Politica locală

19 septembrie 2018

Comunicat

Filed under: ALDE — lucian visa @ 18:48

Dragi concetateni

In sedinta de ieri am initiat un proiect de hotarare prin care propuneam prelungirea contractelor pentru garaje pana la sfarsitul anului. Aceasta ar fi dat timp administratiei locale sa poata amenaja parcari in locul garajelor deja demolate si sa vina cu un plan concret de amenajare a parcarilor pe zone. Este absurd sa darami toate garajele in 72 de ore si sa lasi orasul in ruine pana cand vor exista un plan de sistematizare si bani pentru aplicarea acelui plan. Avem exemple cu garaje demolate inca de acum cativa ani si in locul carora inca nu au fost in stare sa faca nimic. Cu totii ne dorim un oras modern si mai multe locuri de parcare dar aceste lucruri trebuiesc gandite si aplicate in functie de dorintele cetatenilor si de fondurile pe care primaria le are si nu doar din rautate si in scop electoral.
De asemenea, colegul meu Leonard Tanase a propus administratiei sa gasim impreuna o solutie pentru rezolvarea nevoii de spatii de depozitare a locuitorilor Mangaliei. Primarul a invrajbit populatia Mangaliei acuzandu-i pe posesorii de garaje ca le folosesc ca spatii de depozitare. Dar, domnule primar , nu toti au avut norocul sa primeasca vile si proprietati mostenire. Oamenii locuiesc in apartamente modeste, au copii, au biciclete, au diverse lucruri care trebuiesc depozitate si care nu incap intr-un apartament de 50-60 mp, mai mic decat debaraua dumneavoastra. Consideram ca adminstratia, daca vrea, poate gasi solutii pentru infiintarea unor spatii de depozitare nu numai pentru posesorii de garaje ci pentru toti locuitorii Mangaliei care au nevoie. Dar pentru asta este nevoie de timp si vointa. Este gresit sa-i invrajbim pe cei care nu detin un garaj impotriva celor care au. Rezolvarea acestei nevoi de spatii de depozitare este sa aiba toata lumea nu sa nu mai aiba nimeni !
Din pacate, consilierii obedienti primarului, au votat impotriva acestui proiect. Dumnealor doresc demolarea in 72 de ore a tuturor garajelor din Mangalia si lasarea orasului in ruine atat vreme cat deocamdata nu exista nici un plan de sitematizare si nici bani pentru parcari. Toate astea vor dura luni sau ani. De ce atata graba cu demolarea, in 72 de ore ? De ce nu au fost de acord cu prelungirea pana la sfarsitul anului cand e clar pentru toata lumea ca in 3 luni nu vor fi parcari amenajate in locul garajelor? De ce sa nu se incaseze taxa pe garaj de la cei care oricum le-au folosit tot anul? De ce prefera sa mearga in instanta pe un abuz cu riscul de a pierde despagubiri ? Eu nu vad alta explicatie decat ca isi doresc urgent niste terenuri care momentan sunt ocupate de garaje. Oricata rautate ar avea in el primarul mi-e greu sa motivez aceasta actiune absurda doar prin rautatea sa.

Nicolae Moroianu
Consilier local ALDE

15 Comments

 1. Mda … teren de 20 de mp cu 30 de bani pe zi as vrea si eu …, dar.. hai las-o balta incearca cu altceva ca deja incerci sa ciordesti din voturile pesedeului si nu e bine.

  Comentariu by Daniela — 19 septembrie 2018 @ 19:41

 2. Superb.

  Comentariu by Anonim — 19 septembrie 2018 @ 20:09

 3. Plimba ursul

  Comentariu by Anonim — 19 septembrie 2018 @ 21:26

 4. Foarte corect domnul Moroianu in tot ce spube.

  Comentariu by Adriana — 19 septembrie 2018 @ 22:55

 5. Pt.1
  Un teren pe care nu poti construi decat garaj si nimic altceva.In cazul de fata sunt multi cei 30 de bani pentru ca sunt cazuri (multe) cand s-au dat terenurii(chiar si 2ha.) ,uneori ILEGAL,(prietenilor primarului) cu O bani .

  Comentariu by VUCEA DAN — 21 septembrie 2018 @ 16:58

 6. Un fost sef ar fi trebuit sa stie ca nu exista terenuri pe care sa se poata construi doar garaje. Mai ales ca majoritatea nici nu au autorizatie de construire. Hai ca dau eu de 10 ori mai mult , dati terenul ?

  Comentariu by Stan — 21 septembrie 2018 @ 23:00

 7. Lui RC nu inpasa de oraș! Asta nu inteleg mulți dintre Locutorii acestui oraș!
  El vrea terenuri sa le dea si atât , la fel cum a dat un teren pt hotelul de lângă balnear

  Comercianții din Ct plătesc o taxa modica de 350 lei/an pt
  Promovarea turismului. Acolo primarul se interesează! Din acei bani se plătesc materialele câte tot apar la tv vara și ne arată ce minunata e Mamaia.
  De ce nu S a gândit și al nostru pitic?
  Pt k nu-l interesează!
  Mai mulți turiști-mai mult profit pt comercianții locali și automat mai mulți bani la buget!

  Dar nu așa câștiga primarul nostru! El câștiga con contracte cedate, din terenuri etc!
  Treziți-va oameni buni, ca asta pana nu aduce orașul in faliment nu pleaca, o sa ne sugă și ultima fărâmița din acest oraș!

  Garajele pt el sunt o oportunitate pt noi câstiguri și comisioane!

  Comentariu by Fedai Aslan — 22 septembrie 2018 @ 0:49

 8. Personal nu cunosc numele fiecărui consilier din CL, S a menționat zilele trecute cine a votat pt garaje dar cred ca ar fi bine sa stim și cine a fost împotriva!
  Ozzy poate ne ajuți și ne spui cine a votat contra!

  Comentariu by Fedai Aslan — 22 septembrie 2018 @ 0:50

 9. Prostul şi şpăgarul ăla de Paul Enache trebuia să aibă pe masă un plan. Îl făcea în două zile.
  Dar îi e foarte bine ca sinecurist…


  sinecurist: persoană care şi-o trage sieşi în dos pentru că nu are încredere în nimeni, toate telefoanele fiind ascultate.

  Comentariu by Părintele Futuimamaeideadministraţie — 22 septembrie 2018 @ 1:32

 10. Pt.^
  Un fost sef stie ca exista conventii intre primarie si locuitorii ai Mangaliei in care se specifica clar ca sunt destinate doar pentru,,CONSTRUIRE GARAJE” .Foarte multi au incheiate conventii si au autorizatie de construire(vezi ca pe usile garajelor scrie nr.conventiei).Intradevar sunt si unele garaje fara conventie sau autorizatie de construire.Acestea din urma ar putea fi demolate fara autorizatie ,celelalte este mai greu pentru ca este nevoie de hotarare de instanta pentru ca altfel este abuz.Dar ce sa ne mai mire cand sunt zeci de plangwerii la instante,pe numele primarului,pentru abuz.

  Comentariu by VUCEA DAN — 22 septembrie 2018 @ 13:05

 11. Bne ca stim cine a fost pentru mentinerea tiganiei. Cine este pentru curatenie conteaza mai putin.

  Comentariu by Geanay Balcan — 22 septembrie 2018 @ 13:58

 12. A facut analfabetul asta in aproape 8 ani o conferinta de presa sau o analiza publica a activitatii lui si a gastii incompetente in care sa ne explice si noua, astora care ii tinem institutia functionala cum ne-a cheltuit banii, ce datorii avem , cine draq le plateste daca ne pleaca barbatii pe afara, copiii la fel, populatia activa ramasa nu are de lucru ? Bine ca face turism ecumenic, bursele nu se dau copiilor, bezna si mizeria ne omoara cu zile.

  Comentariu by Mangaliot — 22 septembrie 2018 @ 15:47

 13. Populatia e delasatoare, toti sunt eroi si sfatuitori doar in mediul online. Cu vorbe bune de haita asta condusa de acest mincinos si hot, orasul nu mai scapa. Pana nu se forteaza primaria cu o masa de 3000-4000 oameni si facuta revolta, nu se va rezolva nimic.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2018 @ 8:03

 14. In atentia celor ce au posibilitatea de a verifica : acum citiva ani se discuta despre terenul pe care e construita primaria. Nu EXISTA documente privind cladirea, nu autorizatii si nici titlul de proprietate pe teren.
  Nu cred sa se fi ocupat tusac de asa ceva si atit mmai putin radu, care cred ca nici nu stie acest lucru.

  Comentariu by pop — 23 septembrie 2018 @ 16:28

 15. deasemeni, ar trebui vazuta si autorizatia de modificare a spatiilor de la etajul 1, precum si proiectul , ptr asa ceva.

  Comentariu by pop — 24 septembrie 2018 @ 7:56

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress