Politica locală

26 septembrie 2018

Ce socoteli și-a făcut ALDE pentru Consiliul Județean Constanța

Filed under: ALDE — lucian visa @ 18:00

S-au încheiat negocierile pentru următorul membru ALDE în Consiliul Județean Constanța, care să îl înlocuiască pe Daniel Learciu. Este vorba despre Leonard Tănase, actualmente consilier local la Mangalia. Actele ALDE vor fi depuse joi la CJC, și tot joi este programată o conferință de presă în care s-a anunțat (încă de marți) că va participa și Tănase. Cu alte cuvinte, conducerea ALDE luase deja decizia să „sară” peste alți membri de partid din lista pentru CJC, pentru a se ajunge la Tănase. Negocierea are în spate următorul calcul: noul președinte al ALDE Constanța, Ioan Popa (fost liberal), vrea să mai obțină un mandat de parlamentar, iar în județul Constanța se bazează pe voturi de la Mangalia.

De precizat că președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, a reacționat deja la informații, precizând că aleșii județeni ai PMP vor vota împotriva acestei propuneri.

A.C., Replica 26.09.2018

11 Comments

 1. Fetesti Gara – Bucuresti Baneasa si mai ales „retur”.

  Comentariu by nabuco — 26 septembrie 2018 @ 20:12

 2. Prostii nu trec numai prim vama. Sunt buni de muls si din politica.

  Comentariu by Vamesul — 26 septembrie 2018 @ 23:01

 3. Deci lucrurile încep să se contureze.
  Au fost puse cărțile pe masă. Justificarea cu „voturi pentru ALDE de la Mangalia” este de o insistență inutilă. Forțarea de a explica dovedește că a fost altceva pe masă. PSD a tranșat-o: ALDE se debarasează de Iorguș la Mangalia și primește funcția. Altfel o primește un alt PSD.
  Se pare că cineva a venit cu forță peste cei de la Constanța, l-a convins pe Stroe diverse strategii.
  Au arătat tira cu Căutiș la deputați să nu se facă opozitie lui Iancu, care a ajuns pe primul loc fără vreun reproș din partea celor din partid. Nebunia cu Ponor sau cu jurnalistul a fost o strategie pentru Iancu. Singurul prieten la Constanța al lui Iancu este mentalistul, de unde și până unde a aterizat Iancu fix pe primul loc? Astăzi, Iancu controlează 3 ministere, îl ține de lesă pe Andrușcă.
  Apoi, după ani de sabotaj a Mangaliei, din partea Constantei, dupa ani de deturnat turismul și economia … după ani de ștrangulat Mangalia, s-a aprobat nu una, ci două rute ocolitoare spre Mangalia. Una din rute e directă dinspre A2. Zilele acestea se discuta sa se permită portului comercial Mangalia să descarce marfă, cât si despre o comisionare vamală.
  Presimt așa..,că undeva-cândva, cineva a avut puterea de a negocia pentru Mangalia. Iar acum i se pregătește terenul. Radu Cristian are clipele numărate, să fie mulțumit dacă își termină mandatul.
  De recunoscut stilul mentalistului: când a vrut să scape de cineva, acelui cineva i s-a oferit o funcție de nerefuzat. Să-i facă în ciudă primarului, l-a aranjat și pe Colesniuc șeful muzeelor pe județ. De fapt, e despre proiectele POIM ale RAJA de 590 milioane euro, care au nevoie de descărcare arheologică.
  Tot cu o funcție îi trage preșul lui Iorguș, preșul numit ALDE … Doară nu o să fie Tănase Leonard vicepreședinte la CJ ca să sprijine contra PSD, la Mangalia de viitoarele alegeri. Bineinteles că va sprijini PSD, atat la CJC, cat si la Mangalia. E clară treaba referitoare la ALDE Mangalia: funcția sau Iorguș? Logic, au ales funcția.

  Comentariu by Red John — 27 septembrie 2018 @ 13:54

 4. Iorguș probabil că va mai candida, iar asta n-are treabă cu ALDE.

  Comentariu by lucian visa — 27 septembrie 2018 @ 19:08

 5. daca nu strang voturile pentru referendum ma pregatesc sa candidez si sigur fara iorgus on joc voi lua peste 100°\°

  Comentariu by mentalistul — 27 septembrie 2018 @ 19:55

 6. Bravo domnule avem in sfarsit un candidat serios on persoana mentalistului , succes

  Comentariu by Ozzy — 27 septembrie 2018 @ 19:58

 7. Ia să ma uit eu cu lupa la voi sa vad ce mai scorniti … ufff mai avem de lucru pana stabilim candidatul care castiga, nu va grabiti. Acum facem cartile pentru cei mari si mai pe urma stabilim si la sate cine castiga. E buna si imaginatia voastra oricum , mergeti la Solteris poate va da Emilia un premiu.

  Comentariu by Bucurestiu — 27 septembrie 2018 @ 21:11

 8. Când frustrații sau mincinoșii intră în depresie, se apucă să scrie comentarii pe aici cu nick-ul meu.
  Măi, copii, din postura de anonimi puteti alege să fiți orice. Iar voi alegeți să fiți tot cu mentalitate de copii de clasa 2-a?
  Dar de ce ați intrat în depresie?

  Ca fapt divers: A ajuns Radu să își dorească ca Iorguș să candideze.

  Comentariu by Mentalistul — 27 septembrie 2018 @ 23:32

 9. Devine și mai amuzant:
  https://www.replicaonline.ro/palaz-votam-propunerea-alde-in-cjc-daca-senatorul-popa-isi-cere-scuze-public-pentru-declaratiile-jignitoare-la-adresa-pmp-368351/

  Gestul arată ca Palaz a fost adus înapoi de pe câmpii. I-a venit în cele din urmă informația, despre miza mișcării. Cu această declatatie își justifică de pe acum votul pentru ALDE, despre care știm că este strategia PSD. Asta cu Popa, doar face mișto de el.

  La ultimă ședință, consilierul PMP Silistra a votat toate proiectele la fe cu consilierii servanți lui Radu. La fel si in alte localități, a vrut Palaz să arate că PMP ar fi ceva. La Mangalia e inutil, cei 2 UNPR rămași fără partid, care i-au arătat cotul lui Palaz, vor încheia mandatul ca servanți ai lui Radu. Ăia care îi lustruiesc scârnăvia cu plăcere, măcar sunt plătiți bine. Alăturarea consilierului Silistra la brigada de complici ai lui Radu e gratuită și inutilă. Nici nu a chemat-o, nici nu o bagă în seamă.

  În funcție de votul lui Palaz în CJC pentru Tănase Leonard vom ști cum va vota și consilierul Silistra pe viitor în CLM.

  Apendice: Sigur că „tătuța județului”, Felix, face toate cărțile. Dacă decode să se voteze ceva, votează și peneliștii.

  Comentariu by Red John — 28 septembrie 2018 @ 13:16

 10. Johnule nu stiu la ce sedinta te-ai uitat dar Silistra nu a votat cu navetistii „toate proiectele”. Aberezi si mai ales crezi ca dezinformezi pe uni care se uita si gandesc singuri, fara sa citeasca prostiile tale.

  Comentariu by Gruia — 29 septembrie 2018 @ 14:08

 11. @ nick Gruia:
  În ultima ședință a votat „abținere” la prelungirea contractelor pentru garaje, la fel cu gașca lui Radu, iar la proiectul cu 3 milioane euro pentru biserică a votat „pentru” alături de ei. Pentru iluminatul public și proiectul pentru secția de ambulatoriu pentru spital au votat toti consilierii „pentru”.
  E dreptul consilierului să voteze cum consideră, dar țin minte că într-o ședință precedentă era „pentru” introducerea pe ordinea de zi a proiectului cu prelungirea garajelor, iar în ședința următoare a avut o poziție contrară, alături de grupul lui Radu, la cel mai important subiect.
  La un singur proiect s-a abținut, unul irelevant.

  Comentariu by Red John — 29 septembrie 2018 @ 16:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress