Politica locală

6 iulie 2018

Menabit Ozzy‎: PROIECTUL CU ȘCOALA GALA GALACTION MERGE ÎNAINTE

Filed under: PSD — lucian visa @ 19:21

Multe peripeții, în proiectul cu construcția de clădiri pentru Școala “Gala Galaction”! O clădire despre care credeam că este a noastră – am dat noi și HCL că o dăm în folosință Școlii Gala Galaction, clădirea în care a fost PNL în trecut, iar pe partea cealaltă este Protoieria – de fapt clădirea este a statului, este a AJOFM (Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca) și dată municipalității doar în folosință.

Proiectul a fost refăcut, reconfigurat, regândit. Se lucrează la el, cu target de a se aproba in curând în CL, ca să fie depus pe axa 13.1.

Pe 7 iunie Primăria declara că: “prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 10”, http://mangalia.ro/…/scoala-gimnaziala-gala-galaction-din-…/

Dar, deja, din 18 mai solicitam să se depună pentru Axa 13.1:
https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/1063156070499006/

Deoarece: În cadrul acestor apeluri, o cerere de finanţare respinsă într-una din etapele procesului de evaluare, selecţie şi contractare, se poate redepune.

După problemele apărute cu proprietatea acelei clădiri, cât și din motivul că pe axa 10, sunt deja depuse proiecte in valoare de 270% față de fondurile alocate, dl Popa Ciprian, pesoana care se ocupă de proiecte în Primărie, a decis depunerea proiectului pentru axa 13.1.

În ianuarie 2018, am propus studiul de fezabilitate, bugetul local s-a aprobat cu suma de 128.000 lei pentru studiul de fezabilitate, am propus soluția și finanțarea. Dacă nu ar fi existat încăpățânarea – pentru că altfel nu știu cum să o numesc – cu ideea de a muta Colegiul Economic la internatele de la pod a consilierului Mihai Sorin, care l-a amețit și pe primar cu bazaconia aceasta imposibilă, nu s-ar fi pierdut atâta timp și s-ar fi descoperit problema de proprietate a clădirii respective încă din ebruarie și soluțiile pentru a ocoli proprietatea AJOFM nu ar fi fost ad-hoc. Ar fi fost timp să obținem chiar și o hotarâre de guvern, pentru a intra in posesia acelei proprietăți, să păstrăm proiectul inițial.

Sunt dezamagit, pentru că a se face ceva în Mangalia, în loc să ne luptăm cu factorii externi, ne luptăm mai mult cu încăpățânările unora cu funcții oficiale.

Sper să obținem finanțarea pentru construcția unei școli.

Menabit Ozzy, consilier local, 06.07.2018.

mangalianews.ro

Niciun comentariu

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress