Politica locală

19 iulie 2018

Lege promulgată de șeful statului. Tinerii dezavantajați se vor putea angaja în instituțiile publice locale

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 15:43

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, legea privind integrarea în muncă în cadrul instituţiilor publice de la nivel local a tinerilor dezavantajaţi.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul de lege, iniţiat de Guvern şi adoptat pe 27 iunie de către deputaţi, prevede că tinerii dezavantajaţi se vor putea angaja timp de 24 de luni în instituţiile publice de la nivel local, prin încheierea unui contract individual de muncă pe durată determinată.

Obiectivele actului normativ sunt: asigurarea integrării tinerilor dezavantajaţi pe piaţa muncii, prin crearea de oportunităţi de angajare pe perioadă determinată în instituţiile publice de la nivel local; consolidarea competenţelor şi abilităţilor profesionale pentru adaptarea la cerinţele practice şi exigenţele locului de muncă; dobândirea de experienţă şi vechime în muncă; stimularea incluziunii sociale; responsabilizarea comunităţii locale.

Conform legii promulgate de președinte, sunt vizaţi tinerii cu vârsta între 16 şi 26 ani, care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni şi care se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta; au cel puţin un copil în întreţinere; s-au aflat sau se află în evidenţa serviciului de probaţiune; se află în executarea unei măsuri educative neprivative de libertate.

Procedura de recrutare şi încadrare a tinerilor dezavantajaţi va cuprinde următoarele etape: selecţia dosarelor; interviul; proba practică, după caz.

Tânărul dezavantajat va putea fi angajat pe orice post declarat vacant de angajator, cu respectarea cerinţelor specifice/generale fiecărui post. Angajatorul va fi obligat să aloce tinerilor dezavantajaţi 5% din numărul posturilor existente şi bugetate pentru personalul contractual.

Anunţul privind declanşarea procedurii de recrutare în vederea încadrării tinerilor dezavantajaţi se afişează de către angajator într-un loc vizibil, la sediul său, pe prima pagină a site-ului instituţiei, precum şi pe pagina de internet www.posturi.gov.ro, în cadrul unei secţiuni speciale, creată de administratorii acestui site sub denumirea “Pasarela”, cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru selecţia dosarelor.

Nerespectarea prevederilor actului normativ constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 250 – 1.500 de lei.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 19.07.2018

8 Comments

 1. Dezavantajati, adica analfabeti, centuriste, lipitori de afise? Avem.
  La Mangalia, in sfarsit, se aplica legea. Dinainte de a fi aprobata.

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2018 @ 16:22

 2. Si inca ceva: RC a inceput campania, pe bani publici. Trimite babe si mosi la Dervent, cu autocare platite de la primarie, mese la Dervent si tot tacamul. Toti pe linia de partid. Evenimentul se numeste Turism ecumenic si se plateste de la buget. Maine pleaca prima serie, pe ” liste”, toti au fost sunati , ce mai, la fel ca in campanie inainte de alegeri , asa ne-am „procopsut” cu el inca un mandat…
  Stimati consilieti , ce liniste e la voi…
  Il votati si la mandatul urmator , alaturi de babele de pe liste? De ce nu mergeti si voi la Dervent, o rugaciune mica si o masa moca… parca face , nu?

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2018 @ 16:29

 3. Mai oameni buni credeti ca mangaliotii sunt asa de timpiti sa-i voteze pe astia si pe pitic?

  Comentariu by doru — 20 iulie 2018 @ 16:36

 4. Nu știu dacă sunt tâmpiți, dar sigur sunt indolenți și pun botu. Cât despre conștiință civică, aproape nulă. Nu cred că greșesc când îi numesc umblători albi. Evident că nu pe toți, ci doar pe marea majoritate ! Liderii de opinie au luat poziția de maidanezi. Doar se gudură la stăpânii din Constanța.
  Într-un oraș de curve, evident că Radu va avea mandat de primar pe viață.

  Comentariu by lucian visa — 20 iulie 2018 @ 17:08

 5. @4-Circula pe vremea de tristă amintire un banc:
  Într-un sat (ca cel al lui Moromete, zic eu), bătrânii satului au ajuns la concluzia că probleme din acel sat au o singură cauză și anume curvele satului ( curve curve, nu curve de oameni, zic eu iar). Și au hotărât ca a doua zi ,in zori de zi, toți oamenii satului sa se strângă în capul satului cu furcoaiele și să alunge curvele din sat.
  Zis și făcut. A doua zi , la 5 dimineața, ce să vezi, toate curvele, erau strânse la capul satului cu furcoaiele în mâni…..

  Comentariu by I.S — 20 iulie 2018 @ 18:13

 6. Si asteptau autocarele sa le suca la Dervent, sa se dea cu capu de icoane si sa se afume cu putina tamaie, pentru iertarea pacatelor…
  Bancu asta se potriveste si la noi.

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2018 @ 18:29

 7. Coordonatoarea babelor din autocar e Tepadus Margareta, sufrageta lui Tusac, mama lui Mocanu Adina, fosta secretara A lu Tusi, o bucatica ” buna” la viata ei… Cred ca Tusac isi roade unghiile de ciuda, ce mari au ajuns „fetele” lui…

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2018 @ 20:58

 8. Pt. #4 si #5
  Lu’ Ciuraru ii plac bancurile?

  Comentariu by nabuco — 24 iulie 2018 @ 22:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress