Mangalia – politica locală

13 august 2018

SCENARIU TERIBIL privind VIOLENȚELE din Piața Victoriei! Un fost ȘEF al SRI aruncă BOMBA

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 16:55

Fostul șef al SRI, Costin Georgescu susține că Jandarmeria ar fi știu cine sunt persoanele violente din Piața Victoriei, dar nu au luat nicio măsură.

Costin Georgescu, fost șef SRI, spune că jandarmii ar fi avut informații despre persoanele violente din timpul protestului din Piața Victoriei, dar că nu au luat absolut nicio măsură, lasându-i să acționeze.

Georgescu a scris : „Totul pare să fi fost pus la punct. Jandarmii ştiau cine sunt derbedeii şi de ce sunt în stare. I-au lăsat să-şi facă mendrele, pentru că trebuia să iasă scandal. Mulţi dintre ei au fost chiar puşi să acţioneze violent pentru a justifica, oarecum, intervenţia în forţă, la fel ca în 1990. Numai că atunci ordinea a fost făcută de mineri, nu de jandarmi. Nu mă aşteptam ca aşa ceva să se mai întâmple după aproape 30 de ani de democraţie, la o aşa punere în scenă din partea Jandarmeriei. Spre deosebire de anii ‘90, în acest moment există mii de fotografii şi clipuri video cu modul de intervenţie al forţelor de ordine. Am foarte mare încredere în procurorii militari din această generaţie şi sunt sigur că toate acest fapte vor fi probate în timpul anchetei”.

Totuşi Costin Georgescu s-a arătat încrezător în ancheta deschisă de procurorii militari în acest caz.

„Spre deosebire de anii ‘90, în acest moment există mii de fotografii şi clipuri video cu modul de intervenţie al forţelor de ordine. Am foarte mare încredere în procurorii militari din această generaţie şi sunt sigur că toate acest fapte vor fi probate în timpul anchetei“, a concluzionat expertul în securitate, conform Stiripesurse.

Ciprian Tănase, evz.ro 13.08.2018

5 Comments

 1. „Agenturili straine” si oameni platiti se Soros…cunoastem ! Ce nu ni se spune e ca sunt „rapoarte”secrete(secretizate prin lege,cu care se „spala” pe maini ministrul de interne si jandarmeria ! Bineinteles ca tot ev.zilei…da din coate pana la noi pe blog ! Mai fac inca atentionarea aici ca HG 1152-2014 este valabila ! (este vorba de un alt CSAT…psd-ist !)

  Comentariu by I.S — 13 august 2018 @ 19:53

 2. Iata ca nu am batut toba degeaba p’aci de cateva zile,pe tema asta ! Azi a aparut si in presa : https://www.g4media.ro/exclusiv-de-ce-ministrul-de-interne-carmen-dan-raspunde-pentru-violentele-jandarmilor-cum-functioneaza-centrul-national-de-conducere-a-actiunilor-de-ordine-publica.html

  Comentariu by Anonim — 13 august 2018 @ 21:05

 3. Reamintesc ca aceasta H G s-a dat in 2014 (an in care a mai fost data una si mai tare 535 de care „s-a folosit si Ciolos,care insa a fost abrogata de el,la plecare !) Si atunci si acum,am avut si avem acelasi Presedinte !

  Comentariu by I.S — 13 august 2018 @ 21:17

 4. http://www.dreptonline.ro/legislatie/hg_1152_2014_centrul_national_conducere_actiuni_ordine_publica.php ANEXA – LISTA cu autoritatile administratiei publice si institutiile publice care compun Centrul National de Conducere a Actiunilor de Ordine Publica

  1. Ministerul Afacerilor Interne
  2. Ministerul Apararii Nationale
  3. Ministerul Afacerilor Externe
  4. Ministerul Justitiei
  5. Ministerul pentru Societatea Informationala
  6. Ministerul Transporturilor
  7. Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor
  8. Ministerul Finantelor Publice
  9. Ministerul Economiei, Comertului si Turismului
  10. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
  11. Ministerul Sanatatii
  12. Serviciul Roman de Informatii
  13. Serviciul de Protectie si Paza
  14. Serviciul de Informatii Externe
  15. Serviciul de Telecomunicatii Speciale
  16. Secretariatul General al Guvernului

  Comentariu by I.S — 13 august 2018 @ 21:24

 5. Cam asta obţii cînd angajezi cocalari. În orice loc, nu numai la Jandarmerie. Dar la ăştia pînă şi şeful lor (interimar, ce-i drept, dar cu mari aşteptări) e un biet cocalar plin de băşini. Iar purtătorul de cuvînt e un puţoi arogant care vorbeşte de parcă el e deşteptul şi ceilalţi sînt proştii. Mare greşeală!…

  Măcar la noi doar primăria e plină ce cocalari, că ăia care i-au votat (de două ori!) sînt doar nişte bieţi fani Fuedo… Ce să ne facă ăia? Să ne împodobească bradul?

  Comentariu by Părintele Epuraţie — 14 august 2018 @ 21:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress