Politica locală

24 august 2018

Cifrele incredibile în Justiția din România. DNA, număr COLOSAL de dosare întocmite pentru JUDECĂTORI ŞI PROCURORI. Statistica Inspecţiei Judiciare. ALERTĂ!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 20:13

Justiția din România este zguduită de numărul mare de dosare întocmite de DNA care a transmis datele solicitate de Inspecţia Judiciară. Cifrele arată că, în perioda 2014-2018 circa 47% dintre judecatori și 66% dintre procurori din România au avut dosar penal întocmit de parchetul care a fost condus de Laura Codruța Kovesi. Datele au fost furnizate pentru realizarea controlului tematic privind respectarea principiilor generale care guvernează activitatea Autorității Judecătorești în cauzele de competența DNA vizând magistrați sau in legătură cu aceștia.

Un comunicat al Inspecției Judiciare arată cifre halucinante.: în ultimii patru ani, DNA a soluţionat 1965 de cauze privind 3420 de magistraţi, dintre care 2193 judecători şi 1227 procurori. „Având în vedere interesul manifestat de societate cât şi la nivelul autorităţii judecătoreşti faţă de tematica acestui control, precum şi dezbaterile din spaţiul public referitoare la numărul cauzelor vizate de verificările aflate în curs de desfăşurare, pentru o corectă informare facem următoarele precizări: • în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat 1965 de cauze privind 3420 de magistraţi (2193 judecători şi 1227 procurori); • la 30 iulie 2018, se aflau în curs de soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie 415 cauze vizând în total 474 de judecători şi 346 de procurori. Pe baza datelor existente, Inspecţia Judiciară va efectua verificări directe pentru lămurirea aspectelor vizate de tematica controlului”, se arată în comunicatul IJ.

Ionut Gogean, Petrisor Cana, evz.ro 24.08.2018

14 Comments

 1. Comunicatul Inspecției Judiciare arată că ori e jale în justiția română, ori DNA face orice altceva decât justiție. Înclin spre varianta a doua.

  Comentariu by lucian visa — 24 august 2018 @ 20:18

 2. https://www.replicaonline.ro/parchetul-general-a-deschis-un-dosar-penal-pe-numele-lui-darius-valcov-dupa-ce-acesta-a-publicat-protocolul-secret-dintre-ministerul-public-si-sri-365263/

  Comentariu by nabuco — 24 august 2018 @ 22:52

 3. ptr 1 – eu inclin ptr „varianta 1″….Sper sa dispara multi din generatiile cu virste de peste 45 de ani, de la toate nivelurile.

  Comentariu by pop — 25 august 2018 @ 8:45

 4. Nu vârsta e problema. Vezi că o să faci și tu 45 de ani într-o zi. Înseamnă că nu trebuie să mai exiști ?
  Îți dau doar un exemplu local. RC a devenit primar la sub 45 de ani. A fost bun până la 45 și apoi nu ? Evident că nu. N-a fost bun nici înainte și nici după.

  Vezi și https://evz.ro/procurorul-andrei-bodean-zdreanta-ii-candideaza-la-sefia-dna.html N-are 45 de ani.

  Comentariu by lucian visa — 25 august 2018 @ 14:44

 5. Peștele de la cap se impute! Și la noi in localitate “justiția” de la intrarea in oraș se impute! Cati corupți sunt in clădirea aia doar cei ce au trecut pe acolo știu!
  Dacă aia dispar vom avea un oraș mai bun!
  Aia ii acoperă pe hoți, proxeneți și cămătari!
  Apoi ușor ușor mergem mai la vale pana la judecătorie și parchet și acolo sunt mulți procurori, judecători mâna in mâna cu avocații, sunt grefiere care fac cărăușie pentru mita judecătorilor și procurorilor!
  Sunt si câțiva judecători cinstiti, de ei nu veți auzi pe fb sau prin presa pt ca ei își fac munca!
  Dar la parchet și poliție e vai și amar! Nu spun nu, ori și cazuri rezolvate corect, dar in majoritatea exista urme de corupție! Uita ti va puțin la averile “polițiștilor” cu vechime din oraș și la averile unor procurori, care nu se explica prin prisma veniturilor lor!
  Am avut un litigiu civil, Av B mi-a cerut o mica atentie sa o dea mai departe, spunându mi ca urma sa mearga in concediu cu cea pusă sa împartă justiția! Mi e scârbă de sistemul din orașul asta, ca sa obții ceva , sa ti obții propria dreptate trebuie sa dai începând cu poliția, primăria și continuând cu tribunalul
  Și după aia uitati va in ce case stau unii consilieri locali, care toată viața ai lucrat la stat…. ce face poliția de ce nu ii vede????
  Eu am lucrat toată viața la privat, am dus o viața cumpătata Și după atâția ani de munca nu-mi permit mașina polițistului x sau vila fostului consilier M!
  O Simpla plimbare prin oraș și o sa vedeți ca am dreptate!

  Comentariu by Fedai — 26 august 2018 @ 1:24

 6. „Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, duminică, la RFI, că cifra de 3.400 de magistraţi care apar a fi verificaţi de către DNA în ultimii patru ani este ”o manipulare”, având în vedere că sunt dosare deschise în urma unor plângeri depuse de inculpaţi, în baza liberului acces la justiţie.
  Lazăr a spus că, în ultimii ani, inculpaţii au depus numeroase plângeri împotriva celor care ”pasămite i-au condamnat în mod abuziv”.” (Sursa: adevărul.ro)

  Comentariu by Părintele Manipulaţie — 26 august 2018 @ 22:24

 7. Lazar, min de justiție, CSM ul sa coboare “printre oameni”
  Doar stand de vorba cu 5-6 oameni din oraș vor auzi X-a cel puțin unul a dar sau știe pe altul care a dar șpagă oamenilor legii din orașul nostru :(((((

  Comentariu by Fedai — 27 august 2018 @ 1:40

 8. Deci… poate e vorba de plîngeri făcute de cocalarii arestaţi, ca să mai iasă şi ei la plimbare. Ori poate e vorba de plîngeri împotriva celor care NU iau şpagă, pentru că ultimul lucru la care mă aştept este ca cineva să facă plîngere unui magistrat care a cerut sau a luat şpagă. Românachele e laş, mereu zice „lasă-l bă, că nu vreau să mă ia la ochi”.
  ASTA este puterea pe care o au HOŢII DIN ADMINISTRAŢIE asupra publicului!

  Comentariu by Părintele Manipulaţie — 27 august 2018 @ 14:18

 9. Să presupunem că un tip rău intenționat (acuzat, condamnat) face o plângere unui magistrat. De ce nu se investighează imediat și nu se dă o soluție rapidă ? Pentru înlăturarea oricărei suspiciuni.

  Vezi și https://www.telegrafonline.ro/avocatul-lui-trump-protocoalele-si-excesele-dna-submineaza-statul-de-drept

  Comentariu by lucian visa — 27 august 2018 @ 15:38

 10. @9-Apropo de : vezi si… http://kmkz.ro/de-ras/giuliani-pentru-inca-5000-de-dolari-cantam-eu-locul-lui-salam-la-nunta-la-dragnea

  Comentariu by I.S — 28 august 2018 @ 19:57

 11. @9:
  Ei, parcă nu ştiţi… Sînt declaraţii politice. Mă rog, ele sînt, tehnic, nişte metafore care nu atrag răspundere penală.
  Dacă era UN CENTIMETRU de ilegalitate în protocoalele lu’ Peşte, nu mai era dezmăţul ăsta de-a dreptul pornografic, în care toţi îşi pun poalele politice în cap, cu grijă să nu-şi strice freza sau libertatea.

  Comentariu by Anonim — 28 august 2018 @ 20:11

 12. @9 si @11 Si totusi „campul tactic”…se clatina ! https://www.g4media.ro/surse-generalul-sri-dumitru-dumbrava-a-fost-trecut-in-rezerva.html

  Comentariu by Anonim — 28 august 2018 @ 20:37

 13. iar n-am logat la @12

  Comentariu by I.S — 28 august 2018 @ 20:38

 14. Pana la campul tactic problema e jos in popor la aia care sunt puși sa ne slujească in administrație sau sa impera legea la poliție, parchete, Instanțe….. la astia care cer șpagă pe fata!!!!!
  Si omul de rând da, ca nj are putere sa se pună contra vântului si ca a văzut ca dacă nu da il distrug sau isi soluționează treaba la sf așteaptă
  Dc cei de jos nu ar mai lua atunci nici cei de sus nu ar mai avea de unde sa ia
  La capitolul asta RC stie cel mai bine, cum a luat si cum a dat mai sus

  Comentariu by Fedai — 29 august 2018 @ 16:28

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress