Mangalia – politica locală

17 august 2018

Figurantul zilei : Zanfir Iorguş

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:41

Într-una din cele mai furtunoase întâlniri din ultima perioadă, fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, a hotărât: „Dacă nu eu, atunci cine?!”. Şi, uite aşa, urmează ca în 2020 să îl vedem din nou pe Iorguş în prim-plan, ieşit la bătaie mai nervos ca niciodată, sperând să rupă în două contracandidaţii.

Replica 17.08.2018

42 Comments

  1. Cred ca este cazul sa se potolească! Sunt multe persoane tinere și competente care ar putea ajunge primar, nu mai vrem hoți!

    Comentariu by Anonim — 17 august 2018 @ 20:09

  2. De exemplu? Concret.

    Comentariu by Anonim — 17 august 2018 @ 23:14

  3. Omul e nebun de legat.In loc sa își vadă de pensie si nepoți liniștit vine sa candideze la o primarie supra îndatorată despre care nu mai are habar cu se mănâncă din 2008.

    Comentariu by Anonim — 17 august 2018 @ 23:34

  4. Am postat acest articol nu pentru a-l critica sau lăuda pe Iorguș. Ar trebui să-l lăsăm în pace să facă cum crede.

    De fapt trebuia să-i dau un titlu secundar articolului : „Are Mangalia resurse umane competente și bine intenționate pentru a administra orașul ?”
    Asta e marea întrebare. Anonimul de comentariul 1 spune că sunt multe persoane tinere și competente care ar putea ajunge primar. Dar care sunt acele persoane ? Apar doar în campanii, iar în rest slujesc pe cel din funcție ? Ați văzut cazul Sorin Mihai. Aparent un tip OK, cunoscut fiind profesor, cu vârsta potrivită pentru a fi primar, ce fel de individ este în realitate. Mangalia n-are nevoie să fie condusă de astfel de indivizi, tineri, competenți și fără scrupule.
    Mai este și aspectul politic. Niciun partid nu mai promovează valori, ci doar obedienți, de preferință șantajabili și cu bani mulți. Oamenii din servicii încă influiențează. Vezi repetarea alegerilor din 2012.
    Organizațiile civice nu există, decât ca să laude primarul în funcție la un moment dat. În cel mai rău caz să tacă. Îmi amintesc că în mandatul Tusac se făcuse o asociație din foști susținători ai lui Iorguș, care avea ca scop să ajute administrația !!! Mai există un club cu oameni de afaceri, chipurile cu pretenții, care nu comentează public nimic despre starea Mangaliei. Uneori se mai și îndoie la comanda politică a puterii locale. Deci cine să promoveze un independent ?

    N-o să vină omul providențial din tăcerea și lipsa noastră de civism. Evident, primarul actual o să fie schimbat, dar cu cine ? Va fi oare mai bine ? Dacă nu luăm atitudine, cam tot așa va fi. Persoana care va semna va fi alta.

    Comentariu by lucian visa — 18 august 2018 @ 11:09

  5. Eh… va fi amuzant de vizionat 2020, să ajungem cu toții sănătoși în acel an.
    În urma cu 2 luni executivul a alocat (și CL a aprobat prin votul celor 11 obedienți) cauțiunea in valoare de 800.000 lei pentru o acțiune de judecată privind 60 ha, cele vândute pe 500.000 dolari unei agenții imobiliare, care imediat a vândut aceleași terenuri cu 8.900.000 euro.
    Timbrele fiscale erau tot pe acolo, dar au mai scazut pe judecată.
    Sunt convins că apărarea fostului primar în instanță va specula că este un atac politic deoarece si-a anuntat candidatura. Nu-i pasă de votul electoral, ca rupe votul anti-Radu, exact ca in 2016.
    Pentru că și lui Radu îi place candidatura lui Iorguș – ddoarece lui Radu îi este teamă de altcineva mai mult decât Iorguș – au ajuns la o înțelegere între ei. Din bugetul local își trag amândoi banii pentru campanie, primăria pierde intentionat cca 2 mil euro ca despăgubiri într-un proces.
    Cu banii promiși, a ofertat conu’ pe PSD și speră să devină candidatul partidului la Mangalia. Gandeste ca ar fi o sumă de nerefuzat, sparge recordul. Pe de altă parte, Radu gândește că prin Iorguș la PSD închide lansarea unor 2 posibili candidați cu mai multe șanse, unul importat de la comunele din jur și celălalt cu popularitate. Varianta Iorgus la PSD ii convine cel mai mult lui Radu, o dată că pesedeul local va face anti-campanie lui Iorguș si mai mizează pe fobia actuala anti-PSD, amplificată la un procent de cca 10% din electorat chiar de această manevră.

    Nu se va întâmpla. Pentru că o dată scuipat din PSD, Iorguș nu va mai reveni la PSD. Dacă PSD nu era la putere, poate ar fi încântat pe cineva banii.
    Apoi că banii mătrășiți cu ajutorul procesului în care Callatis Therm își trage 2 milioane euro din buget vor ajunge jumatate la RomPetrol și restul la ANAF, care au cerut insolvența lui Callatis Therm. A avut cineva grijă. Acum, decât să-i ia RomPetrol și ANAF, e ucisă și combinația dintre Radu și Iorguș. O sa remarcăm că avocații primăriei o sa lupte (tardiv!) sa anuleze despăgubirile, cu o cerere in anulare, de data aceasta nu vă mai fi ticluită să piardă procesul. Vom vedea că se va schimba avocatul care reprezintă municipalitatea și consiliul local.
    Din punct de vedere politic, Radu și Iorguș nu au nicio șansă decât dacă vor candida ca in 2016, unul împotriva celuilalt. Dacă apare un al treilea credibil, duetul Radu-Iorguș sunt terminați. Se vor lupta pentru supraviețuire, cu jocuri de culise, pentru că îi amenință pușcăria dacă va câștiga altcineva. Ideea lor este să câștige unul dintre ei doi, înțelegere pecetluită când i-a chemat DNA la Eco GOLD și au avut timp să discute în condiții de îngrijorare, când au concluzionat să se apere unul pe altul.
    Nu se va întâmpla și din alt motiv: electoratul Mangaliei nu mai are încredere în partide. La următoarele alegeri mangaliotii vor vota candidații in care au incredere, indiferent de partid. Radu poate specula situația, astfel încât să se împartă votul anti-Radu. Dar nu realizează că este la coada clasamentului chiar dacă se împarte votul împotriva sa in 10 părți. Din contră, din cauza că la următoarele alegeri se va vota pro-altcineva, și nu se va mai vota doar anti-Radu sau anti-Iorguș, votul electoratului anti duet Radu-Iorguș se va comasa. Iar partidele care vor îi vor avea pe Radu și Iorguș vor pierde multe locuri de consilieri.
    Cu toți banii din lume, nu mai pot ei schimba soarta alegerilor electorale viitoare. Mangalia, in proportie de 60% din electorat, s-a maturizat politic prin transparența care s-a manifestat din 2016 până în prezent. In următorii 2 ani va fi o mai mare conștientizare a realității politice, deoarece locuitorilor le-a ajuns cuțitul la os, Radu a depășit gradul de suportabilitate. In acest moment, Mangalia este in spirit de revoltă, singura răbdare este că încă suntem in sezonul estival. Când furnica termina proviziile prin ianuarie-februarie, se încing spiritele și până în martie izbucnește revolta.

    Un alt lucru pe care nu îl iau in calcul duetul Radu-Iorgus este ca Radu are toate șansele să nu mai candideze în următorul mandat. Dacă nu cumva va pierde funcția intre timp.
    Asta cu referendumul e paradă și batjocura lui Iorguș față de cei din ALDE. E clar pentru toți cei pricepuți în administratie că un referendum este aproape imposibil să demită un primar. Se pot aduna semnăturile pentru inițiere (dar nu de către Iorguș, nu este în stare să adune nici 500), dar nu trece de procedură și cvorum de prezență la vot. ALDE se foloseste de zgomot sa mai câștige imagine și e mulțumit cu asta, duetul Radu-Iorgus castiga pentru că mențin în frâu spiritul de revoltă cu o speranță deșartă și mincinoasă. Este utilă ca acțiune politică, dar atunci cand folosesti ca politică o minciună, cineva priceput o poate întoarce împotrivă.
    Micul zgomot de astăzi este pierderea de mâine, in prag de alegeri electorale. Practic, în naivitatea lor politică, ALDE a fost folosit de tandemul Radu-Iorgus cu scop de beneficiu politic pentru amândoi. Implicarea unui terț, măiastră politic în opinia mea, a schimbat socoteala de acasă. S-a folosit terțul si a creat un pol opus folosindu-se chiar de manevra lor, în momentul când își frecau mâinile că le iese combinația. Nu le-a ieșit, de aceea nu le va ieși nici ce si-au pus în cap pentru 2020. Oricât ar împrăștia acelasi zvon amândoi, în tandem, cum se întâmplă astăzi, realitatea politică în 2020 va fi alta.
    De ce nu se atinge nimeni de subiectul Callatis Therm și cele 2 milioane euro „pierdute” cu intentie? Se face scandal și pentru 100.000 euro, dar pentru o așa sumă mare e tăcere? Cine tace e părtaș.

    Mangalia vrea să se facă bine, tandemul Radu-Iorguș va fi umilit politic. Pentru ei, personal, înseamnă că vor avea probleme juridice. Pentru ei este o luptă pe viață și pe moarte, de aceea atâta disperare cu zvonistica.

    Comentariu by Red John — 18 august 2018 @ 12:36

  6. – Nu există acest tandem. Atâta timp cât Iorguș se judecă cu DNA într-un proces cu o plângere falsă din partea primăriei condusă de Radu, nu există nicio înțelegere.

    – Referitor la procesul cu cele 60 ha, totul este electoral. Iorguș a știut să se acopere cu acte. De aceea el este azi în libertate. Este mai inteligent și mai abil decât Radu și gândește pe termen lung. Din acest proces va pierde doar orașul.

    – Mangalia nu este în nicio stare de revoltă. Oamenii suportă și lipsa căldurii la -20 C afară. Cu mici excepții.

    – La actualul sistem electoral cu un singur tur, tot Iorguș și Radu sunt favoriți. Singurul partid care ar putea face o propunere cu șanse ar fi PSD-ul. Dar la ce oameni sunt acolo și la ce lider județean au (care informa din tinerețe), nu prea cred că vor deranja candidatul unora din servicii. Poate ca în 2012, îl vor ajuta. Oamenii nu mai au încredere în partide, dar pe cine vor vota ? Dacă vor fi 100 de Red John-i pe liste ? Să nu uităm că la ultimele alegeri Iorguș a candidat independent. Voturile acumulate nu s-au datorat entuziasmului pentru persoana sa, ci ca vot împotriva lui Tusac și Radu și în amintirea primelor lui două mandate.

    – Problema nu este la Iorguș, ci la Radu. Prin înființarea secției de control a procurorilor s-ar putea ca dosarele prăfuite din dulapurile DNA Constanța să ajungă în instanțe. Radu știe că dacă Iorguș ar reveni la putere, el nu ar mai putea fi în libertate mult timp. E firesc să se apere non fair play. Dar oricum va ajunge unde trebuie.

    Comentariu by lucian visa — 18 august 2018 @ 12:51

  7. Pt 6:
    Doar nu o să mă contrazic cu cineva care insistă că Iorguș mai contează. Bănuiesc că dacă nu ați avea acele întâlniri de taină cu respectivul, tot așa ati opina. Va acord prezumția de obiectivitate, chiar dacă simt contrariul.
    Exact dosarele reciproce din DNA i-au adus împreună.

    Eu nu subestimez posibilitatea de maturizare politică a locuitorilor Mangaliei. Istoricul este valabil ca obișnuință, doar dacă alte forțe nu interacționează. Există și alte posibilitati de a se întâmplă lucrurile, majoritatea oamenilor nu trăiesc în trecut! Nu le pasă de obișnuința unui trecut tenebru.
    Administrația s-a schimbat, modul de a se face politica s-a schimbat, inclusiv procesul electoral s-a schimbat… Pot candida 100 de Red John, dar trebuie să-i și voteze electoratul. Cât e el de Mincă, nu a prins nici loc de consilier. In 2016 a fost primul an când s-a votat într-un singur tur. In ceea ce privesc alegerile pentru primar, oricât le-au fi explicat oamenilor, nu ar fi luat în seamă. Dar acum o simt organic, de fiecare dată când suferă din cauza administrației. La această maturizare ma refer, nicio campanie nu vă reuși ceea ce face suferința din om. De aceea electoratul se va comasa pe un singur challenger, în care are încredere.

    Cât despre forțe politice implicate, pe viitor va fi diferit. S-au făcut greseli care vor costa politic. La Costinești S-au adunat greii din energie și au avut un subiect interesant pentru Mangalia. Avem o conductă BRUA finanțată de UE, are condiție principală ca localitățile din Dobrogea sa se lege la SNT RO (Sistemul Național de Transport) pentru gazul romanesc din Marea Neagră. Liberalul Radu Cristian in ianuarie a făcut contract cu achiziție de la Bulgartransgaz, împotriva proiectului BRUA, pe puterea că administrația publică municipală are autonomie. Interesul este și al unui senator de Constanța. Cu același interes pentru localitățile din jur. Dacă Mangalia ia de la Bulgartransgaz, Limanu nu a avut de ales decat sa ia tot de la ei. Nu am verificat, dar e predictibil. Nici nu m-a interesat, dar cu ocazia discuțiilor cam asta am inteles ca s-a intamplat sau se va întâmpla. Ideea e că proiectul BRUA s-a trezit cu penalitati de infringement din cauza de Radu Cristian.
    Băieții deștepți din energie sunt mult peste interesul politicii constănțene, pentru că au un subiect de interes național. Au concluzionat „băieții” aceștia că trebuie schimbată administrația publică din Mangalia, că trebuie să sprijine politic pe cineva favorabil interesului național. BRUA înseamnă mulți bani pentru România. Și pentru ei. Nici Radu, nici Iorguș, nu reprezintă o garanție, pentru că își urmăresc mai întâi propriile interese.
    Este doar un exemplu că astrele se pot poziționa și altfel, o voință centrală poate interveni peste o voință județeană.

    Ar fi mai sincer să vă luați o pancartă cu „Votați Iorguș!”, măcar ar fi o susținere pe față și cum cetățeanul e liber sa isi exprime opțiunea politică, oricare ar fi ea, nu ar avea nimeni de obiectat.

    Comentariu by Red John — 18 august 2018 @ 13:51

  8. Eu m-am nicio problemă să mă întâlnesc cu nimeni nesecret. După cum vezi eu mă semnez cu numele meu. Mi-e greu să cred că pe tine te cheamă Red John. Nu candidez, nu susțin pe nimeni momentan. Dacă erai atent la comentariul 4, poate ai fi înțeles că nu e Iorguș opțiunea mea. Iar motive sunt gârlă. Evident că nici Radu.
    Momentan sunt doar doi posibili candidați la primăria Mangalia. Eu de mult aștept și alte propuneri. Văd că cei grozavi hibernează.
    Dacă e să filozofăm, dacă trecutul e tenebru, atunci prezentul este apocaliptic.

    Eu îmi aduc aminte de trecutul tenebru din mandatul 1996-2000, în care am fost în tranșee. Cetățenii erau atunci mândri că sunt locuitori ai Mangaliei, iar orașul arăta chiar bine.

    Prin ultima frază ai dovedit că nu ești imparțial. Lozinca că dacă nu ești cu Radu ești cu Iorguș sau invers, e de un primitivism din vremea comuniștilor.

    Comentariu by lucian visa — 18 august 2018 @ 14:06

  9. Suntem in 2018. Care nu este 2020. Vor fi și propuneri. De Radu si Iorgus oricum se stie. Pana vor sti cu cine aleargă in competitie, se atacă unul pe altul la rupere? Sau se atacă de teatru să rămână în mentalul electoratului împreună, că alții să nu își facă loc? Până și aici se remarcă înțelegerile de culise.

    Întrebare: De ce, domnule Vișa, nu vă ajungeți de subiectul acesta:
    http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000165972&id_inst=118?
    O societate care a ținut Mangalia in frig (Nikitas parcă e finul lui Iorguș) să mai ia si penalizări de 2 milioane euro de la oraș? S-a urlat cu avocații, pe bună dreptate, dar cu asta nu? Chiar nu e subiect de discuție? Mai subiect este că zice Replica despre candidatura lui Iorguș? Știm cu toții că este candidatul permanent, nu-i o noutate.

    Comentariu by Red John — 18 august 2018 @ 14:21

  10. Radu nu a facut nici 5 la suta din ce a facut Iorgus deci parvenitii lui piticu ciocu micsi valea la Constanta.

    Comentariu by Ion — 18 august 2018 @ 15:42

  11. Privind anonimatul, ce insinuați este o chestiune copilărească. Cu siguranță m-ați identificat, stilul meu de scris este identificabil. De ce Red John? Vă explic.

    Avatarul „Mentalistul” este asumat de consilierul local. Pseudonimul ar fi trebuit să fie un indiciu pentru oamenii inteligenti, cum ar fi firesc cei care sunt interesați sau sunt implicați în politică.
    《The term „mentalist” also refers to „psychic” entertainers whose illusions feature the apparent ability to read minds, foretell the future, and see distant and hidden objects. This branch is referred to as „mentalism”. 》
    Fiind politică, este și un joc al minții. „Mentalistul” a vorbit în calitate de consilier local din partea unui partid. Fiind un pseudonim asumat, mercenarii politici l-au ambuscat, l-au atacat, încercând să discrediteze omul pentru a distrage atenția de la afirmațiile sale. Anonimatul oferă protecție, celui care înjură, celui care minte, celor care fac politică mizerabilă. Dar oferă protecție și celui care spune adevărul. Protecție împotriva atacurilor la persoană.

    Există un serial „Mentalistul”, în care Red John este opozantul asa-zisului mentalist. Red John ss afla în anonimat, de acolo așează piesele, organizează tot.
    Cele afirmate de avatarul Red John trebuie analizate ca informatii, sunt importante și nu trebuie expuse atacurilor politrucilor.
    Câteodată, domnule Vișa, și dumneavoastră scrieti in anonimat.

    Comentariu by Red John — 18 august 2018 @ 15:56

  12. IORGUS CEL MAI BUN GOSPODAR! A DOVEDIT! MANGALIA CEL MAI CURAT SI FRUMOS ORAS DIN TARA! NU CUNOSTEAM TERMENUL BALARII!FLORI PESTE TOT!

    Comentariu by dana — 18 august 2018 @ 17:10

  13. Dano trezeste te.pe vremea lu nea nicu mangalia era si mai curata.lasa legendele urbane.ca urmare acum suntem toti vecini cu conu.iar el nu mai munceste dar e prosper.ruina de acum i se datoreaza si lui
    Tin sa reamintesc aici ca primarul e un angajat care are in fisa postului bunastarea orqsului.nici unul pana acum nu a dovedit asta.iorgus al tau a luat cat pentru 3 generatii din neamul lui.deschideti ochii.pana acum inca nici unul nu a fost primar pentru oras.doar pentru ei.pe banii nostri.oare stii cate terenuri si hoteluri are conu?da din salariul de primar.asa ca…..

    Comentariu by Kaizer soze — 18 august 2018 @ 18:40

  14. Draga, Red John, „vointa centrala” a intervenit cand a aparut ca si candidat al Mangaliei, acest individ, Radu, si stii foarte bine ca l-a facut primar. Acest aspect ne este clar tuturor. Si probabil ca la fel o sa fie si in viitor, asa ca………nu o sa asistam la o premiera din acest punct de vedere, din nefericire. Si, tocmai din aceasta cauza, nu ma mir sa ramana inca un mandat primar, acest Radu.

    Comentariu by Anonim — 18 august 2018 @ 21:06

  15. Dacă dumneavoastră credeți, aveți o credință. Dacă vă culcați cu ea și vă treziți cu ea, sunteți un credincios.
    Și Satana are credincioșii lui.

    Comentariu by Red John — 18 august 2018 @ 21:36

  16. https://goo.gl/images/5hhfP2

    Comentariu by nabuco — 18 august 2018 @ 23:13

  17. @16- https://www.copilul.ro/copilul_amvc/files/slideshow/article_13203/506.jpg

    Comentariu by I.S — 19 august 2018 @ 8:48

  18. @13, Daca a luat in Mangalia nu s-a simtit. Nu are nici o relevanta, toti care se vad acolo isi fac afacerile.Nu cred ca se gaseste vreun patriot care sa fie numai pentru cetateni, nu fiti naiv.Raman la parerea mea, Iorgus este cel mai bun. Si sunt multi care-l vor inapoi.

    Comentariu by Anonim — 19 august 2018 @ 12:20

  19. Mai întreb încă o dată. Are Mangalia candidați competenți și bine intenționați care să conducă administrația locală ? Evident să și vrea.

    Comentariu by lucian visa — 19 august 2018 @ 12:42

  20. Da, Mangalia are cetateni competenți și bine intenționați care să conducă administrația locală, dar se merita sa se expuna intr-un context ca acesta:
    https://www.replicaonline.ro/primarul-din-limanu-mesaj-dur-dupa-bataia-din-2-mai-daca-se-striga-m-e-psd-jandarmii-interveneau-imediat-asa-au-venit-dupa-cateva-ore-364612/
    ?
    … si nu numai.

    Comentariu by nabuco — 19 august 2018 @ 12:57

  21. La Mangalia expunerea e numai la soare. Cu mici excepții.

    Comentariu by lucian visa — 19 august 2018 @ 14:09

  22. Pt Red John
    Nu inteleg de unde ai dedus partea cu credinta si care ar fi aceea! Eu am spus si sustin lucruri care asa s-au intamplat, nu cum ca as „crede” ca asa stau lucrurile. Comentariul tau este total deviat de la subiect, chiar aberant. Ma intreb daca ai inteles ce am vrut sa spun, daca nu , asta e! Dar am pornit de la comentariul tau vis a vis de „vointa centrala” si atat. Despre credinta este cu totul alta poveste si se discuta in alt context, repet, neavand absolut nicio legatura cu subiectul. Dar, fiecare cu ce-l doare mai tare!

    Comentariu by Anonim — 19 august 2018 @ 15:02

  23. @22:
    Credința nu este doar religioasă. A crede că porcul zboară este o credință. Giordano Bruno credea prin denonstratie că pământul este rotund și a fost condamnat pentru credința sa, ars pe rug. Nu greșea.

    Comentariu by Red John — 19 august 2018 @ 16:18

  24. @19:
    Mangalia are oameni competenti, care să cunoască și administrație. Dumneata îi vrei afișați acum pe panourile electorale. Strategic, ar fi o prostie să fie expuși din 2018. Vă asigur că deja există o echipă de oameni pricepuți pe domeniile lor, mangalioți de-ai noștri, cunoscuți în oraș și pe care îi salutați și dumneavoastră. Si persoane care au mai lucrat in primarii. Candidatul fără echipă puternică este degeaba.

    Dar cum dumneavoastră sunteți în simbria lui Iorguș, pentru ca nu aveti acces la altul, nu trebuie să știți ce se întâmplă la nivelul rumburacilor (de la inele!). Înțeleg de unde graba asta cu „Haideți, scoateți candidatul!!”, pentru că momentan nu există opțiuni de muls decât de la Radu și Iorguș. Cum Radu dă țepe la toți, iar Iorguș este scârțar, parcă ar fi bine tuturor o competiție mai acerbă, să mai scoată din biștari pe masă. Dar vă cam grăbiți, vă e foame prea devreme. Mai așteaptați 1 an. Până atunci, puteți doar să întarâtați pe Radu contra Iorguș, până s-o scârbi Mangalia de ei și noua alternativă să cadă pe locul gol, care a fost și în 2016.

    Am amintit de subiectul cu 2 milioane euro mătrășite pe combinația cu Radu. Nu vreți să vă atingeți de el? Confirmă afirmațiile mele.
    Radu și Iorguș mătrășesc împreună 2 milioane de euro:
    http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000165972&id_inst=118
    Nu descriu detaliile, la nevoie am să dovedesc. Dar că nu or sa ajungă banii la ei, ci la ANAF, care a cerut indolența lui Callatis Therm imediat după decizia instanței. Si la RomPetrol:
    http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=25400000000053461&id_inst=118
    În această situație, combinația lui Radu s-a întors împotriva lui, nu pentru ANAF si RomPetrol se scoteau banii din buget. Pentru că avocații câștigaseră, a schimbat avocații și a trimis un prost care a pierdut (intentionat?) acțiunea, care era câștigată. Pentru că s-a stricat schema, ar trebui să trimită alti avocați la luptă, care să facă o cerere in anulare câștigătoare.

    Între noi, mă interesează de ce nu e scandal pe un subiect așa bănos, iar pe alte nimicuri se trage cu tunul în gol. Tăcerea confirmă toate afirmațiile mele. Pe care le pot dovedi cu alte situații, acțiuni, mișcări de trupe, etc.

    Comentariu by Red John — 19 august 2018 @ 17:20

  25. Pt. nr. 4 şi 19:

    ARE. Dar nu au loc din cauza hoţilor, pe de o parte, şi din cauza pesediştilor, pe de cealaltă parte.

    Comentariu by Părintele Lustraţie — 19 august 2018 @ 18:41

  26. @24: Draga Red John, pe asta cu ANAF care cere insolventa Callatis Therm de unde ai inventat-o? Nu exista nicio dovada in acest sens. A se vedea ca nici macar Rompetrol care urmaresc de ani de zile sa recupereze 1 milion de euro de la ei nu au formulat cerere de deschidere a procedurii insolventei.
    Iar castigarea dosarului cu Mangalia pentru penalitati de 2 milioane de euro, fii sigur ca nu va ramane asa! O fi fost combinatia finului lui Tusac acolo, asa cum insinuezi, dar nu cu Radu, care are de pierdut capital de imagine, ci cu judecatorii. Am mai vazut si eu dosare in instanta pe somatii de plata dar niciodata sa se acorde asa usor 2 milioane de euro intr-o procedura speciala.

    Comentariu by Anonimul 5 — 19 august 2018 @ 22:34

  27. Red John
    Mda…….am inteles ce era de inteles! Cert este ca tu crezi ca stii toate miscarile, desi nu este chiar asa , si probabil, ca tot tie ti-ai facut un comentariu vis a vis de ceea ce crezi. La afirmatia
    ” si Satana are credincioșii lui”, vorbeai despre credinta, da , religioasa. Apoi, singur te contrazici „credința nu este doar religioasă.” Ce sa intelegem, deci? Ca ai o credinta, „daca adormi cu ea si te trezesti cu ea esti un credincios”, indiferent de natura credintei. Succes!

    Comentariu by Anonim — 19 august 2018 @ 23:23

  28. Insolvența dacă s-ar întâmpla în timp ce urmează cererea în anulare în dosarul Callatis Therm, ar fi fost șah-mat pentru toți. O insolvența nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Din informatiile mele, se va cere insolvența, ceea ce îmi este ciudat și mie. Dar imi este ciudată și decizia instanței, și mai multe detalii care vor fi făcute publice după cum își vor stabili apărarea.

    ANAF nu are nevoie de insolvență, are legea de partea sa.
    Potrivit art 236 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala:

    „(1) Sunt supuse executarii silite prin poprire orice sume urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, detinute si/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de catre terte persoane sau pe care acestia le vor datora si/sau detine in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente.
    ………….
    (9) Dupa infiintarea popririi, tertul poprit este obligat:
    a) sa plateasca, de indata sau dupa data la care creanta devine exigibila, organului fiscal suma retinuta si cuvenita, in contul indicat de organul de executare silita;
    b) sa indisponibilizeze bunurile mobile necorporale poprite, instiintand despre aceasta organul de executare silita;”

    Pentru funcționarul ANAF să recupereze 1 milion euro este trambulină pentru cariera sa.

    Poate am informatiile corecte, poate nu. „Viața este complexă și are multe aspecte.”
    Dar pentru cei care faceti afaceri, va dau un pont: sa presupunem ca firma X are să vă plateasca 100.000 euro. In acelasi timp ai de plată către ANAF o sumă de 40.000 euro. Faci cerere către ANAF sa isi ia din suma datorată ție de firma X, este ca un contract de factoring, iar ANAF trimite notificare că să plătească în 48 ore, altfel iti face popriri pe conturi și își recuperează singură sumele datorate.
    În cazul nostru, primăria va fi modificată că din ce are să-i dea Callatis Therm, suma de aproximativ 1 milion euro sa se voteze în contul ANAF. Iar RomPetrol va obține acelasi lucru.
    Astfel că singura păgubită este municipalitatea, iar de câștigat nu câștigă nimeni. Cu primarul culpabil deoarece din cauza lui s-au pierdut despăgubirile. Dintr-o data, nu mai vrea să piardă ce a pierdut în instanta, ci sa recâștige.
    Prin comentariul lui Anonimul 5 la comm.-ul 26 se confirmă că deja își doresc să nu mai piardă. Dacă doreau să nu piardă nu făceau întâmpinarea cum au făcut-o, ori apărărările nu erau pe invers. Si nu schimbau avocatul care era pe cale să câștige.
    Vom vedea ce urmează.
    Nu stiu dacă Radu Cristian va mai vrea să candideze, acțiunile contra Mangaliei din ultima perioadă dovedesc că nu, dar cert este că nu va mai avea voie să candideze. Singura scăpare privind problemele juridice este să pregătească altul din echipa sa și acesta să câștige.
    De aceea și înțelegerea pe tandemul cu Iorguș, sa se scape unul pe celălalt.

    Comentariu by Red John — 20 august 2018 @ 1:11

  29. Bati campii de la inceput pana la sfarsit.

    Comentariu by Anonim — 20 august 2018 @ 9:31

  30. cu mentalitatea daca a luat din mangalia nu s a simtit.ba da.
    de asta suntem acum unde suntem.in aceeasi logica putem sa l votam pe radu sau de ce nu pe tusac.ca si ei au luat da nu s a simtit.sau pe..raim.ca si el poate sa ia fara sa se simta nu?
    mentalitate falimentara si asta ne omoara.astia ne au golit sacul si in plus l au si amanetat si noi inca nu stim. sau nu vrem sa vedem.

    Comentariu by wow — 20 august 2018 @ 9:37

  31. Eu am auzit din surse sigure ca acum Callatis a castigat niste penalitati, pt ca Radu a semnat prost contractul cu dobanda mare pe intarziere si apoi nici nu a platit la timp.

    Comentariu by Vasile — 20 august 2018 @ 10:33

  32. E aranjament intre Radu si Calatis term. Banii i-a avut Radu pe buget si nu a vrut sa-i plateasca. De ce sa vrea sa plateasca penalitati de 10 ori datoria decat daca nu-i aranjament? Si cu contract semnat tot de Radu cu asemenea penalitati

    Comentariu by Anonim — 20 august 2018 @ 13:00

  33. Auziti,anonimul Red John are oameni priceputi, pe care ii salutam.pe strada si priceputi in administratie, ca au mai lucrat si in „alte primarii”…
    Tineri din astia, din oras, gen Radu, NU. MAI. VREM.
    Am vazut destul. Tine-i in serialul tau, Red John si intra in mintea lor.

    Comentariu by AXN — 20 august 2018 @ 13:42

  34. https://www.youtube.com/watch?time_continue=82&v=A8kmLdZ5cJ8

    Comentariu by I.S — 20 august 2018 @ 13:57

  35. “Dacă voi nu ma vreți eu va vreau!” Satura- l doamne!Piei satana! Lasă tineretul sa se afirme! Mangalia are mult tineret inteligent! Pe toți i- ai săpat numai sa- ți faci loc tu, dar nu ți- a mers, a câștigat alt hot. Așa se va întâmpla și acum dacă nu te astamperi !

    Comentariu by Anonim — 20 august 2018 @ 14:17

  36. Poate „bat câmpii” cum scria un comentator mai devreme. Ori poate nu.
    Este o opinie, cum sunt zeci de opinii pe aici. Să greșesc nu ar fi o problemă, dacă este corectă este mare problemă.
    Certitudinea este că nimeni nu se atinge de subiectul penalităților pierdute către Callatis Therm. În valoare de 2 milioane euro! Până acum, pentru că este cu „va urma…”.
    De ce toți evită subiectul? Nu se poate ascunde sub preș, decizia instanței este executorie, pe OUG 119/2007.
    Deontologii nu mai au cuvinte pentru acest subiect?

    Comentariu by Red John — 20 august 2018 @ 15:13

  37. Pt.24
    Văd că depășești măsura. Eu nu sunt și n-am fost în simbria nimănui, mai ales a lui Iorguș care a fost prima mare țintă a blogului. Ești un golan așa cum era și Red John în filme ! Și nu scriu niciun comentariu anonim.
    Eu nu cunosc suficient înțelegerile și procesele cu Callatis, așa că nu le comentez. Dacă îmi furnizezi datele pe mail, blog sau mi le pui în cutia poștală, o să mă informez și voi avea o părere. Ăsta nu e blog de investigații și eu nu sunt specialist în acest sens. Dacă îmi furnizează cineva documente de interes public, le voi publica.
    Și referitor la Callatis Therm, unde e legătura cu Iorguș ? Callatis Therm s-a înființat în mandatul Tusac, cu finu …

    Comentariu by lucian visa — 20 august 2018 @ 15:41

  38. Cumva initialele numelui acestui golanas de cartier care se plimba prin Mangalia cu echipa de competenti anonimi si mai si saluta (!???) sunt RCB ???
    Servicii, agenturi….

    Comentariu by Anonim — 20 august 2018 @ 17:02

  39. Pt 32: eu din cate imi aduc aminte contractul a fost negociat de Georgescu, Foleanu si Maganu, echipa PSD, iar Radu doar a semnat, ca primaru. Aparuse in presa atunci cu scandalul inclusiv hotararea consiliului de numire a comisiei. Iar radu nu avea controlul consiliului..

    Comentariu by Vasile — 20 august 2018 @ 18:23

  40. Radu avea controlul banilor. Penalitati se platesc pentru ca primaru nu a vrut sa plateasca desi avea banii prevazuti pe buget. De ce n-a vrut? Ca sa plateasca penalitati. Nu cine a facut contractul e de vina – cine l-a incalcat. Asa ca mai lasa-ne cu prostelile ca saracu primar n-a stiut ce semneaza, ca-i de vina Dima, Foleanu, Iorgus, Papa Ioan Paul sau mai stiu eu cine.

    Comentariu by Anonim — 20 august 2018 @ 18:56

  41. Si Foleanu era la PDL atunci. Radu avea si controlul consiliului ca se facuse USL-ul. Avea 6 psd+ 4 pnl plus nea Nelu.

    Comentariu by Anonim — 20 august 2018 @ 18:59

  42. Pt. #40
    https://www.cotidianul.ro/s-a-descoperit-reteaua-care-ataca-bancile-din-romania/

    Comentariu by nabuco — 20 august 2018 @ 21:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress