Mangalia – politica locală

31 august 2018

Primăria Mangalia a obținut finanțare cu fonduri UE pentru modernizarea stațiunii Saturn

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:20

Comunicat de presă

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, astăzi, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, din Brăila, contractul de finanțare pentru proiectul “Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn”. Investiția este realizată prin Programul Operaţional 2014 – 2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului; Prioritatea de investiţii 7.1. Conform documentației tehnice, proiectul vizează reabilitarea trotuarelor şi asfaltarea drumurilor, precum și amplasarea de mobilier urban și amenajarea spaţiilor verzi. Totodată, se va lucra la reţeaua de iluminat public, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia străzilor Lavrion cu Corneliu Coposu şi Henny Ignatie, ceea ce va conduce la fluidizarea traficului rutier, la intrarea în staţiunea Saturn, dinspre şi înspre DN 39. De asemenea, pe strada Greenport la intersecţia cu strada Henny Ignatie se va amenaja un sens giratoriu unde vor fi montate monitoare LED, pe care vor rula informaţii despre evenimentele care se desfăşoară în staţiuni, temperatura aerului, temperatura apei mării etc. De asemenea, se vor monta totemuri şi monitoare LED la toate intrările în staţiune pentru o mai bună vizibilitate, dar şi pentru a veni în sprijinul turiştilor. Spaţiul verde va fi reamenajat cu jardiniere, iar în proximitatea acestora va fi montat mobilier urban pentru o mai bună încadrare în spaţiul peisagistic din staţiune. Potrivit memoriului tehnic, se vor amenaja locuri de parcare pe cele patru străzi supuse reabilitării: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu. Toate cablurile de pe stâlpi vor fi introduse în tubulatură subterană, va fi refăcut integral sistemul de iluminat public şi va fi înfiinţată o staţie taxi, pe strada Corneliu Coposu. Totodată, vor fi amenajate alte parcări, dar şi piste de biciclete pe străzile Gala Galaction – Lavrion – Henny Ignatie. ”Acest proiect este o mare realizare pentru noi și comunitatea din Mangalia, dar și pentru turiștii care vor vizita stațiunile din sudul litoralului. Lucrările în teren vor începe cel mai târziu ]n primăvara anului viitor, după procedurile legale de licitație pentru contractarea lucrărilor. Investițiile în infrastructură sunt o prioritate pentru noi, de aceea, lucrăm la proiecte de dezvoltare a tuturor stațiunilor aferente Mangaliei, pe care să le punem în valoare prin investiții sustenabile pe termen mediu și lung”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

editiadesud.ro 30.08.2018

17 Comments

 1. mare realizare..e ok cu cablurile strazi cu piste de biciclete etc..da orasul??orasul cand?cad cablurile de pe stalpi , atarna ca intr un horror prost, strazi fara asfalt, strazi fara canalizare etc.poate l vor vota doar cei care stau in saturn pe cele 4 strazi si turistii..sau parca tot niste turisti l au facut primar nu??
  praf in ochii alegatorului

  Comentariu by wow — 31 august 2018 @ 16:05

 2. Esti un frustrat !

  Comentariu by Anonim — 31 august 2018 @ 18:05

 3. Frustrat frustrat dar poate vrea sa candideze ..

  Comentariu by Dan — 31 august 2018 @ 20:25

 4. Pc2,pc 3,s-a terminat programul lucrati ore suplimentare

  Comentariu by Ion — 31 august 2018 @ 20:40

 5. Aoleo!… Iar ne pune să-i decontăm „proiectele europene”?

  Comentariu by Părintele Futuimamaeideadministraţie — 31 august 2018 @ 20:56

 6. Dle Vișa, dar v-ați luat serios la trântă: http://portal.just.ro/202/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=20200000000094368&id_inst=202

  Comentariu by Mentalistul — 31 august 2018 @ 22:21

 7. Ce ziceam???
  A iesit de un cico și o pizza pt firmele lui RC și Dc nu vin firmele lui, ii vin oricum comisioanele!

  Comentariu by Fedai — 1 septembrie 2018 @ 1:28

 8. Nu mai cred nimic!

  Comentariu by Anonim — 1 septembrie 2018 @ 7:36

 9. https://www.cotidianul.ro/sedinta-a-conducerii-psd-la-neptun-care-sunt-subiectele-fierbinti/

  Comentariu by nabuco — 1 septembrie 2018 @ 9:39

 10. Astazi, 1 septembrie, becurile de pe strada principala din Mangalia functioneaza continuu! Cum se justifica iluminatul public in plina zi? Trebuie sa acopere si factura celor care nu exista?

  Comentariu by Anonim — 1 septembrie 2018 @ 13:48

 11. Plătim parcul, plătim faleza … ce mai contează „înfrumusețarea” lui Saturn ?!
  Ziceți mersi că s-a limitat la o stațiune ! Dacă le „trata” pe toate ??? !
  Ce-i european … în mangalian se convertește !

  Comentariu by Hâtru — 1 septembrie 2018 @ 14:39

 12. https://www.replicaonline.ro/rovana-plumb-proiectul-privind-reducerea-eroziunii-costiere-in-valoare-de-1-miliard-de-euro-va-fi-semnat-in-septembrie-2018-365908/

  Comentariu by nabuco — 1 septembrie 2018 @ 20:30

 13. Mananci cacat primicule mincinos ca si asta primavara cand te laudai ca ai semnat contractul pentru asfaltarea cartierului Dobrogea II!

  Comentariu by ipsi — 3 septembrie 2018 @ 8:04

 14. De semnat a semnat pt Dobrogea 2. Prin iunie. Dar nu el. Guvernul a dat pe PNDL 750.000 de euro pentru că atâtea proiecte au fost depuse.
  Problema e ca i-a luat 1 an sa semneze contractul de finanțare și o sa se apuce când îngheață pământul. Bineinteles, lucrarea de asfaltare dată lui DAF Trans.
  Nu e meritul mincinosului, dar vrea să fie câștigul lui.

  Am fost acuzat că mincinosul distruge total Mangalia, iar PSD l-a mai salvat cand CJC a plătit datoriile Mangaliei la Min Dezvoltării, când s-au făcut diligențele să se semneze contractul de finanțare pentru Saturn, pentru Centrul Vechi, etc.
  Nu Mincinosului i s-a făcut un favor, chiar dacă a ajuns să zvonească singur că a trecut la PSD, ci e vorba despre Mangalia.
  Mincinosul este terminat! Știe și el, puteti remarca după acțiunile sale, a reușit să fie înjurat de oricare breaslă, de oricare cetățean, indiferent de zona in care locuiește. Acum este disperarea mare sa fure cât mai mult, cât mai apucă.
  De candidat, nu mai candidează, stați liniștiți. Nu va avea voie. Este și scăparea lui, ca imagine. Dar scăpare de penale nu prea mai sunt șanse.

  Comentariu by Mentalistul — 3 septembrie 2018 @ 12:37

 15. Ozzy tu ai in parte dreptate
  Dar eu sunt sigur ca va candida din nou și aproape sigur ca din păcate va și câștiga
  Cașcavalul el îl împarte inclusiv cu PSD (cei de la centru) așa ca…..

  Comentariu by Fedai — 5 septembrie 2018 @ 13:56

 16. La cîţi proşti, hoţi şi tembeli sînt în Mangalia, în 20-20 vom vorbi de Cel Re-re-Ales…

  Comentariu by Părintele Idiocraţie — 6 septembrie 2018 @ 0:53

 17. Fedai, oare de ce trebuie sa-ti dau dreptate ??? Ptr comentariul de la 15.

  Comentariu by pop — 7 septembrie 2018 @ 20:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress