Mangalia – politica locală

15 iunie 2018

Primăria Mangalia continuă demolarea garajelor pentru amenajarea parcărilor de reședință

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:07

Comunicat de presă

Primăria municipiului Mangalia continuă acțiunea de ridicare/demolare a garajelor amplasate ilegal pe domeniul public. În această perioadă, mai multe garaje din diferite zone ale orașului au fost demolate după ce, în prealabil, deținătorii acestora au fost înștiințați să elibereze domeniul public. Municipalitatea a elaborat un plan de sistematizare care presupune ridicarea garajelor și amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi, în toate cartierele orașului. Conform documentului de sistematizare, se ridică, de pe domeniul public, garajele fără documente legale, urmând ca în locul acestora să se amenajeze parcări de reședință. ”Am trimis somații deținătorilor de garaje, iar unii dintre aceștia au început deja să și le ridice singuri. Acolo unde proprietarii au refuzat, am intervenit noi, dar pe cheltuiala acestora”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Potrivit reprezentanților municipalității, într-o primă etapă au fost ridicate garajele care blocau accesul către Punctele Trafo ale Enel sau aleile pietonale din zona blocurilor de locuințe. Ulterior, intervențiile pe domeniul public au continuat cu ridicarea garajelor și altor construcții ilegale care blocau accesul în zona centralelor termice și instituțiilor publice. Primarul Radu Cristian a subliniat că, la nivelul orașului existau 1737 de garaje, care ocupau aproximativ 4 hectare de teren, pe care se vor amenaja aproape 3500 parcări de reședință, dar și locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale. Conform proiectului de sistematizare, numai într-un cartier, pot fi amenajate 1700 locuri de parcare, prin demolarea a 273 de garaje. „În prezent, multe garaje sunt abandonate sau sunt deținute de persoane din alte localități. Alte construcții similare au fost transformate în magazii, depozite sau chiar locuințe de sezon. Anumite zone cu garaje sunt adevărate focare de infecție”, a afirmat edilul Mangaliei. Primarul a mai spus că sistematizarea se va face de comun acord cu cetățenii, dar că tot mai mulți locuitori solicită locuri de parcare în locul garajelor. În acest sens, autoritățile locale au elaborat un Regulament de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate, care prevede că fiecare cetățean al orașului își va putea rezerva, contra-cost, un loc de parcare de reşedinţă, în zona în care locuieşte, în baza unei cereri depusă la sediul Primăriei. Documentația cu actele necesare va fi afișată la avizierele blocurilor, precum și la sediul municipalității, începând de săptămâna viitoare. În funcție de numărul de solicitări, se vor crea alte locuri de parcare prin dezafectarea garajelor. Pe durata lucrărilor de asfaltare desfășurate anul trecut și anul acesta, au fost deja amenajate mai multe parcări, care urmează să fie închiriate deținătorilor de autoturisme. În prezent, lucrările de asfaltare și plombare continuă pe mai multe artere din oraș și stațiuni.

mangalia.ro 15.06.2018

10 Comments

 1. 90 la suta dintre garaje servesc la orice, numai la garaj nu. Trebuie facuta odata si curatenie!

  Comentariu by Anonim — 15 iunie 2018 @ 18:56

 2. @1 sa mori tu?

  Comentariu by Anonim — 16 iunie 2018 @ 18:50

 3. Inainte de a incepe constructia celebrului parc Nevergreen (cu fonduri nerambursabile UE, care in final s-au transformat in cheltuieli din bugetul local), au fost demolate garajele aflate intre strada Portului si calea ferata, langa parcarea de la fostul Minimax, fostul Billa, actualul market. Atunci primarul a motivat decizia, ca si acum, ca va face o parcare frumoasa pentru cei care vin cu masina sa aduca copii in parc si pentru masinile riveranilor carora le-au fost demolate garajele. Dupa ce proprietarii si-au demolat garajele primaria a facut o parcare de 50 de locuri, cu sistem de iluminat cu celule fotoelectrice si camere de luat vederi, conectate atat la politia locala cat si la ce nationala si la interpol plus un satelit NATO, la fel ca in occident si toata lucrarea a fost facuta fără nici un leu de la bugetul local ci cu fonduri nerambursabile Antarctice. Asa se va face si in restul orasului, dupa ce se vor demola garajele actuale, doar că in loc de 50 vor fi 3500 de locuri de parcare si in plus se vor monta niste miniseifuri cu cifru pentru a putea pastra cheile de la masina. Invit carcotasii si cei care se opun acestei initiative sa vada aceasta parcare si mai ales sa-l voteze iar la alegerile din 2020, pentru ca in acesti doi ani de mandat abia se vor termina demolarile.

  Comentariu by Marian Vasile — 16 iunie 2018 @ 22:40

 4. Un excroc de primar in campanie el personal a spus ca. nu v-a demola. nici un garaj,el sa demolez GHERTA lui unde stau Paznicii lui de la vila din Constanta. Ca este amplasat pe domeniul UAT CONSTANTA .

  Comentariu by Radu — 17 iunie 2018 @ 8:53

 5. Mincinosul de primar a promis ca va face o dezbatere publica la Casa de Cultura, dar ca de obicei nu s-a tinut de cuvant.

  Comentariu by Anonim — 17 iunie 2018 @ 13:38

 6. Dezbaterea publică a fost imranceala de la ușa salii de ședințe. Pentru validare au avut nevoie de vreo 20 de semnături ale parchetarilor. Simplu, nu?

  Comentariu by Anonim — 18 iunie 2018 @ 5:33

 7. Sa demoleze ce este construit ilegal si inestetic,garaje si magazii , pe cei ce si- au costruit case in drum. Este o sandrama infecta lipita de un bloc pe strada Sirenei unde colcaie sobolanii de ani de zile si despre care lumea spune ca este a lui raim, pe aceia de ce nu o demoleaza?!

  Comentariu by Mamaia — 19 iunie 2018 @ 14:04

 8. – si cei ce au garaje si curti, sa-si tina masina in garaj sau in curte NU IN STRADA. A se vedea situatia din curtea spitalului. „Jmecherii” si-au facut usa in strada, sa poata inchiria cit mai mult si ocupa si strada ptr parcare..

  Comentariu by pop — 20 iunie 2018 @ 20:32

 9. – si situatia celui cu hotelul „msr”, stiti cine e, a avut spatiu ptr terasa dar nu a avut teren ptr parcare. Cine i-a aprobat ocuparea trotuarului ptr parcare? cum sa le blocheze locurile de parcare celor ce locuiesc in fata si locurile de la policlinica..

  Comentariu by pop — 20 iunie 2018 @ 20:35

 10. Pt 9 Aveti dreptete! De ce ilegalitatile nu se vad si se creaza in continuare altele noi?!?!

  Comentariu by Anonim — 21 iunie 2018 @ 7:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress