Mangalia – politica locală

18 iunie 2018

Centrul Mangaliei se acoperă cu terase!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:05

Centrul Mangaliei începe să ia exemplul altor localități turistice, de la mare sau de la munte. Dacă, în urmă cu câteva săptămâni, fosta locație a societății Dobrogea SA era preluată de o cafenea, ce și-a scos, pe trotuarul din față, mesele și umbrelele aferente, iată că, de astăzi, de la prima oră a dimineții, a început montarea unei terase, din lemn, chiar pe stradă.

15 Comments

 1. Poate ne spune cineva cine sunt proprietarii.
  A trecut prin CL o hotărâre prin care pot să ocupe strada ? Dacă da, e legal ? Dacă nu, știe careva cât e șpaga ? În lei sau în voturi.

  Comentariu by lucian visa — 18 iunie 2018 @ 17:07

 2. Mai mult ca sigur in euro, voturile nu-l mai intereseaza pe primar caci stie ca alt mandat nu mai prinde.

  Comentariu by Marian Vasile — 18 iunie 2018 @ 17:31

 3. Nu exista HCL pentru ocuparea domeniului public.
  Dar sunt convins ca a primit un aviz de functionare in conformitate cu HCL 168/2014, art.3, alin. 6, lit.b), pentru că am vazut ca se obișnuiește in primărie.
  Aici HCL: http://www.mangalia.ro/wp-content/uploads/2014/07/168.pdf

  Deci, să înțeleg că primăria a devenit permisivă în folosul comerțului local, si a început sa permită terase pe promenadele Mangaliei. Cum primăria este corectă, va da cu aceeasi rapiditate aviz de funcționare fiecărui comerciant care depune cerere. Sau nu?
  Următorul aviz de functionare terasă va fi pe domeniul public din față de la Corsa sau pe dig, lângă Lazy?
  Ori în stațiuni, pe domeniul public din față de la … Uff, aici sunt mulți!

  Aș vrea ca toată Mangalia să fie cu terase frumoase, străzi îngrijite, spațiu verde amenajat, atracție pentru turiști și confort pentru localnici! Dar cu un concept definit.

  În 2016, prin Martie, am cerut aprobare să amplasez o rulotă mobilă în piață sau oriunde în Mangalia. Angelescu era șef la ADPP, a vazut pozele rulotei, s-a minunat că este mai deosebită, frumoasă și bine dotată, au zis că da, dar apoi mi-au dat cu tifla, cum ca nu există reglementare. Eu doar ce făcusem un turneu cu food-truck prin țară, de plăcere. Am hrănit sănătos și i-am învățat gusturi noi pe minerii din Turceni și Rovinari, în fabrici de piese auto din Mediaș, Bistrița, Oradea, în fabrica de detergenți Pitești, etc. Târg Craiova, târg București, zilele unor diferite localitati, etc. Iar la mine acasă, în Mangalia, cică nu exista reglementare.

  Cineva mi-a spus că reglementarile sunt hotărâte de consiliul local. Atunci, în Martie 2016, m-am hotărât să ajung în consiliul local. Nu-i poveste, există martori. La Angelescu la ADPP mă trimisese Alina Nițoi, că am ajuns la biroul Turism și Mediul de Afaceri cu cererea. Inițial m-am dus la piață, sa întreb administratorul pieței, daca se poate. Era Marius Ilie. M-a trimis la plimbare. Dar apoi am ajuns in birou la Angelescu, la ADPP. Mi-a vorbit frumos, inițial că este posibil, apoi că nu au reglementare. Acum gândesc că nu am avut buzunar la spate. Dacă mi se răspundea normal la o cere firească, în termenul prevăzut de lege, nu mă enervau să ajung consilier local.

  Personal cred că ar fi util ca tot Centrul sa fie plin de terase frumoase. Dar să nu mai fie primăria cu unii ciumă, iar cu câțiva acoliți mumă. Să se permită tuturor celor care au posibilitatea sa dezvolte comerțul.

  Comentariu by Mentalistul — 18 iunie 2018 @ 18:31

 4. Nu, constructia respectiva nu are autorizatie, de nici un fel. Dupa cum nici ocuparea trotuarului pietonal, unde s-au asezat citeva mese cu umbrele, este ilegala.
  Dar mai multe pot spune Nichita Lucian si Ilie Marius, clienti fideli in timpul programului.
  Spatiul a fost „ocupat ” de Tata, omul lui Minca . Adica…

  Comentariu by Anonim — 18 iunie 2018 @ 19:06

 5. Prima cerere pentru spatiul acela, am facut-o eu la Dobrogea SA in Constanta. Mi-au cerut 1.000 euro/luna.
  Vroiam sa fac o locație cu preparate tătărești dobrogene.
  Am sunat la primărie, mi-a raspuns doamna de la paza, am cerut la proiecte, am spus in telefon ca sunt un cetățean si am intrebat daca se lucrează anul acesta la proiectul cu Piața Republicii – promenada. Mi s-a raspuns ca pana in 2019 toamna nicio șansă. Astfel că i-am spus lui Dobrogea SA: “Nu, merci! Pt ca avem o primărie de rahat!”. Pe de o parte ma interesa sa nu se apuce de șantier vara, iar eu sa pierd chiria aiurea. Dar răspunsul l-am primit mai rău decat daca imi spunea ca se apuca din vara asta – mai mult decat o posibila activitate comercială m-a lovit răspunsul ca nu se va face, am simțit inca o data ca Mangalia e pierdută cu asa primărie.

  Referitor la terasa, mi se pare firesc ca cine are o locație in Centru sa poată așeza mese afară. Dar amenajat cu gust, etc. Si cu actele in regulă. Sa existe un concept, in care sa se încadreze toti.
  Sincer, acum cine se pricepe la business si sre bani de investit, ar trebui sa oferteze pe cei de la încălțăminte si ce magazine mai sunt acolo, si sa își faca locații cu terase.
  Sa meargă in jos cu ele pana la in dreptul Cazinoului. Si atunci e “care pe care”, cine are mai bun si mai bine, sa fie concurenta.
  Dar toate acestea sa fie in urma unui plan de dezvoltare. Cine plateste chiria in centru, merita terasă. Cu locatarii zonei s-or înțelege ei.

  Nu detest daca se fac terase frumoase. Dar sa se facă legal.
  Daca luam eu locația respectiva si făceam terasa in față (cu acte in regulă), eram la fel de înjurat?

  Comentariu by Mentalistul — 18 iunie 2018 @ 20:01

 6. Aia nu mai e demult stradă, dacă e să ne luăm după marele proiect de amenajare a pietonalului care începe de la parcarea şi jardinierele de la nosr şi se uneşte cu platoul Casei de Cultură.
  Conform acelui proiect de amenajare pietonală, configuraţia de „stradă” (trotuar-carosabil-trotuar) se anulează, iar terasa aceea e chiar OK amplasată… La acte nu mă bag.
  Oricum, la cum arată, aşa cum se montează peste noapte, la fel se şi demontează.
  N-ar fi rău să se continue în viitor ideea, cu un concept unitar.

  Comentariu by Părintele Soluţie — 18 iunie 2018 @ 20:31

 7. Tot o tiganie si in plina faleza, in parcarea hotelului Corsa! Am iesit sa ma plimb si eu pe faleza in orasul meu si mi-a fost rusine de ce am putut sa vad ! Nu mai spun in ce hal se aude , pina in centrul orasului! Erau si turisti care cascau gura si rideau de noi, nu le venea sa creada ce tiganie a ajuns orasul nostru altadata frumos.
  Sa-ti fie rusine, primarule, daca ai dat autorizatie pentru tigania si mizeria care e in plina faleza, la hotel Corsa. Iar daca e fara autorizatie, ar fi cazul sa iei masuri!
  Mi-e rusine sa ma plimb in orasul meu.

  Comentariu by Anonim — 18 iunie 2018 @ 20:34

 8. Ăștia ai Mincinosului, mai ușor cu pianul pe scări! Că vă rup capul!

  Iar pt 6: Nimic nou sub soare! Doar că nu se face. Altfel se facea. Face cine se pricepe. Asta de acum nu se pricepe.

  Ia de prin 2016: https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/655253014622649/

  Comentariu by Mentalistul — 18 iunie 2018 @ 21:12

 9. Terasa o face Nicu Tata, asociat cu city manageru Dan Georgescu la firma de intretinut iluminatul public.

  Comentariu by Anonim — 19 iunie 2018 @ 1:22

 10. Nicu Țața combinatorul? Care fura fisu bani de la bancomate? Acelasi care va construi un bloc pe bd. 1 Decembrie?
  Oare cat incaseaza primaria pt terasa din drum?
  Baieti nu mai trebuie sa jucati remi ascunsi pe la subsoluri.Puteti juca pe bani/ cash direct pe terasa lui Țața in aer liber!

  Comentariu by Cristi — 19 iunie 2018 @ 7:24

 11. Atentie DIICOT ! Fraude Informatice Carduri Bancomate si Masluire Pacanele. Luati si pe astia din Mangalia. Nicolae Tutza condamnat zis nicky impreuna cu Tzatza Andrei zis ciusky , Tzatza Nicu tatal , Dani Lupu , Cubanitz Cristian toti cu domiciliul in Mangalia au furat si fura in continuare din bancomate , carduri si aparate slot machine din Romania dar mai mult prin Tari Straine din anul 2008 pana in prezent. Semnat un fost coechipier de sustragere din bancomate , carduri si masluire pacanele care nu si-a luat partea.

  Comentariu by Emi — 19 iunie 2018 @ 7:31

 12. nu i rau ca se misca ceva.dar daca cel cu spatiul de vis a vis vrea si el sa si faca o cafenea si vrea si el in fata?mai poate sau a ramas fara strada?asta in cazul in care i se va da voie sa deschida ceva care sa concureze cafeneaua asta
  [

  Comentariu by wow — 19 iunie 2018 @ 14:33

 13. În Mangalia încă se întîmplă lucruri datorită Celui Ales? Sau ÎN CIUDA Celui Ales?

  Comentariu by Părintele Futuimamaeideadministraţie — 19 iunie 2018 @ 21:06

 14. https://www.cotidianul.ro/declaratia-de-avere-presedintele-face-mai-multi-bani-din-chirii-decat-din-salariu/

  Comentariu by nabuco — 20 iunie 2018 @ 20:42

 15. Bai fraierilor , pai eu jefuiam turistii in Bulgaria cu pistoale mitraliera cu fratemiu si cu Nuti raposatul cumnatul lui Adi Cata cand voi va jucati cu puta in tarana. Dupa ce ca ma purtam frumos si ocoleam autocarele cu baieti din Mangalia , acum faceti gura ?

  Comentariu by Smekerul — 23 iunie 2018 @ 12:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress