Mangalia – politica locală

3 august 2018

Decizia nu este definitivă: S-a decis în instanţă. Cât ar putea plăti Consiliul Local Mangalia societăţii Callatis Therm

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:41

Laura Smarandi, judecător al Tribunalului Constanţa, a admis cererea formulată de creditoarea Callatis Therm SA de emitere a ordonanţei de plată în contradictoriu cu debitorii Municipiul Mangalia prin Primar şi Consiliul Local al Municipiului Mangalia şi intervenientul în interes alăturat Radu Cristian (primar al municipiului Mangalia).
 
Laura Smarandi, judecător al Tribunalului Constanţa, a dispus obligarea Municipiului Mangalia prin Primar şi a Consiliului Local al Municipiului Mangalia să plătească firmei Callatis Therm SA suma de 7.223.215,28 de lei reprezentând penalităţi de întârziere calculate pentru perioada 15.04.2014-29.12.2017 aferente întârzierii la plată a debitului principal, în cuantum de 1.066.944,65 de lei.
 
Debitorii Municipiul Mangalia prin Primar şi Consiliul Local al Municipiului Mangalia au mai fost obligaţi să plătească creditoarei (Callatis Therm SA) penalităţi de întârziere de 0,5% pe zi de întârziere calculate în continuare, pentru perioada 30.12.2017-07.05.2018, raportat la debitul de 1.066.944,65 de lei.
 
Laura Smarandi, judecător al Tribunalului Constanţa, a mai stabilit ca plăţile să fie efectuate în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei ordonanţe.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Ionuț Zagoneanu, Ziua de Constanța 03.08.2018

19 Comments

 1. Extrem, extrem de grav!!! Am facut o cerere in care solicitam primarului si secretarei CL o situatie a penalitatilor si a proceselor! Si/au batut joc de noi toti, raspunsurile ori nu au existat, ori au fost la misto! Sper ca mistoul sa se sparga direct in capul lor, dar din pacate tot in al nostru se vor sparge, daca ramanem impasibili. Ca si in cazul circului Orlando, al minicarelor, al celor pe care din dictatorism nu i-a pus in posesie, al taxelor ilegale, al garajelor si despagubirilor aferente, al fondurilor europene pierdute… Si lista-i lunga, din pacate!

  Comentariu by Nicolae Moroianu — 4 august 2018 @ 0:19

 2. Nicule iar ai luat-o pe ulei
  Lasa-i in pace ca oricum nu te alege nimeni pe tine primar,dacă cumva asta visezi.Te minte Iorgus si se bagă iar in față cum i-a făcut si lui Paul.

  Comentariu by Anonim — 4 august 2018 @ 0:58

 3. Din pacate, ca si in situatia guvernarii centrale, soarta ne este dictata de o majoritate intocmita ad-hoc, pe criterii de interese directe.Tragedia mare la Mangalia este ca, din pasivitate sau din lipsa de discernamant politic, am ales sa-i facem pofta cea poftit lui Radu Cristian si sa-i dam majoritatea de marionete de care avea nevoie ca sa-si satisfaca toate meandrele. Poate, la alegerile viitoare, cei care am stat acasa si ne-am resemnat, ne decidem sa ne exprimam opinia in sectia de votare.Domnule Moroianu, nu va lasati influentat de diversi aplaudaci ai primarului. Multi oamneni care nu va cunosc personal, apreciaza activitatea dvs….si cu siguranta, pe termen lung, nu veti avea de pierdut. Cu actiunea in instanta cu privire la deja celebra si unica taxa din Romania pe ternurile care nu au constructii pe ele, ce se mai intampla !?

  Comentariu by cobeu — 4 august 2018 @ 7:57

 4. 1. vina ne apartine, ptr ca nu am fost in stare sa actionam aceasta firma si pe tusac in judecata ptr ca ne-a tinut o iarna in frig. Toti ne-am „descurcat „cu caldura. Nu cred ca ar mai fi avut nesimtirea sa ceara daune. Daune ptr ce ??
  2. sint procese care trebuiesc pierdute de catre aceasta „asezare” atestata documentar …si rolul i-a revenit acestui individ numit radu cristian, care-si indeplineste sarcina cu succes – distrugerea totala..Nu a distrus orasul tusac, venit de pe plaiuri moldave, cit a distrus acest ins, crescut aici.

  Comentariu by pop — 4 august 2018 @ 8:57

 5. https://www.replicaonline.ro/bolnavi-pusi-pe-drumuri-si-refuzati-la-tratament-la-sanatoriul-balnear-mangalia-de-vina-medicul-de-familie-363370/

  Comentariu by nabuco — 4 august 2018 @ 8:59

 6. E aranjament intre primar si callatis therm. Cum sa inchei contract cu penalitati de 0,5% pe zi si pe urma sa nu vrei sa platesti 6 ani? Ca sa se adune penalitati de zeci de ori mai mari decat debitul si se impart banii. Nici city managerul nu-i strain de combinatia asta.

  Comentariu by Anonim — 4 august 2018 @ 9:16

 7. Evident, altfel cum ar ridica un hotel de milioane de euro pe faleza?

  Comentariu by Anonim — 4 august 2018 @ 14:33

 8. Pt 6: nu e refuz de plata. O parte din suna datorata de municipiu catre Calatis Term a fost compensata cu niste obligatii fiscale ale lui Calatis catre oras. Iar dupa mai multi ani Decizia de compensare intocmita de unul, Dima Bogdan, omul lui Tusac, a fost anulata de instanta si s-a stabilit ca Mangalia trebuie sa achite suma pe care o compensase initial si care era scadenta acum multi ani. Iar de la scadenta pana in prezent s-au adunat aceste penalitati.

  Comentariu by Anonimul5 — 4 august 2018 @ 14:38

 9. Vrajeala de 2 lei. Dima Bogdan nu era omul lui Tusac, a fost adus de la Constanta de Radu si au manglit impreuna la greu. Pe urma Radu l-a scuipat ca l-a prins ca isi mai lua si singur si pe Radu decat sa-l arzi la bani mai bine ii arzi nevasta. Cat despre compensare, Dima era doar executant. Ordinele de la Radu au venit. De ce ? vedem acum

  Comentariu by Anonim — 4 august 2018 @ 15:15

 10. Daca treaba are iz penal, atunci sa raspunda toti. Eu, ca si altii, inca de atunci nu am fost de acord cu compensarile, dar ideea a fost sustinuta sus si tare de Boita. Lui Radu cred ca i-a convenit. Altii trebuie sa faca lumina aici.

  Comentariu by Anonimul5 — 4 august 2018 @ 15:34

 11. Când se mai răcorește afară o să conectez punctele între ele. Să se lămurească tot poporul!
  Finu’ lu’ nașu, judecătorul, avocatul, executorul…

  Comentariu by Mentalistul — 4 august 2018 @ 16:00

 12. @11-Poporul e lamurit de mult cum e cu :”Finu’ lu’ nașu, judecătorul, avocatul, executorul…” PSD-istii o „ascund”,respectand traditia teoriei conspiratiei ! Mai degraba se intreaba „poporul” ce cauta musulmanii printre ei ! Da’ am gasit o explicatie : – Există o legendă care spune că secera și ciocanul reprezinta semnul secret al circumciziei…

  – Hai că secera pot să mai cred, dar ciocanul… ce legătură are?

  – Pentru anestezie!

  Comentariu by I.S — 5 august 2018 @ 8:48

 13. pt.2
  Pe tine cat te plateste primarul.vad ca ai acelasi discurs ,degeaba te ascunzi.

  Comentariu by Anonim — 5 august 2018 @ 11:02

 14. Pt. #13
  https://www.replicaonline.ro/container-plin-cu-portofele-contrafacute-depistat-de-politisti-in-port-363300/

  Comentariu by nabuco — 5 august 2018 @ 11:44

 15. @14-Politistii din port tin cu electoratul psd- din Ilfov -pe care l-a protejat in felul asta! Conform cu baba Vanga-de la care primesc ei invataminte! (daca erau galeti rosii-le lasau !)Vhttps://lyla.ro/timp-liber/baba-vanga-cadourile-pe-care-sa-nu-le-primesti-niciodata-aduc-numai-necazuri/

  Comentariu by I.S — 5 august 2018 @ 12:10

 16. https://www.versuri.ro/versuri/dan-ciotoi-generic-portofele-portofele-_k677.html

  Comentariu by nabuco — 5 august 2018 @ 12:26

 17. Vad ca nu e asa mare indignare pentru 2 milioane euro pierdute in instanta, pe penalitati, dar pentru alte mărunțișuri, care nu au vreo finalitate, se face caz de imagine.

  Pt. I.S.: pentru mine a fost clar că dacă tragi o linie, logica nu-ti poate depăși acea linie, din principiu, oricât de greșită ar fi liniuța aceea.
  SuExpun cine evită subiectul și vrea să distraga atenția.

  Comentariu by Mentalistul — 5 august 2018 @ 16:22

 18. Mai vine una acum pe 16, încă 1 milion de euro pe care îl vor „pierde” că despăgubiri în instanță.

  Vad ca sunt ocolite aceste subiecte.

  Comentariu by Mentalistul — 6 august 2018 @ 1:41

 19. Pt.18
  Au locuitorii Mangaliei bani(are balta peste)!.Ce mai conteaza 2-3 milioane euro.

  Comentariu by Anonim — 9 august 2018 @ 10:42

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress