Mangalia – politica locală

29 iunie 2018

S.C Polaris M Holding SRL întrerupe prestarea serviciului de salubrizare stradală în Municipiul Mangalia și statiuni

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:48

19 Comments

 1. Mai bine bani la avocați, decât la curățenie !

  Umblători ai Mangaliei, stați și contemplați cum se distruge orașul ! Să nu cumva să deranjați pe nimeni !

  Comentariu by lucian visa — 29 iunie 2018 @ 16:55

 2. Propun sa blocam cu gunoaie strada care duce la spatiul de gunoaie din spatele centralei nr.15.

  Comentariu by doru — 29 iunie 2018 @ 18:40

 3. ptr 2 – si cine va plinge ?? Cumva navetistii din primarie ?? Primaria are ca „prioritate amenajarea de parcari”, prin demolarea garajelor, ptr a obtine mai mult moluz.
  Domnule Visa, Mangalia nu mai e demult un oras….felicitari noua, ca am acceptat numirea lui radu c. de catre psd Constanta si apoi alegerea lui. Cum?? nu stiu.

  Comentariu by pop — 29 iunie 2018 @ 18:44

 4. Primarul Radu a castigat datorita lui Iorgus, care a fost sustinut de mafia locala careia trebuia sa- i rezolve unele probleme neterminate. Daca iorgus va candida , radu cristian va castiga pt ca marea majoritate nu- l mai vrea nici pe Iorgus, prea multe hotii a facut si asta.

  Comentariu by Anonim — 29 iunie 2018 @ 22:16

 5. Radu Cristian este presedintele PNL Mangalia si este primar astazi dupa ce a câștigat in 2016 candidând de la PNL. Mai terminati cu aberațiile!
  Subiectul este despre actualitatea Mangaliei. Actualmente PNL are conducerea primariei, are consiliul local. Ce schizo este ăsta, să dați vina pe PSD?

  De crima este vinovat criminalul, nu cel care i-a dar drumul pe ușă. Nu știa ala care i-a dat drumul ca este criminal.

  Referitor la articol: Polaris s-a sucit, nu mai sisteaza serviciul de salubrizare.
  Cred ca a mai acordat un termen primariei, sa plătească.

  Comentariu by Mentalistul — 29 iunie 2018 @ 22:41

 6. Daca primaria nu are bani sa plateasca gunoiul, gropile cu ce le astupa,bani pt parcari si alte investitii de unde?!

  Comentariu by Anonim — 30 iunie 2018 @ 12:30

 7. ptr 6 – pai cine a spus ca face parcari ? Dan Georgescu a spus clar ” nu avem bani ptr amenajat parcari”, in cadrul sedintei publice din luna februarie ( parca), urmind sa tina o alta sedinta – pa.Prin demolari mai apar „niste trenuri de praduit”.
  Acum se discuta de „reabilitarea cinematografului, cica sa ne mai cultivam si noi”.

  Comentariu by pop — 30 iunie 2018 @ 14:46

 8. Dacă nu au bani, se împrumută.

  Comentariu by lucian visa — 30 iunie 2018 @ 15:20

 9. http://evz.ro/focar-de-infectie-in-centrul-constantei-tone-de-gunoi-la-cjc.html

  Comentariu by lucian visa — 30 iunie 2018 @ 16:27

 10. Toată nebunia cu demolatul este posibil din greșeala consilierilor. In Februarie a venit o zapada mare si o furtuna, nu am putut sa ajung la o sedinta a CL. Dar imi trimitea live cineva. Cand am vazut ce fac consilierii, m-am enervat.
  Ce s-a întâmplat? Era pe ordinea de zi proiectul HCL cu prelungirea garajelor. In proiect era pe 1 an. Consilierul Nicu Moroianu a făcut amendament sa se prelungeasca pe 5 ani. Ok, inteleg, a încercat sa îmbunătățească, dupa cum a crezut ca e mai bine. S-a supus amendamentul si a picat la vot. Deci mai rămâne forma inițială cu 1 an sa se supună la vot. Pentru ca nu a trecut amendamentul cu 5 ani, o pici si pe aia cu 1 an? Ca ce chestie? O votezi si in anul acela poti sa mai incerci de cateva ori prelungirea termenului. Poti sa modifici hotărârea. Dar așa, nevotată, proiectul HCL nu a trecut. Iar oamenilor nu li s-au mai prelungit contractele. Au expirat. Conform contractului de închiriere, art.9, lit.a, contractul încetează la expirare. Astfel ca Primăria nu mai are nevoie de proiect de dezvoltare aprobat pentru a soma cu demolarea. Daca erau contractele in vigoare, putea sa trimită notificările doar daca exista un plan de dezvoltare sau sistematizare aprobat de CL, decat daca avea si proiectul de parcări aprobat și finanțat. Iar notificările urmau alta procedura. Mai întâi ii trebuia dezbatere publica pentru proiect. De fapt 2 dezbateri publice, una pe intenție, a doua pe proiect. Daca beneficiarii contesteaza rezilierea contractului de închiriere, intra in litigiu, etc. Dar cel mai important: era obligat ca daca dărâmă, sa dezvolte si sa construiască parcari.
  In situatia actuală, nu este obligat. Motivația lor, care este legală, e că vor sa facă studii topografice pentru a face un proiect de sistematizare. Cum nu mai exista contracte de închiriere a terenului, cere eliberarea terenului in 72 ore. Dupa studiile topografice poate sa iasă ca nu merg parcări pe terenurile pe care au fost garajele, ci doar construcții rezidențiale. Pot sa facă orice, jonglează cu studiul. Care cine stie cand se finalizează, prin 2020, ultimul tun.

  De cate ori am lipsit, am constatat că s-a facut câte o prostie. Nu ca ma dau rotund, dar erau subiecte pe care le adusesem deja in discutie. Am scris înainte peste tot, știind ca nu ajung, ca trebuie prelungirea contractelor. Altfel se deschide cutia pandorei. Am predicționat ce are de gând primarul imediat dupa bucuria ca nu a trecut proiectul HCL. Am cerut revenirea cu el la următoarea sedinta, care a fost dupa cateva zile, cand am vazut ca nu este pe ordinea de zi, am căutam sa identific ce este mai important pentru ei decat încasarea a 1000 de chirii de terenuri (presupunând ca oricum demolează cele 374 garaje din zona 1 Dec-Ștefan cel Mare-Oituz-Portului). Mi-a dat la analiza ca are posibilitatea demolării tuturor garajelor, fara sa fie obligat la investitii de dezvoltare. Chestiunile acestea le analizezi pe loc in sedinta ca sa știi cum e mai bine sa votezi, le pui in vedere ce inseamna si daca tot fac măgăria, măcar stie tot poporul de intenție. Dar dacă nu se cunoaște administrație, ies de-astea.

  In Noiembrie 2017 am mai lipsit la o sedinta si au votat Organigrama iar, fara sa-si dea seama ca a fost eliminat compartimentul Mass Media din primărie. Legea 544/2001 spune ca trebuie sa existe neaparat. Nemaiexistând, au facut contract cu Colgate. Curtea de Conturi lăsase ca nu e voie contract pe media, din moment ce primăria are angajați pe media. Ca sa păstreze contractul, au desființat compartimentul. Nu zic ca eu n-oi greși, dar ați remarcat ca in ședințe mai trag de timp votul, să rumeg toate consecințele posibile pe care le remarc.
  Fără să vrea, consilierii au facut posibila aceste demolări fara sa foe condiționate de o sistematizare.

  Comentariu by Mentalistul — 30 iunie 2018 @ 20:24

 11. Am scris pe fuga, autocorect a mai schimbat din cuvinte, dar pricepeți dvs.

  Comentariu by Mentalistul — 30 iunie 2018 @ 20:28

 12. Până să credem că s-a rezolvat cu șantierul naval, luați-o la cunoștință pe asta:

  Stimate Domnule Deputat,
  În numele cetățenilor Mangaliei vă rog să primiți expresia profundei noastre considerații,
  Mă numesc MENABIT OZGHIUN, sunt consilier local al municipiului Mangalia și vă scriu despre o situație a șantierului naval DMHI Mangalia, situație a cărei rezolvare a rămas să fie finalizată de către Camera Deputaților.
  Finalizarea tranzacției DAMEN-DAEWOO este condiționată prin act notarial, achiziția de 51% acțiuni ale Daewoo (DSME) de către cumpărătorul Damen să se realizeze concomitent cu cedarea a 2% acțiuni către Statul Român, iar președinția să fie deținută de către societatea comercială olandeză.
  OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă a instituțiilor publice, prevede că președinția unei societăți publice să fie deținută de acționarul majoritar.
  Legea care modifică OUG 109/2011, astfel încât Damen să poată deține președinția șantierului naval DMHI Mangalia, a fost atacată la CCR de către PNL, iar CCR a decis că legea examinată a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului. Astfel că această propunere legislativă s-a întors la camere.
  În data de 27.06.2018, propunerea legislativă pentru modificarea alin.(3) al art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice a fost trecută de Senat.
  Pentru a fi promulgată, propunerea legislativă trebuie să ajungă pe Ordinea de Zi a Camerei Deputaților și votată. O prelungire a acestui demers, în cazul în care votul se face după vacanța parlamentară, ar fi un dezastru pentru șantierul naval, deoarece nu va putea fi operațional alte câteva luni.
  Solicitarea mea către dumneavoastră este să propuneți ca proiectul legislativ să fie introdus cu celeritate pe Ordinea de Zi a Camerei Deputaților, înainte de vacanța parlamentară.
  În speranţa că veţi da curs cererii mele,
  Cu deosebit respect,
  MENABIT OZGHIUN”

  Comentariu by Mentalistul — 30 iunie 2018 @ 20:30

 13. Bazel09, dacă te prind îți rup capul, nemernicule!
  Întâi îi rup capul sefului tâu, cu dedicatie, ca apoi el să-ti rupă capul tie!
  Pentrui nemernicii. Schizo!
  Am decis! Fără popă, fără ultima dorinta.

  Comentariu by Mentalistul — 30 iunie 2018 @ 22:25

 14. Ia-ti pastilele, Mentalistule !

  Comentariu by Anonim — 30 iunie 2018 @ 22:47

 15. Pt. #4
  https://www.cotidianul.ro/video-cu-viceprimarul-la-gunoi-la-propriu/

  Comentariu by nabuco — 1 iulie 2018 @ 0:37

 16. Pt 5 Mentalistule, parca tu sustineai ca radu a castigat din cauza lui Iorgus, ai uitat?!?! Decat iorgus , hotul cel batran si mare pe care il sustinea tiganiada mai bine hotul cel mic.

  Comentariu by Anonim — 1 iulie 2018 @ 16:20

 17. Pt 16:
  Mai bine niciun hoț. Ce face Radu nu e doar hoție, este distrugere totală a Mangaliei.
  Cât de nemernic sa fii sa pui condiție Mangaliei, cine sa o ucidă, Radu sau Iorguș? Firescul este sa nu o ucidă nimeni!

  Radu e primar. In puterea lui Radu e sa se faca treabă in Mangalia, are obligația prin functia de primar. Astazi nu e altul primar, e Radu primar. In ultimii 6 ani. Vinovat pentru astazi este Radu Cristian, mai nenorocita ca acum nu a fost Mangalia niciodată. Iorguș a așezat scena, dar Radu este si cel care a decis lovitura fatală, si călăul in acelasi timp.

  Singurii care ar putea sustine astazi ca “mai bine Radu” sunt tembelii masochiști și nemernicii tâlhari. Pe tine te bănui a fi tembel, pentru că accepți sodomizarea Mangaliei, doar ca sa fii cu numele de partea puterii, ca de câștigat ceva – câștigi doar o sodomizare din partea puterii.

  Comentariu by Mentalistul — 1 iulie 2018 @ 18:07

 18. Mentalistule, ai uitat ce-ai afirmat, si cum ai justificat ,, reusita” lui radu. Nu- l sustin pt ca eu nu am fost niciodata de acord sa ma conduca unul care nu este cel putin la nivelul meu, ori eu nu am fost un elev prost. Ma intreb ce s- o alege cu el ca prea si-a batut joc de lume , am auzit multa lume blestemandu- l

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2018 @ 13:46

 19. Eu am explicat cum, sunt povestitorul in textul acela, nu ca as fi de acord.

  Comentariu by Mentalistul — 2 iulie 2018 @ 23:29

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress