Politica locală

20 mai 2018

LA MANGALIA – TEMPLUL LUMÂNĂRILOR

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:36

M-am întrebat de multe ori cu evlavie care este legătura sfântă dintre mult prea cuviosul Radu Cristian, cel fără de păcate, și mangalioții mult prea oropsiți la foame sus, cu visele lor care s-au dus…

Pe ce parte își face el cruce când dă de dracu’, cum își scuipă-n sân, cu sau fără fermoarul de la bluză tras… Cum s-a făcut de a ajuns el primar tocmai la Mangalia, la capătul lumii, adică exact în curtea Șantierului Naval Daewoo, singura unitate de profil care construiește nave din butucii pe care stă, ceea ce reprezintă ultima minune a lumii!

Cum se face că el, mult prea cuviosul Radu, a renunțat la Garda Financiară, unde era jupân de jupân, și și-a dedicat întreaga energie creatoare, ba chiar și-a luat și de la gură, locuitorilor orașului Mangalia!

Să-l fi îndrumat spre sud logofătul Moga, cel care se dă cu schiurile toată vara în stațiunea sa montană privată din localitatea Ion Corvin, unde ninge și în prezent?

Să-l fi împins de la spate Nicușor Constantinescu, fără nici o intenție rea, doar atât cât să prindă viteză și să-l dea cu roatele în sus pe Zanfir Iorguș, pe care îl ura din ziua în care a părăsit PSD, însoțit de alți patru primari!

Stau și mă întreb de ce, în noaptea numărării voturilor, la sediul PSD Constanța, mahării partidului se interesau de scorul făcut de mult prea cuviosul Radu la Mangalia! În condițiile în care Radu Mazăre nu stătea chiar pe roze, cum se zice!

De atunci am rămas cu o altă întrebare la purtător. Prea cuviosul, sfântul și neprihănitul Radu, că tot la el mă gândesc, la ce partid figurează dumnealui?
La PNL? La PSD ? Până la urmă, ce importanță are?

Domnul Radu, primarul Mangaliei, este un sfânt prin definiție. A făcut, de pildă, un loc sfânt din Mangalia.

Să vă explic.
De șase ani, de când este primar, a sfințit fiecare colțișor din oraș. De tot atâta timp, Mangalia a rămas veche, obosită și neschimbată! Până și eu am ajuns să regret plecarea lui Iorguș din Primăria Mangalia! Am ajuns să tânjesc și după cei care mai construiau măcar câte un zid roman sau de altă identitate. Măcar aveam ce călări.

De 6 ani de când este el primar, Mangalia a rămas ca pe vremea lui Iorguș. A crescut, în schimb, consumul de lumânări, Din acest motiv, Consiliul Local a trecut pe lista de priorități achiziționarea unui lumânărar în valoare de 100.000 de euro!

Ca valoare, un lumânărar cât o vilă! Ca să vedeți și dumneavoastră unde se ard banii dumneavoastră! Mangalia a ajuns templul lumânărilor!

Dacă, Doamne ferește, se întâmplă ceva, măcar suntem siguri că avem la căpătâiul orașului un lumânărar ca lumea!

Pe lista destinată creșterii nivelului de trai figurează și trei chioșcuri de placaj cu titlul de punct informare turistică! Valoarea lor: 360.000 euro!

Cine pe cine informează din punct de vedere turistic? Kakaia turism? Am fost joi în Bulgaria. Plin peste tot…La noi, pustiu tot litoralul!

Alte două curiozități. Instalație de sunet la Casa de cultură, valoare 1 milion euro, dezafectarea unei barăci, contra sumei de 100. 000 euro, după care a scăzut la 35. 000 de euro.

Nicolae Moroianu, consilier local din partea ALDE, care ne-a pus la dispoziție toate aceste date, este de-a dreptul indignat că Mangalia se confruntă cu mari probleme în domeniul învățământului și educației. Domnia sa se întreabă de ce nu se alocă bani și pentru modernizarea unor școli? Urgențe ar fi la Școala generală 5 Gala Galaction.

Ei bine, pot spune, că, la acest capitol, Zanfir Iorguș ar fi reacționat în beneficiul elevilor…

Lucian Cristea, timpul.info 19.05.2018

18 Comments

 1. Un pacalici de primar. Omul e zero. Incompetenta maxima si patetica. Doar interesul personal il intereseaza.

  Comentariu by Anonim — 20 mai 2018 @ 21:07

 2. https://www.cotidianul.ro/361167-2/

  Comentariu by nabuco — 20 mai 2018 @ 23:02

 3. Și vine vara!… “Ce făcem?”.
  Am niște nemulțumiri, in materie de tehnică politică:
  Cine vrea să joace în Champions League, sa învețe măcar cum se joacă jocul!

  Comentariu by Anonim — 20 mai 2018 @ 23:24

 4. Am uitat sa ma semnez pt. pct. 3

  Comentariu by Mentalistul — 21 mai 2018 @ 7:14

 5. N-ai decat sa joci tu bambiliciul tau penal cu penalii tai, pesedistule!
  Champions League, campionat de blaturi!
  Ce joc, bah? Hotie? Furt din banii nostri? Despre ce plm tot indrugi acolo? Blaturile voastre jegoase cu PNL-ALDE-USR?
  Tu vorbesti ca la prostii vostri, despre „tehnica politica” a blatului si hotiei. Sa va voteze retardatii vostri care mai pun botul. Sictir, pesedistule!

  Comentariu by pentru pesedistul telepat — 21 mai 2018 @ 20:57

 6. @5
  De 6 ani banii nostri ii baga in buzunarele proprii Ali Baba si cei 40 de hoti. Daca-l sictiresti pe tătar ar trebui ca pe ceilalti sa-i omori cu parul, ca pe cainii de la biobaza. Dar daca esti unul din hoti ai alt scop.

  Comentariu by Marian Vasile — 22 mai 2018 @ 8:17

 7. Pt 5:
  Quod Erat Demonstrandum.

  Comentariu by Mentalistul — 22 mai 2018 @ 8:27

 8. Pt 5: Nu avem USR în Mangalia, debitezi mizerii, cum ca as fi facut vreun blat cu PNL- USR sau de orice fel.
  Nu am cum sa fur din banii dtale sau ai cetățenilor Mangaliei, ai greșit destinatarul acuzațiilor: primăria este condusă de alții, bugetul este devalizat de de altii. De la PNL, daca ii vrei identificați ca partid.

  Dacă dta chiar crezi tot ce ai afirmat despre mine, nefiind conform cu realitatea, ai o problemă în gândire.

  Comentariu by Anonim — 22 mai 2018 @ 9:02

 9. Pt. #7
  https://www.replicaonline.ro/ion-iliescu-urmarit-penal-in-dosarul-revolutiei-pentru-infractiuni-contra-umanitatii-356211/

  Comentariu by nabuco — 22 mai 2018 @ 15:00

 10. la 6, 7 si 8: cand e vorba de politica, adica de ‘campionatul’ de blaturi de care vorbeste pesedistul cel gures, toti sunteti o apa si-un pamant! TOTI SUNTETI LA FEL DE HOTI! TOTI JEFUITI TARA LA FEL, JIGODII PENALE CE SUNTETI!

  Comentariu by @ 6, 7 si 8 — 22 mai 2018 @ 21:55

 11. Citeste titlul articolului si eventual continutul. E vorba de primarul Mangaliei, cel care ne mananca coliva la toti. Cand documentele primariei prevad un lumanarar de 100 de mii de euro iar tu sari le beregata unui consilier local ales de doar doi ani si din opozitie, e clar ca nu esti decat unul dintre oamenii primarului, platit tot din bugeul local, sa abati atentia in alta parte. Si cum nu te pricepi rezultatul e mai defavorabil decat daca nu postai nimic.

  Comentariu by Marian Vasile — 22 mai 2018 @ 22:10

 12. la 11 si-un sfert
  Atentia mea este unde trebuie. E la hotii din politica. PO-LI-TI-CA! Ori nu stiti ce hram poarta, de fapt, telepatul cand are polutii mentale despre ‘Champions League’?
  Hramul de consilier pentru oras e pentru voturi.
  Hramul de jucator in Liga lui de campioni labagii este de blatist.

  Comentariu by @ 11 — 22 mai 2018 @ 22:33

 13. Ozzy a bătut palma cu Radu sa spargă voturile în 2020. Un fel de Mihai Sorin.

  Comentariu by Anonim — 23 mai 2018 @ 16:15

 14. @13
  Mai sa fie, le-ai tinut lumanarea de stii si treaba asta?
  Daca tatarul candideaza, chiar si independent, ii ia fata lui Ali Baba, daca o mai fi primar atunci.

  Comentariu by Marian Vasile — 23 mai 2018 @ 16:23

 15. Pt 13:
  M-ai făcut curios. Chiar vreau să-ți înțeleg logica. Din voturile cui să rup?

  În TOMA (top-of-mind awareness) stau bine. În sensul ca din 500 persoane intervievate, peste 40% ar merge cu mine, in direcția care am mers până acum. Văd că au aflat și alții, pentru că reacționează cu o mini-campanie electorală, cu mișcări politice ca de grădiniță. De aceea m-am exprimat: “Dacă vor să joace în Champions League, mai întâi să învețe cum se joacă jocul!”.

  Eu îmi văd de treaba mea, nu mă băgați în scenarii de ficțiuni. Raționând logic: ar fi o prostie să negociez o pozitie mai slabă decat cea pe care o am. Radu e în cădere liberă. Aș fi gândit că s-au apucat ai lui să-l agățați de numele meu, ca să pară că nu a ieșit din joc.

  Dar ideea asta cred ca vine din cealaltă parte, care nu a mai ținut pasul în cunoaștere politică și i-a cam dispărut electoratul pe care il mai avea. Din nepricepere politică (chiar m-a surprins nepriceperea!), îi dai un pic de oxigen artificial lui Radu, când îl asociezi fictiv cu mine.

  Și încă un lucru: nu cred că Radu, cât nici Iorguș, nu m-ar îndemna să candidez. Nu aș rupe electoratul vreunuia dintre ei. În 2016 marele electorat a fost anti-Radu si anti-Iorgus, care s-a împărțit fiecare astfel: cei anti-Iorgus au votat cu Radu sau cu oricine altcineva, cei anti-Radu au votat cu Iorguș sau cu oricine altcineva. Nu m-ar indemna niciunul sa candidez pentru ca: toti anti-Radu, anti-Iorgus si pro-Ozzy e mai mult decat ce mai au ei, la un loc. Judecând politic.

  Dar judecand practic… mai sunt 2 ani. Se pot întâmpla multe in 2 ani. În 2018 nu mai sunt la nivelul lui 2016. Cu siguranță peste 2 ani (sănătoși să fim!), nu voi mai fi la nivelul lui 2018.

  Dar să vii cu astfel de scenarii? Îmi subestimezi capacitatea de cognitie.

  Comentariu by Anonim — 23 mai 2018 @ 20:26

 16. Ma semnez pentru 15.
  Nu mai tine browserul semnătura.

  Comentariu by Mentalistul — 23 mai 2018 @ 20:27

 17. La 15 erată: “sunt mai mulți”.

  Comentariu by Anonim — 23 mai 2018 @ 20:30

 18. Pt. #16
  esti ca:
  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/gigi-becali-reactie-vehementa-dupa-decizia-luata-de-talpan-ce-legatura-are-fcsb-cu-steaua-niciuna-nu-i-zice-nimeni-bai-nemernicule-becali-e-bun-national-540265.html
  in bun local.

  Comentariu by nabuco — 26 mai 2018 @ 14:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress