Mangalia – politica locală

31 iulie 2018

CENTRUL VECHI al Mangaliei, reabilitat pe un proiect cu Balcik. Astăzi, ședință de îndată a CL

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:01

CENTRUL VECHI REABILITAT PE UN PROIECT CU BALCHIK
– plus ședința de îndată a CL, astăzi, la ora 16:00.

Mâine, Miercuri, 01.08.2018, reprezentanți ai Centrului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași vin la Mangalia, să pregătească documentația pentru semnarea contractului de finanțare a unui proiect transfrontalier Balchik-Mangalia, în valoare de 1.500.000 euro (750.000 euro Balchik, 750.000 euro Mangalia), cu care se va reabilita și Centrul Vechi, pentru trafic pietonal.

Ce presupune proiectul?

A. Reabilitarea zonei de trafic pietonal din Mangalia – Piața Republicii, în vederea organizării unui festival româno-bulgar.

B. Reabilitarea zonei de promenadă de la Balchik, aleea până la castelul Reginei Maria.

C. Producție de materiale publicitare, pentru ca turiștii să-și petreacă vacanțele sau sa vină in scopuri turistice, in cele doua orașe.

D. Organizarea unui festival româno-bulgar în Mangalia, “Marea Neagră cu marama, Dunărea cu năframa”, menit să popularizeze tradițiile locale, gastronomia locală, pentru a dezvolta turismul gastronomic in vederea prelungirii sezonului estival.

E. Organizarea a 2 festivaluri, Balchik Piano Days și Balchik Jazz Nights.

In numele cetățenilor Mangaliei, mulțumesc primăriei Balchik, pentru cooperarea transfrontalieră.

PS: Din acest motiv s-a convocat pentru astăzi o ședință de îndată a Consiliului Local. Nu stiu cum, dar primăria le face pe toate in ultimul moment. Dacă nu e cvorum de ședință?

Menabit Ozghiun, consilier local, 31.07.2018.

mangalianews.ro

12 Comments

 1. Abia au pus ilegal o terasă în centru vechi și acum să o desființeze ?

  Comentariu by lucian visa — 31 iulie 2018 @ 19:02

 2. si partea primariei de 750.000 euro de unde ii va lua ?? Au conturile blocate, am inteles. Probabil din vinzarea terenurilor aparute pe harta dupa demolarea garajelor. Parcari probabil vor amenaja bulgarii. Rusine, mincinosule de primar numit.

  Comentariu by pop — 31 iulie 2018 @ 20:27

 3. Iorgus mai ai un pic de rabdare

  Comentariu by erkin — 31 iulie 2018 @ 22:15

 4. PRIMIC!

  Comentariu by IPSI — 1 august 2018 @ 8:39

 5. In principiu acolo ar trebui gindit un amsablu de secolul asta,blocurile acelea cu 2 nivele trbuiesc dariumate,ele nu sunt nici estetice si nici corespunzatoare din punct de vedere a normelor actuale de locuit.

  Comentariu by doru — 1 august 2018 @ 12:16

 6. Pt. 5

  Superba gandire! Extraordinara!
  Hai sa daramam tot ce s-a facut in secolul trecut! Blocurile de pe Rozelor nu ti se par cam desuete? Sunt facute in secolul trecut! Jos cu ele!
  Cladirea muzeului nu ti se pare cam urata? Si nici nu se mai incadreaza in peisaj! Ca-i facuta cam prin perioada interbelica! Jos cu ea, „mama ei de vechitura”. Facem „noi” un muzeu al viitorului nu al trecutului acolo pe stabilimentul din buricul targului!
  Podul spre Limanu nu-i cam vechi? Jos cu el ca e facut in secolul trecut. Si-i facut si de comunisti! Facem “noi” unul mai “misto” si mai modern, cu arhitectura din secolul asta!
  Cladirea Garii din Mangalia, nu e cam veche si cam urata? Ca-i data in folosinta in 1928 ! Hai s-o daramam si pe aia si facem “noi” o cladire de secol 21, sa vina trenurile singure numai ca sa admire noua cladire!
  Dar linia de tren? Ai vazut-o? Cat de urata este ea! Si tot din secolul trecut e construita! Hai s-o demantelam sip e aia si o sa facem “noi” una misto, de mare viteza, un fel de TGV la malul Marii Negre, de o sa se bata turistii straini sa vina doar ca sa se dea huta-huta pe calea ferata “moderna” de secol 21 !
  Dar, ai vazut cat de urata e cladirea Primariei? SI aia e tot din secolul trecut si acolo a functionat si “Sfatul Popular comunist” din perioada “de trista amintire ! De ce sa nu o daramam si pe aia? Ca o sa facem “noi” o cladire modernaaaaa!
  Dar hotelurile? Hotelurile din cele 6 statiuni? Alea nu sunt cam vechi? Ca, iata, fac, maine-poimaine, vreo 50 de ani, ca-s facute in secolul trecut pe la inceputul anilor ’70 ! Jos cu ele sa avem teren sa-l vindem! Ca o sa facem “noi” niste construuuctii suuuuper-moooderne, de secolul 22, nu de secol 21 !
  Posta veche, Policlinica, Balnearul, Herghelia, scolile si liceele, Spitalul, IGAF-ul, digurile, Piata Veche, Biserica Sf.Petru, Geamia Esmahan Sultan, Casa de Cultura … toate sunt prea vechi si decrepite si nu iti “incanta ochiul” ! De aia, hai sa le daramam pe toate ! Ca o sa facem “noi” niste suculente edificii “moderne” de secol 21 !
  P.S. Si, apropos de blocurile cu doua etaje, alea din centru, alea “urate” si neconforme cu modernismul “unora”! Te-ai gandit dragul meu ca acolo sunt peste 100 de apartamente? La cel putin 50.000 de euro cat e pretul zonei, cine plateste (si de unde?) 5 milioane de euro (pe putin) pentru exproprierea acelor locuinte? Plus spatiile comerciale din zona!
  Sau vorbim doar asa….ca sa ne aflam in treaba ?

  Comentariu by adi — 1 august 2018 @ 13:38

 7. cel de la 5 e unu din aia care ar vrea ca si mozaicul de pe casa de cultura sa fie demolat.nu mai vorbesc despre pavajul de marmura al pietei ca e desueta marmura.mai bine ciment chinezesc .

  Comentariu by wow — 1 august 2018 @ 15:35

 8. Blocurile alea se darama singure la primul cutremur peste 7. Terasa celui care in 90 jefuia turistii in Bulgaria cu pistoale nu se va darama nici la unul de 9 grade. Cladirea muzeului a fost consolidata de raposatul Gill si acoperita de urmasi deci nu mai e de actualitate.

  Comentariu by Vasile — 1 august 2018 @ 22:36

 9. Pt.5 Se vede ca nu ai pic de gandire si nu esti din si pentru Mangalia-Cetatea Callatis (probabil nu ai habar ce inseamna….???)

  Comentariu by Popa l — 2 august 2018 @ 8:56

 10. Pt.6 Da ai mare dreptate…………. Deci vom distruge si ultimele zone frumoase din Mangalia !!! Aceste constructii pe care le-ai amintit precum si zona pietonala din toata zona centru-statiune balneo, ar trebui restaurate (pentru marii arhitecti ai Primariei Mangalia mai explicit pastrata arhitectura initiala si actualizata prin reabilitare ) si nu reparate ca orice alta constructie monstruoasa si chipurile moderna !!!

  Comentariu by Anonim — 2 august 2018 @ 9:01

 11. Adica sa intelegem ca
  ” reabilitarea zonei de trafic pietonal – Piața Republicii” presupune schimbarea pavajului de marmura al pietei?
  Asta chiar ar fi strigator la cer! Pai prin pavajul acela de marmura si mozaicul de pe Casa de Cultura , Mangalia era deosebita. Facem iar kitsch-uri gen sensul giratoriu? Ca primarul asta, probabil asa a invatat, ca mai intai pui bibelouri si dupa aceea te apuci de zugravit si reparat casa. Nu tu asfalt, lucrari facute de mantuiala, dar era musai sensul, mizeria aia din sens. Stiu, banul trebuia sa iasa musai, ca na, era imediat dupa ce a fost impus, nicidecum ales. Siiiii tot asa a continuat si continua, daca vede ca ne culcam pe o ureche!

  Comentariu by Anonim — 2 august 2018 @ 22:36

 12. Pt11: Nu.

  Comentariu by Mentalistul — 3 august 2018 @ 1:03

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress