Politica locală

9 octombrie 2018

Corina Crețu, reacție dură: „Nu mai accept insultele Guvernului”

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 18:59

„Vreau să anunţ public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României faţă de munca pe care o fac”, a declarat luni comisarul eurpean pentru dezvolare regională Corina Creţu, la o conferinţă de presă privind viitoarele programe din cadrul politicii de coeziune. Comisarul european spune că a făcut în cazul României eforturi extraordinare, în sensul că a fazat foarte multe proiecte, în valoare de 3 miliarde de euro. „Practic am degrevat bugetul naţional de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduţi”, a spus Corina Creţu, care a subliniat că s-a ajuns astfel la o rată de absorbţie de peste 90%. „Pentru perioada 2014 – 2020 facem eforturi supraomeneşti să evităm dezangajările de fonduri. Avem pentru acest an acest risc de pierdere, la începutul anului a fost de 800 de milioane de euro, dar lucrăm cu autorităţile române pentru a minimiza aceste fonduri care sunt pe programul operaţional”, spune comisarul. Corina Creţu a subliniat, de asemenea, lipsa proiectelor „mature” de infrastructură. „Nu înţeleg această tensiune care s-a creat între mine şi Guvern, spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte. Târgu Mureş-Iaşi este o prioritate a Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centală şi de Est”, a spus Corina Creţu.

Telegraf 08.10.2018

6 Comments

 1. Poate comentează cei din PSD și ne lămuresc și pe noi.

  Comentariu by lucian visa — 9 octombrie 2018 @ 19:02

 2. https://www.cotidianul.ro/dancila-a-anuntat-valoarea-punctului-de-pensie/
  Pacat ca la adoptarea euro ca moneda nationala schimbul se va face la 7.5 -8.2 RON/$

  Comentariu by nabuco — 10 octombrie 2018 @ 15:48

 3. @2-Mai „scormoniti” prin cotidianul,poate gasiti eventuala paritate cu rubla,sau o explicatie pertinenta la refuzul guvernarii psd de a accesa banii europeni,in afara de prostie,de nationalism idiot ! Ce ne-ar fi oprit sa aducem salariile si pensiile apropiate de UE si sa dezvoltam economia(pe cale de consecinta si moneda nationala) cu banii lor ! Astia vor cumva un imrumut de la Putin…sau pe gratis…un glont in ceafa -ca sa nu-i ramanem datori?! Dupa Nastase care ne-a bagat in UE,am ajuns la Corina Cretu-niste tradatori ai partidului,care vrea binele „norodului”? (conform cu traducerea cuvantului norod !)

  Comentariu by Anonim — 10 octombrie 2018 @ 17:39

 4. https://adevarul.ro/news/societate/mesajul-batrane-trebui-sa-l-auda-tara-biserica-nu-cauta-politica–8_5bbdacd7df52022f755ca31f/index.html

  Comentariu by I.S — 10 octombrie 2018 @ 21:07

 5. Accesare fonduri europene:
  Grecia – 100% Polonia – 95% Ungaria – 88% Bulgaria – 70% Romania – 18%
  Ăsta boicot, nu ăla cu familia!

  Comentariu by I.S — 11 octombrie 2018 @ 8:30

 6. Pt. #3
  https://www.cotidianul.ro/isarescu-despre-comisia-pentru-aderarea-la-moneda-euro/

  Comentariu by nabuco — 11 octombrie 2018 @ 14:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress