Mangalia – politica locală

20 iunie 2018

Proiect de extindere a Spitalului Municipal Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:53

Comunicat de presă

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia lucrează la un proiect de extindere a unității medicale, prin mansardarea pavilionului central (B), cu scopul redimensionării unor secții și înființării de noi cabinete medicale. Potrivit reprezentanților instituției, activitatea Secției de Neurologie poate fi optimizată, prin suplimentarea numărului de paturi de la 15 la 25. Acest proiect va fi posibil prin mansardarea clădirii și relocarea Secției de Neurologie în spațiul nou creat.

Tot acolo ar putea fi mutate mai multe cabinete medicale, astfel încât, încăperile eliberate să fie folosite pentru pacienți sau aparatură medicală. Un alt proiect al conducerii spitalului vizează înființarea unui compartiment de hematologie, având în vedere patologia acestei specializări, care este destul de vastă, cu numeroase solicitări, din partea pacienților. În prezent, se caută sursa de finanțare pentru toate aceste proiecte, menite a dezvolta activitatea Spitalului Municipal Mangalia, atât pe orizontală, cât și pe verticală. Pentru dezvoltarea infrastructurii din sănătate, Primăria Municipiului Mangalia caută soluții eficiente și de durată, astfel încât populația orașului să aibă acces nemijlocit la o gamă largă de servicii medicale de specialitate. În acest sens, autoritățile locale au depus documentația pentru construcția unui ambulatoriu de specialitate, cu fonduri UE, la spitalul din localitate. Conform documentației tehnice, este prevăzută extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal. Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate. Valoarea maximă care poate fi accesată, din fonduri UE, pentru acest proiect este de 2,3 milioane de euro.Reprezentanții spitalului au declarat că proiectul mansardării, alături de cel al înființării unui ambulatoriu de specialitate vor conduce la eficientizarea actului medical și la asigurarea cadrului necesar unei bune îngrijiri a pacienților cu afecțiuni diverse.

mangalia.ro, 19 iunie 2018

4 Comments

 1. Parcă s-a mai mansardat și Policlinica.

  Comentariu by lucian visa — 20 iunie 2018 @ 17:54

 2. Dar Primaria a hotarit cu ani in urma sa vinda terenul spitalului,pavilionul B este sufocat de pacienti,de masini etc.acum vor sa construiasca pe verticala,oare structura suporta sau sunt vorbe ca si cu Policlinica?

  Comentariu by doru — 20 iunie 2018 @ 20:33

 3. https://www.cotidianul.ro/cui-se-va-adresa-legea-anti-lenesi/

  Comentariu by nabuco — 20 iunie 2018 @ 20:43

 4. Proiectul e ptr viitor, acum „tov manager” urmeaza sa taie balariile din jurul cladirii. Daca mergeti pe faleza, ziua, nu veti vedea parterul spitalului de balarii. Tot inainte…

  Comentariu by pop — 23 iunie 2018 @ 9:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress