Mangalia – politica locală

9 octombrie 2018

Încep probele la rece în sistemul de termoficare din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:52

Goldterm Mangalia informează locuitorii orașului, racordaţi la sistemul centralizat de termoficare că, începând de sâmbătă, 13 octombrie, vor începe probele la rece pentru furnizarea energiei termice, în iarna 2018-2019. În acest sens, vor avea loc verificări tehnice la toate centralele termice și se va interveni cu lucrări de reparații, acolo unde va fi nevoie. Procedura va fi anunțată prin afișarea la avizierul fiecărei scări de bloc, locatarii fiind informați despre ziua și ora la care se fac intervențiile. Începână cu 1 septembrie a.c., prețul de producție al unei gigacalorii este de 458,72 lei, conform unei hotărâri a CL Mangalia. Pentru a veni în sprijinul populației, municipalitatea subvenționează mai mult de jumătate din costul unei gigacalorii, astfel că prețul plătit de cetățeni este de 216,86 lei/gigacalorie. ”Ne dorim ca, în fiecare iarnă, cetățenii orașului să beneficieze de confort termic la prețuri rezonabile. De aceea, ajutăm în continuare locuitorii Mangaliei, racordați la sistemul centralizat de termoficare, prin subvenționarea prețului gigacaloriei, de la bugetul local. Pentru Primărie, este un efort uriaș, de aproximativ 2 milioane de euro anual, bani cu care am putea face, în fiecare an, multe lucrări la străzi, trotuare, parcuri și locuri de joacă. Totuși, am decis să subvenționăm prețul gigacaloriei, ca măsură de protecție socială, date fiind veniturile reduse ale populației”, a explicat primarul Radu Cristian. El a mai spus că sistemul de termoficare din Mangalia va funcționa la parametri normali, în această iarnă, nefiind probleme cu încălzirea sau apa caldă. ”Încă din 2012, când am preluat centralele termice la societatea Consiliului Local, ne-am preocupat ca oamenii să nu mai aibă de suferit, ca în trecut. Mai mult, investim constant în modernizarea sistemului de termoficare, pentru reducerea costurilor și creșterea confortului termic, în casele oamenilor. Am început programul de contorizare individuală, gratuită, astfel încât oamenii să plătească exact cât consumă. Ca urmare, a crescut numărul clienților Goldterm, mulți debranșați făcând acum cereri de revenire în sistemul centralizat”, a mai spus Radu Cristian. Totodată, edilul a menționat că Primăria Mangalia lucrează, în această perioadă, la proiectul de cogenerare cu motoare termice, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii.

editiadesud.ro 09.10.2018

4 Comments

 1. E un efort uriaș să nu se ia șpagă de pe 2 milioane de euro.

  Comentariu by lucian visa — 9 octombrie 2018 @ 18:53

 2. „veniturile mici ale populatiei”, intreb : care populatie, cea cu pensii speciale sau cea care inchiriaza locuintele fara sa plateasca impozit sau cei ce efectueaza transport fara bilete?? Banuiesc , ca nu se refera la cei ce-si rup oasele prin santier.
  Sper ca banii „ptr subventie” nu sint cei ptr „constructia de parcari. O fi finalizat proiectele ptr parcari?? Sau au fost amanetate terenurile?

  Comentariu by pop — 10 octombrie 2018 @ 8:40

 3. in sensul giratoriu se scot arbustii plantati de Romulus cine plateste cheltuielile

  Comentariu by bica — 10 octombrie 2018 @ 10:57

 4. Bai Pop , eu am mercedes de 20.000 de euro , 3 case la moara in cartier si pe farului pentru care nu platesc nimic ca masina e pe numele lu un var si casele nu au autorizatie. Pe urma mai trag vara curse cu tovarasii la negru de la Lidl ( doar ne-ati vazut cu totii acolo in afara de politie ) si mai fac 5000 de euro pe sezon. La care se mai adauga si ce iau de la cazare ( ca doar nu am facut casele degeaba ). Sa fie vreo 2000 de euro lunar nu stiu ca nu am adunat niciodata ca mai si cant pe la nunti. Plus ca mai plec si afara si mai iau si de acolo inca pe atat. Acuma … ce sa zic mai am un apartament cu 3 camere si m-ar costa prea mult caldura vreo 1000 lei lunar. Dar de ce sa iau centrala cand avem sansa sa nu platim nimic. Spor la munca in santier ca avem nevoie de bani la buget. Lasa scrisu ca tremuri de frig.

  Comentariu by Memet — 10 octombrie 2018 @ 11:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress