Politica locală

11 august 2018

GARAJELE DIN MANGALIA: ‘Nu există Hotărâre de Consiliu Local pentru desființarea garajelor!’ VIDEO

Filed under: PSD — lucian visa @ 18:55

”Trebuie să precizez adevărul, pentru a informa corect cetățenii Mangaliei: Nu există Hotărâre de Consiliu Local pentru desființarea garajelor.

Pe pagina Primăriei Mangalia, în lista oficială, nu găsiți HCL cu acest subiect. Nu există nici măcar vreun proiect de dezvoltare care să necesite demolarea garajelor, pe care să-l fi aprobat Consiliul Local. Pentru că Primarul nu a inițiat vreunul.

Consiliul Local nu este implicat în chestiunea cu garajele, este doar Decizia Primarului, pe somații.

Iar proiectul de hotărâre pe care l-au refuzat pe ordinea de zi era vorba despre altceva, despre prelungirea contractelor pentru terenurile cu destinația LEGAL stabilită de garaje. Somațiile primarului sunt pentru construcțiile ilegale.

Dar cu cele legale ce facem? Nu le facem contracte? Le plătim despăgubiri în instanță?

Proiectul HCL este util primăriei. In aceeasi sedinta s-a aprobat constituirea dreptului la superficie pentru terenuri pe care se află garajele (cu etaj!). Cum s-a facut, dacă nu mai aveau contracte valabile? Consiliul Local nu a aprobat prelungirea contractelor pentru niciun garaj.

Avizul de legalitate pentru acele HCL de superficii s-a dat în baza unor convenții și contracte de închiriere care nu mai sunt valabile”. (Menabit Ozghiun, consilier municipal).

https://www.facebook.com/ozzy.weekender/videos/2569316379761194/?t=0

mangalianews.ro

7 Comments

 1. De ce să fie nevoie de HCL când primăria e pe persoană fizică ? Și nu din acest mandat.

  Comentariu by lucian visa — 11 august 2018 @ 19:54

 2. Jegul ala de Filip se crede pe timpul cand era director la Neptun-Olimp , a vandut o statiune intreaga. Nu stiu ce tupeu mai are sa mearga pe strada.

  Comentariu by Eu — 11 august 2018 @ 21:44

 3. Nu este necesara preexistenta unui contract (de nicio natura) pt constituirea dreptului de superficie, ci este suficienta existenta unei constructii pe terenul altuia.
  Niste notiuni elementare de drept nu ar strica dlui consilier, daca tot e legislator local. Sau ar putea sa il intrebe pe dl Foleanu…
  Asa ca mai bine vorbim vorbe, dezinformam, ca asa ne invata la Pesedeu.

  Comentariu by Anonimul5 — 11 august 2018 @ 22:26

 4. Pt 3: Eh, lăsați… Mi-aș dori un astfel de răspuns de la Primărie.
  Deoarece tuturor li se refuză constituirea dreptului la superficie pe motiv că nu mai există contract valabil pentru terenul pe care au constructii edificate cu autorizatie de construire. Si primăria le trimite somatii de demolare. Deci acum stim amândoi că este un abuz, nu doar eu. Să ții mint când mai iei altă dată apărarea.

  Deci … cui ii spunem noi că trebuie să cunoască noțiuni elementare de drept? Cui să spunem noi că este o discriminare?

  Comentariu by Mentalistul — 12 august 2018 @ 0:56

 5. TAXA PENTRU PARCARE SE ÎNCASEAZĂ ILEGAL!
  – deoarece nu există parcări cu taxare, înființate pe domeniul public.

  În ultima ședință a Consiliului Local am aprobat înființarea Centrelor de Informare Turistică. Ele au fost create prin HCL (constructia), dar a fost nevoie să fie și înființate prin HCL, pentru funcțiune.
  În municipiul Mangalia nu au fost înființate parcări cu plată prin HCL. Nu s-a respectat nici Regulamentul Parcărilor, toate taxele pe parcări sunt ilegale din moment ce Consiliul Local nu a stabilit prin HCL de inventar, în urma referatului comisiei prevăzută în Reg. Parcărilor, că aprobă ca pe anumite terenuri ale domeniului public se înființează parcări. Nu se poate încasa oriunde vrea un funcționar public, ci unde hotărăște CL asupra domeniului public.
  Nu vreau să intru în amănunte că Primăria nu are si nici nu poate avea conform legii gestiunea directă sau gestiunea delegată a administrării domeniului public și privat al municipiului.

  Cine a decis încasarea taxei de parcare pe domeniul public unde nu s-a înființat parcare cu plată comite o infracțiune de înșelăciune.

  Comentariu by Mentalistul — 12 august 2018 @ 15:05

 6. Conform Legii adm publ locale doar CL administrează UAT, iar primarul aduce la îndeplinire hot CL.
  E ca Parlamentul și guvernul, dar la nivel local!
  Primarul vorbește despre construcții ilegale dar din nou nu exista niciun pv de stabilire a ilegalității construcțiilor.
  S-au demarat procese la Mangalia și la Tribunal la Ct, de abia aștept sa vedem ce vor decide instanțele, sper sa oprească aceste abuzuri ale primarului care spera sa și întindă tentaculele și asupra garajelor!
  Sa mi zica și mie primarul cu ce deranjeaza garajele de la Ion Banescu, de pe Sirenei, etc? Când omul oricum va tb sa și parcheze undeva mașina!!!!
  Și asa majoritatea stam in cutii de chibrituri, pe lângă mașina mai băgăm și noi o piesa de schimb, un cauciuc, acum nu știu ce vom face! Primarul are ditamai conacul
  “Moștenire” de la soacra pensionara, nu știe cum e cu tariful la bloc!
  Ar trebui sa ne unim cu toții sa chemam televiziunile
  Naționale și sa protestam și noi (pașnic și civilizat) ca pe fb primarul spune ca noi cetățenii dorim demolarea garajelor !!!

  Comentariu by Frdai — 12 august 2018 @ 18:25

 7. Mentalistul are dreptate!
  Iar cu privire la dr de superficie acesta înseamnă drept de uz al terenului altuia cât timp exista construcția cu condiția acordului proprietarului terenului pt ridicarea construcției.
  Ori acele garaje au același regim juridic ca orice alt garaj din localitate, ridicat tot in baza convențiilor cu primăria, iar primăria nu și a dat acordul sa fie înălțare și cu toate astea primarul a trecut de lege și a constituit acest drept in favoarea acelor persoane!
  Foarte bine pt. Acele persoane!
  Dar haideți sa împărțim dreptatea pt toți nu doar pt cei din zona unde are el interese și doar pt aia care au sărit la el, primarul pe lângă faptul ca a încălcat legea, a făcut ai o mare discriminare între doua categorii de cetățeni aflați pe picior de egalitate juridică!!!!
  Sper sa i între bine mințile in cap, sa consulte un avocat, nu secretara de Cabuz care habar nu are de nimic ai doar da cu pixul!!!
  Dc primăria va pierde procesul de la Mangalia cu 95 de pârâți cheltuielile de judecata ale acelor oameni le va plăti primarul din buzunarul lui???

  Comentariu by Fedai — 12 august 2018 @ 18:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress