Mangalia – politica locală

15 septembrie 2018

Convocatorul ședinței extraordinare a CL Mangalia din 18.09.2018

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 21:53

convocator

22 Comments

 1. https://www.replicaonline.ro/romania-face-parte-din-triunghiul-tarilor-care-vor-primi-un-buget-mai-mare-de-la-ue-vom-avea-10-in-plus-pentru-2021-2027-367108/

  Comentariu by nabuco — 15 septembrie 2018 @ 23:15

 2. Acest guvern a refuzat fonduri europene pentru constructia unei strazi montane. A spus-o europarlamentara PSD, Corina Cretu.
  Rata de absorbtie e sub 10%. Atat putem.
  De ce mai vorbim despre cresterea bugetului?

  Comentariu by anonim — 16 septembrie 2018 @ 8:51

 3. Referitor la pct.4 sunteți proști grămadă. Conform hg 907 si lg 98 împărțirea pe loturi se face intr-un anume fel…dar sa aprobe consiliul un singur lot dintr-un DALI..Ori ai avize si a aprobi tot ori o lasi baltă…

  Comentariu by Lazar Marian — 16 septembrie 2018 @ 22:12

 4. Domnule Visa cred ca ar trebui sa propuneți, pentru ca sunteți mai vizibil decat mine, un simplu cetățean sa se arate in clar de catre primar cine a organizat evenimentul cu geamia si cum s au cheltuit banii, pentru ca, analizând cele postare de Ozzy si filmările ma căzut următoarele:
  Primarul si echipa sa au fost primiți in calitate de invitați la geamie de niste oameni necunoscuți comunitatii (elmira ar trebui sa stie ca in geamie se poarta batic) si mai ales o parte de ei din alte localități (Eforie, 23 August, București, Techirghiol ). Dc tu esti organizator de ce esinprimit ca oaspete si de ce de oameni din alte localități?????
  De ce a fost promovată inclusiv prin expunerea unui bănet o organizație nelegala ce nu este înscrisă in Raegostrul asociaților si fundațiilor
  De ce banii , sau ma rog parte din ei au fost pe mana lui nea Tair?????
  Pe ce criterii s au acordat plachetele de onoare
  De ce banii proveniți din vânzarea șuberek urilor s au dus la un caz social din alta localitate (asta dc s au dus)
  De ce nu au fost invitați reprezentanții legali ai celor doua comunități musulmane din oras (turci si tătari, cel de la turci a fost chemat si ignorat total)??? Si aici sa nu îndrăznească Ozzy sa zică de Dna fichiran ca stim ca ea linge tot ce apuca , iar fratele lui Gelil a venit Ca e prieten bun cu RC nu in numele uniunii
  Cum s au cheltuit banii
  De ce nu a fost prezenta persoana ce se ocupa de evenimente din cadrul primăriei
  Cine a fost însărcinat cu organizarea acestui eveniment

  Ca cetățean al orașului mi e teama ca cei 50.000 lei s au împărțit undeva intre firmele apropiate lui RC si grupul de interese ilegal al tătarilor

  Comentariu by Fedai — 16 septembrie 2018 @ 23:50

 5. personal voi face o sesizare la Curtea de Conturi cu privire la acest eveniment!
  Sa vedem unde s au dus banii si cine i-a cheltuit

  Comentariu by Fedai — 16 septembrie 2018 @ 23:51

 6. *** erata
  Expunerea unui banner

  Comentariu by Fedai — 16 septembrie 2018 @ 23:53

 7. Indiferent de religie suntem cetățeni ai acestui oras …avem dreptul sa stim ce se întâmpla cu banii nostrii
  Dc ati observat i am mai cerut pe aceasta platforma lui Ozzy sa ne zică ce si cum si a refuzat, Ba chiar la un moment dat a zis ca evenimentul a fost organizat din banii strânși in comunitate, atunci înseamnă ca cei 50.000 lei au fost delapidați undeva in Primărie
  Domnule VISA tot eventul acela miroase…. si miroase foarte tare a delapidare

  Comentariu by Fedai — 16 septembrie 2018 @ 23:55

 8. Fedai, singura intrebare pertinentă a dtale este: cum s-au cheltuit banii? Dacă s-au cheltuit ceva din ei.

  Restul sunt niste expuneri, așa cum le-au perceput, nu niste intrebari.
  Geamia nu este domeniul primăriei, bănuiesc că s-a făcut parteriat cu Muftiatul. Muftiatul fiind gazdă, restul au fost invitați. Pe mine m-a invitat primăria, nu Muftiatul. Eu am fost musafir.
  Primăria a organizat evenimentul, a angajat pe Produktiv Assets, adică pe Edgar Surin. Era acolo o fată de la firmă, care s-a ocupat de eveniment. Si de la primărie a fost tot timpul.

  Si nu mai afirma neadevăruri. Faptul că nu stiu daca s-au cheltuit și pe ce s-au cheltuit banii nu inseamna că am refuzat. Am răspuns și atunci: Nu știu! Astept execuția bugetară, pe care o vor prezenta la următoarea ședință ordinară, obligatoriu.

  Dacă te întrebi, cum se întrebau primarul și Muftiul, de ce nu au venit dimineata la geamie musulmanii din Mangalia, eu bănui că din cauza primarului, pentru ce a făcut.

  Comentariu by Mentalistul — 17 septembrie 2018 @ 1:24

 9. ozzy dc ai fost invitat la event-ul primariei de ce tu cu elmira si cu ceilalti din comitet ati intampinat si primit musafirii_????/ inclusiv pe primar!!!!1
  ce cautau acolo sa intampine oaspetii elmira, oamenii de la eforie, 23 august, etc, culmea exact cei din comitet.
  din cate stiu eu invitatii nu intampina alti invitati, care culmea se presupune ca sunt organizatori.
  pentru chestia asta azi am formular sesizare atat la parchetul curtii de apel constanta, pentru ca tine de primarie, cat si la curtea de conturi, sa se vada cum si pe ce s-au cheltuit banii!

  Comentariu by FEDAI — 17 septembrie 2018 @ 12:17

 10. ozzy si poate ne spui totusi ce bani au fost folositi la eveniment, pentru ca dumitale ai fost in inima evenimentului si cu siguranta ai cunostinta despre aceasta chestiune!

  Comentariu by FEDAI — 17 septembrie 2018 @ 12:18

 11. iar cu privire la sedinta de CL in afara de consilierul MOROIANU observ ca niciun alt consilier nu vine cu vreo propunere pentru oras.
  si ne mai miram de ce RC ne-a furat orasul….pentru ca cei pusi de noi acolo, consilierii locali, dorm pe ei, nu stiu decat sa faca show la sedintele de CL, dar in concret, ceva scris NIMIC…..
  vai de capul si de portofelele noastre cu asa consilieri si primar

  Comentariu by FEDAI — 17 septembrie 2018 @ 12:28

 12. Asta observi dta, pentru că asta vrei sa observi. Propunerile mele s-au concretizat, indiferent cât s-a opus primarul. Cum ar fi fonduri pentru străzile din Dobrogea 2, reabilitarea centrului vechi (750.000 euro prin Balchik), cogenerarea termică (6.500.000 lei de la Shhaideh), reabilitarea Farului Vechi, construcția de școală (m-am opus ideii lor de a muta colegiul un ghetou), orășelul copiilor, inclusiv evenimentul cu geamia a fost propunerea mea. Chiar și execuția bugetară trimestrială.
  Si mai sunt multe in derulare.

  Dar dacă așa îți place să faci politică, cu minciuni, vei culege ce vei semăna.

  Comentariu by Mentalistul — 17 septembrie 2018 @ 15:22

 13. Ce comitet? Din ce filme SF vii cu afirmațiile acestea?
  Eu fac parte din Comisia Socială, Sănătate, Învățământ și Culte a CL. Din alte comitete nu fac parte.

  Comentariu by Mentalistul — 17 septembrie 2018 @ 15:24

 14. Si să nu uit: Dacă nu făceam diligențele oficiale să fie schimbat 0UG 109/2011, care nu permitea lui Damen să ia managementul în șantier, azi Damen nu era în șantier.
  Ca fapt divers, modificarea OUG 109 a fost făcută în ultima sedinta de guvern, înainte de vacanța parlamentară, ultimul punct de la diverse, prin diligențele dlui Iulian Iancu, președintele comisiei de industrii și servicii a Camerei Deputaților, cel care are in monitorizare Min. Economiei, Min. Energiei, etc. din partea PSD.
  Aceasta propunere legislativă a avut o întreagă aventură, dar în final a reușit propunerea pe care i-am transmis-o în adrese oficiale.

  Comentariu by Mentalistul — 17 septembrie 2018 @ 15:35

 15. OZZY> 1. Eu nu fac politica, 2. nu ma refeream la tine cand am zis alti consilieri, ai luat-o degeaba asupra ta. 3. ai probleme grave de memorie, ai uitat cand ai organizat, transportat oameni in numele comitetului de organizare, sau esti chior si nu ai vazut bannerul afisat cu comitetul in zona unde se facea suberek. Eu stiam ca tu esti in zona de SF dar chiar asa inchiar ….cine a fost la petrecerile comitetului, cine le-a promovat si a dus oameni, cine le-a dat lista cu musulmanii inscrisi in uniune, nu tu??? hai lasa aburelile stii prea bine de ce comitet vorbesc, cand ti-ai luat sutul de la uniune te-ai dus la aia, dar ti-am mai zis tu esti doar masha pt ei…..

  Comentariu by FEDAI — 17 septembrie 2018 @ 18:13

 16. si ozzy….totusi nu ai raspuns….de ce ai intampinat alaturi de musulmani din alte localitati musafirii??? inteleg tu esti in CL, dar ceilalti, Elmira ce calitate are? sau grasutul de la Nunta Zmafirei, sau Nurgian de la 23 si restul???

  Comentariu by FEDAI — 17 septembrie 2018 @ 18:14

 17. la punctul nr 8 ai spus ca ai fost invitata de primarie, atunci de ce voi i-ati intampinat pe primar si pe restul….inclusiv pe muftiu….???
  Ca sa fie clar nu am dubii ca tu ai facut ceva cu banii….am dubii serioase ca RC a facut din bani publici reclama Comitetului , bani din care si-a pus si el ceva de o parte, de aia a lasat evenimentul pe mana voastra.
  In filmari se vede clar cine a fost oaspete si cine a fost invitat….
  tu te invarti in jurul cozii, scrii mult si gol, dar nu oferi un raspuns pertinent….
  de abia astept sa vedem ce vor zice autoritatile cu privire la ce s-a petrecut si cum s-au cheltuit banii

  Comentariu by FEDAI — 17 septembrie 2018 @ 18:19

 18. Dacă nu ai fost acolo, faci afirmații după impresii. Când a venit primarul ne duceam să cumpărăm ceva.
  Banner la geamie nu a existat, stiu că am zis eu ceva că este un eveniment despre geamie, nu etnic.
  Și nu inteleg care este problema dtale cu cine a participat. Primarul când a venit a salutat pe toți și viceversa, pentru că așa este politețea. O dai într-una cu Comitetul. Consider că pot exista asociații și orice adunări tătărești. Și să explic de ce: din totalul de peste 20.000 de tătari adulți, doar 800 în toată România mai fac parte din UDTTMR, pentru că actuala conducere a restrâns numărul membrilor pe Registrul de Ședință și a primit cotizațiile doar celor la care au vrut ei. Când UDTTMR organizează ceva, invită numai de-ai lor. Dar ceilalți peste 19.000 de tătari au dreptul și ei să trăiască tătărești, să participe la evenimente, să se bucure de evenimente culturale tătărești, etc. Nu are UDTTMR exclusivitate in a fi tătar. De Ziua Tătarilor, cei care nu suntem in uniunea lui Gelil, nu avem voie să sărbătorim Ziua Tătarilor? Așa că am organizat noi, iar organizarea din 13 Decembrie când s-au adunat peste 1.000 de tătari la Palatul Copiilor am participat cu organizarea toate celelalte grupuri, asociații, etc. Si au participat cei care nu sunt in uniunea lui Gelil.
  Gelil a făcut atunci cu 200 oameni maxim, în sală au avut doar 110 persoane.
  Dar întrebarea mea este: cei care nu sunt invitați de uniunea lui Gelil, unde pot sărbători împreună cu tătari Ziua Tătarilor? Noi am creat ocazia să se bucure și ei. Nu e vina mea ca Gelil a dezbinaț tătarii din România. De-asta am organizat transport cu autocare.
  Nu mi se pare corectă nici această pretenție de a judeca cine a participat la evenimentul de la Mangalia. Primarul a invitat și pe Gelil, și pe Consul, etc., le-am dat eu e-mailurile unei liste lungi. Au fost invitați musulmani, nu uniuni, pentru că a fost un eveniment despre geamie. De fapt, despre monumentul istoric moscheea Esmahan Sultan. De aceea eu aveam pe lista și istorici, și alte oficialități de la Direcția Regională de Monumente și Morminte. Nu am organizat eu, doar am dat sugestii. Pretenția asta cu ce căuta cutare, ori altcineva, după simpatiile și antipatiile dtale, nu este politicoasă.
  Cât despre comitet, esti avocat și ai spus și dta că nu este o organizație oficială. Păi de ce sa fie? Din cate stiu este Comitetul de Reorganizare sunt numiți cei care s-au strâns în jurul membrilor fondatori ai UDTTMR, cei care mai sunt in viață. Oamenii aceștia au făcut istorie, au înființat uniunea pe care a deturnat-o Gelil. Sunt profesori universitari, sunt oameni de cultură, alungați de Gelil din UDTTMR.
  Pur si simplu nu mai stă nimeni să se lupte cu interlopii lui Gelil, pur și simplu majoritatea tătarilor se adună în alte evenimente și acțiuni. Pe 30 Septembrie are loc la Techirghiol un eveniment finanțat de Departamentul pentru Relații Interetnice, fonduri accesate de UDT (Uniunea Democrată Tătară), care e alta diferită de UDTTMR. Ce o să faci, o să interzici și evenimentul acesta, pentru că nu este al UDTTMR? Nici mama dacă vrea ca eu să nu mai fiu tătar, nu mai poate. Darămite să-mi interzică Gelil? Sau dta?
  Cine ai fi vrut, în opinia dtale, să primească musafirii? Toti musulmanii au fost gazde pentru cei nemusulmani, așa este politicos. In loc sa ne bucurăm de un eveniment, vii dta cu reproșuri că de ce a fost prezent cutare sau cutare. Dta de ce nu ai fost prezentă? Comentezi ca la meciurile de fotbal de la tv, dar nu ai trăit sentimentul. Voiai invitatie specială? Toata lumea a fost invitată. Eu mă bucur că a avut loc evenimentul și mă aștept să se organizeze an de an, după Kurban Bayram. Ca fapt divers, intenția mea a fost ca să începem să ne mai adunam intre noi, pentru că de Bayram noi nu ne adunam cum se adună creștinii la biserică, de Paște. Să trăim și noi sentimentul apartenenței, măcar de Kurban Bayram. Ce a fost, cine a fost, se va uita. Dar evenimentul a fost un exemplu și sunt convins că se va repeta an de an. Asta înseamnă a uni, ceea ce faci dta înseamnă a dezbină.
  Cât despre bani, asta trebuie sa justifice primaria fata de toti cetățenii Mangaliei. Cum spuneam, musulmanii reprezintă 10% din contribuabilii la taxe și impozite, utilitatea evenimentului este motivată.

  Comentariu by Mentalistul — 17 septembrie 2018 @ 22:33

 19. Ozzy mulțumesc pt atributul de avocat alocat! Nu sunt! Dar știu sa citesc niște legi ca urmare a unei alte formari profesionale și mai ales am văzut clar ca voi i ati întâmpinat . Nu oricine citește o lege sau are o minima logica este avocat!
  Caută ma la evidentă populației sa vezi cine sunt!!!
  Dc nu organizai tu de ce făceai cumpărături???
  Eu ieri am formulat sesizări legale, de acum incolo ele vor vorbi!
  Dar aruncând in mine sa știi ca nu mi închizi gura, Dc ai observat am comentat și când au greșit altii așa k nu o lua personal! Tu vezi tinde treaba ta de consilier….

  Comentariu by Fedai ASLAN — 18 septembrie 2018 @ 9:23

 20. Să cumpăr ce?
  Plecasem cu Elmira să ne cumpărăm sucuri de băut, acolo aveau doar apă. Remarc că faci scenarii în mintea ta. Mai corect este să întrebi.

  Comentariu by Mentalistul — 18 septembrie 2018 @ 19:29

 21. Și la Ciresica ce ati cumpărat????

  Comentariu by Fedai — 22 septembrie 2018 @ 0:59

 22. Cirese

  Comentariu by Geanay — 22 septembrie 2018 @ 14:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress