Politica locală

29 iunie 2018

Firma Consiliului Local îşi extinde obiectul de activitate. Goldterm Mangalia a preluat administrarea domeniului public

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:24

Firma Consiliului Local îşi extinde obiectul de activitate
Goldterm Mangalia a preluat administrarea domeniului public

Societatea locală de termoficare din Mangalia s-a înființat în 2012, sub autoritatea Consiliului Local. Inițial, obiectul de activitate a fost producerea și distribuirea agentului termic către locuitorii orașului care sunt racordați la sistemul centralizat. Goldterm a preluat, astfel, activitatea fostei societăți private de termoficare, CallatisTherm, cea care, pe vremea fostului edil Claudiu Tusac, a ajuns sa furnizeze cea mai scumpă gigacalorie din țară, folosind un combustibil lichid ușor, costisitor și poluant. După alegerile din 2012, primarul Radu Cristian a reziliat contractul cu Callatis Therm, a înființat Goldterm, în subordinea CL Mangalia, iar centralele termice au fost racordate la reţeaua de gaze naturale, prețul încălzirii reducându-se la aproape jumătate.

În ultimii ani, edilul Mangaliei a declarat în mai multe rânduri că va transfera la Goldterm administrarea domeniului public, pentru reducerea costurilor și angajarea unor oameni din Mangalia la societatea Consilului Local. “Acum, Goldterm se ocupă de întreţinerea mobilierului stradal, reparații băncuțe, coşuri de gunoi, montarea pavelelor pe trotuare, reabilitare fântâni arteziene și alte lucrări edilitare. Municipalitatea plătește mai puțin decât unei firme private, iar compania consiliului local angajează oameni din Mangalia pentru extinderea activității”, a explicat primarul.

Reprezentanții societății susțin că Goldterm are oferte și pentru clienți privați. “Prestăm servicii de instalații termice, sanitare și electrice, dulgherie, tâmplărie, lăcătușerie și alte diverse tipuri de lucrări. Totodată, lucrăm în continuare la proiectul de extindere a obiectului de activitate, prin înființarea unei secții de întreținere drumuri publice și spaţii verzi”, au declarat, la rândul lor, reprezentanții Goldterm.

A.C., Replica 29.06.2018

4 Comments

 1. Nu e rău ca o firmă a CL să aibă activități de gospodărire comunală. Dar într-o anumită proporție. Să nu ajungă o piatră de moară pentru buget.

  Comentariu by lucian visa — 29 iunie 2018 @ 16:26

 2. Alexandra de la Replica e iar în cărți, banii de la Mangalia pot sa vina și de la GoldTerm. Bani sa fie. Prietenii știu de ce. Oricât ar vrea GoldTerm-ul sa fie GOLD, nu o să reușească fara un Moldovanu și echipa sa.

  Comentariu by Anonim — 29 iunie 2018 @ 16:38

 3. Pai , astfel se explica de ce Polaris nu mai primeste banii. Ptr „a pleca” de pe piata, chiar daca o sa le platim despagubiri colosale.
  Asa a procedat si cu firmele ce pazeau scolile….
  Pina vor reusi, „e bine asa”.

  Comentariu by pop — 29 iunie 2018 @ 18:48

 4. https://www.cotidianul.ro/cod-rosu-pe-piata-muncii/

  Comentariu by nabuco — 1 iulie 2018 @ 0:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress