Politica locală

30 iulie 2018

Mohammad Murad, despre investiția de milioane de euro din Olimp: „Degeaba fac un hotel superb, dacă drumul din față nu este asfaltat!”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:29

Afaceristul Mohammad Murad vrea să redea strălucirea stațiunii Olimp, având în curs de desfășurare, în prezent, renovarea integrală a complexului Belvedere-Amfiteatru-Panoramic. Investiția se va ridică la 15 milioane de euro, după cum a anunțat chiar afaceristul și este unul dintre proiectele cele mai ambițioase de la această oră, de pe litoralul românesc al Mării Negre. Dar Mohammad Murad a ținut să sublinieze, în contextul vizitei ministrului Turismului Bogdan Trif la Constanța, că, pentru ca proiectul să aibă succes, iar stațiunea să renască, este necesară o mai bună implicare a autorităților în tot ce înseamnă reabilitarea și promovarea litoralului!

După deschiderea unui cazinou la malul mării, în nordul stațiunii Mamaia, în prezența unor nume grele din lumea afacerilor, sportului sau politicii, afaceristul Mohammad Murad are în desfășurare și o altă investiție de amploare, de data aceasta în sud, în stațiunea Olimp. Este vorba despre transformarea complexului Belvedere – Amfiteatru – Panoramic din Olimp într-un complex de 4 stele. Planul este să fie inaugurat în vara lui 2019 și să aducă, numai în primul an de funcționare, aproximativ 100.000 de turiști. De precizat că la această oră stațiunea Olimp are o capacitate de 8.500 de locuri de cazare, în special în hoteluri de 2 și 3 stele.

Cu ocazia conferinței de presă organizate vineri, 29 iulie a.c., cu prilejul vizitei ministrului Turismului Bogdan Trif la Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu i-a transmis afaceristului Mohammad Murad, prezent la eveniment în calitate de președinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc, felicitările de rigoare pentru cazinoul inaugurat de curând și a adus în discuție și investiția de la Olimp. „Ne dorim ca județul Constanța să fie poziționat primul în preferințele turiștilor. Iar în ultima perioadă investițiile continuă. Domnule Murad, vă transmit o rugăminte și în același timp succes: să mă invitați la anul la inaugurarea complexului de la Olimp”, a declarat Marius Horia Țuțuianu.

Răspunsul afaceristului Murad a venit prompt: depinde de autorități!
„La Olimp m-aș bucura să fie un proiect în care să avem un parteneriat cu autoritățile, toată lumea să se implice cu adevărat. Eu nu vreau profit, să spun sincer, pot să și donez profitul de acolo. Dar e păcat ca o staține întreagă să rămână în paragină pentru că noi nu am fost în stare să facem ceva. Alții fac stațiuni întregi în câțiva ani! Nu îmi place să mă vait, dar e nevoie de implicarea tuturor”, a afirmat afaceristul.

Acesta a făcut referire și la faptul că infrastructura din stațiunea Olimp, dar nu numai, lasă de dorit. „Degeaba fac un hotel superb, dacă drumul din față și până acolo este plin de gropi. Eu nu pot să asfaltez drumul, nu este al meu”, a punctat afaceristul Mohammad Murad.

Amintim că complexul hotelier din Neptun – Olimp este în paragină de ani buni, fiind achiziționat de Murad în urmă cu doi ani de la Josef Goschy. După achiziționare, Murad a susținut că brandul complexului din Olimp este încă puternic, motiv pentru care îl va păstra, iar la deschidere complexul ar urma să se numească Amfiteatru-Panoramic-Belvedere by Phoenicia.

Florentina BOZÎNTAN, Replica 30.07.2018

3 Comments

 1. Foarte la obiect interventia lui Murad. Are dreptate. Fara infrastructura nu se poate face un turism macar decent.
  Totusi il acuz pe Murad de un pic (sau mai multa) ipocrizie.
  Astfel, el cere de la orasul Mangalia sa i se faca strazile de pe langa hotel. Corect. De unde bani insa? Caci l-as intreba:
  1. Firma lui care are in proprietate hotelurile din Olimp este inregistrata la Mangalia? Adica plateste taxe si impozite la Mangalia? Nu cred. Eu cred ca e inregistrata la Bucuresti ! Atunci de unde bani la bugetul local?
  2. Firmele care renoveaza hotelurile din Olimp sunt firme din Mangalia? Nu cred. Atunci de unde bani la bugetul local?
  3. Personalul de la hoteluri va fi angajat din Mangalia? Ma refer la directori, manageri etc. Nu cred. Si atunci de unde bani din impozite la bugetul local?
  4. Va investi in formarea profesionala a tinerilor in turism asa cum o face de ani buni de zile Santierul Naval cu Liceul Industrial? Ca avem si un liceu economic la Mangalia. Nu cred ca va rupe vreun leu din profit pentru asta.
  Si atunci de ce s-ar da peste cap comunitatea din Mangalia ca sa-i faca lui Murad strazile? Noi cu paguba, iar el cu profitul?
  Asa e economia de piata: daca dai, ai! Daca nu te sinchisesti si nu dai, atunci nu o sa ai!

  Comentariu by Adi — 1 august 2018 @ 11:31

 2. Nu ii tin partea, vreau doar sa te lamuresc! Nu conteaza unde are sediul firma lui, poate sa fie si in America, daca hotelurile sunt pe teritoriul administrativ al mangaliei, plateste impozitele la mangalia! Ca sa faci un calcul simplu, hotelurile au fost vandute cu 15 milioane de euro! Impozitul pe cladire este 1,5% din 15 mil de euro! Mai adauga si impozitul pe teren, mai adauga si taxele speciale si alte taxe inventate de piticul mincinos! Mai mult, o parte din tva-ul pe care firmele lui Mohamad il colecteaza si il plateste anual,se redistribuie si catre mangalia! De aia e bine sa ne informam inainte sa deschidem gura! Multa lume habar nu are cum functioneaza lucrurile in administratie, dar are impresia ca e un fel de atotstiutor care poate da sfaturi! Nu o spun cu rautate, dar e bine sa citim inainte sa vorbim pentru ca dezinformarea duce la dezbinare si de aia nu ne mai facem noi bine!

  Comentariu by Pentru Adi — 2 august 2018 @ 23:37

 3. Adi e genul de individ care preferă să nu se facă nimic, decât să vină un investitor care nu e din oraș. Păi dacă nu se face nimic, nu există impozite și taxe locale. Fără ele nu există dezvolatare locală.
  1. Firma e obligată prin lege să deschidă punct de lucru la Mangalia.
  2. E treaba lui Murad cu cine renovează. Adi dacă-și renovează casa o face obligatoriu cu o firmă din Mangalia sau cu o firmă în care are încredere ? Administrația locală lucrează numai cu firme din Mangalia ? Evident că nu.
  3. E problema societății să-și angajeze managerii așa cum crede că e mai bine.
  4. Va investi în formare profesională dacă va avea nevoie, dacă nu, nu.

  În concluzie, Adi, sau cum l-o chema trăiește încă în socialism. N-a înțeles că suntem într-o lume globală.

  Comentariu by lucian visa — 3 august 2018 @ 19:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress