vlaicu ala de latra pe la primarie si nu il baga nimeni in seama, un pacalici.
Comentariu by Eu — 29 octombrie 2018 @ 1:03
Am să despart în mai multe comentarii, deoarece trebui să dau câteva link-uri.
Pasărea din colivie spune că zburatul este ceva rău.”
Și acum cu șantierul, ca să terminăm subiectul ăsta:
Când toată lumea din Mangalia credea că se rezolvase, eu mă dădeam de ceasul morții că, în 2 Mai 2018, CCR a anulat actul legislativ care modifica OUG 109/2011, la atacul PNL, pentru neconstitutionalitate, deoarece s-a încălcat principiul bicameralismului, adică trebuia aprobată în camere.
Aici Decizia: https://www.universuljuridic.ro/neconstitutionalitate-m-nr-373-02-05-2018-legea-pentru-modificarea-art-1-alin-3-din-oug-nr-109-2011-privind-guvernanta-corporativa-intreprinderilor-publi
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 3:21
Se pune Mentalistul și face adrese la senatori și deputați, la președinți de comisii.
Astfel că Senatul aprobă în 27 iunie 2018. Aici: https://senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=20344
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 3:22
Imediat, dupa Senat, presez la Camera Deputaților, pe 28 iunie.
Pe 29 iunie postez textul adreselor și pe acest blog, în comentariu:
http://www.lucianvisa.ro/2018/06/23/s-a-mai-facut-un-pas-important-in-deblocarea-crizei-santierului-naval-a-fost-aprobat-contractul-de-asociere-cu-damen/
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 3:23
Pe data de 11 iunie, din câte îmi amintesc, a fost ultima sedinta a Camerei Deputaților. Proiectul legislativ nu a apucat să iasă din dezbaterea de pe comisii. Am pierdut trenul, intrasem în doliu.
Pe 11-12 iunie, disperat după soluție zic: „Alt OUG? De altă formă, mai adăugați un articol, nu schimbați alin.3 din art.1, adăugați un alt alin.4.” Mi-am amintit că oricum or să îl atace iar PNL sau USR, nu le pasă de șantier… doar ce a fost anulată pe atacul lor.
Scriu aici sub pseudonim, nu poate fi folosit în nicio instanță, astfel că am să dezvălui continuarea:
„Atacă, atacă… dar când atacă?”.
Trece vacanța parlamentară, atacă după Septembrie, CCR dă decizia în 9 luni, vine vara lui 2019 până să anuleze. Intre timp trece de Camera Deputaților și se rezolvă cu bicameralul.
Și asta a fost, pe OUG s-a mers.
Pe 13 iunie, adică imediat, ministerul economiei listează pe site OUG, pentru dezbatere publică.
Doar că… documentația nu mai ajungea la Secretarul Guvernului. Iar nervi, deoarece convocarea s-a dus fără proiect pe ordinea de zi.
Dau înapoi: „Ce faceți, nene? Unde e?”
„Am trimis, am rezolvat!”- zice.
„Ați trimis la naiba! Nu e.”
Dă-i investigatii, găsește unde s-a oprit:
„Surse din Ministerul Economiei au declarat pentru G4Media că șefa Direcției juridice din minister, Alina Voicu, a refuzat să avizeze proiectul de OUG, motivând că nu respectă direcția de negociere stabilită anterior de guvern în dosarul Șantierului Naval Mangalia. Ca urmare a refuzului, Voicu ar fi fost schimbată din funcție și detașată la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).”
https://www.g4media.ro/guvernul-vrea-sa-dea-oug-prin-care-sa-cedeze-companiei-olandeze-damen-managementul-santierului-naval-mangalia-desi-statul-roman-ar-fi-actionar-majoritar-sefa-directiei-juridice-din-ministerul-econom.html
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 3:24
Erată: comentariul de mai sus toate datele sunt din „iulie”
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 3:25
Alina Voicu o tot ținea cu planul A pe timpul lui Tudose, dar între timp nu i-a zis nimeni că s-a sucit schema înapoi, iar planul B cu Damen a redevenit plan A. Sanchi, nu știa! Își băgase un drăcușor coada.
Planul Tudose, care mie și acum mi se pare mai bun, era acesta: https://www.profit.ro/must-read/exclusiv-grupul-italian-fincantieri-printre-cei-mari-constructori-nave-lume-trimis-guvernului-oferta-santierul-mangalia-carui-vanzare-catre-olandezii-damen-blocata-17916878
În timpul asta, oamenii prin șantier anunțau cu o altă grevă la guvern. Cine să stea să explice că nu e vina guvernului, ci a celor care au atacat? Singura problemă a ordonanței era că-i ordonanță, când Legea trebuia să treacă prin camere. Oricum se aproba, atacul la CCR a fost doar pentru că se poate.
Nici cine să explice navaliștilor, nici cine să înțeleagă.
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 3:26
Buuun! Ajunge proiectul de ordonanță în ședința guvernului, pe 17 Iulie 2018, în ultimul moment, și intră pe „diverse”. Se aprobă ultimul.
Și imediat Pa! – s-a intrat în vacanță parlamentară.
Damen nu a așteptat mult, a intrat în șantier cu festivitate.
Dar nu vineri, ci luni. Cineva s-a grăbit iarăși, nu a luat în calcul că după publicarea în Monitorul Oficial îi trebuie 3 zile să intre în vigoare. Fără vigoare, nu se poate semna constituirea societății comerciale mixte româno-olandeze. A venit Meteor cu 2.000 de sandwich; le-a donat la familii sarace pentru că s-a amânat festivitatea de vineri pe luni.
Credeți că saga s-a încheiat?
Cei care mi se adresează aroganți, cum că ce rahat am făcut, cum că știu ei tot și mă înjură de nebun, … se simt bine dacă se dă totul înapoi, acum?
Pentru că:
https://www.stiripesurse.ro/ordonan-a-prin-care-guvernul-a-cedat-managementul-antierului-naval-mangalia-olandezilor-de-la-damen-nelegala_1286720.html
Deci, OUG 73/2018 va fi atacată la CCR. Dar va trece ca lege în parlament, apoi iar ping-pong… Iohannis … CCR… bleah!
Cea mai bună soluție era cea pe care am propus-o și fusese acceptată și la minister, de principiu: sa faca precum la STX Saint Nazaire, unde Fincantieri a achiziționat 50%, iar statul francez a împrumutat 1%, dar prin municipalitat.
În situația noastră, cei 2% acțiuni trebuiau date Consiliului Local Mangalia, astfel că:
– 49% Damen
– 49% Stat
– 2% Mangalia
Și cum Damen trebuie să dețină managementul, Mangalia votează cu Damen. Dacă dau kix și statul decide ca Damen nu și-a îndeplinit angajamentele industriale, atunci Mangalia 2% votează cu statul și se salvgardează șantierul.
Am venit în CL să propun, dar m-au luat la mișto fără să apuc să explic, s-au ridicat și au plecat.
Dacă se abroga OUG 73/2018, tot asta este solutia cea mai bună.
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 3:28
Iar ai uitat sa-ti iei pastilele, Mentalistule ?
Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2018 @ 10:01
Pt 11:
Colgate, timpul ți-a expirat! Ați pierdut și recursul contra Curții de Conturi, de acum poa’ să vină contabilul după banii pe care i-ai furat de la mangalioți.
Contabilul și mascații.
Ușor-ușor, dispăreți cu toții după Dumitrana.
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 11:06
Dumitrana e bine mersi ,se agita sa inmulteasca mai departe zecile de milioane pe care le-au furat de la Mangalia. Nu prea ii iese da nu e problema. Are balta peste. Pierde Dumitrana un milion doua la o combinatie – completeaza primarul la loc cu o lucrare pe primarie.
Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2018 @ 11:42
Mai o alee mai un trotuar
Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2018 @ 11:43
D-le Mentalist -Ce puteti spune despre acest articol
„Băsescu lansează acuzații grave la adresa premierului olandez și a prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, vorbind despre ”filiera olandeză” care face presiuni asupra guvernului pentru obținerea unor contracte
de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 27 octombrie 2018, 16:07 Actualitate | Esenţial
Traian Basescu
Foto: Agerpres
Traian Băsescu a lansat un atac extrem de dur la adresa unor oficiali olandezi, printre care premierul Mark Rute și prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, sugerând că aceștia critică dur România în privința statului de drept și blochează aderarea la Schengen pentru că ar fi interesați de un contract al unei firme olandeze cu partea română. În context, fostul președinte face trimitere la termenul de ”filieră mafiotă”.
Traian Băsescu scrie pe Facebook că modul în care s-au derulat evenimentele arată că toate criticile pe care oficiali olandezi le-au lansat la adresa României nu ar fi întâmplătoare, menționând inclusiv raportul Comisiei LIBE și al Comsiei de la Veneția, ci o formă de presiune asupra autorităților de la București. În ceea ce privește interesele financiare, Băsescu sugerează că firma Damen este cea care ar fi susținută de politicienii respectivi, firmă care este anchetată pentru corupție și care vrea să semneze un contract de 1,6 miliarde de euro cu guvernul român.
”Filiera Olandeză – eu nu-i spun filieră mafiotă Cadenţa evenimentelor :
1. Pe data de 12 Septembrie 2018 ne vizitează intempestiv Mark Rute Premierul Olandei care vine pentru câteva ore la Bucureşti pentru a da o declaraţie în care spunea că suntem o ţară coruptă, eci NU Schengen.
2. Pe 01 Octombrie 2018 în Comisia LIBE a Parlamentrului European, olandezul Frans Timmermans, pulverizează pur şi simplu România printr-un raport despre corupţie şi stat de drept, raport împănat cu destule inadvertenţe ;
3. Pe 22 Octombrie 2018 Raportul Final al Comisiei de la Veneţia vine şi susţine inadvertenţele din raportul Timmermans, ba este chiar la un pas să ceară modificarea Constituţiei . Raportor a fost olandezul Martin Kuijer.
4. Pe 26 Octombrie 2018 compania olandeză Damen, suspectată şi anchetată pentru corupţie, se aştepta să primească un contract de 1,6 miliarde euro de la Guvernul României. Decizia a fost amânată până pe 8 Noiembrie 2018”, spune fostul președinte.
El continuă cu ironii la adresa oficialilor olandezi. ”Eu nu cred că <>, olandezi Mark Rutte, Frans Timmermans şi Martin Kuijer, s-au concertat pentru a face presiuni asupra Guvernului României în perspectiva acordării contractului de 1,6 miliarde euro către firma olandeză Damen, mai ales că aceasta este suspectată şi anchetată pentru corupţie. Nu cred nici că fotografiile apărute în presă cu Mark Rutte şi proprietarul Damen au semnificaţie nu…sunt doar aşa…ca să nu greşim câştigătorul. Mă aştept ca „prea cinstiţii” olandezi Mark Rutte şi Frans Timmermans să acuze România de corupţie dacă „penalii ” de la Damen ar primi contractul de 1,6 miliarde euro pentru armată. Dacă vrem în Schengen, eliminăm olandezii <> de la Damen”, conchide senatorul PMP.
Damen Shipyards Group, o corporaţie globală în domeniul construcţiilor navale, operează 35 de şantiere navale de construcţie şi reparaţie din întreaga lume, dintre care două în România, potrivit Mediafax. Unul dintre ele, ce face obiectul preluării recente de către Damen asupra controlului operaţiunilor acestuia, este vorba despre Şantierul Naval Damen Mangalia, este considerat printre cele mai mari şantiere din Europa.
Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2018 @ 14:25
Am gasit un urmas demn de mine.
Comentariu by Vlaicu — 29 octombrie 2018 @ 23:18
Nu sunt un fan Damen. Mie oricum mi se pare că șantierul naval din Mangalia este o pălărie prea mare pentru Damen. Am analizat anul trecut activitatea lor, pe toate șantierele pe care le aveau în lume, totaluk cifrei de afaceri se ridica la 500 milioane euro. Atât făcea DMHI singur, într-un an. De când au contracte militare au reușit să urce la 2 miliarde euro. Dar s-a întâmplat, cum e achiziția aceasta de 1,6 miliarde euro de la statul român.
Eu mi-i doream pe Fincantieri. Și guvernul Tudose, de aceea a exercitat dreptul de preemțiune.
Și știam și de scandalurile de corupție în care era implicat Damen, ei sunt afaceriști în primul rând, joacă după regula jocului din țara respectivă.
Să presupunem că Moldova sau Iran au de achiziționat echipamente de la Uzinele Mecanica București, care produce transportoare Piranha, de cca 1,5 miliarde euro… iar România are o funcție într-o organizație comună, crezi că politicianul român (pentru că politic îi trimiți acolo) nu ar fi drastic sau chiar dramatic față de guvernarea din Iran sau Moldova, ca să pună presiune aceste țări să achiziționeze de la compania românească?
Este corect Bădescu? Nu există dacă situatia este corectă sau nu este corectă. Există doar situația că olandezii au făcut-o. De ce au făcut ce au făcut sunt motivele lor, dacă eram și noi alti olandezi puteam să judecăm dacă este corect din poziția lor. Noi nu putem judeca decât din poziția noastră.
În perioada aceea sumbră din timpul negocierilor, am remarcat câteva acțiuni care sigur aveau altă motivație. Zvonurile că s-a spart serverul directorului DMHI și s-au aflat de s-mailuri că vor da afară angajații și vor păstra doar 1.000. Ori greva de la Galați pe un subiect minor. Că guvernul complotează nu stiu ce, ori că se întârzie pentru că nu s-a dat o mită… E vorba despre o achiziție pentru o flotă care va face parte din NATO! Damen s-a forțat pentru achiziție, în toate felurile.
A comandat Chris să se facă eveniment cu scena și mâncare, băutura, de vreo 4 ori. De 3 ori s-a amânat. Dar încăpățânarea de a comanda de fiecare dată, fără să aștepte să se facă actele, este o formă de presiune. Angajații DMHI se adunau pentru festivitate, ca apoi să se amână. O schemă pentru a creste nemulțumirea și angajații să pună presiune pe guvern. Atunci planul A al guvernului era să cumpere toate acțiunile și șantierul să devină subcontractor Fincantieri, cu managementul Fincantieri. Sau cel puțin de pe poziția aceasta negocia. Dorința pentru contractul pentru corvete a fost atât de mare, încât au cedat acei 2% pe gratis către statul român. Aici mi-a dat de bănuit că ei se baga cu 26 milioane euro în șantier, doar sa nu vina Fincantieri la candidatura cu DMHI în portofoliu. Dai 26 milioane euro, dar obțin un contract de 1,6 miliarde euro.
Iar Damen este cineva in Olanda. Sprijină politicieni, care politicieni sunt și în Comisia Europeană. Nu a dezvăluit Basescu vreun secret. Face parte din joc. Si in locul lor, românii au făcut la fel. Nu i-a păsat Guvernului că este genocid în Palestina, ca este apartheid, a fost de acord să mute ambasada la Ierusalim. Nu a contat ce este drept, ci ce este bine.
Să nu uităm că achiziția fusese deja dată pe șestache către Damen, de Cioloș. Vai ce iubit era guvernul Cioloș pentru asta, de către olandezi, americani, etc. A contat mai mult pentru Cioloș si Iohannis propria imagine, decât ce ar fi mai bine pentru România. Dacă rămânea achiziția așa, nu interesa pe nimeni de șantierul naval din Mangalia. Mai ales că avea datorii de 1 miliard dolari.
Am o presimțire că, totuși, Fincantieri o să câștige contractul pentru corvete. Nu am inteles de ce a oferit modelul Abu Dhabi, dar apoi surpriza a fost ca e model personalizat „Abu Dhabi Enhanced”, adică l-au mărit și la făcut modular, după cum își dorea ministerul apărării. Damen a venit cu un Sigma dotat numai cu armament și echipamente americane de la Thales, Raytheon, General Dynamics, Boeing, lucru care trebuie luat în seamă deoarece justifică și presiunea ambasadorului american.
Fincantieri a ofertat cu un model la prețul de 130 milioane euro, dotat basic, cu posibilitatea de multiple dotări.
Damen a ofertat cu un model de 230 milioane euro.
Vom vedea cine câștigă achiziția.
Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2018 @ 23:35
https://www.replicaonline.ro/traian-basescu-vorbeste-despre-situatia-in-care-a-fost-pus-klaus-iohannis-pentru-a-l-numi-pe-augustin-lazar-371175/
Comentariu by nabuco — 29 octombrie 2018 @ 23:53
Xanax Menabit, baga in plm, ca aberezi din 2012. Ca si cacatul ala de primar al vostru.
Comentariu by Anonim — 30 octombrie 2018 @ 13:11
Baza legislativa: Legea 24/2000 completata cu legea 173/2007.
Ordonanţele de urgenţă ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiţia depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.
Comentariu by Baza legislativa — 30 octombrie 2018 @ 22:25