Mangalia – politica locală

14 iunie 2018

‘Cei care au achitat, sunt aşteptaţi să ceară banii înapoi sau să facem compensare. Pentru 2018, taxele sunt în vigoare’ MANGALIA: TAXE SPECIALE, anulate de Curtea de Apel Constanţa! Cum reacţionează reprezentanţii primăriei

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:35

Duş rece pentru Primăria Mangalia! Curtea de Apel Constanţa a dat dreptate opoziţiei în procesul prin care au fost contestate două taxe speciale instituite la iniţiativa primarului Cristian Radu în 2017.

Iată comunicatul consilierului ALDE Nicolae Moroianu, pe acest subiect: „Demersul de a ataca în instanţă taxele ilegale instituite pentru anul 2017 de către primarul Radu Cristian şi votate de ctre consilierii PNL şi UNPR, demers iniţiat de mine împreună cu colegii mei de la ALDE, Leonard Tănase şi Dragoş Bociog, a fost încununat de succes. Curtea de Apel Constanţa a decis, definitiv, anularea taxei de promovare şi a taxei de autorizaţie de funcţionare impuse ilegal pentru anul 2017.

Primaria Mangalia este obligată astfel să restituie aceste taxe tuturor celor cărora le-au fost abuziv încasate (…) Acest lucru ar fi putut fi evitat dacă primarul şi consilierii săi ar fi ales să respecte legea, întrucât le-am adus la cunoştinţăa ilegalitatea acestor taxe încă din sedinţa în care au fost propuse şi votate şi ulterior printr-o plângere prealabilă. Cei care au plătit aceste taxe în 2017 trebuie să solicite rambursarea lor pentru că, probabil, primăria va ”uita” să le ramburseze din proprie inţiativă”, a transmis Moroianu.

Reacţia Primăriai Mangalia nu s-a lăsat însă mult aşteptată, după acest eşec în instanţă, declarând că acest process este unul din multele intentate de anumiţi consilieri. “alte procese, precum cel împotriva înfiinţării dxirecţiei de tineret şi sport, au fost câştigate de primărie”. “Un an de zile am stat cu această direcţie blocată.

Abia acum o lună a început să funcţioneze. De ce amintesc acest aspect? Pentru că anumiţi consilieri locali se ocupă numai de acţiuni de sabotare a administraţiei publice locale şi încearcă, prin tot felul de mijloace, să blocheze proiectele de dezvoltare locală în Mangalia. Aceşti consilieri atacă în instanţă orice hotărâre de consiliu, nu doar cea legată de taxe”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Revenind însă la succesul pe care Moroianu l-a anunţat în instanţă, reprezentanţii Primăriei Mangalia au precizat: „Noi respectăm decizia instanţei, însă preciăm că nu am mai încasat nici una din taxe din momentul în care au fost contestate. Deci, avem foarte puţini bani de înapoiat. Cei care au apucat să plătească, sunt aşteptaţi să le restituim banii sau să le compensăm cu alte taxe. Facem menţiunea că taxele anulate se referă strict la anul 2017. Pentru 2018, aceste taxe sunt în vigoare”, au spus funcţionarii Primăriei Mangalia.

A.C., Replica 14.05.2018

5 Comments

 1. Felicitări Nicu Moroianu & company !

  Comentariu by Anonim — 14 iunie 2018 @ 18:47

 2. Daca se implicau mai mult si in strangerea de semnaturi acum aveam probabil alt primar.

  Comentariu by Marian Vasile — 14 iunie 2018 @ 22:25

 3. Pentru Radu citire: Consilierii locali si unii cetateni nu ataca taxele si HCL-urile impuse de masina de vot si primar ci numai ABUZURILE primarului in goana sa dupa banii.Cat despre respectarea deciziilor instantelor sa ma lase primaria deoarece primarul nu vrea sa le respecte pentru ca nu ,,vrea muschiul lui „.Acestea nu sunt respectate ci tergiversate cate un an si ceva si tot nu le aplica.Asta deoarece penalitatile sunt platite din banii cetatenilor si nu din banii primarului.

  Comentariu by Anonim — 14 iunie 2018 @ 22:27

 4. Cât se poate de corect sintetizat la.3. Felicitări și din partea mea celor trei. Pentru 2018 ?

  Comentariu by Anonim — 14 iunie 2018 @ 22:33

 5. Primaru si eminenta lui intunecata, psihopata Ciocanel.
  Duceti-va sa va dea taxele inapoi, ca pune bita pe voi!

  Comentariu by Anonim — 15 iunie 2018 @ 18:58

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress