Mangalia – politica locală

30 iulie 2018

De pe FB

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:58

Bună ziua,
Stimaţi locuitori ai municipiului Mangalia
Vă amintiţi, cu siguranţă, că acum doi ani, în campania electorală, unii politicieni vă promiteau apa 1 leu, dacă îi votaţi în Consiliul Local (vezi aici: https://www.mangalianews.ro/…/cele-mai-importante-obiectiv…/). Sunt aceiaşi care m-au acuzat că distrug Aleea Teilor, tai copacii şi construiesc un zid de 7 metri, ca să nu se mai vadă marea. Imediat după alegerile locale, domnii consilieri ALDE (căci despre ei este vorba) nu numai că NU au făcut apa 1 leu, dar chiar au votat creşterea preţului apei, pentru locuitorii Mangaliei. Acum, aceşti politruci demagogi pun la cale o altă manipulare. Au chemat câţiva deţinători de garaje în curte la RAJA şi i-au minţit că-i pot ajuta să-şi păstreze construcţiile, chiar dacă acestea ocupă ilegal domeniul public. În primul rând, dacă tot au chemat oamenii în curte la RAJA, de ce nu le-au spus ce au făcut ei, în calitate de consilieri locali, pentru a scăpa Mangalia de mirosul pestilenţial care sufocă oraşul. Că doar sunt în aceeaşi echipă, la guvernare, cu şefii de la RAJA. Măcar atât ar fi putut face pentru Mangalia, în loc să mintă lumea că rezolvă ei problema garajelor. Niciun Tribunal din această țară nu va aproba o construcție ilegală, pe domeniul public. Din păcate, cei de la ALDE profită de lipsa de informare a unor deținători de garaje, din motive strict electorale. Ca aleși locali, domnii consilieri ar trebui să găsească o explicație și pentru cei aproape 15.000 de posesori de autoturisme, care nu au unde să-și parcheze mașinile, din cauza unor garaje nefolosite, ai căror proprietari nici nu sunt din Mangalia. Știm cu toții că unele garaje sunt cât un apartament, fiind locuințe de sezon, iar în spatele lor sunt adevărate focare de infecție. Altele sunt transformate în magazii de murături, iar mașinile sunt parcate tot pe stradă. Păcat că domnii de la ALDE nu au o viziune de ansamblu, în această privință. De aceea, le recomand să se documenteze la Primăria Sectorului 1 din București, unde primarul (coleg cu ei, în coaliția de guvernare) tocmai a dispus același lucru: ridicarea construcțiilor ilegale de pe domeniul public. Vezi aici: https://www.stiripesurse.ro/aten-ie-bucure-teni-o-primarie-… />

Radu Cristian FB 29.07.2018

Și un comentariu la postare de Adrian Patriche.
Vad ca ai postaci zelosi :)Nu mai esti Credibil primareeee!!!Esti jalnic cu postarea ta!Nu poti sa ne Umilesti pe toti cu povestile tale!Accepta ca esti un slab primar,cu aptitudini de primar de un satuc uitat de lume,nu pt un Municipiu ca Mangalia!Daca ai nevoie de aplaudaci,de „yesmani”te uiti in jurul tau.Imi este rusine ca te am primar!

18 Comments

 1. Primărelul este un băiat de zahăr!

  Propun să îi facem o statuie, sau macar un print in mărime naturală,să le amplasăm lângă Kaufland sau Lidl. Populația orașului să aibă ocazia să-i aducă ofrande, afișe de mulțumire, cadouri, aranjamente florale… sau ce i-o mai aduce.

  Comentariu by Mentalistul — 30 iulie 2018 @ 15:15

 2. Care constructii ilegale? Cele de pe domeniul public pentru care Primaria incheia Conventii si incasa bani, an de an?

  Comentariu by Anonim — 30 iulie 2018 @ 15:32

 3. Domnule primar, de ce v-au trebuit 6 (şase) ani ca să vă daţi seama că aceste garaje sunt amplasate ilegal pe domeniul public?
  Domnul Dragoş Angelescu, fost director ADPP (actual persoană cu atribuţii delegate pentru primar) a încasat timp de 4 (patru) ani cât a fost director bani din chiria acestor garaje ilegale. Să înţelegem că a prelungi în mod ilegal aceste contracte de închiriere, an de an?
  Domnul director la poliţia locală de 6 (şase) ani, Mihai Angelescu, fratele lui Dragoş Angelescu, nu a desfiinţat niciun garaj de pe domeniul public. A făcut în aceşti 6 ani vreun demers ca să sesizeze ilegalitatea acestor garaje?

  Comentariu by dexter — 30 iulie 2018 @ 18:57

 4. Citiți bine HCL care este în vigoare și nu are termen de valabilitate stabilit pentru contracte.

  http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2017/01/H.C.L.-10.pdf

  Comentariu by Mentalistul — 30 iulie 2018 @ 23:02

 5. Constructiile ilegale de pe domeniul public sunt tarabele cu porumb ale acolitilor tai, chioscurile de prin statiuni de unde va luati spaga, tarabele lui Filip, terasele si constructiile facute doar pe spaga fara acte. Pe alea nu le vezi? V-a orbit spaga?

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2018 @ 0:24

 6. Mentalistule,eu sunt de acord cu tine!Am o singură doleanta ,sa-ti facem si tie o statuie de cacat pentru ca puti si prin intermediul internetului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2018 @ 0:38

 7. Pentru ca am citit comunicatul elucubrant al celui care incearca cu obstinatie sa ne demonstreze ca a confiscat Mangalia si face ce doreste cu vietile noastre, in calitatea mea de consilier local trebuie sa demontez urmatoarele aberatii expuse de catre acesta:

  -am luat parte ieri la adunarea cetatenilor revoltati si care doresc stoparea abuzurilor acestui primar. Acesta a reusit sa faca ceea ce stie cel mai bine, anume sa divizeze cetatenii Mangaliei. Am considerat ca este de datoria consilierilor locali sa asculte doleantele si argumentele cetatenilor, mai ales a celora care au documentele garajelor in regula, ca acestia trebuie ajutati sa isi gaseasca dreptatea in justitie!
  Chiar daca problema garajelor este una foarte controversata, nu putem fi de acord cu abuzul si ilegalitatile comise, riscam astfel ca peste putin timp sa ne demoleze si casele, pentru ca asa considera „stapanul inelelor”!!! Trebuia creata mai intai o alternativa si apoi trecut la masurile luate deja. Oricum, ne-a mintit si atunci cand a promis ca va tine o dezbatere publica privind aceste masuri la Casa de Cultura! Asa a mintit si cu dezbaterea publica privind iluminatul public de saptamana trecuta, pe care nu au mai tinut-o pentru ca au considerat ca nu prezinta destul interes civic!
  Nu poti sa impui un termen inuman de 72 ore pentru demolare, trebuie sa tinem cont de faptul ca unii oameni nu au timp,bani sau posibilitatea sa efectueze acest lucru in acest interval si ca nu au o alternativa viabila la indemana, iar multi dintre ei au documentele in regula, cu impozitele platite pe intregul an.
  Nu ma mira insa nimic, avand in vedere taxele ilegale si abuzive impuse. Unele am reusit sa le anulez, iar cu altele sunt in curs de anulare.
  -minte si atunci cand da vina pe Consiliul Local pentru demolare, nu exista nici o hotarare in sensul acesta, demolarile sunt ordonate direct de catre el, prin dispozitii semnate chiar de catre domnia sa!
  -o alta minciuna este proiectul acela maret din 2014, de garaje ce aveau si spatii de depozitare si care a fost abandonat pur si simplu, ceea ce ma face sa cred ca de fapt se doreste obtinerea unor terenuri valoroase de care va dispune dumnealui impreuna cu gasca, dupa bunul lor plac!
  -credeti ca va face parcari? Cu ce bani, daca ei s-au milogit la Consiliul Judetean sa le plateasca datoriile acumulate prin incompetenta, pentru fondurile europene?!
  -am vazut ca minte si in legatura cu pretul apei, dezinformand intr-un mod abject cetatenii! Uita sa spuna ca abuzand de functie, nu a pus in executie o HCL votata in majoritate, prin care se subventiona pretul apei pentru persoanele fizice, in anumite limite. Dupa cca 6 luni, si-a pus obedientii sa voteze desfiintarea acelei hotarari, dupa care a trecut la minciuni si zvonistica!
  -face referire la primarul sect 1 Bucuresti, care a trecut la desfiintarea cladirilor ilegale. Asa este, doar ca acel primar demoleaza DOAR pe cele ilegale si in termene rezonabile, in baza unor hotarari si nu in acest mod absolut dictatorial!
  Personal va sfatuiesc domnule primar sa vedeti cat de legal sunt amplasate sutele de tarabe prin care se indestuleaza oamenii dvoastra, sau sa recuperati prejudiciul pe care Circul Orlando l-a adus prin acordul tacit al echipei pe care o conduceti, suma de cca 300.000 euro care lipseste acum din bugetul nostru!
  Si va mai sfatuiesc domnule primar sa va intoarceti la casa dvoastra de la Constanta, sa va luati si echipa de praduitori si sa-i lasati pe cetatenii Mangaliei sa-si refaca vietile asa cum cred de cuviinta, deoarece concluzia generala este ca sunteti un MARE MINCINOS, mic la stat dar si la sfat!

  Comentariu by raspunsul lui Moroianu — 31 iulie 2018 @ 0:45

 8. Luați-i sticla de whisky bețivului de Moroianu

  Comentariu by Anonim — 31 iulie 2018 @ 3:46

 9. PRIMIC!

  Comentariu by IPSI — 31 iulie 2018 @ 8:36

 10. Tăiați-i nasul lui pinocchio!

  Comentariu by Popa Nartea — 31 iulie 2018 @ 9:24

 11. Ba , ala e paranoic , o sa o ia de buna cu statuia termina cu glumele proaste. Nu vezi ca omu la fiecare poveste aminteste asa , .. in treacat – cand antrenam agentii amnericani , cand faceam aia aia cand luptam in vietnam sau afganistan cand aveam centura mov si alte de alea de 15 ani.

  Comentariu by Kermit — 31 iulie 2018 @ 9:33

 12. În ședința CL din 20 iunie au fost prezenți cei 11 consilieri ai primarului și … eu. La rectificarea bugetară nu s-au adăugat bani, ci s-au luat de undeva și au fost adăugați la servicii juridice cca 800.000 lei. Pentru ce? Cauțiuni pentru o acțiune de judecată care are ca subiect terenurile de 60.000 mp pătrați care au fost vândute de Iorguș unei agenții imobiliare cu 500.000 dolari, iar după câteva zile agenția a vândut terenurile altcuiva cu 9.000.000 dolari. Am fost prezent pentru că știam că se întâmplă ceva, altfel acum nu avea cine să vă povestească, chiar m-am exprimat în ședință că s-au apucat să se răfuiască între ei. Nu am votat pentru că Polaris amenința că sistează serviciul de salubritate pentru datorii mari, ENEL umbla prin oraș cu deciziile de deconectare a iluminatul public pentru neplată, dar ei găsiseră momentul sa bage 800.000 lei in cauțiuni și alți bani in timbrele fiscale. Corect, dacă a fost hoție să se returneze, sa raspunda vinovații. Dar sa taie de la ale lor, nu de la ce are nevoie Mangalia. Sa taie de la studii, de la avocați, etc.

  Atunci am și scris că urmează o perioadă de război și răfuieli. Pentru mine mai importantă este Mangalia! Din partea mea, să-și rupă capul reciproc.

  Comentariu by Mentalistul — 31 iulie 2018 @ 10:29

 13. Pt.7
  Toate amplasamentele ilegale de pe domeniul public le-am adus la cunostinta primarrului in fiecare an,incepand cu 2013, pentru a lua masurile legale prevazute de legea 50/1991,actualizata,privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii,la art.33 prevede:
  ,,(1) Prin exceptie de la prevederile art. 32, constructiile executate fara autorizatie de construire pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului, cat si constructiile, lucrarile si amenajarile cu caracter provizoriu executate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al judetelor, municipiilor, oraselor si comunelor vor putea fi desfiintate pe cale administrativa de autoritatea administratiei publice de pe raza unitatii administrativ-teritoriale unde se afla constructia, fara emiterea unei autorizatii de desfiintare, fara sesizarea instantelor judecatoresti si pe cheltuiala contravenientului.
  (2) Procedura prevazuta la alin. (1) se poate declansa din oficiu de autoritatea administratiei publice de pe raza unitatii administrativ-teritoriale unde se afla constructia sau la solicitarea proprietarului ori a administratorului legal al terenului apartinand domeniului public sau privat al statului.
  (3) In cazul neindeplinirii de catre autoritatea administratiei publice competente a procedurii de desfiintare, in termen de 15 zile calendaristice de la data solicitarii prevazute la alin. (2) , proprietarul sau administratorul legal al terenului apartinand domeniului public ori privat al statului va putea trece de indata la desfiintarea constructiilor executate fara autorizatie de construire.
  (4) Prin exceptie de la prevederile art. 32, constructiile executate fara autorizatie de construire pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al judetelor, oraselor ori comunelor vor putea fi desfiintate pe cale administrativa de autoritatea administratiei publice competente, fara sesizarea instantelor judecatoresti si pe cheltuiala contravenientului”.
  De aceea le aduceam la cunostinta primarului(legea nu permite nimanui sa iau masuri legale)pentru a lua masurile prevazute de lege.Pana in 2017 NU A VRUT SA RESPECTE LEGEA.
  Tonetele de inchetata de pe domeniul public al municipiului Mangalia a devenit o adevarata afacere pentru unii ,spre exemplu.Probabil de aceea nu a vrut,

  Comentariu by VUCEA DAN — 31 iulie 2018 @ 10:57

 14. Rechin din pepene…rosu ! https://www.copilul.ro/copilul_amvc/files/slideshow/article_13203/506.jpg

  Comentariu by I.S — 31 iulie 2018 @ 12:40

 15. La incheierea HCL scrie ca a trecut cu un nr 17 voturi „pentru”.Cine sunt cei 17?

  Comentariu by Aquarius — 31 iulie 2018 @ 14:20

 16. Nu vi s-a spus mai sus? 11+1=…17 !

  Comentariu by I.S — 31 iulie 2018 @ 15:21

 17. @ 15
  Consilierii prezenți la acea ședință.

  Comentariu by Marian Vasile — 31 iulie 2018 @ 18:12

 18. Kermit, sari in lac si oaracaie acolo. Lasa apropos urile ca omul e oricum destept. Se lauda un pustiulache ca ce si cum dapai el . A facut destule la viata lui. Respect !

  Comentariu by Piggy — 31 iulie 2018 @ 21:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress