Mangalia – politica locală

3 octombrie 2018

Băsescu NU PUTEA RĂMÂNE IMPASIBIL. Ce ştie fostul preşedinte despre POATE CEA MAI MARE MIZĂ din politica şi societatea românească? News alert

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 20:02

Subiectul zilei a fost cu siguranţă prezenţa delegaţiei conduse de prim-ministrul Viorica Dăncilă în Parlamentul European, dar pentru fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, acesta a trecut în plan secundar. Cel mai important subiect al momentului pentru fostul lider de la Cotroceni are legătură cu Legea offshore. Ce interese economice uriaşe există în jurul acesteia? Cine sunt cele două nume grele din politică implicate în mecanismele fine ale acestei legi?

Într-o postare pe Facebook, Băsescu a explicat ce rol joacă Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu în schema offshore.

„În Parlamentul României este o bătălie fără menajamente pentru legea offshore care vizează taxarea extracţiei de gaze din Marea Neagră. ‘Atleţii’ bătăliei sunt Dragnea şi Tăriceanu. Tăriceanu vrea taxe cât mai mici pentru a-şi satisface clientela şi a răspunde pozitiv loby-ului OMW şi Exxon, în timp ce Dragnea, supărat că nu a fost dus în America, se răzbună şi introduce taxe care fac practic necompetitive pe piaţă gazele româneşti din Marea Neagră favorizând astfel Gazprom.

În această dispută purtată de cei doi aranjori prin servitorii de meserie Iulian Iancu pentru Dragnea şi Varujan Vosganian pentru Tăriceanu, lipseşte un element esenţial: interesul României. Mă întreb, de unde până unde, deciziile în privinţa unui subiect precum resursele de gaze ale ţării sunt gestionate de doi preşedinţi de partide sau de preşedinţii celor două Camere. Unde este Guvernul, unde sunt specialiştii, unde este interesul României?”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Gabriel Valentin, evz.ro 03.10.2018

2 Comments

  1. https://adevarul.ro/news/eveniment/fifor-anunta-secretarul-american-apararii-james-mattis-vizita-oficiala-romania-inceputul-anului-viitor-1_5bb2725adf52022f750dd3ba/index.html

    Comentariu by nabuco — 3 octombrie 2018 @ 21:34

  2. https://www.cotidianul.ro/gazele-din-marea-neagra-o-solutie-care-ne-scapa-de-rusi/

    Comentariu by nabuco — 4 octombrie 2018 @ 19:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress