Mangalia – politica locală

3 iunie 2018

Adrian Severin, despre DECIZIA CCR: Tăcerea mediilor academice ESTE CRIMINALĂ!

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 18:46

Fostul ministru și europarlamentar PSD, Adrian Severin, susține (pe Facebook) că singurii care pot face lumină în cazul deciziei CCR sunt ”înțelepții” mediilor academice, dar, până în prezent, ”tăcerea lor este criminală”.

”Cu ajutorul mijloacelor de comunicare în masă se răspândesc tot felul de prostii legate de conținutul, aplicarea și posibilitățile de contestare ale Deciziei CCR privind dreptul Ministrului Justiției de a-i revoca pe procurorii cu funcții de conducere de rang înalt, precum și capacitatea Președintelui Republicii de a controla exclusiv din punctul de vedere al regularității procedurale exercitarea acelui drept. Căci despre acel drept și acea capacitate, respectiv despre raportul constituțional de putere dintre Președinte și Ministrul Justiției într-o republică parlamentară este vorba, iar nu despre Dna Kovesi.

Manelismul mediatic

Avem de a face cu o operă de exploatare a ignoranței publicului în materie de drept și de funcționare a statului. O ignoranță scuzabilă întrucât drept la școală nu se învață, educație juridică de masă nu există iar manelismul mediatic nu se ocupă de așa ceva. Ceea ce nu este scuzabil este ca factorul politic să profite de ignoranță pentru a-i deruta, dezbina și rătăci pe cetățeni. În acest context lumină ar putea face mediile academice. Tăcerea lor (cu excepția câtorva profesorași politruci și doctori în plagiat) este criminală.

”Orbii” României

Platon susținea că înțelepții, adică cei învățați sau cei care știu, trebuie să conducă cetatea. Ce ne facem însă cu lașitatea înțelepților noștri? Cei care știu, nu vorbesc. Cei care vorbesc, nu știu. Iar cei care știu și vorbesc sunt niște lichele care răspândesc bezna vânzându-o ca lumină. Excepții sunt, dar, nesemnificative cantitativ, ele nu fac decât să confirme regula. Rușine!!! Sărmană Românie! Atunci când doar orbii își arată unul altuia drumul, cu toții vom ajunge în prăpastie”, scrie Adrian Severin.

Răzvan Gheorghe, evz.ro 03.06.2018

9 Comments

 1. La fel și în cazul particular Mangalia.

  Platon susținea că înțelepții, adică cei învățați sau cei care știu, trebuie să conducă cetatea. Ce ne facem însă cu lașitatea înțelepților noștri? Cei care știu, nu vorbesc. Cei care vorbesc, nu știu. Iar cei care știu și vorbesc sunt niște lichele care răspândesc bezna vânzându-o ca lumină. Excepții sunt, dar, nesemnificative cantitativ, ele nu fac decât să confirme regula. Rușine!!!

  Comentariu by lucian visa — 3 iunie 2018 @ 18:48

 2. Simplu…ca formula apei,a zis asta care a considerat ca daca stie…trebuia sa ia spaga pe chestia asta !

  Comentariu by I.S — 3 iunie 2018 @ 19:15

 3. Primarul nostru cum a prostit alegatorii? Cu vorba muuulta si goala. Mare dreptate a avut Platon.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2018 @ 19:33

 4. http://www.gandul.info/politica/adrian-severin-eliberat-decizia-in-cazul-fostului-europarlamentar-este-definitiva-17043638

  Comentariu by nabuco — 3 iunie 2018 @ 21:33

 5. În prezent, Republica are mai mult o valoare pedagogică, decât practică. Dar … un mare “dar”…fără a învăța principiile moralității, încă din copilărie, devii un Radu Cristian sau un Zanfir Iorguș.

  Republica VII, 514a

  “- Prin urmare, fiecare la rândul său, trebuie să coboare către locuința comună a celorlalți şi trebuie să se obişnuiască a privi obscuritatea. Căci de îndată ce vă veți fi obişnuit cu ea, o veți vedea de nenumărate ori mai bine decât cei de acolo şi veți şti ce este fiecare dintre umbre şi a cui umbră este, fiindcă voi ați contemplat adevărul despre cele frumoase, drepte şi bune. În acest caz voi (ca şi noi) veți dura cetatea în stare de trezie iar nu de vis, aşa cum sunt durate azi majoritatea cetăților, de către cei ce
  se luptă unii cu alții pentru nişte umbre şi se sfădesc pentru dreptul de a cârmui, ca şi când acesta ar fi ceva însemnat. Adevărul este că cetatea în care cei meniți să conducă doresc cel mai puțin să conducă este, în chip necesar, cel mai bine şi mai neînvrăjbit durată; iar cea în care cârmuitorii se poartă pe dos, arată pe dos decât prima.
  ‐ Absolut.
  ‐ Atunci, oare crezi că nu ne vor da ascultare odraslele noastre, după ce vor auzi toate acestea şi nu vor voi să poarte partea lor de povară în cetate, fiecare când îi soseşte rândul, ci vor voi doar să locuiască toată viața unii împreună cu ceilalți?
  ‐ E cu neputință. Căci le vom prescrie ceva drept unor oameni drepți. Iar fiecare dintre ei se va îndrepta către conducere ca spre ceva silnic mai curând decât spre orice altceva, invers decât fac conducătorii de acum, din fiecare dintre cetăți.
  ‐ Astfel stau lucrurile prietene. Dacă cei meniți să conducă au trăit o viață mai bună decât cea de conducător, este cu putință să ai o cetate bine orânduită. Căci numai în ea vor domni cei cu adevărat bogați, nu în bani, ci în ceea ce trebuie să fie bogat omul fericit: într‐o viață bună şi rațională. Dacă vor veni în viața publică cei care acasă sunt flămânzi tot timpul și îndrăgostiți de putere, socotind că de aici ‐ din domeniul public ‐ le va fi dat să pună mâna pe bine, nu e cu putință să ai o cetate bine orânduită. Fiindcă odată ce cârmuirea ajunge un obiect de dispută, războiul pătrunzând în casă şi în interior, el îi nimiceşte şi pe cârmuitori şi pe restul cetății.
  ‐ Cu adevărat.
  ‐ Dar cunoşti vreo altă viață, în afară de cea proprie adevăratei filosofii, care să disprețuiască demnitățile politice?
  ‐ Nu, pe Zeus!
  ‐ Aşadar este necesar ca spre cârmuire să nu se îndrepte cei care o îndrăgesc. Căci altminteri cârmuitorii devin rivali în iubire şi se luptă unii cu alții.
  ‐ Cum să nu?
  ‐ Pe care alții, deci, îi vei determina să se îndrepte spre paza cetății, decât pe cei care, mai întâi, sunt cei mai buni cunoscători ai condițiilor ce fac o cetate să fie cel mai bine alcătuită, dar care, în plus, mai au şi alte cinstiri (decât cele politice), ca şi o viață mai bună în virtuți decât cea politică?
  ‐ Pe nimeni alții.”

  Comentariu by Mentalistul — 4 iunie 2018 @ 9:20

 6. Mentalitățile,nu valorezi nici cât hârtia igienică pe care o folosește Iorguș!

  Comentariu by Pascal — 5 iunie 2018 @ 8:35

 7. MENTALISTULE!

  Comentariu by Pascal — 5 iunie 2018 @ 8:35

 8. Pt 6: Sunt de acord, nu valorez cat hârtia igienică a lui cutare. Spre deosebire de mine, dta valorezi.
  Valorezi cat hârtia lui igienică și aici ai dovedit că ai valoarea pe care ti-ai asumat-o.

  Comentariu by Mentalistul — 5 iunie 2018 @ 12:06

 9. http://www.ziare.com/economie/privatizare/anuntata-ca-un-succes-vanzarea-santierului-naval-mangalia-catre-damen-s-a-impotmolit-satui-sa-astepte-navalistii-incep-sa-plece-1516267

  Comentariu by Anonim — 5 iunie 2018 @ 13:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress