Politica locală

18 septembrie 2018

Prelungirea contractelor pentru GARAJELE de la Mangalia a întrunit doar 5 voturi, în ședința de CL!

Filed under: Consiliul Local — lucian visa @ 15:17

Prelungirea contractelor pentru GARAJE a întrunit doar 5 voturi, în ședința CL Mangalia din data de 18 septembrie 2018.

Ședința Consiliului Local Mangalia a avut pe primul punct la ordinea de zi Proiectul de Hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere a terenurilor pe care se află garajele din Mangalia, proiect susținut doar de 5 (cinci) consilieri, din cei 15 prezenți.

Consilierii locali care au susținut prelungirea contractelor pentru garaje au fost:

Nicolae Moroianu, consilier ALDE, inițiatorul proiectului de HCL;
Leonard Tănase – ALDE,
Dragoș Bociog – ALDE,
Mihai Bănceanu – PSD,
Menabit Ozghiun – PSD.

Au lipsit de la votul pentru garaje consilierii: Valentin Ciuraru (care a ieșit din sală la vot, având interes patrimonial) și Oprea Dop – UNPR, Paul Foleanu și Nicolae Tanasă – PSD (absenți de la ședință).

Cei 10 consilieri municipali care au votat împotriva prelungirii contractelor de închiriere pot fi vizualizați în filmările pe care le vom posta ulterior.

mangalianews.ro

26 Comments

 1. CL Mangalia a aprobat amenajarea parcărilor de reședință, în locul garajelor

  Consiliul Local Mangalia a aprobat, marți, într-o ședință extraordinară, documentația tehnico-economică a proiectului “Sistematizare pe verticală – Municipiul Mangalia – intrări în blocuri, alei, parcări, lot 1”. Proiectul prevede amanajarea parcărilor de reședință, în locul garajelor demolate recent, care ocupau domeniul public fără autorizație de construcție. În zonele respective, vor mai fi realizate alei de acces, iar intrările în blocuri vor fi reabilitate. „Zilele următoare vom demara procedurile legale de licitație, iar ulterior vom începe lucrările în teren. Sper ca, în această toamnă, să avem primele parcări de reședință, în orașul nostru. Totodată, vom amenaja alei de acces și iluminat public, iar intrările în blocuri vor fi refăcute. Lucrăm deja la înființarea sistemului de apă-canal, în cartierul Dobrogea II, străzile respective urmând apoi să fie asfaltate. În cartierul de case, începem, foarte curând, modernizarea tuturor trotuarelor”, a explicat primarul Radu Cristian. Aleșii locali au mai votat contractul privind folosirea infrastructurii sistemului de distribuție a energiei electrice pentru realizarea Serviciului de iluminat public. Astfel, intreținerea iluminatului stradal va putea fi realizată de municipalitate, cu acordul Consiliului Local. În aceeași ședință a CL Mangalia s-a mai aprobat documentația privind reabilitarea Bisericii „Sf. Gheorghe”, cu fonduri UE, precum și indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Ambulatoriu – Spital Municipal Mangalia”, realizat tot cu finanațare europeană. „Am semnat deja contractul de finanțare pentru modernizarea stațiunii Saturn, cu bani europeni. Intrăm în procedurile de licitație, iar la începutul anului viitor vom demara lucrările, în teren. Proiectul de reabilitare a Bisericii „Sf. Gheorghe”, care este monument istoric, se află în perioada de precontractare, urmând să semnăm documentele în cel mai scurt timp. În aceeași etapă foarte avansată mai avem proiectul de modernizare a falezei Mangalia-Saturn și a Pieței Republicii”, a mai spus primarul Mangaliei.

  18 septembrie 2018

  Comentariu by Anonim — 18 septembrie 2018 @ 15:26

 2. Vali Ciuraru a iesit de la vot avand „interese patrimoniale” ! Eu cred ca s-a retras in garaj unde va pune picioarele in apa rece sa gaseasca „o noua abordare politica” foarte dificila-incompatibila total cu titlul blogului sau…si cu atitudinea lui,in general ! Acum va trebui sa „sustina” candidatura lui Cacarau (Crin Antonescu) dupa ce ani de zile pe blogul sau…il avea principal cal de bataie ! https://bazel09.wordpress.com/

  Comentariu by I.S — 18 septembrie 2018 @ 15:32

 3. Bravo celor care au votat!
  Cred ca “merita” sa fie nominalizați și cei care au votat împotriva!
  Nu de alta dar sa stim pe cine mai votam!!!!! Sa stim cine roade os de la RC

  Comentariu by Fedai Aslan — 18 septembrie 2018 @ 16:02

 4. Aia lipsa ….. le Tzatzaia posteriorul…. nu au știut ce Sa voteze

  Comentariu by Fedai Aslan — 18 septembrie 2018 @ 16:05

 5. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2645863625439802&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 18 septembrie 2018 @ 18:48

 6. PRIMARUL AIUREAZĂ!

  PRIMARUL nu participă la ședințele consiliului local, dar declară pentru presă că s-a votat în Consiliul Local să se facă parcări in locul garajelor.
  În documentația tehnică de 68 de pagini, care a fost aprobată astăzi, NU EXISTĂ de amenajat vreo parcare.
  Din toți cei 3.000.000 euro dintr-un împrumut de la CEC BANK, cu care vrea să reabiliteze străzile Petru Maior, George Murnu, Albatros, Mihail Sadoveanu, etc. (care au fost deja asfaltate cu fonduri dintr-un proiect transfrontalier obținut de Balchik) nu se amenajează nicio parcare. Chiar dacă în titlul proiectului a adăugat parcări, ele nu există în proiect.

  Comentariu by Mentalistul — 18 septembrie 2018 @ 18:50

 7. Sa ii darame ca sunt numai mosi care nu isi mai folosesc masinile, tin muraturi acolo si daciile pe trotuar, iar noi astia mai tineri nu avem unde sa ne tinem masinile. O intreaga generatie este captiva unor batranei care s-au invartit acum 25-20 de ani si vor sa beneficieze pe viata de niste drepturi ce din start erau provizorii. O constructie provizorie trebuie demolata candva. Garaje in 2018!!! Nu mai intram si noi mangaliotii in randul lumii. Chioscuri de tabla, tarabe, tiganie

  Comentariu by Richard — 18 septembrie 2018 @ 19:38

 8. UUUppss Fedai are garaaaj. Gata cu tigania Fedai trebuie sa intelegi. Cei 10 vor fi apreciati pentru aceasta actiune.

  Comentariu by Dan — 18 septembrie 2018 @ 19:53

 9. @7 Taci in mm de jeg. Cine p….m esti tu mah de comentezi pentru altii.

  Comentariu by Anonim — 18 septembrie 2018 @ 20:17

 10. am fost detinator de garaj, l-am demolat ptr ca vreau un oras modern, dar acum beneficiez „de un peisaj” superb…o groapa de gunoi. Nu voi vedea niciodata „parcare”, eventual o vila ptr prietenii primarului. Vom trai si vom vedea, ptr ca deocamdata „se lucreaza la proiectul parcarilor”, informatie din sursa.

  Comentariu by pop — 18 septembrie 2018 @ 20:45

 11. Am garaj si tin masina din 2006 in el zilnic. Si se vede o masina tinuta in timp, ferita de intemperii. Oricum vara nu as avea unde parca. De ce nu face parcari supraetajate, platim o paza si gata. Cum sa minti ca faci parcari ? Din 2012 eu nu stiu ce realizari are hahalera asta se spagagiu. De ce nu darama garajele la aia care nu au masini, si folosesc garajele in alte scopuri. Raspunsul e simplu: garajele trebuiesc daramate ca sa vine niste firma capusare sa se mai imbogateasca hotul asta de primar.

  Comentariu by Anonim — 18 septembrie 2018 @ 22:05

 12. Mai 7,de ce sa darame garajele ,mai bine puneti-va creierul la contributie ,daca aveti,si gasiti solutii pentru ce-i care nu au.E usor sa distrugi . S-au poate ai interes in cauza ,poate ti s-a promis tie administrarea parcarilor ca sa mai faci si tu un ban gramada.

  Comentariu by Anonim — 18 septembrie 2018 @ 23:47

 13. :::::care nu au garaje si locuri de parcare

  Comentariu by Anonim — 18 septembrie 2018 @ 23:48

 14. unul din motivele invocate de r c este ca vin turisti multi si nu au locuri de parcare, in special la particulari. As vrea sa fie nominalizat un particular ce cazeaza si plateste impozit pe profit, unul…La nebunia din curtea spitalului nu vrea sa puna capac, prin introducerea sistemului de parcare cu plata, sau un hcl prin care sa-i oblige sa-si tina masinile in curte.
  Mangalia, un oras ruinat cu ajutorul pupincuristilor din consiliu local.

  Comentariu by pop — 19 septembrie 2018 @ 8:03

 15. cam neclar anuntul. Inteleg ca nu s-a votat acum prelungirea contractelor, insa nu s-a votat in schimb demolarea garajelor, cam asa rezulta… adik a ramas in coada de peste,,, Este posibila o noua propunere de hcl in care sa se aprobe prelungirea,…dupa cate stiu nu a fost aprobata nicio hcl ca propunere a primarului pentru demolare, primarul a mizat pe buna credinta , sau prostia unora de a-si demola singuri garajele, sens in care nu mai puteai sa-l actionezi in judecata. Care este realitatea ?

  Comentariu by vivi — 19 septembrie 2018 @ 13:06

 16. Garajele, de fapt, sunt niște mizerii urbanistice…Orice om normal la cap, trăitor într-o stațiune turistică de interes național, și-ar dori să dispară monstruozitățile alea din tablă. În rest, politică…

  Comentariu by Ia toji garajist... — 19 septembrie 2018 @ 13:24

 17. Da bai da noi cum sa ne mai facem campanie ? Cine dracu mai voteaza ALDE daca nu mai prostim cativa mosi senili si cateva babe recalcitrante ? Mai ia si tanti Maria un banut , ca de cand a parasit primaria s-au dus spagile grase pentru neprezentare in instante , mai se duc si din voturile pesedeului la noi , mai taceti din gura daca nu stiti care e smecheria.

  Comentariu by Șpăgraniță și Moroiu — 19 septembrie 2018 @ 19:45

 18. ma uit si ma minunez.
  toate problemele mangaliei sunt rezolvate.strazi pe unde turistul se plimba in siguranta si liniste.blocuri cochete.flori.spatii verzi cat cuprinde.civilizatie.
  asta mai ramasese.garajele.din cauza lor turistu nu venea la mangalia.din cauza lot nu sunt asfaltate strazile.
  din cauza ca mosii aia uraciosi isi tin muraturile in garaje.din cauza garajelor de la periferie sau din zonele ascunse nu au fost obligarti asa zisii dezvoltatori imobiliari sa faca blocuri in centru cu locuri de parcare.din cauza lor toti directorii din primarie sunt din constanta iar restu sunt angajati politic.
  sa terminam dracu cu ele si sa intram in europa sa conncuram cu monte carlo si saint tropez.
  ura

  Comentariu by wow — 20 septembrie 2018 @ 8:57

 19. Treaba e sa vina primarul cu firme sa ciordeasca prin ele. Prin asa zisele parcari care o sa le faca.

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2018 @ 18:50

 20. Daca s-ar lua terenurile date GRATUIT de catre primar prietenilor sai(in unele cazuri chiar 2 ha) ,uneori chiar ilegal ,s-ar putea face multe parcarii in Mangalia si in statiuni.

  Comentariu by VUCEA DAN — 21 septembrie 2018 @ 17:03

 21. Pt 8 Dane nu muri de grija mea!
  Da am garaj, dar stau la casa, e pe terenul meu și e intabulat!!!!
  Discutia, in caz ca nu te-ai prins e de principiu! Vreau sa știu și eu cine e obedient primarului!
  Sunt multe chestii de discutat si le a pus si ozzy in discutie aici mai demult, dar e grele pt tine Danutze!!!!

  Comentariu by Fedai Aslan — 22 septembrie 2018 @ 0:56

 22. Ia să urmăriţi voi cîte vile vor răsări pe terenurile proaspăt eliberate, dintre blocuri.

  Comentariu by Părintele Manipulaţie — 22 septembrie 2018 @ 1:36

 23. Eu dăcît atît vreau să întreb: cum votează consilierul local? După cum îi dictează conştiinţa?

  Comentariu by Părintele Garajenie — 22 septembrie 2018 @ 12:41

 24. ptr 23 – da, dupa cum ii dicteaza…..seful, in cazul de fata primarul : vezi m. sorin, sorin andrei si alte slugi pupincuriste..

  Comentariu by pop — 23 septembrie 2018 @ 12:19

 25. Hai ma luati garajele odata ca vreau sa imi extind terenul de la gradinita 3. Vorba lunga , saracia omului.

  Comentariu by Raim — 25 septembrie 2018 @ 8:21

 26. Pai oricum l-ai extins cu 2 metri dar nu are nimeni curaj sa masoare. Acum inteleg de ce stateai toata ziua la El Greco cu moralistul de pe aici .

  Comentariu by Fane — 25 septembrie 2018 @ 8:28

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress