Mangalia – politica locală

30 iulie 2018

OPINII CIVICE: MANGALIA, ORAȘ EUROPEAN, CU STRĂZI DE LUMEA A TREIA

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:47

”Citeam deunăzi în oficiosul ziar al primăriei, publicația ”MANGALIA”, precum că se reia asfaltarea străzilor în oraș, dar referirea se făcea parcă din nou la strada Sirenei, despre care se mai anunțase și la prima etapă de asfaltare prin oraș și la nu mai știu ce alte străduțe.

Nimic despre toate străzile din cartierele municipiului, mai ales ale celor din DOBROGEA I și DOBROGEA II, cartiere uitate de primărie, dar foarte bine reținute, când a fost vorba să stabilească impozitele pe terenuri și, mai ales, pe clădiri!  

Faptul că ți-ai tras gaze și mai ai și celelalte utilități în casă (energie electrică, apă, canalizare etc, ca și când ar fi trebuit să trăiești ca în Comuna Primitivă, să poți beneficia de un impozit normal), crește imediat impozitul cu sume destul de consistente, de ordinul sutelor de lei pe an.   

Zilnic intru în cartierul Dobrogea II, atât dinspre strada Oituz, prin strada Constantin Brâncuși, cât mai ales din DN 87, prin fața bisericii Militare și Muzeul Marinei, prin strada Petre Ispirescu, o stradă deosebit de circulată.

Pentru aceasta suport rigorile nepăsării primăriei care contribuie implicit la deteriorarea autoturismelor, alături de toți ceilalți conducători auto care circulă prin aceste cartiere.

Duminică, 29 iulie a.c. după prânz, dorind să ajung la noul complex comercial PENNY și cum ploua torențial, am putut vedea la adevărata lor stare deplorabilă, cele două străzi, Petre Ispirescu, continuată cu strada Constantin Brâncuși.   

Apa se scurgea spre cimitir, atât dinspre Constantin Brâncuși, cât mai ales venită dinspre străzile perpendiculare pe aceasta, săpând adevărate șanțuri în pietrișul pus cândva pe stradă. Gropile sunt adevărate cratere, pe care nu ai nicio șansă să le ocolești, fiind una lângă cealaltă.

Cred că primarul nu a trecut niciodată prin aceste cartiere, altfel nu putea să rămână indiferent. Rămânea cu dureri de rinichi de la zdruncinături și tot rămânea cu o amintire care să-i dea imboldul de a lua în calcul și repararea acestor străzi, alături de toate celelate, ale cartierelor amintite.

Ce spuneți, domnule primar Cristian Radu, faceți o vizită prin aceste cartiere? Poate așa veți vedea realitatea existentă în municipiul pe care îl păstoriți cu atâta nepăsare”.

Virgil Stan, locuitor al Mangaliei și contribuabil la bugetul local.

mangalianews.ro 30.07.2018

Niciun comentariu

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress